İçeriğe atla

Punimon

Punimon
Seviye:Bebek
Çizgi Film
Character in:Digimon 01
Ses:Mayumi Yamaguchi (Japonca)
Kirk Thornton (İngilizce)
Partner(ler):Matt Ishida
Digievrim
BebekPunimon
EğitimTsunomon
ÇaylakGabumon
ŞampiyonGarurumon
ÜstünWereGarurumon
MegaMetalGarurumon
DNA Evrim:
DNA Digievrim:WarGreymon ve MetalGarurumon
MegaOmnimon

Punimon Gabumon'un bebek formudur.

Görünüş

Punimon kafasının üstünde 3 tane silindirik boynuz taşıyan yuvarlak bir balına benzer. Boynuzlar gelişmediği için sivri değildir ve bu yüzden onları kullanamaz. Ağzı görünmez. Gözleri yuvarlaktır.

Tanım

İlk olarak Matt'ın Punimon'un yumurtadan çıkmış halini hatırlamasıyla gözüktü.

Saldırıları

Köpük saldırısında Punimon ağzından pembe asitli baloncuklar çıkarır rakibine atar. Bu saldırıya asitli köpükler de denir. Bu seviyedeki çoğu digimon bu saldırıyı yapar.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Boynuz</span>

Boynuz, çeşitli hayvanların dengelerini bulmasını sağlayan ve hayatlarını önemli ölçüde kolaylaştıran ve iskeletlerine bağlı olarak derilerinin dışına çıkmış dayanıklı uzantı.

<span class="mw-page-title-main">Yuvarlak solucanlar</span>

Yuvarlak solucanlar (Nematoda), Ecdysozoa üstşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.

<span class="mw-page-title-main">Kara yosunları</span>

Kara yosunları (Bryophyta), ciğer otları, boynuz otları ve yapraklı kara yosunlarını kapsayan bitkiler bölümü.

<span class="mw-page-title-main">Haliç</span> Boğaziçi girişindeki Tarihî yarımada ve Beyoğlu platolarını birbirinden ayıran deniz girintisi

Haliç, İstanbul'un Avrupa yakasını kaplayan Çatalca Yarımadası'nın güneydoğu ucunda, Boğaziçi girişinde, İstanbul ve Beyoğlu platolarını birbirinden ayıran deniz girintisi. Denizin kendisine ulaşan akarsu yatağının bir bölümünü istila etmesiyle meydana gelen yapının jeomorfolojik adı olan Arapça haliç sözcüğü, İstanbul halicinin kent açısından taşıdığı önemden dolayı Osmanlılar döneminden bu yana bir özel isim haline gelmiş, birçok semti kapsayan bir kent bölgesi adı olmuştur.

Digimon macera karakterleri listesi, Digimon animasyon serileri "Digimon Macera" ve onun devamı olan "Digimon Macera o2" karakterlerini içermektedir.

Botamon Agumon'un bebek formudur. Botamon'un adı bir Japon sözcüğü olan "bota"'dan gelir. Bota kömür madenlerini ortaya çıkarmakta yardımcı olan aletlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Koromon</span> Japonca

Koromon, Agumon'un Eğitim formudur.Koromon ismini Japonca sözcük olan "korokoro"'dan alır. Korokoro kelimesi küçük, yuvarlak, silindirik nesneler için kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Yuramon</span>

Yuramon Palmon'un bebek formudur. Yuramon kelimesi Japonca "Yurayura" kelimesinden gelir. Anlamı birşeyi sallamak veya çalkalamak anlamına gelir.

<span class="mw-page-title-main">Poyomon</span>

Poyomon, Patamon'un bebek formudur. Poyomon'un isimi Japoncada "Poyon" kelimesinden gelir. Poyon Japoncada yumuşak anlamına gelmektedir.

Kimyada bir dehidrasyon veya kondenzasyon tepkimesi, tepkiyen moleküllerden su kaybının meydana geldiği bir kimyasal tepkimedir. Dehidrasyon tepkimeleri eliminasyon tepkimelerinin bir alt grubudur. Hidroksil grubu (-OH) kolay ayrılan bir grup olmadığı için bir Bronsted asit katalizörü hidroksil grubunu protonlaştırıp daha kolay ayrılan bir -OH2+ grubu oluşturur. Selülozlar Bu gruba dahil değildirler.

<span class="mw-page-title-main">Pururumon</span>

Pururumon, Hawkmon'un bebek formudur. Pururumon Silphyimon çok enerji kaybettiğinde Hawkmon formunda fazla duramadı ve Pururumon formuna döndü. Pururumon kelimesi bir Japon sözcüğü olan "purupuru" kelimesinden gelir, korkudan veya soğuktan titremek anlamındadır.

<span class="mw-page-title-main">Dil kemiği</span>

Dil kemiği ya da hiyoid kemik, alt çenenin alt arkasında bununan oldukça küçük bir kemiktir. Kafatasında oynar ekleme sahip iki kemikten biridir. Os hyoideum, yassı ya da yuvarlak fibrokartilaginöz ve kemiksel parçalardan meydana gelmiştir. Hyoid kemiğinin görevi dilin kafatası içinde sabitlenmesidir. Bu kemik şakak kemiğinin processus styloideus'una bağlanır. Evcil memeli hayvanlardan etçillerde bu kemik temporal kemiğin processus mastoideus'una bağlanır.

