Beş Hececiler, I. Meşrutiyet'ten sonra hece vezniyle ve konuşulan halk diliyle, Millî Edebiyat akımının görüşleri doğrultusunda şiir yazan beş şairin Türk edebiyatındaki genel adıdır.
Vladimir Vladimiroviç Nabokov Rus asıllı Amerikalı yazar. İlk eserlerini Rusça yazdı, uluslararası ününü İngilizce yazdığı romanlarla kazandı. En tanınmış eseri Stanley Kubrick ve Adrian Lyne tarafından filme de çekilen Lolita adlı romanıdır.
Talat Ümit Halman, Türk şair, yazar, çevirmen, akademisyen, diplomat, siyasetçi.
Sylvia Plath, Amerikalı şair ve yazar. Plath'ın başlıca eserleri şiirleri, özellikle de geride bıraktığı şiir kitabı Ariel ve tek romanı Sırça Fanus’tur. Plath ayrıca kısa öyküler ve çocuk kitapları da yazmıştır.
Halit Fahri Ozansoy, Türk şair, gazeteci, oyun yazarı ve öğretmendir.
Orhan Şaik Gökyay, Türk edebiyat tarihi ve dil araştırmacısı, şair, öğretmen.
Bahtiyar Vahabzade, Azerbaycanlı şair ve yazar.
Margaret Eleanor Atwood, Kanadalı feminist yazar, şair, eleştirmen ve denemeci.
Columbia Üniversitesi ABD'nin New York şehrinde bulunan özel bir Amerikan araştırma üniversitesidir. New York eyaletinin en eski, Amerika'nın ise beşinci eski üniversitesidir. Amerikan Devrimi'nden önce kurulan 9 üniversiteden biri ve Sarmaşık Ligi'ni oluşturan 8 üniversiteden biridir. Umman, Pekin, İstanbul, Paris, Mumbai, Santiago ve Nairobi'de bulunan, Columbia Küresel Merkezi adında 7 adet merkezi bulunmaktadır.
Nicanor Parra Sandoval, matematikçi ve şair.
Charles Kenneth Williams Amerikalı şair.
Ters Orman Amerikalı yazar J. D. Salinger'ın ilk kez Cosmopolitan dergisinin Aralık 1947'de yayımlanan sayısında çıkan öyküsüdür. Yaklaşık 30.000 kelimeden oluşan bu eser aynı derginin 1961 senesinin Mart ayında basılan 75. yıl özel sayısında da yer aldı.
Julius J. Epstein, ikiz kardeşi Philip ile birlikte yazdıkları senaryolarla tanınan Amerikalı senaryo yazarı. İki kardeşin en ünlü eserleri, hiç sahnelenmemiş Everybody Comes to Rick's adlı oyundan uyarladıkları Kazablanka'dır. Bu film Epstein kardeşlere En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü de kazandırdı.
Sir Kingsley William Amis, İngiliz yazar, şair, eleştirmen ve öğretmen. Sosyal ve edebi eleştiri eserleri ile birlikte 20'den fazla roman, şiir, altı ciltlik bir anı kitabı, çeşitli kısa öyküler, radyo ve televizyon senaryosu yazdı. Zachary Leader yazdığı biyografisinde, Amis için "yirminci yüzyılın ikinci yarısının en iyi İngiliz komedi yazarı" nitelemesi yapar. Oğlu Martin Amis de tanınmış bir yazardır.
Manfred Kridl (1882-1957) bir Polonya edebiyatı tarihçisi.
Julia Hartwig, Polonyalı yazar, şair ve çevirmendir. Polonya'nın en önemli kadın şairlerinden biri olarak değerlendirildi.
David Marshall Lang, Londra Üniversitesi Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulu'nda Kafkas Çalışmaları profesörlüğü yapan akademisyen. Gürcü, Ermeni ve antik Bulgar tarihinde uzmanlaşmış en üretken İngiliz bilim insanlarından biriydi.
Gwendolyn Elizabeth Brooks Amerikalı şair, yazar ve öğretmen. Çalışmaları genellikle kendi toplumundaki sıradan insanların kişisel kutlamaları ve mücadeleleriyle ilgiliydi. 1 Mayıs 1950'de Annie Allen'la Pulitzer Şiir Ödülü'nü kazandı ve Pulitzer Ödülü alan ilk Afrikalı Amerikalı oldu.
Carl Benjamin Boyer, özellikle matematik tarihi üzerine çalışmalar yapan Amerikalı bir bilim tarihçisiydi. Romancı David Foster Wallace ona "matematik tarihinin Gibbon"u adını verdi. "Çağdaş bilim tarihi ile aleni bağları korumak" için zamanının birkaç matematik tarihçisinden biri olduğu yazılmıştır.
Lina Vasylivna Kostenko Ukraynalı şair, gazeteci, yazar, yayıncı ve eski Sovyet muhalifi. "Altılılar" şiir hareketinin kurucusu ve önde gelen temsilcisi olan Kostenko, Ukrayna'nın en önde gelen şairlerinden biri olarak tanımlanmış ve Ukrayna dilindeki lirik şiiri yeniden canlandırmasıyla tanınmıştır.