
KDE Unix ve Unix benzeri işletim sistemleri için geliştirilmiş bir masaüstü ortamıdır. Trolltech' in QT kütüphanesi ve kendine ait KDE kütüphaneleri kullanılarak geliştirilen KDE, GNU/Linux, Solaris, BSD' ler (FreeBSD, NetBSD, OpenBSD vb. Unix ve Unix benzeri işletim sistemleri üzerinde çalışmasının yanı sıra Cygwin aracılığıyla da Microsoft Windows üzerinde de çalışabilmektedir. KDE 4.0.0 sürümü, kullandığı QT 4 kütüphanelerinin Windows'ta doğrudan çalışabilmesi sayesinde Windows üzerinde cygwin katmanı olmadan çalışabilmektedir.

GNOME, açık kaynak kodlu, özgür masaüstü ortamı. GNU Tasarısı'na bağlı GNOME Projesi topluluğunca geliştirilmekte olan GNOME, Unix ve BSD tabanlı birçok işletim sistemine kurulabilmektedir.

Kubuntu, Debian dağıtımını temel alan Ubuntu dağıtımının GNOME masaüstü ortamı yerine KDE masaüstü ortamını kullanan türüdür.

Konversation, KDE için IRC istemcisidir. KDE'nin Extragear paketi altında geliştiriliyor, dolayısıyla KDE'den bağımsız sürüm çıkarabiliyor.

Matthias Ettrich 1996'da Usenet üzerinde tanıttığı, UNIX için Qt GUI araçlarını kullanan bir proje olan KDE'yi kuran bilgisayar mühendisidir. Kullanımı kolay masaüstünü düşüncesini o dönemde kız arkadaşı kullanmakta zorlanıyor diye ortaya atmıştır.

KDE Gear, KDE topluluğu tarafından geliştirilen uygulamalar ve destekleyici kitaplıklar seti olup ağırlıkla Linux tabanlı işletim sistemlerde kullanılır fakat çoğunlukla çok platformludur ve ortak bir yayın programı içerisinde yayınlanır.

Kaffeine, KDE projesi kapsamında geliştrilmiş çok amaçlı bir ortam oynatıcısıdır.

Kate, KDE için yazılmış bir metin editörüdür. Kate "KDE advanced text editor" sözcüklerinin baş harflerinden oluşur.

DigiKam KDE projesi kapsamında geliştirilen gelişkin bir fotoğraf yönetim uygulamasıdır. DigiKam, kullanıcıların tüm görüntü dosyalarını organize etmeyi ve tek bir arayüz üzerinden yürütmeyi amaçlar. DigiKam ile kullanıcılar fotoğraflarını albümler halinde saklayabilir ve bu albümleri kronolojik ya da diğer seçenekler ile sıralayabilir.

KDE Software Compilation 4, K Masaüstü Ortamı'nın kararlı son sürümüdür. 11 Ocak 2008'de çıkmıştır. KDE 4 yeni sürümle birlikte KDE'ye birçok yenilik kattı. Bunların başında yeni simge takımı Oxygen, Plasma adlı yeni masaüstü, masaüstüyle daha birleşik bir Super Karamba vardır. Ayrıca KDE 4 programları başka işletim sistemlerinde de çalışır. Ana sürümlerin (4.x), altı ayda bir; ara sürümlerin (4.x.x) ise her ay çıkması tasarlanmıştır.

KDE 2, K Masaüstü Ortamı'nın ikinci sürümüdür. İki ana sürüm serisi olarak yayınlanmıştır.

KDE Plasma 5, Unix benzeri işletim sistemlerinde çalışmak üzere KDE Plasma 4 masaüstü ortamının halefi olarak 15 Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan masaüstü ortamıdır.

Falkon, ücretsiz ve açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Chromium tarayıcı çekirdeği için bir sarıcı olan Qt WebEngine üzerine inşa edilmiştir.

KGet KDE için özgür bir indirme yöneticisi ve Konqueror web tarayıcısının varsayılan indirme yöneticisidir. KDE Genel Ağ paketinin bir parçasıdır. Konqueror ve rekonq web tarayıcıların yanı sıra, eklentiler vb. yardımıyla Mozilla Firefox, Google Chrome ve diğer Chromium tabanlı web tarayıcılarla da kullanılabilir.

KTorrent, KDE uygulamalarının parçası olan BitTorrent istemcisidir.

KDE Partition Manager, ilk olarak Volker Lanz tarafından KDE Platformu için yazılmış bir disk bölümleme uygulamasıdır. İlk olarak KDE SC 4.1 için yayınlandı ve merkezi KDE yayın döngüsünden bağımsız olarak yayınlandı. Nisan 2014'te Volker Lanz ölünce, Andrius Štikonas geliştirmeye devam etti ve bakım sorumluluğunu üstlendi.

Klipper, KDE arayüzü için bir pano yöneticisidir. KDE masaüstü ortamını kullanan Unix benzeri bir işletim sistemi kullanıcılarının, herhangi bir öğesi yapıştırmak için yeniden seçilebilen X Seçimleri geçmişine erişmelerine olanak tanır. Belirli bir metin seçildiğinde otomatik olarak bir eylem gerçekleştirmek için de kullanılabilir.

KDE System Guard, Unix benzeri sistemlerde KDE platformu için görev yöneticisi ve performans izleyicisidir. Uzak ana bilgisayarda ksysguardd çalıştırılarak ve Grafiksel Kullanıcı Arayüzünün (ksysguard) uzaktan bağlanması sağlanarak hem yerel, hem de uzak ana bilgisayarları izleyebilir. Basit değerleri ya da tablolar gibi karmaşık verileri alıp bu bilgileri çeşitli grafik ekranlarda görüntüleyebilir. Ardından ekranlar çalışma sayfaları halinde düzenlenebilir. Ayrıca top uygulamasına benzer, ayrıntılı bir işlem tablosu da sunar.

KWallet, KDE masaüstü ortamı kimlik bilgisi yönetimi uygulamasıdır. Kullanıcıların hassas parolaları "cüzdan" (wallet) adı verilen şifreli dosyalarda saklamaları için merkezi bir yöntem sunar. Ekstra güvenlik için her cüzdan her biri kendi parolasına sahip farklı türde kimlik bilgilerini saklamak için kullanılabilir.

Kuantum termodinamiği, iki bağımsız fiziksel teori olan termodinamik ve kuantum mekaniği arasındaki ilişkilerin incelenmesidir. Bu iki bağımsız teori, ışık ve maddenin fiziksel olaylarını ele alır. 1905'te Albert Einstein,
formülünü elde ederek, termodinamik ve elektromanyetizma arasındaki tutarlılık gereksinimi dolayısıyla ışığın kuantumlanıyor olması gerektiği sonucuna vardı. Einstein'ın bu durumu ortaya koyduğu makale, kuantum teorisinin şafağıdır. Kuantum teorisi, Einstein'ın makalesinin yayımlanmasını takip eden birkaç on yıl içerisinde bağımsız bir dizi kuralla kabul gören bir teori hâline geldi. Kuantum termodinamiği, kuantum mekaniğinden termodinamik yasaların ortaya çıkışını ele almaktadır. Termodinamik dengede bulunmayan dinamik süreçleri ele alışında, istatistiksel kuantum mekaniğinden farklılık gösterir. Buna ek olarak, kuantum termodinamiği teorisinin tek başına bir kuantum sistemine uygulanabilir olması için bir arayış vardır.