İçeriğe atla

Ramón (şarkıcı)

Ramón
Ramón, 14 Mayıs 2004 tarihindeki Eurovision finalinde
Genel bilgiler
DoğumRamón del Castillo Palop
3 Mayıs 1985 (39 yaşında)
Başladığı yerLas Palmas de Gran Canaria, İspanya
TarzlarPop, Latin pop
MesleklerŞarkıcı
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar2003-2010

Ramón del Castillo Palop (d. 3 Mayıs 1985), İspanyol şarkıcı. Ramón, Türkiye'nin İstanbul şehrinde yapılan 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı "Para llenarme de ti" adlı şarkı ile temsil etmiştir.[1]

Ramón, 3 Mayıs 1985 tarihinde Kanarya Adaları'nda bulunan Las Palmas de Gran Canaria'da doğmuştur. Operación Triunfo yarışmasının üçüncü sezonuna katılmış ve ikinci olarak tamamlamıştır. Ramón İspanya'yı İstanbul'da yapılan 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmiş, 87 puanla 10. olmuştur. Bu sonuçtan sonra 2012 yılına kadar İspanya ilk 10'a girmeyi başaramamıştır.[2]

Diskografi

  • Es así (Valemusic Records) - 2004 - #6 ESP
  • Cambio de sentido (Multitrack Records) - 2006

Kaynakça

  1. ^ Staff (29 Ocak 2004). "Ramón, representante español en Eurovisión - Los40.com". los40.com. 29 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2011. 
  2. ^ Staff (17 Mayıs 2004). "Ramón queda décimo en un Festival de Eurovisión ganado por Ucrania - Los40.com". los40.com. 29 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2011. 
Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Dime"
Beth
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya
2004
Sonra gelen:
"Brujería"
Son de Sol


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">1985 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1985 Eurovision Şarkı Yarışması, 30. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1984 yarışması'nı kazanmasından dolayı 4 Mayıs 1985 tarihinde İsveç'in kenti Göteborg'ta bulunan Scandinavium'de yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Lill Lindfors yapmıştır. İsveç ikinci kez yarışmaya ev sahipliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">1986 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1986 Eurovision Şarkı Yarışması, 31. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1985 yarışması'nı kazanmasından dolayı 3 Mayıs 1986 tarihinde Norveç'in kenti Bergen'de bulunan Grieghallen'de yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Åse Kleveland yapmıştır. Norveç ilk kez yarışmaya ev sahipliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">1977 Eurovision Şarkı Yarışması</span> Şarkı yarışması

1977 Eurovision Şarkı Yarışması, 22. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1976 yarışması'nı kazanmasından dolayı 7 Mayıs 1977 tarihinde Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bulunan Wembley Konferans Merkezi'nde yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Angela Rippon yapmıştır. Birleşik Krallık altıncı defa yarışmaya ev sahipliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">1978 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1978 Eurovision Şarkı Yarışması, 23. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1977 yarışması'nı kazanmasından dolayı 22 Nisan 1978 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Palais des Congrès'te yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Denise Fabre ve Léon Zitrone yapmıştır. Fransa üçüncü defa yarışmaya ev sahipliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2004 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

2004 Eurovision Şarkı Yarışması, Türkiye'nin İstanbul şehrinde düzenlenen 49. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışmayı Ruslana, "Wild Dances" adlı şarkısı ile Ukrayna adına kazanmıştır. 12 Mayıs'ta yarı finali, 15 Mayıs'ta ise finali gerçekleşen yarışmanın ev sahipliğini TRT yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">1965 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1965 Eurovision Şarkı Yarışması, 10. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1964 yarışması'nı kazanmasından dolayı 20 Mart 1965 tarihinde İtalya'nın kenti Napoli'de bulunan Sala di Concerto della RAI'de yapılmıştır. Yarışmanın kazananı Lüksemburg'u temsil eden "Poupée de cire, poupée de son" adlı şarkısıyla France Gall olmuştur. Lüksemburg yarışmayı ikinci kez kazanmıştır. Almanya, Belçika, Finlandiya ve İspanya ikinci kez sıfır puan almışlardır.

"Para llenarme de ti", 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'nın temsilcisi Ramón tarafından seslendirilen şarkıdır. İspanya yarışmayı onuncu sırada tamamlamıştır.

"Leylaklar Soldu Kalbimde", Buket Bengisu & Grup Safir tarafından seslendirilen ve 2002 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden şarkı. Finalde 16. olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Lübnan</span>

Lübnan, Eurovision Şarkı Yarışması'na hiç katılmamıştır. Organizasyonu yayınlayan Télé Liban, 2005 yılında yarışmaya girmek için ilk kez başvuruda bulunmuştur. Yarışmaya Alin Lahud'un seslendireceği "Quand tout s’enfuit" adlı şarkıyla katılmak istenmiş; fakat Lübnan'ın İsrail'e ait olan içeriğin yayınını yasaklayan yasaları sebebiyle bu karardan daha sonra vazgeçilmiştir. Lübnan bunun sonrasında üç yıllık bir yasak almış, Lübnan asıllı Britanyalı şarkıcı Mika ülke adına yarışmaya katılma isteğini belirtse de günümüze dek ülke, yarışmaya başka bir katılım başvurusunda bulunmamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Željko Joksimović</span> Sırp şarkıcı