<span class="mw-page-title-main">Allık</span>

Allık, yanağa sürülen ve adını verdiği kırmızılık nedeniyle alan kozmetik ürünüdür.

<span class="mw-page-title-main">Poliüretan</span> karbamat (üretan) bağlantılarıyla birleştirilen organik birimler zincirinden oluşan polimer

Poliüretan, karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir. Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslı yapıştırıcılar, sentetik lifler, contalar, prezervatifler, halıların alt kısmı ve sert plastik yapımında kullanılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Deniz köpüğü</span>

Deniz köpüğü, okyanus köpüğü, kıyı köpüğü ya da köpük, deniz suyu çalkantısı özellikle deniz suyu yüksek oranlarda çözünmeyen organik madde içerdiğinde oluşan bir çeşit köpüktür. Çözünmeyen bu organik maddeler, deniz yosunlarının ani artışıyla denizde oluşan çöküntüyle meydana gelmektedirler ve yüzey aktif madde ya da köpürtücü madde olarak görev alabilirler. Deniz suyu, kıyıya bitişik alanda dalgalarla dövülürken çetin koşullar altındaki bu yüzey aktif maddelerin varlığı, yüzey gerginliği aracılığıyla birbirine yapışan kalıcı baloncuklar oluşturan havayı tutar. Düşük yoğunluğu ve az dayanıklılığından dolayı denizden esen kuvvetli bir imbatla köpükler açığa çıkar.

Karalahna Bozcaada'da yetişen bir Türk şaraplık üzüm çeşididir.

Karasakız, Trakya bölgesinde yetişen kırmızı şaraplık üzüm çeşididir. Bozcaada'da kuntra olarak bilinir. Uzun bir dönem konyak yapımında kullanılmıştır. Son dönemde gerek monosepaj gerekse diğer üzüm çeşitleriyle kupaj yapılarak şaraplık üzüm çeşidi olarak da kullanılmaktadır. Bozcaada'da karalahna üzümü ile sık sık kupajlanmaktadır. Eylül'ün ilk haftasında olgunlaşan erkenci bir üzüm çeşididir. Kabuğu ince, taneleri büyük ve yuvarlaktır. Genel olarak monosepaj olarak işlenen kuntra şarapları; düşük asitli, orta gövdeli, düşük tanenli ve yüksek alkollü olup, yıllandırmaya müsait değildir. Ancak son dönemde Trakya'daki bazı üreticiler üzümü işlemede uzmanlaşarak yıllanabilen örnekler de ortaya çıkarmışlardır. Özellikle Bozcaada'da ve Trakya'da yaklaşık 70 yaşında olan yaşlı kuntra bağlarından dikkate değer şaraplar çıkmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Latte sanatı</span> Latte yüzeyinde desen üretme sanatıdır

Latte sanatı, latte yüzeyinde bir desen veya tasarımla oluşturulan bir kahve hazırlama yöntemidir. Desenler köpüğün üst tabakasında basitçe "çizilerek" oluşturulabilmekte veya süslenebilmektedir. Hem espresso shot hem de sütün gerektirdiği zorlu koşullar nedeniyle, latte sanatının tutarlı bir şekilde yaratılması özellikle zordur. Bu da barista deneyimi ve espresso makinesinin kalitesi ile sınırlıdır. Bu durumda, içeceğin kendisi, latte sanatçısı için son zorluk haline gelir. Bu zorluk sadece latte kahve ile sınırlı değildir, aynı zamanda kapuçino ve sıcak çikolata gibi süt köpüğü içeren diğer içecekler için de geçerlidir.

<span class="mw-page-title-main">Volta bağı</span>

Volta bağı, bir ucu gemide o maksatla bulunan koç boynuzlarına bağlı halat, karadaki kazık ve iskele babası gibi bir nesneye dolanıp gelen çımasını koç boynuzlarına tutturmak için kullanılan bir düğümdür. Çok iyi tutması, gerginliği alarak, yük var iken bile bağlanıp çözülebilmesi işe yarar özellikleridir.

<span class="mw-page-title-main">Hay hay (yemek)</span>

Hay hay, Osmanlı döneminde yapılan bir çeşit pastırma yemeğidir. Malzemeleri yağlı pastırma, un ve bal köpüğüdür. Kitâb-ı Me’kûlât'da tarifi verilmiştir.Kitâb-ı Me’kûlât tarifi; Yağlı pastırma ufak doğranıp kavrulur ve yağı çıkarılır. Elenmiş undan bulamaç hazırlanır ve kavrulmuş pastırmanın üstüne aktarılır. Karışım devamlı olarak karıştırılır. Bulamaç pişip kızardıktan sonra balın köpüğü alınıp içine konulur. En son yemek pişirildiği tencereden servis yapmak üzere servis tepsine aktarılır.