İçeriğe atla

Python (füze)

Python

Python füzeleri
Çeşidi Kısa menzilli havadan
havaya füze
Uyruğu  İsrail
Hizmet geçmişi
Hizmet 1961-günümüze
Kullanıcılar Kullanıcılar
Üretim tarihi
Üretici Rafael Advanced Defense
Systems
Üretildiği tarih 1961-1983 (Şafrir)
1978-günümüze (Python)
Özellikler
Ağırlık 103.6 kg
Uzunluk 3.1 m
Namlu Çapı 160 mm

Savaş başlığı ağırlığı 11 kg
Patlama mekanizması yakınlık

Motor Tek kademeli katı yakıt
Kanat genişliği 640 mm
Harekat menzili 20 km
Azami hızı 4 mach
Kılavuz sistemi Kızılötesi

Python, İsrail yapımı bir kısa menzilli havadan havaya füze sistemi ailesidir. Füze, Rafael Advanced Defense Systems tarafından geliştirilmiş olup başlangıçta Şafrir adıyla bilinmekteydi.

Kullanıcılar

Python kullanıcıları

Kaynakça

  1. ^ a b c d e f g h i j k l "SIPRI arms transfer database". Stockholm International Peace Research Institute. 3 Nisan 2014. 18 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2017. 
  2. ^ International Institute for Strategic Studies (2010). The Military Balance 2010. Birleşik Krallık: Taylor and Francis. s. 72. ISBN 9781857435573. 
  3. ^ "V3S Snake (Rafael Python 3)". South African Air Force. 29 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2017. 
  4. ^ International Institute for Strategic Studies (2010). The Military Balance 2010. Birleşik Krallık: Taylor and Francis. s. 82. ISBN 9781857435573. 
  5. ^ International Institute for Strategic Studies (2010). The Military Balance 2010. Birleşik Krallık: Taylor and Francis. s. 158. ISBN 9781857435573. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Asker sayısına göre ülkeler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu bir asker sayısına göre ülkeler listesidir. Bu liste hükûmetleri tarafından iç ve dış görevlerini yerine getirmeleri için oluşturulup, desteklenen birlikleri içerir. "Ülke" terimi egemenliğine yönelik çalışmaları bulunan ya da sınırlı bir tanınmaya sahip devlet anlamında kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">İsrail Savunma Kuvvetleri</span> İsrailin tüm askeri güçleri

İsrail Savunma Kuvvetleri (İSK; İbranice: צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

<span class="mw-page-title-main">MIM-104 Patriot</span> Amerikan menşeli yüksek irtifa uzun menzilli hava savunma sistemi

MIM-104 Patriot, uçaklara, seyir füzelerine ve taktik balistik füzelere karşı koruma sağlamak üzere tasarlanmış uzun menzilli, her irtifada, her türlü hava koşuluna uygun bir hava savunma sistemidir. Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir savunma ve havacılık şirketi olan Raytheon Technologies tarafından üretilmektedir. Öncelikle Amerika Birleşik Devletleri ve dünyadaki diğer bazı ülkeler tarafından kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan Silahlı Kuvvetleri</span>

Pakistan Silahlı Kuvvetleri, Pakistan'ı karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumak görevli olan askerî kuvvet. Pakistan Kara Kuvvetleri, Pakistan Hava Kuvvetleri, Pakistan Deniz Kuvvetleri, Pakistan Hava Savunma Kuvvetleri ve Pakistan Sahil Güvenliği'nden oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Libya Hava Kuvvetleri</span>

Libya Hava Kuvvetleri, Libya Silahlı Kuvvetleri'nin hava savaşından sorumlu kuvvetidir. 2010 yılında, Libya İç Savaşı öncesinde, Libya Hava Kuvvetleri personelinin gücünün 18.000 olarak ve Libya'daki 13 askeri hava üssünden faaliyet gösteren 374 savaş kabiliyetine sahip uçak envanteri olduğu tahmin edildi. operating from 13 military airbases in Libya. 2011 iç savaşı ve devam eden ihtilaftan bu yana, Libya'da savaşan çok sayıda hizip askeri uçak bulundurmaktadır. 2019 itibarıyla Libya Hava Kuvvetleri sembolik olarak Trablus'taki uluslararası kabul görmüş Ulusal Mutabakat Hükûmeti'nin kontrolü altında olmasına rağmen, rakip Mareşal Halife Hafter'in Libya Ulusal Ordusu da önemli bir hava kuvvetine sahiptir.

Kolektif güvenlik; sistemdeki devletlerden birinin güvenliğinin, tümünün sorunu olduğu ve barışa yönelik tehditlere kolektif yanıt verilen bölgesel veya küresel güvenlik düzenlemesi.

