Coca-Cola, Amerika Birleşik Devletleri kökenli, karamelize şekerle tatlandırılmış, alkolsüz içecek markası. Dünyada en fazla tüketilen meşrubat olan Coca-Cola uluslararası araştırma ajansı Interbrandin sıralamasında 2005-2016 yılında dünyanın en pahalı markası olarak tanındı. Coca-Cola ve çeşitli alkolsüz içecek markalarının sahibi, merkezi ABD'nin Georgia Eyaleti'nde, Atlanta şehrinde bulunan çok uluslu şirket The Coca-Cola Company'dir. Markanın adı Kola fındığı, kafein kaynağı ve koka yaprakları isimlerinin birleşmesinden oluşmuştur. Coca-Cola'da kullanılan malzeme ve kimyasal ürünlerin yayınlanmış olmasına rağmen Coca-Cola'nın formülü bugüne kadar ticari sır olarak kalmıştır. 1886'da kurulan şirketin hisseleri, New York Borsası'nda KO kısaltması ile işlem görür. Şirket daha sonra dünya çapında 200'den fazla ülkede lisanslı Coca-Cola ürünleri, şişeleme, filtrelenmiş su, tatlandırıcılar ve konsantreleri üretmektedir. The Coca-Cola Company ayrıca büyük restoran ve gıda hizmeti dağıtıcılara konsantre satmaktadır.
Procter & Gamble, merkezi Cincinnati, Ohio, ABD'de, bulunan, özellikle kimyevi tüketici ürünleri üreten çok uluslu şirket. Temel olarak çok çeşitli temizlik maddeleri ve kişisel bakım ve hijyen ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Kellogg's firmasına Pringles'ın satışından önce, ürün portföyü yiyecekleri, aperitifleri ve içecekleri de içeriyordu.
Varol Yaşaroğlu, Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist.
S.C. Johnson & Son, Racine, Wisconsin, Wisconsin merkezli dünyaca ünlü bir temizlik ve cilt bakım ürünleri üreticisi ve satıcısıdır.
Doritos, mısır cipsi markası olup, PepsiCo'nun Frito-Lay şirketine aittir. Diğerlerinden farkı, Doritos tortilla cipsi markasıdır ve genellikle Meksika ve İspanyolca konuşan ülkelerde popülerdir. 1994 yılında Frito-Lay tarafından hakları alınmıştır. Tırtıklı, kuru kızarmış, baharatlı ve taco baharatlı, nachos peynirli, hot spice acı biberli çeşitleri vardır.
Elidor, Unilever şirketine ait şampuan markası. Esas ismi "Sunsilk" olan marka, diğer ülkelerde "Elidor", "Seda" ve "Sedal" isimleri ile satılmaktadır.
Fairy, Procter & Gamble şirketine ait bulaşık temizleyicisi markasıdır.
Clear, Unilever şirketinin ürettiği kepek önleyici şampuan markasıdır. Marka, 1981 yılında piyasaya sürüldü ve birçok küresel ülkelerde Clear adı altında satıldı. Yunanistan'da Ultrex, Portekiz'de Linic ve Hindistan'da Pure Derm olarak biliniyor. 2010 yılına kadar ürün, 2000'lerin başından önce Clinic Clear ve Clinic adı altında Tayland'da satılmaktadır. Agnes Monica şimdi markanın büyükelçisidir. Clear dünya çapında birçok sporcu, müzisyen ve oyuncu ile reklam çarkları çekmiştir.
Baygon S. C. Johnson & Son şirketine ait pestisit markasıdır. Cırcır böceği, hamamböceği, karıncalar, marangoz karıncaları, örümcekler, gümüşçün ve sivrisinek gibi haşerelerin yok edilmesi ve kontrolü için kullanılan bir insektisittir. 1975'te Baygon, Avustralya'da hamamböceği ve diğer sürünen böcekleri öldürmek için ilk yüzey spreyi geliştirdi.
Türk animasyon tarihi, Türkiye'de 20. yüzyılın ortalarına doğru geleneksel canlandırma teknikleriyle Türk karikatürcülerin kısa filmler oluşturma denemeleriyle başlamış; 1960'ların ortalarında canlandırma, reklam ajanslarının yoğun ilgisine mazhar olmuş ve ticari işlerde yoğun olarak kullanılır hale gelmiştir. Uzunca bir süre deneysel çalışmalar ve reklam işleriyle var olan Türk animasyonu, 1970'lerde festival katılımlarıyla birlikte her ne kadar daha sanatsal ürünler vermişse de, 1990'larda eğitim kurumlarınca canlandırma bölümleri açılana ve 2000'lerin sonunda canlandırma devlet tarafından desteklenene değin sektör devamlılık arz edememiştir. 2010'larla birlikte televizyon dizileri, uzun metraj filmler ve kısa animasyonların niceliği ve niteliği artmış; yurt dışına ihraç ve yurt dışından şirketlerle ortak yapımlar ortaya çıkmıştır. Türkiye'de animasyon filmlerle ilk tanışma ise 1930'lu yıllarda yabancı film dağıtımcılarının ülkeye girmesiyle beraber toplu gösterimlerin yaygınlaşması neticesinde cereyan etmiştir. Türkiye'de yayınlanan ilk animasyon, Walt Disney yapımı İskelet Dansı isimli filmdir.
