İçeriğe atla

Rami İlköğretim Okulu

Rami İlköğretim Okulu

Rami İlköğretim Okulu, İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi, Rami semtinde bulunmaktadır.

Tarihçe

Okulun yapımı 1850 yılına dayanmaktadır. 3215 m²'lik toplam alanda, bina 420 m²'lik bir bir zemine oturmakta, 2795 m²'lik boş arsa bahçe olarak kullanılmaktadır. Okulun arsası Sultan Beyazıt Vakfından kira karşılığı Vakıflar İdaresine bırakılmıştır. Mülkiyeti İl Özel İdaresine aittir.

Okul, Fatih Kazası Eyüp Nahiyesi Rami Köyü'nde bulunan askeri kışladaki Ferikli Ramiz Paşa'dan ismini almıştır. Ramiz Paşa Vakfı üzerinde -kesin olmamakla birlikte- 1929 yılında faaliyete geçmiştir. Ama eldeki belgelere bakıldığında 1927 - 1928 ders senesi ilk tahsil bitirme, şahadetname defteri incelendiğinde o yıl okul 33. ilk mektep olarak mezun vermiştir. Söylenti odur ki, o yıllarda ilk mektep üç yılmış buna dayanaraktan, okulun 1927 yılında kurulduğunu söyleyebiliriz. 1929'da komşu okul Hacı Ali Paşa Mahalle Mektebi öğrencilerini bünyesine alarak 1929/1930'da mezun vermiştir. 33.ilk mektep olarak hizmet veren okul daha sonraki yıllarda ortaokula dönüştürülmüştür. 1965 yılında Rami Ortaokulu açıldıktan sonra tekrar ilkokul olarak hizmet vermeye başlamıştır. 33. ilk mektep semtinin ismini alarak Rami İlkokulu olmuştur. 1995/1996 öğretim yılından beri "ilköğretim" olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Eğitim-öğretim

Rami İlköğretim Okulu'nda 8 derslik mevcuttur. Ayrıca bilgi teknoloji sınıfı, fen ve teknoloji laboratuvarı, kütüphane, idari odalar, çok amaçlı salon ve ana sınıfı bulunmaktadır. Derslerde, televizyon, VCD, gibi araç gereçlerle, bilgi teknoloji sınıfı kullanılarak daha anlamayı kolaylaştırıcı bir bir ortam oluşturulmaktadır. Okulda ana sınıfı dahil toplam 800'ü aşkın öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir.

Arka bahçesine yeni yapılan ek binası dolayısıyla derslik sayısı 18'e yükselmiştir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Galatasaray Lisesi</span> İstanbulda bir lise

Galatasaray Lisesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Galatasaray semtinde bulunan bir lisedir. Türkiye'nin en eski eğitim kurumlarından biri olan okul Fransızca eğitim vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">İlkokul</span> çocukların yaklaşık beş ila on iki yaşları arasında eğitim aldıkları okul

İlkokul, çocukların okul öncesi eğitiminden sonra başlayacağı ilk öğretimi ifade eder. Erken çocukluk eğitimi ve çocuk bakımı'nda önemli yer tutar.

<span class="mw-page-title-main">Vefa Lisesi</span> 1872 yılında kurulan eğitim kurumu

Vefa Lisesi ya da eski adıyla Vefa İdadisi, 1872 yılında İstanbul'da kurulan, günümüzde Anadolu lisesi statüsündeki ortaöğretim kurumu.

<span class="mw-page-title-main">İsmail Hakkı Tonguç</span> Türk eğitimci

İsmail Hakkı Tonguç, Türk eğitim bilimci, köy enstitülerinin mimarı ve dönemin İlköğretim Genel Müdürü.

Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi eski adıyla Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi, Isparta'da Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi içerisinde konumlu bir Anadolu Lisesidir.

<span class="mw-page-title-main">Okul</span> öğrencilere öğretmenler rehberliğinde eğitim veren kurum

Okul, eğitim-öğretim verilen kurum ve bu faaliyetlerin gerçekleştirildiği eğitim kurumu ve diğer tesislerdir. Ayrıca temel öğrenim, ortaokul, lise ve üniversite toplam 16 yıldır. Öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin öğretimi için öğrenme alanı ve öğrenme ortamı sağlar. Okul sözcüğü çocuk ve gençlerin, devam ettiği örgün eğitim kurumlarının yanı sıra tek bir alanda eğitim veren kurumlar ve bazı yüksek eğitim kurumları için de kullanılır: sanat okulu, spor okulu, müzik okulu, dil okulu, dans okulu, gazetecilik okulu, meslek yüksek okulu gibi. Herhangi bir okulda eğitim alan kimselere öğrenci denir. Öğrenciler için okul üniforması tasarımları vardır.

<span class="mw-page-title-main">Balıkesir Lisesi</span> Balıkesirde bir lise

Balıkesir Lisesi, resmî kayıtlara göre 1885'te eğitim öğretim hayatına başlayan Balıkesir'in ve yöresinin tarihi ve önemli okullarından biri.