Željko Joksimović, Sırp şarkıcı ve bestecidir. 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan-Karadağ'ı "Lane moje" adlı şarkı ile temsil eden şarkıcı ikincilik elde etmiştir. 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'e üçüncülük kazandıran Hari Mata Hari grubunun seslendirdiği "Lejla" adlı şarkının ve 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'a altıncılık kazandıran Jelena Tomašević'in seslendirdiği "Oro" adlı şarkının bestecisidir. 2008 yılında Belgrad'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın sunuculuk görevini üstlenmiştir. Avrupa'nın çeşitli yerlerinde özellikle Balkanlar'da büyük konserler vermektedir. 2010 yılında Saraybosna'nın en büyük stadyumu olan Asim Ferhatović Hase Stadyumu'nda elli bin kişilik konsere imzasını atmıştır.

<i>2009 Eurovision Şarkı Yarışması</i> Rusyada düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması

2009 Eurovision Şarkı Yarışması, 12-14-16 Mayıs 2009 tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen, Norveç'in 387 puanla birinci olduğu 54. Eurovision Şarkı Yarışması. Yarışmanın birinci yarı finali 12 Mayıs, ikinci yarı finali ise 14 Mayıs tarihlerinde düzenlenmiştir. Yarışmaya 42 ülke katılmıştır. Slovakya da yarışmaya yeniden katılma kararı alarak yarışmada yerini almıştır. San Marino ise ekonomik sorunlardan dolayı katılamayacağını açıklamıştır. 2009'da tele oylamalarının yanında jüri oylarının da kullanılacağını açıklanmıştır. "Büyük Dörtlü" olarak adlandırılan Fransa, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık yarışmaya direkt katılma haklarını yine kaybetmeyecektir. Yarışmanın yarı finalleri, manken Natalya Vodyanova ve oyuncu Andrey Malahov, finali ise şarkıcı Alsu ve İvan Urgant tarafından sunulmuştur. Yarışmayı Alexander Rybak'ın temsil ettiği Fairytale parçası 387 puan alarak kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya</span>

İspanya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1961 yılında, Radiotelevisión Española (TVE) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. İspanya 1961 yarışmasında yarışan 16 ülkeden bir tanesidir. O yıldan bu yana ülke yarışmadan hiç çekilmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya</span>

Avusturya, ilk katıldığı 1957 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 57 kez katılmıştır. Ülke, 1966 ve 2014'te olmak üzere iki kez birinci oldu ve üst üste iki şampiyonluk arasındaki en uzun farkla rekorunu elinde tutmaktadır. Yarışmaya katılan Avusturyalı yayıncı Österreichischer Rundfunk (ORF)'tur. Yarışmanın Avusturya'da düzenlendiği iki seferde de, 1967 ve 2015 yıllarında ev sahibi şehir Viyana olmuştur.

Arnavutluk, 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak kişiyi belirleyen "Festivali i Këngës" kamusal yayın kurumu olan RTSH tarafından yapılmaktadır. Yarışmanın sunuculuğunu Nik Xhelilaj yapmıştır. Rona Nishliu, "Suus" adlı şarkıyla Arnavutluk'u temsil etmeye hak kazanmıştır. Yarı finali geçen şarkı finalde 146 puanla 5. olmuştur.

Sırbistan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Sırbistan yayıncısı RTS tarafından Sırbistan'ın sanatçısı ve şarkısını belirleyen bir iç seçim yapılmıştır. "Nije Ljubav Stvar" adlı şarkısıyla Željko Joksimović Sırbistan'ı temsil etme hakkı kazanmıştır. Sırbistan ikinci yarı finalde yarışmış ve 159 puanla ikinci olarak finale yükselmiştir. Finalde ise 214 puanla üçüncü olmuştur.

Eurovision Şarkı Yarışması'na katılamayan ülkeler vardır. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir.

Sedat Yüce, Türk şarkıcıdır.

Yunanistan, Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. 15 Temmuz 2008 tarihinde Yunan ulusal televizyon kanalı Ellinikí Radiofonía Tileórasi (ERT) bir iç seçimle Ruvas'ın Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı temsil edeceğini açıklamıştır. making Greece the first country to pick an artist for the 2009 edition.

İspanya, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İspanya'nın temsilci ve şarkısı, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Televisión Española (TVE) tarafından Görevlendirme yöntemi doğrultusunda belirlenmiştir. İspanya'yı Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström ve Thomas G:son'un yazarlığını üstlendiği "Amanecer" adlı şarkısıyla Edurne temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Blas Cantó</span>

Blas Cantó Moreno, İspanyol şarkıcıdır. Canto İspanyol Auryn müzik grubunun üyesiydi. 2017 yılında gruptan ayrılarak solo kariyerine devam etmiştir.