İçeriğe atla

Rain Framework

RainFramework
Geliştirici(ler)Rain Team Rain Team
Güncel sürüm2.3.1 / 1 Mayıs 2011
Programlama diliPHP5
İşletim sistemiBağımsız
PlatformBağımsız
TürWeb application framework
LisansMIT open source license
Resmî sitesi
Kod deposu
  • [https://github.com/feulf/rainframework github.com/feulf/rainframework
Bunu Vikiveri'de düzenleyin

RainFramework, Model View Controller (MVC) deseni kullanan, PHP5 ile geliştirilmiş bir web uygulama iskeletidir. Kolaylık, hız ve güvenlik için tasarlanmıştır.[1]

Özellikler

Rain Framework, PHP için geliştirilmiş hızlı ve kolay bir MVC iskeletidir. Projeleri katmanlara ayırmak amacıyla geliştirildiğinden; tasarımcı/yazılımcı ekiplerine belirli bir başlık üzerinde daha iyi çalışma şansı verir. Rain Framework projesinin temel özellikleri:

  • Hızlı yükleme ve uyarlama
  • Kolay öğrenme
  • Hızlı ve hafif
  • Küçük boyutlu
  • Güvenli
  • Eğlenceli; geliştiricilere kodlama biçimlerini seçme olanağı veriyor!
  • Harici kütüphanelerle geliştirilebilir
  • Takım çalışmasını kolaylaştırmak için katman destekli
  • Sosyal, açık topluluk destekli

Teknik bilgiler

Rain Framework; MVC, Singleton ve Factory gibi sık kullanılan sistemleri ve aşağıdakileri kullanır:

  • PHP5
  • Veritabanı sistemleri SQL PDO
  • Tema sistemi Raintpl

Kaynakça

  1. ^ "Rain Framework". 11 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2011. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">ColdFusion</span>

ColdFusion bir programlama dilidir. Daha çok web tabanlı uygulamalar yazmakta kullanılır. JJ Allaire ve kardeşi Jeremy Allaire tarafından geliştirilen ColdFusion, sonradan Macromedia ile Allaire firmalarının birleşmesi sonucu Macromedia bünyesine katılmıştır. Gelişmiş web programcılarının kullandığı bir programlama dilidir. MySQL, PostgreSQL, Oracle, MS SQL, DB2,Ms Access, dBASE, FoxPro ve Paradox veritabanlarıyla uyumlu olarak çalışabilir. Allaire ve Macromedia bünyesinden sonra Adobe firması tarafından satın alınıp geliştirilmeye devam edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Matroska</span>

Matroska Microsoft'un ASF ya da Apple'ın Quicktime dosya biçimine benzer bir açık kaynak kodlu içerik biçimi geliştirme projesidir. Proje 7 Aralık 2002 tarihinde bir yazılım çatallandırması olarak duyuruldu. Daha sonraları Matryoshka doll olarak adlandırıldı.

<span class="mw-page-title-main">JavaServer Faces</span>

JavaServer Faces (JSF), Java tabanlı web uygulamalarını kolaylaştırmak için Model-View-Controller (MVC) yapısına uygun olarak geliştirilmiş bir şartnamedir (framework).

<span class="mw-page-title-main">.NET Framework</span> Yazılım

.NET Framework, Microsoft tarafından geliştirilen, açık İnternet protokolleri ve standartları üzerine kurulmuş bir "uygulama" geliştirme platformu. Daha önce Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş olan Java platformuna önemli benzerlikler göstermektedir.

<span class="mw-page-title-main">CakePHP</span>

CakePHP, PHP üzerinde geliştirilmiş açık kaynak kodlu, MVC (Model-View-Controller) mantığıyla geliştirilmiş, Ruby on Rails'in PHP karşılığı olan frameworktür.

<span class="mw-page-title-main">NetBeans</span> Vikimedya kategorisi

NetBeans, Oracle tarafından geliştirilen bir Java geliştirme ortamıdır (IDE) ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Özellikle kullanıcı arayüzü tasarımında sağladığı kolaylıklardan dolayı tercih edilmektedir. Henüz Eclipse kadar popüler olmasa da popülerliği giderek artmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Model-View-Controller</span>

Model-View-Controller (MVC), yazılım mühendisliğinde kullanılan bir "mimari desen" veya bir "tasarım deseni"dir. Kullanıcıya yüklü miktarda verinin sunulduğu karmaşık uygulamalarda veri ve gösterimin soyutlanması esasına dayanır. Böylece veriler ve kullanıcı arayüzü, birbirini etkilemeden İngilizce: controller adı verilen ara bileşenle veri gösterimi ve kullanıcı etkileşiminden veri erişimi ve iş mantığını çıkarma suretiyle çözümlenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Enlightenment</span>

Enlightenment, basit, hızlı, sade ve kullanışlı bir masaüstü ortamı yaratmak için başlatılan bir projedir. EFL adı verilen pek çok parçadan oluşmuş bir grup kütüphane üzerine inşa edilmiştir.

