İçeriğe atla

Pınar Eraslan Yayınoğlu

Prof.Dr. Pınar Eraslan Yayınoğlu, İletişim Bilimci, Akademisyen.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesidir.

Lisans eğitimini (1990) Marmara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde yapan Eraslan-Yayınoğlu, aynı fakültenin Gazetecilik programında yüksek lisansını (1993), Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği programında ise doktorasını (1998) tamamladı. Bir süre özel sektörde görev yaptı. 1992–1998 yılları arasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı, 1999 yılında Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yardımcı doçent oldu. 2006-2011 yılları arası Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nde çalıştı. 2007 döneminde Uygulamalı İletişim alanında Doçent oldu. 2013'te profesör unvanı aldı.

2003 yılında Thames Valley University Business School'da (Londra), 2005 yılında University of London King's College ve University of Westminster Media and Communication Research Institute'da (Londra) misafir araştırmacı olarak bulundu.

Çalışmalarını ‘yerel yönetimlerde ve kâr amacı gütmeyen örgütlerde halkla ilişkiler’, ‘halkla ilişkilerde araştırma plânlaması’ ve ‘stratejik iletişim yönetimi’ konularında sürdürmektedir. Eraslan-Yayınoğlu İngiliz Halkla İlişkiler Enstitüsü (CIPR) üyesidir.

Eserleri

  • Yerel Yönetimlerde Halkla İlişkiler, Birsen Yayınları, 2005.
  • Halkla İlişkilerde Araştırma, Birsen Yayınları, 2005.
  • Çok Kültürlü Ortamlarda Halkla İlişkiler, 2005.
  • İletişim Yansımaları, (Vedat Demir ile ortak), Anahtar Yayınları. İstanbul, 2006
  • Halkla İlişkiler ve Reklâm Üzerine Etik Değerlendirmeler, (İdil Sayımer ile ortak), Beta Yayınları, İstanbul, 2008.

İlgili Araştırma Makaleleri

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1950 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Gazetecilik Enstitüsü adı ile kurulan fakülte. Türkiye'nin ilk iletişim fakültesidir.

Prof. Dr. Atilla Girgin, Türk gazetecidir.

<span class="mw-page-title-main">Kocaeli Üniversitesi</span> Kocaelide kurulu devlet üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kocaeli, Türkiye'de yer alan 1976 yılında "Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi" adı altında Elektrik, Makine, Temel Bilimler Fakülteleri ve Yabancı Diller Enstitüsü ile kurulmuş bir devlet üniversitesidir. 2547 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle Akademiler kapatılarak üniversitelere bağlanmıştır. Bu kapsamda Kocaeli DMMA, 20 Temmuz 1982 yılında Kocaeli Mühendislik Fakültesi adı altında Yıldız Teknik Üniversitesine bağlanmış ve 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile de "Kocaeli Üniversitesi" adını almıştır. Kocaeli Üniversitesi adıyla eğitim-öğretim hayatına ise 6 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ile başlamıştır.

Prof. Dr. Nurettin Güz Türk akademisyen, yazar.

Cüneyt Koryürek, Türk gazeteci ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Zeynep Karahan Uslu</span>

Zeynep Karahan Uslu, Türk siyasetçi ve akademisyen.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi'ne bağlı, bünyesinde gazetecilik; halkla ilişkiler; radyo televizyon ve sinema bölümleri olmak üzere üç bölümden müteşekkil fakültedir.

Faruk Sönmezoğlu, Türk uluslararası ilişkiler profesörü, öğretim üyesi ve yazar.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF), Ankara Üniversitesine bağlı bir fakültedir.

<span class="mw-page-title-main">Vedat Demir</span>

Vedat Demir, iletişim profesörü, gazeteci, yazar. Freie Universität Berlin'de akademisyen.

Nilgün Gürkan Pazarcı, Türk iletişimbilimci ve siyasetbilimci.

1998 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş ve 2000-2001 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. Kurucu dekanlığını Hikmet Seçim'in yaptığı fakültede daha sonra Ümit Atabek dekanlık görevini 2005-2008 yılları arasında yürütmüştür. Fakültede "Halkla İlişkiler ve Tanıtım", "Radyo-TV ve Sinema", "Gazetecilik" ve "Reklamcılık" bölümleri bulunmaktadır. Fakülte dekanlığı görevini daha sonra Hürriyet Konyar, M. Bilal Arık, Ahmet Ayhan, Mustafa Şeker ve Figen Ebren yürütmüşlerdir. Fakülte dekanlığı görevini 2024 yılından itibaren Seçil Deren van Het Hof yürütmektedir.

Oya Tokgöz, Türk iletişimbilimci ve siyasetbilimcidir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Şehir Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Şehir Üniversitesi, 2008'de Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 30 Haziran 2020'de faaliyetlerine son verilen bir vakıf üniversitesidir.

Asaf Savaş Akat, Türk ekonomist ve akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Alaeddin Asna</span>

Mustafa Alaettin Asna, İletişim uzmanı, radyocu, gazeteci ve akademisyendir.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 1982 yılında 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre kurulmuştur. Enstitünün köklü bir geçmişi vardır. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı İşletme Yönetimi Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün çekirdeğini oluşturmuş ve Enstitü'nün tarihsel gelişim sürecindeki ilk basamağı oluşturmuştur. Enstitüde 19 anabilim dalı bünyesinde 51 yüksek lisans, 3 tezsiz yüksek lisans ve 26 doktora olmak üzere toplam 80 programda eğitim verilmektedir. Doktora programlarının süresi en fazla 12 yarıyıl, yüksek lisans programlarının ise en fazla 6 yarıyıldır. Enstitü Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsünde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Yasemin İnceoğlu</span>

Yasemin İnceoğlu, Eski Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı. Türk iletişimbilimci ve akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Yusuf Devran</span>

Yusuf Devran (d.1969,Gümüşhane) Türk Akademisyen, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi

Kübra Güran Yiğitbaşı Türk bürokrat, akademisyen ve yazar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı iken, 12 Mayıs 2022'de Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır.