İçeriğe atla

Python (anlam ayrımı)

Python şu anlamlara gelebilir:

  • Piton, yılan
  • Python (hayvan), Pythonidae familyasına bağlı bir cins
  • Python, yüksek seviyeli bir programlama dili.
    • CPython, Python'un tamamen C ile yazılmış geleneksel gerçekleştirimi.
  • Pithon, Yunan mitolojisinde Apollon'un öldürdüğü dev yılan.
  • Monty Python, Britanyalı komedi grubu.
  • Python (füze), İsrail yapımı havadan havaya füze

İlgili Araştırma Makaleleri

Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.

<span class="mw-page-title-main">AIM-120 AMRAAM</span> yeni nesil bir orta menzilli görüş ötesi havadan havaya füze

AIM-120, savaş uçaklarından fırlatılan yeni nesil bir orta menzilli görüş ötesi havadan havaya füzedir.

<span class="mw-page-title-main">Füze</span> çeşitli güdüm sistemleri ile hedefe yönelen karmaşık silah sistemi

Füze, genellikle bir sevk maddesi, jet motoru veya roket motoruyla desteklenen, kendi kendine hareket edebilen, havada giden menzilli bir silahtır.

<span class="mw-page-title-main">Mummu</span>

Mummu, tarih öncesi (primordiyal) tanrılardan Apsû ve Tiamat'ın vezir tanrısı. Teknik yeteneğin vücut bulmuş hâli, cismani şekli olmasının yanı sıra antik Sümero-Babil zanaatkâr-tanrısıydı.

<span class="mw-page-title-main">Havadan havaya füze</span>

Havadan Havaya Füze, uçak ve helikopterlerin diğer hava araçlarını bertaraf etmekte kullandığı silahlardır. Bu silahlar, ısıya veya hedefe gönderilip yansıyan radar ve lazer sinyallerine veya hedeften çıkan radar sinyallerine güdümlüdürler.

Ragnarök, İskandinav mitolojisinde kıyamet kavramı. Eski Norsça "Tanrıların Kaderi" veya "Tanrıların Alacakaranlığı" anlamına gelen Ragnarök veya Ragnarøkkr, eski halk kaynaklarından derlenmiştir ve 13. yüzyılda Snorri Sturluson tarafından Nesir Edda'da bahsedilmiştir.

Derby şunlar da olabilir:

<span class="mw-page-title-main">NATO rapor adı</span> askeri teçhizat isimlendirme düzeni

NATO rapor ismi, NATO üyesi ülkelerde Sovyet ve Çin savaş araçlarını belirtmek için kullanılan, üye ülke dillerinden bağımsız isimlendirme sistemi. Farklı dillerde konuşan üyeler arasında iletişimi kolaylaştırmak için kullanılan bu sistem gizli değildir. Çoğu durumda Sovyet ve Çin araçlarının gerçek isimlerinin öğrenilmesi yıllar sürdüğü için bu sistem tüm Soğuk Savaş'ta kullanılmıştır. Günümüzde de ikincil öncelikte olarak kullanımına devam edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Balistik füze</span> nükleer, kimyasal, biyolojik başlık taşıyabilen uzun menzilli güdümlü veya güdümsüz füzedir

Balistik füze, nükleer, kimyasal, biyolojik başlık taşıyabilen uzun menzilli güdümlü veya güdümsüz füzedir. Bu füzeler tek bir nükleer başlık taşıyabilecekleri gibi, birden fazla başlık taşıyarak bu başlıkları farklı hedeflere yollayabilirler. Bu silahlar, motorlu uçuşta aerodinamik olarak yönlendirilen seyir füzelerinden farklı bir kategoridedir.

<span class="mw-page-title-main">Piton</span>

Python veya Piton, Pythonidae familyasına bağlı bir yılan cinsidir.

<span class="mw-page-title-main">AT-15 Khrizantema</span> Rusya üretimi tanksavar füzesi

9M123 Khrizantema Rusya tarafından üretilen NATO rapor adı AT-15 olan radar veya lazer güdümlü bir tür tanksavar füzesidir. Füze sistemi günümüz modern tankları olan M1A2 ve Leopard 2 tanklarına karşı kullanılabilir. Ayrıca alçaktan uçan helikopterlere karşıda etkilidir.

<span class="mw-page-title-main">Pithon</span>

Python, Yunan mitolojisinde tanrı Apollon tarafından öldürülen dev bir yılanın adı olup, toprak ana Gaia'nın oğluydu.

<span class="mw-page-title-main">Vympel R-27</span>

Vympel R-27 Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen orta menzilli havadan havaya füzedir. R-27'nin kızılötesi takip başlıklı (R-27T), yarı-aktif radar başlıklı (R-27R) ve aktif radar başlıklı versiyonları (R-27AE) muvcuttur. MİG-29, SU-27 ve MiG-23MLD uçaklarından atılabilir. Bu füze Çin'de lisans altında üretilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Rafael Advanced Defense Systems</span> İsrailli savunma teknolojisi firması

Rafael Advanced Defense Systems, İsrail'li savunma teknolojisi firması. İsrail Savunma Bakanlığı bünyesinde silah ve askeri teknoloji üretmek için kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Karadan havaya füze</span> karadan fırlatılan ve hava araçları veya diğer füzelere karşı kullanılan füzeler

Karadan havaya füze veya uçaksavar füzesi, karadan fırlatılan ve hava araçları veya diğer füzelere karşı kullanılan füzelere verilen genel addır.

Matra, Fransa merkezli eski bir otomotiv ve savunma şirketiydi. Şirket 1964 yılında kurulmuş olup 1994 yılında Lagardère Group'un bir parçası haline geldi.

<span class="mw-page-title-main">Python (füze)</span>

Python, İsrail yapımı bir kısa menzilli havadan havaya füze sistemi ailesidir. Füze, Rafael Advanced Defense Systems tarafından geliştirilmiş olup başlangıçta Şafrir adıyla bilinmekteydi.

Topçu ve Füze Okulu Sınıf Müzesi; Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan bir müzedir. 1973 yılının Nisan ayında açılan müze Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'na bağlı olup, askeriye sınırları içerisinde yer almaktadır. Topçu sınıfının gelişimini gözler önüne sermek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan müze; bahçe, ana bina ve şeref salonu olmak üzere üç kısımdan oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Göktuğ (füze)</span> Türk yapımı havadan havaya füze

GÖKTUĞ, Türk Hava Kuvvetleri'nin havadan havaya füze gereksinimini yerli ve millî imkânlarla karşılamak ve hâlihazırda Türk Hava Kuvvetleri'nin bu gereksinimini karşılamakta olan Amerikan üretimi AIM-9 Sidewinder (görüş-içi) ve AIM-120 AMRAAM (görüş-ötesi) füzelerinden oluşan AIM havadan havaya füze ailesinin yerini almak amacıyla Türkiye tarafından 2013 yılında geliştirilmesine başlanan bir havadan havaya füze ailesidir. Bu füze ailesi, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilmekte olup kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlığa (IIR) sahip görüş-içi Bozdoğan (füze) ve aktif radar güdümlü görüş-ötesi Gökdoğan (füze) olmak üzere iki çeşit füzeden oluşmaktadır. Her iki füze de 2020 itibarıyla yer testlerinin tamamını başarıyla geçerken Bozdoğan füzesi 7 Nisan 2021'de 401. Test Filo tarafından gerçekleştirilen havada canlı hedefe atış testini de başarıyla geçmiştir.