Aero, Nestlé tarafından üretilen havalandırılmış çikolata ürünüdür. Aslen Rowntree's'in ürettiği Aero çikolatası, 1935 yılında İngiltere'nin Kuzeyinde "yeni çikolata" olarak tanıtıldı. O yılın sonuna kadar, satışların Birleşik Krallık genelinde yaygınlaştığı tüketiciler arasında yeterince popüler olduğunu kanıtladı.
Genelde Dow olarak adlandırılan Dow Chemical Company, Midland, Michigan, ABD merkezli ve birleşmiş olan DowDuPont şirketinin öncüsü olan bir Amerikan çok-uluslu kimyasal şirketidir. Dow, 1897'de Michigan Midland'da tuzlu su altında tuzlu hâlde bulunan bromu çıkarmak için yeni bir yöntem icat eden kimyager Herbert Henry Dow tarafından kuruldu. 1 Eylül 2017'de, DowDuPont'u oluşturmak için DuPont ile birleşti. Mart 2018'de Jeff Fettig'in 1 Temmuz 2018'de DowDuPont'un yönetim kurulu başkanı ve Jim Fitterling'in 1 Nisan 2018'de Dow Chemical'ın CEO'su olacağı açıklandı. 2017 yılında birleşmeden önce, dünyanın en büyük ikinci kimyasal üreticisi ve pazar kapitalizasyonuna göre dünyanın en büyük üçüncü kimyasal firmasıydı. 2014 yılında kimyasal üretimde dünyada ikinci sırada yer aldı.
Close-Up Unilever tarafından 1967 yılında ilk jel diş macunu olarak piyasaya sunulan bir diş macunu markasıdır. Marka dünya çapında Unilever tarafından pazarlanmakta ve 2003'ten beri Kuzey Amerika'dan Church & Dwight'a lisans vermektedir.
Pepsi Max PepsiCo şirketine ait Pepsi varyasyonları'ndan biri olan Pepsi markasıdır. The Coca-Cola Company şirketinin Coca-Cola BlāK markasına karşı sunuldu. Düşük kalorili, şekersiz kola, Pepsi Light içeceklerine alternatif olarak pazarlanmaktadır. Öncelikle Avrupa ve Asya pazarlarında satılmaktadır.
Pepsi Generation, 1963 yılında bir slogan yarışması sonucu başlatılan bir ABD meşrubat markası olan Pepsi-Cola için bir reklam kampanyasıydı. Kazanan sloganın yazarına yeni bir araba verildi. Yarışma, bir PepsiCo reklam yöneticisi olan Alan Pottasch'in beyniydi ve Wisconsin eyaletinde yaşayan Ellen M. Reimer ve Appleton tarafından kazanıldı. Slogan, tüketicilere "Canlan! Pepsi Jenerasyonu Sizsiniz!" diye davet etti. Orijinal "Come Alive" jingle, şarkıcı Joanie Sommers tarafından gerçekleştirildi.
Nesquik, Cereal Partners Worldwide tarafından General Mills ve Nestlé arasındaki ortak bir girişimde yapılan ve popüler Nesquik ürün serisine dayanan bir kahvaltılık gevrek ailesidir.
Bubblicious, aslen Warner-Lambert'in Amerikan Chicle Bölümü tarafından üretilen bir ciklet markasıdır. Marka şimdi Mondelez International'ın bir bölümü olan Cadbury Adams'ın bir parçasıdır. İlk yumuşak ciklet olan muazzam Bubble Yum satışlarına cevap olarak 1977'de piyasaya sürüldü. Marka tanıtımda zorlandı, ancak 1978'de "Ultimate Bubble" reklam kampanyasının gelmesiyle satışlar başladı. Bubblicious, daha sonra uluslararası genişledi.
Hollywood Chewing Gum, Cadbury tarafından yapılan bir sakız hattıdır. Markanın ilk yayınlanan reklamı 1958'de, ilk televizyon reklamı 1968'de yayınlandı. Fraîcheur de vivre sloganı 1972'de Jean Verrechia tarafından gençlik, özgürlük ve tazelik kavramlarına dayanarak oluşturuldu. 1986'da, Hollywood Light adında şekersiz bir varyasyon başlatıldı, ardından 2001'de Hollywood Blancheur geldi.
Aveeno, cilt bakımı ve saç bakımı ürünleri markasıdır. Şirket, Amerikan tüketim malları ve ilaç şirketi Johnson & Johnson'a aittir. Aveeno, 1945'te Albert ve Sydney Musher kardeşler tarafından kuruldu ve ilk ürünü Yatıştırıcı Banyo Tedavisi oldu. Tüm Aveeno ürünlerindeki aktif bileşenler, "aktif doğal" olarak markalanmış kolloidal yulaf veya yulaf özleri idi. Marka sloganı "Daha İyi Malzemeler. Daha İyi Cilt Bakımı: Aveeno." Aveeno, egzama, sedef hastalığı, urushiol kaynaklı kontakt dermatit, pruritus ani, su çiçeği, kurdeşen ve güneş yanığı gibi cilt durumlarını tedavi etmek için ürünler sunmaktadır.
Video oyunlarında reklamcılık, ürünleri, organizasyonları veya bakış açılarını tanıtmak için reklamın video oyunlarına entegre edilmesidir.