Samsun 23 Nisan Ortaokulu, 1924 yılında Terzi Cemil adlı bir şahsın Yıldız Sinema binasının yanındaki evinde "Çocuklar Bahçesi İlk Mektebi" olarak açılmış ortaokul'dur. Okul daha sonra Şehir Kulübü'nün karşısındaki bodrum üzerindeki tek katlı binaya taşınmıştır. 1948-1949 Öğretim yılında Namık Kemal Lisesi'nin yanındaki binaya, 1960 yılında da şimdiki İl Halk Kütüphanesi'nin yerindeki binaya taşınmıştır. Bu binanın koleje verilmesiyle Namık Kemal Lisesi yanındaki binaya geri dönülmüştür. 1984 yılına kadar bu binada eğitim-öğretim verilmiş, aynı yıl yan yana bulunan dört okul birleştirilerek ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Bu dört okul şunlardır:

  1. 23 Nisan İlkokulu:
  2. Dumlupınar İlkokulu: Bu okul binası Ortodoks Kilisesi'ne bağlı bir eğitim kurumu olarak yaptırılmış, milli mücadeleden sonra askerî hastane olarak kullanılmış, 1927 yılında ilkokul olmuştur. Bu bina, günümüzde İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi olarak kullanılmaktadır.
  3. Cumhuriyet İlkokulu:Rum kulübü olarak kurulan bina 1928 yılında ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1984 yılında 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun bünyesine katılmıştır.
  4. Merkez Ortaokulu: Ortodoks Kilisesi Külliyesi'ne ait bir binayken daha sonra sinema salonu olarak kullanılmıştır. 1948 yılında onarılan bina kolej olarak kullanılmıştır. 1971 yılında kolej taşınınca burası "Merkez Ortaokulu" yapılmış, 1984 yılında 23 Nisan İlköğretim Okulu bünyesine katılmıştır. 23 Nisan İlkokulu ve Merkez Ortaokulu binaları 1993 yılında yıktırılmış, onların yerine bugünkü modern bina yapılmıştır.Merkez ilçenin en büyük ilköğretim okullarından biridir.
<span class="mw-page-title-main">İzmir Kız Lisesi</span>

İzmir Kız Lisesi, Türkiye'de cumhuriyetin ilk eğitim kurumlarından biridir. Okul binası 1917 yılında İzmir Valisi Rahmi Bey tarafından İttihat ve Terakki Mektebi olarak yaptırılmış, daha sonra erkek muallim mektebi olarak kullanılmıştır. Bina, Kurtuluş Savaşı sonrasında İzmir Yunanistan'da kalsaydı, İzmir İyon Üniversitesi olarak kullanılacaktı.

<span class="mw-page-title-main">Eyüpsultan Anadolu Lisesi</span> İstanbul, Eyüpsultanda bir lise

Eyüpsultan Anadolu Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumu. Haliç kıyısındadır. Arka cephesi denize sıfırdır. Bahçenin bir bölümü Pierre Loti Tepesi'ne diğer bölümü denize bakar. Son yıllarda YKS başarısıyla dikkat çeken bir okuldur. Oldukça geniş bir alana kurulu okulda tüm sınıflarda akıllı tahta bulunmaktadır. Okul, Eyüpsultan'daki en yüksek puanlı öğrenci alan ve üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı en fazla olan okuldur. 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılan bir spor salonuna sahiptir. 451-470 puan arasındaki öğrencileri kabul etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Terakki Vakfı Okulları</span> Türkiyede okul

Terakki Vakfı Okulları, Terakki Vakfı'na bağlı, İstanbul'da yer alan bir okullar bütünüdür. Bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise yer alır. Tarihi, 1877 yılında Selanik'te kurulmuş olan Mekteb-i Terakki adlı okula dayanır.

Çamlaraltı Koleji bir ilkler okulu olarak bilinmektedir.

Çapa İlkokulu, İstanbul'un Fatih semtinde bulunan bir okul.

Nişancı Mehmet Paşa İlköğretim Okulu, İstanbul Fatih'te yer alan bir ilköğretim okulu.

<span class="mw-page-title-main">Feyziye Mektepleri Vakfı</span> Eğitim Kurumu

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV), Feyz-i Sıbyan Mektebi adıyla, 1885 yılında Selanik'te kurulan ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme tanıklık eden bir kurum. Vakfa ait Işık Okulları ise Cumhuriyet'in ilanı ile ilk kez hazırlık sınıflarından itibaren yabancı dil öğreten, henüz resmi okullarda uygulanmadan Arapça ve Farsçayı programdan çıkaran ve yerine felsefe, sosyoloji, mantık, ticaret gibi dersleri koyan, ilk defa cinsiyet farkı gözetmeden karma eğitim yapan ve Socrates Comenius programını Türkiye'ye getiren ilk okullardan biri.

Kocatepe Mimar Kemal Lisesi, 1963 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde kurulan lise düzeyindeki okul.

<span class="mw-page-title-main">İşitme Engelli Çocuklar Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi</span> işitme engelli çocuklar için eğitim merkezi

İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM) Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi'ndedir. İÇEM'de işitme engelli çocuklar vardır. İÇEM'de çocuklar cihaz takarak duyabilirler, konuşabilirler. 2012-2013 öğretim yılında İÇEM'in müdürü Prof. Dr. Ümit GİRGİN'dir. Prof. Dr. Ümit Girgin, 33 yıldır işitme engelli çocuklarla çalışmaktadır.

Tarhan Koleji, İstanbul'un Beyoğlu ilçesininde bulunan anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve lisesi bulunan özel bir okuldur.

Türk Eğitim Derneği (TED) Antalya Koleji okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren Türk Eğitim Derneği'nin eğitim kurumlarından biridir. TED Antalya Koleji 2005 yılında Türk Eğitim Derneği'nin 20. okulu olarak Şule Uzun ve İzzet Uzun tarafından kurulmuştur. Antalya'nın ilk kampüs okuludur.