İçeriğe atla

Radyo Slow Time

Radyo Slow Time
Kuruluş2011
SahibiSaran Holding
FormatıYabancı Slow Müzik
DilTürkçe
Slogan"Hayatın tadını çıkarmak için şimdi tempoyu düşürme zamanı"
Genel merkezİstanbul
Yayın alanıTürkiye
Eski adlarıRadyo Time
Kardeş istasyonlarıRadyo Spor

Radyo Trafik
WebsitesiRadyo Slow Time

Radyo Slow Time, Saran Group bünyesinde yer alan ve dijital yayın yapan radyo kanalıdır.

2011 yılında yayın hayatına başlayan Radio Slow Time “Yavaşlayın ve hayatın tadına varın” sloganıyla dünyanın dört bir yanından sanatçılara ve şarkılarına yer vermektedir. Sadece yabancı slow müzik yayını yapan radyonun genel yayın yönetmeni Berna Kaytaz'dır.[1]

Radyo Slow Time 2019 yılında medya dünyasındaki değişim ve dönüşüme bağlı olarak, tüketici alışkanlıklarının da hızla değişmesiyle yeniden konumlandırılmış ve Kasım 2019 itibarıyla karasal yayınlarını ve uydudaki yayınlarını sonlandırmıştır, sadece dijital yayına geçmiştir. Günümüzde www.slowtime.com.tr üzerinden ve Slow Time mobil uygulamaları üzerinden yayına devam etmektedir.

Radyo Slow Time'nın eski logosu

Kaynakça

  1. ^ "8 Mart'a Kaldı 3 Gün". 8 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Radyo Televizyon Kurumu</span> Türk kamuya açık televizyon şirketi ve radyosu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.

<span class="mw-page-title-main">Samanyolu TV</span>

Samanyolu TV, 22 Ekim 1993 tarihinde yayın hayatına başlamış İslami içerikli ulusal televizyon kanalıdır. Star TV, Flash TV, Teleon, Show TV, HBB, Kanal 6, TGRT, atv, Kanal D ve Cine5'ten sonra Türkiye'nin 11. özel televizyon kanalı olmuştur. İslami ve kültürel konuları işlemesi ile bilinen kanal, Gülen Hareketi ile ilişkiliydi. Kanalın genel yayın yönetmenliğini Hidayet Karaca yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">TGRT</span> Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu

TGRT, Türkiye'de özel televizyonculuğun ilk yıllarında İhlas Holding tarafından 22 Nisan 1993 tarihinde Cağaloğlu'nda açılmıştır. Türkiye'nin yabancı sermayeye satılan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Yayın hakları 25 Temmuz 2006 tarihinde Amerikalı News Corporation şirketine satılan kanal, NOW olarak yayın hayatını sürdürürken, TGRT'ye ait karasal yayın frekansları ve yayın haklarının çoğu satıldı. TGRT markası kurumsal şirket adı olarak varlığını sürdürürken, kardeş kanalları TGRT Haber ve TGRT Belgesel ile TGRT EU üzerinden yayına devam etmektedir.

Açık Radyo, 13 Kasım 1995 tarihinde İstanbul iline ve çevresine yayın yapmak amacıyla açılmış olan bölgesel, bağımsız ve kâr amacı gütmeyen radyo istasyonu.

<span class="mw-page-title-main">Show Radyo</span> Türkiyede ulusal yayın yapan bir radyo istasyonu

Show Radyo, merkezi İstanbul'da olan ve ulusal çapta yayın yapan radyo istasyonu. Ağustos 1992'de Erol Aksoy tarafından Show TV ile beraber kurulmuştur.

Joy FM, merkezi İstanbul'da olan bir radyo kanalıdır. Şimdiki frekansı 100.6'dır. 1993 yılında yayın hayatına başlamıştır.

Bayındır Radyo Televizyonu (brt) 1998 yılında test yayınlarına başlayıp 1999 yılında normal yayına geçmiş Türkiye'de faaliyet gösteren Bayındır Holding'e bağlı ulusal yayın yapmış bir televizyon kanalıdır. Sahibi Kamuran Çörtük'tür.

<span class="mw-page-title-main">PowerTürk TV</span>

PowerTürk TV, Türkçe pop ve rock tarzı video klipler ve müzik haberleri yayınlayan müzik kanalı.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de televizyon</span> Türk televizyon yayınları

Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.