ASP.NET MVC Framework "Community Technology Preview", 10 Aralık 2007 tarihinde, Microsoft'un ASP.NET için geliştirdiği Model-view-controller iskeletidir. Bu iskelet ile ASP.NET uygulamaları, Model, View ve Controller rollerine bölünerek geliştiriliyor.Model (Tanım) uygulamanın üzerinde duracağı meseleyi temsil ediyor. Genel olarak bu bir veritabanıdır. Controller, Model üzerindeki operasyonları tarif eden roldür. View ise, gerekli bilginin görünümünden sorumludur. ASP.NET MVC Framework, "interface"ler aracılığıyla bu üç rolü de destekliyor. Resmi olarak geliştirilen View kısmı sadece Web Formlarını destekliyor. Ama bağımsız olarak başka görünüm motorları uyarlanabilir. Sayfalar etkileşimde PostBack değil, URL Routing mekanizmasını kullanıyor. Böylelikle fiziksel dosya hiyerarşisiyle ilişkisiz, REST uyumlu URL'ler tanımlanabiliyor. ASP.NET MVC Framework bu URL'lerin ilgili Controller metotlarına eşlenmesi ve bu URL'lerin üretimi için hazır bir altyapı sunuyor.

Symfony, 2005 yılından beri geliştirilen açık kaynaklı PHP MVC web uygulama çatısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Zend Studio</span>

Zend Studio. PHP'nin geliştiricisi Zend firması tarafından geliştirilen bir editördür. PHP'yi en verimli şekilde kodlamayı amaç edinmiştir. Otomatik kod tamamlama ve hata bulma gibi özellikleri mevcuttur. Proje de kullanmış olduğunuz değişkenleri, fonksiyonları, sınıfları hatırlatıp işin karmaşıklığından sizi kurtarır.

Oracle Application Development Framework ya da bilinen adıyla Oracle ADF, Oracle'nin özellikle Forms uygulamalarını yeni nesil web tabanlı teknolojilere yükseltmek için geliştirdiği yazılım iskeletidir.

CodeIgniter, PHP ile dinamik uygulamalar geliştirmek için geliştirilmiş bir web uygulama iskeletidir. "Geliştiricilerin çok daha hızlı proje geliştirmeleri hedef edilmiştir. En sık ihtiyaç duyacağınız kütüphaneleri kullanarak zaman kazanabilirsiniz." İlk sürüm 28 Şubat 2006 tarihinde yayınlandı. MVC mimari deseni temeline göre geliştirilmiş olup günümüzde hızla yaygınlaşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Laravel</span>

Laravel, MVC yapısında web uygulamaları geliştirme için tasarlanmış ücretsiz, açık kaynak PHP web uygulama iskeletidir. Laravel, GitHub sitesinde barındırılan kaynak kodu ile birlikte, MIT lisansı altında yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Yazılım iskeleti</span>

Bilgisayar programlamada yazılım iskeleti, yazılım çerçevesi ya da yazılım çatısı, standart fonksiyonların hazır olarak sunulduğu ancak programcı tarafından bu fonksiyonlardan arzu edilen kısımların ek kodlarla istenildiği şekilde güncellenebildiği sistemlerdir.

Play bir açık kaynak web uygulama iskeletidir. Guillaume Bort tarafından oluşturulmuştur. Java ve Scala programlama dili ile yazılmıştır, MVC (model-view-controller) kalıbı ile geliştirilir. Play uygulamaları Java veya Scala dillerinden birisi ile geliştirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">MonoDevelop</span>

MonoDevelop Linux, OS X ve Windows işletim sistemleri için geliştirilmiş bir açık kaynak tümleşik geliştirme ortamıdır. .NET framework ile Windows uygulamaları geliştirenlerin, alternatif olarak Mono kullanarak geliştirme yapmalarına olanak tanımaktadır. Linux ve Mac OS X için .NET teknolojilerini kullanma olanağı sunar.

<span class="mw-page-title-main">Android Donut</span>

Android Donut veya Android 1.6 Donut, Google tarafından geliştirilen dördüncü Android sürümüdür. 15 Eylül 2009'da kullanıcılara tanıtıldı. Sürüme Donut ismi verildi. Bu, Android Cupcake sürümün geliştirilmiş versiyonu idi. Bu sürüm Linux Kernel 2.6.29 bazında ve API 4.seviyesine kuruldu (üretildi). Daha hızlı fotoğraf çekmek mümkün olduğu gibi WVGA (780x480) çözünürlüklü ekranlara destek getirildi. Bu sürüme internet ve yerel aramalar için Hızlı Arama seçeneği, galeri entegrasyonlu kamera resim ve video çekim modları, batarya göstergesi, CDMA desteği, ek ekran boyutları için destek, text-to-speech motoru desteği, çoklu dil seçeneği gibi özellikler eklendi. Android Donut'ın esas özelliklerine bular dahil idi:

<span class="mw-page-title-main">Android Gingerbread</span> Android sürümü

Android Gingerbread veya Android 2.3–2.3.7 "Gingerbread" Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 7. versiyonu idi. İlk 2.3 versiyonu 6 Aralık 2010 yılında tanıtılmıştır. Linux kernel 2.6.35 bazında sürüm yaratılmıştır. Sürüme "Gingerbread" yani "zencefilli ekmek" veya "zencefilli kek" ismi verilmiştir. Android 2.3 Gingerbread sürümü ile NFC özelliği ilk kez Android platformuna adım attı. Yeni indirme yöneticisi ile artık Android'e dosya indirmek ve yönetmek daha kolay hale geldi. Çok kamera ve çoklu dokunmatik desteği eklenmiştir. XGA (1366×768) ekran çözünürlük desteği ve video arama özelliği eklenmiştir. Ayrıca SIP ve VoIP özellikleri ilk kez bulunmuştur.

Handle Sistemi, kalıcı tanımlayıcıların veya işleyicilerin bilgi kaynaklarına atandığı Ulusal Araştırma Girişimleri Şirketi'nin tescil kaydı sistemidir.