<span class="mw-page-title-main">Rafael Advanced Defense Systems</span> İsrailli savunma teknolojisi firması

Rafael Advanced Defense Systems, İsrail'li savunma teknolojisi firması. İsrail Savunma Bakanlığı bünyesinde silah ve askeri teknoloji üretmek için kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Hindistan Silahlı Kuvvetleri</span>

Hindistan Silahlı Kuvvetleri, Hindistan'ı karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvet. Hindistan Kara Kuvvetleri, Hindistan Hava Kuvvetleri, Hindistan Hava Savunma Kuvvetleri, Hindistan Sahil Güvenlik ve Hindistan Deniz Kuvvetleri'nden oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları</span>

Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birim. 23 Aralık 1917'de oluşturulmuştur. 2013'ten beri aynı yıl oluşturulan ve başında Halid bin Abdülaziz bin Muhammed bin İyaf el-Mukrin'in bulunduğu Ulusal Muhafızlar Bakanlığına bağlıdır. 2015 itibarıyla 125.000 aktif, 25.000 rezerv olmak üzere toplamda yaklaşık 150.000 personeli bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri</span> Çin Halk Kurtuluş Ordusunun donanma gücü

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun deniz kuvvetleridir. Eylül 1950 tarihinde Çin İç Savaşı sırasında savaşan deniz birlikleri üzerinden kurulmuştur. 255.000 personeli ile dünyanın ikinci büyük deniz kuvvetleridir.

<span class="mw-page-title-main">Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri</span> Çin Halk Kurtuluş Ordusunun hava gücü

Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri, Çin Hava Kuvvetleri (中国空军) veya Halk Hava Kuvvetleri (人民空军) olarak da bilinir, Çin Halk Cumhuriyeti'nin düzenli silahlı kuvvetleri olan Halk Kurtuluş Ordusu'nun hava koludur. PLAAF resmi olarak 11 Kasım 1949 tarihinde kurulmuştur ve havacılık, uçaksavar topçusu, karadan havaya füzeler (SAM), radar ve Hava İndirme Kolordusu olmak üzere 5 koldan oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Şahab-3</span> İran yapımı bir orta menzilli balistik füze

Şahab-3, İran yapımı bir orta menzilli balistik füzedir. Füze, Çin yapımı DF-21 ve Kuzey Kore yapımı Nodong-1 füzesinin bir uyarlamasıdır. Shahab-3, 1,280 kilometre menzile sahip olup MRBM varyantı ise 1,930 kilometreye kadar ulaşabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Shenyang J-11</span>

Shenyang J-11, Çin yapımı bir hava üstünlüğü avcı uçağıdır. Uçak, Suhoy Su-27 üzerinden geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Spike (füze)</span> İsrailde geliştirilmiş güdümlü tanksavar füzesi

Spike, İsrail yapımı bir dördüncü nesil taşınabilir güdümlü tanksavar füzesi sistemidir. Füze, Rafael Advanced Defense Systems tarafından geliştirilmiştir.

Filo Hava Kolu, Kraliyet Donanması'nın havacılık koludur. 13 Nisan 1912 tarihinde Kraliyet Donanma Hava Servisi adıyla kurulmuş olup 1937 yılında günümüz adını almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Silahlı insansız hava aracı</span> hava aracı

SİHA olarak da bilinen silahlı insansız hava aracı, genellikle bomba, füze ve/veya ATGM gibi uçak mühimmatlarını taşıyan ve drone saldırıları için kullanılan bir insansız hava aracı (İHA) türüdür. Bu araçlar genellikle gerçek zamanlı insan kontrolü altındadırlar ve farklı özerklik seviyeleri vardır.

Ermenistan Kara Kuvvetleri, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin kara kuvvetleridir. Kara kuvvetleri, 28 Ocak 1992 tarihinde ülkenin bağımsızlığını ilan etmesinin ardından kurulmuş olup kara temelli operasyonlardan sorumludur.

<span class="mw-page-title-main">PAC MFI-17 Mushshak</span>

PAC MFI-17 Mushshak, Pakistan Ordusu ve Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan, lisanslı bir sabit dişli temel eğitim uçağıdır. Saab Safari'nin geliştirilmiş bir versiyonu olan MFI-17, Pakistan Aeronautical Complex tarafından Kamra, Pakistan'da üretildi.

<span class="mw-page-title-main">Golan Tepeleri'nin statüsü</span> İsrail-Suriye sınırına yakın platonun uluslararası yasal statüsü

Golan Tepeleri, Batı Asya'nın Levant bölgesinde yer alan ve 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda İsrail tarafından Suriye'den ele geçirilen kayalık bir platodur. İsrail ve ABD dışındaki uluslararası toplum, Golan Tepeleri'nin İsrail tarafından askeri işgal altında tutulan Suriye toprağı olduğunu kabul etmektedir. Savaşın ardından Suriye, Hartum Kararı'nın bir parçası olarak İsrail ile herhangi bir müzakereyi reddetti.

<span class="mw-page-title-main">Exocet</span> Fransız gemisavar füzesi

Exocet 1970'lerden beri kullanılmakta olan Fransız yapımı bir gemisavar füzedir. Fransız Aerospatiale şirketi tarafından geliştirilmiş ve dünya çapında bir dizi ülkeye yaygın olarak ihraç edilmiştir.