
Scud, sıvı yakıtlı bir balistik füzedir. Bu füzeler Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği tarafından yapılmıştır.

Baykonur Uzay Üssü, Tyuratam olarak da adlandırılır, Sovyetler Birliği tarafından kurulmuş, bugünkü Kazakistan'da yer alan dünyanın en eski ve bölgedeki en büyük uzay üssüdür. Mevcut Rus uzay programı Roskosmos sebebiyle halen aktif olarak kullanılan uzay üssünde her yıl çok sayıda ticari, askeri ve bilimsel operasyonun gerçekleştirilmektedir.

Yumuşama, özellikle siyasi ilişkilerin sözlü iletişim yoluyla gerilimlerin azaltılması anlamına gelen bir diplomasi terimidir. Bu terim, 1912 yılında Fransa ve Almanya'nın gerilimleri azaltmaya yönelik başarısız girişimleriyle ortaya çıkmıştır.

Kıtalararası balistik füze (KABF) asgari 5500 km ve daha fazla menzili olan, nükleer başlık taşıması amacıyla tasarlanmış balistik füzelerdir. Ayrıca kimyasal ve biyolojik silah etkileri ile de donatılabilir. Tek bir füze birden fazla hedef için birden fazla savaş başlığı taşıyabilir. Erken model KABFlerin hedefi tam vurmak konusunda yetenekleri kısıtlıydı, bu yüzden genelde şehir gibi büyük hedefler için kullanılıyorlardı. Daha sonra hedefi isabet kabiliyeti artınca askeri hedeflere karşı kullanılmaya başlandı. İkinci ve üçüncü nesil tasarımlar isabet konusunda bayağı ilerlediği için en küçük hedeflere bile başarılı nokta atışı yapabildi.

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri, Rusya'yı havadan ve hava sahası dışından gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Rusya Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 3.kuvvettir.

RSD-10 Pioneer nükleer savaş başlığı taşıyan eski bir orta menzilli balistik füze. 1976-1988 yıllarında Sovyetler Birliği tarafından kullanıldı. NATO rapor adı SS-20 Saber idi.
Stratejik Silahların Sınırlandırılması Görüşmeleri, ABD ile SSCB – Soğuk Savaş’ın süper güçleri- arasında mermi ve silahlanma kontrolü konusunda yapılan ikili görüşmeler ve uluslararası antlaşmadır. Antlaşma SALT I ve SALT II şeklinde iki turdu.

Orta menzilli balistik füze (OMBF) KMBF'den daha fazla menzile sahip olan balistik füze çeşididir. KMBFler de olduğu gibi nükleer başlık taşıma kapasitesine sahiptir. Kurumlara göre değişmekle birlikte ABD Savunma Bakanlığı'na göre menzili 1000 ile 3000 km arasında olan balistik füzeler OMBF sınıfına girer.

OTR-21 Toçka, Sovyet yapımı bir taktik balistik füze sistemidir. Sistem 1970'li yıllarda geliştirilmiş olup atalet güdümlü kılavuzlama sistemi kullanır.
Fatih-110, İran yapımı bir kısa menzilli balistik füzedir. Füze, 1990'larda Zilzal-2 füzesi temelinde geliştirilmiştir. Füzenin geliştirilmiş modelleri ile birlikte yaklaşık 200–300 km menzili bulunmaktadır.

Plesetsk Uzay Üssü, Rusya'nın Arhangelsk Oblastı'na bağlı Mirni kentinde bulunan bir uzay üssüdür. Üs, 1957 yılında inşa edilmiş olup Arhangelsk'in 200 km güneyinde yer almaktadır.

R-7, Sovyet yapımı bir kıtalararası balistik füzedir. Füze, 1950'lerin sonunda geliştirilmiş olup dünyanın ilk kıtalararası balistik füzesidir. Füzenin değiştirilmiş bir varyantı Sputnik-1 uydusunun fırlatılmasında kullanılmış ve R-7 ailesinin temelini oluşturmuştur.
R-16, Sovyetler Birliği yapımı bir kıtalararası balistik füzedir. Füze, Sovyetler Birliği'nin geliştirdiği ilk başarılı kıtalararası füzedir.

R-12, Sovyetler Birliği yapımı bir orta menzilli balistik füzedir. R-12 roketi, Sovyetler Birliği'ne megaton sınıfı bir termonükleer savaş başlığı ile orta menzildeki hedefleri vurmak yeteneği sağlamış olup Batı Avrupa'ya yönelik Sovyet füze tehdidinin büyük bir kısmını teşkil etmiştir. Füzelerin Küba'da konuşlandırılması 1962'de Küba Füze Krizi'ne neden oldu.

R-36, Sovyetler Birliği yapımı bir kıtalararası balistik füzedir. Füze, üç savaş başlığı taşıyabilmekte olup ilk Sovyet MIRV füzesidir. Orijinal modelinin NATO rapor adı SS-9 Scarp olup R-36M ise SS-18 Satan olarak adlandırılmıştır.

UR-100N, Sovyetler Birliği yapımı bir kıtalararası balistik füzedir. Füze, 1970'lerde geliştirilmiş olup Rokot fırlatma aracının temelini oluşturmuştur.

RT-23, Sovyetler Birliği yapımı bir kıtalararası balistik füzedir. Füze, soğuk fırlatmalı olup silo ve demiryolu aracı tabanlı varyantları bulunmaktadır. İlk aşama için katı yakıt ve itiş vektörü kullanan, her biri 550 kt verim sağlayan 10 MIRV başlıklı üç aşamalı bir füzedir.

RS-24 Yars, Rus yapımı bir MIRV termonükleer kıtalararası balistik füzedir. Füze, ilk olarak 29 Mayıs 2007 tarihinde denenmiş olup RT-2PM Topol'den daha ağırdır. RS-24 Yars'ın eskiyen R-36 ve UR-100N füzelerinin yerini alması planlanmaktadır.
RS-28 Sarmat, Rus yapımı bir MIRV ağır termonükleer kıtalararası balistik füzedir. Füze, geliştirilme aşamasında olup eskiyen R-36M füzelerinin yerini alması planlanmaktadır.

Yakovlev Yak-28, Yakovlev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir savaş uçağıdır. Uçak, ilk uçuşunu 1958 yılında gerçekleştirmiş olup 1960 yılında hizmete girdi. Başlangıçta bir taktik bombardıman uçağı olarak üretilse de aynı zamanda keşif, elektronik savaş, önleme ve eğitim varyantları da üretildi.