Samanyolu Haber; Samanyolu Yayın Grubu'na bağlı olarak 22 Ocak 2007 tarihinde yayın hayatına başlayan haber kanalıydı. Gülen Hareketi'nin yayın grubu tespit edildikten sonra kardeş kanallarıyla birlikte 15 Kasım 2015'te Türksat tarafından uydudan çıkarılmıştır. Samanyolu TV ile aynı stüdyoda yayın yapan kardeş kanalları şunlardı; Mehtap TV, Samanyolu Avrupa, Samanyolu Amerika, Samanyolu Afrika, MC TV, MC EU, çocuk kanalı Yumurcak TV, alışveriş kanalı Tuna Shopping TV, İngilizce yayın yapan Ebru TV, Azerbaycan'dan yayın yapan Hazar TV, Kürtçe yayın yapan Dünya TV, Arapça yayın yapan Hira TV.

<span class="mw-page-title-main">Samanyolu Yayın Grubu</span> Türkiyede varlığı sona erdirilen yayın grubu

Samanyolu Yayın Grubu veya Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş., televizyon ve radyo yayıncılığında görev yapan ve bünyesinde eğlence, haber, kültür ve çocuk kanalları bulunan kuruluştur.

Ulusal Kanal, ulusal çapta yayın yapan bir haber kanalıdır. Genel Yayın Yönetmeni Beyhan Korkman'dır. Haber, kültür-sanat içerikli yayınlar yapar. Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Radyo ile aynı medya grubunun bir üyesidir. Ulusal Kanal, Vatan Partisi ve Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinmektedir.

Sky, Birleşik Krallık ve İrlanda'da hizmet veren dijital televizyon ve dijital radyo yayınları yapan platformdur. Sky Digital, resmi olarak 1 Ekim 1998 yılında hizmetlerini vermeye başlamıştır. Yaklaşık 2 milyondan fazla abonesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Kıbrıs Yayın Kurumu</span>

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde 4 Ekim 1953'ten bu yana kamu yayıncılığı yapan kurum. İlk televizyon yayınlarına 1 Ekim 1957'de Lefkoşa'da başlayan kuruluş, günümüzde dört radyo kanalının yanı sıra, RIK1, RIK2, RIKHD ve uydu üzerinden uluslararası yayın yapan RIKSAT olmak üzere dört televizyon kanalı ile Eylence'den hizmet vermektedir. 1 Temmuz 2011'de analog televizyon yayınları yerini sayısal karasal yayıncılığa (DVB-T) bırakmıştır. KRYK yayınları ada dışında da internet üzerinden dinlenip izlenebilmektedir.

<i>Ortadoğu</i> (gazete) 17 Şubat 2020de yayın hayatına son veren gazete.

Ortadoğu, 3 Mayıs 1972'de yayın hayatına başlamıştır. Günlük olarak yayınlanan siyasi bir gazeteydi. Milliyetçi bir yayın çizgisine sahip olup Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakın bir gazete olarak bilinmekteydi.

TRT Belgesel, çeşitli belgesel formatındaki programların yayınlandığı kanal. Kanal ilk yayın formatında TRT bünyesinde 6 farklı dilde yayın yapan tematik bir televizyon kanalı olarak tasarlanmış ve bu şekilde yayın yapmıştır. 17 Ekim 2009 tarihinde "TRT Turizm ve Belgesel" adıyla test yayınına başladı. Böylece Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun ilk tematik ve ilk belgesel kanalı yayın hayatına başlamış oldu. TRT Belgesel, 6 Aralık 2014 tarihinde de yüksek görüntü kalitesi sunan "HD" yayına başladı. 2019 yılında kanalın içeriği ve logosu yenilendi.

<span class="mw-page-title-main">Radio SRF 1</span>

Radio SRF 1 Zürih merkezli İsviçre radyo kanalıdır.

<span class="mw-page-title-main">DVB-T</span>

DVB-T.

<span class="mw-page-title-main">Mesaj Yayın Grubu</span>

Mesaj Yayın Grubu, basın ve yayın sektöründe faaliyet gösteren ve bünyesinde televizyon ve radyo kanalları, gazete ve dergi barındıran özel bir kuruluştur.

<span class="mw-page-title-main">Radyo Tatlıses</span>

Radyo Tatlıses, İstanbul merkezli ulusal çapta yayın yapan bir radyo istasyonudur.