Yahya Kemal Beyatlı, doğum adıyla Ahmed Agâh, Türk şair, mütefekkir, yazar, siyasetçi ve diplomattır.
İlhan Berk, Türk şair, çevirmen.
Can Yücel, modern Türk şair ve çevirmendir. Kullandığı kaba ama samimi dil ve bariton sesiyle okuduğu şiirlerle Türk Edebiyatı'nda farklı bir tarz yaratmıştır. 7 yıl süreyle Millî Eğitim Bakanlığı yapan Hasan Âli Yücel'in oğludur.
Mihrî Hatun, Zeynep Hatun'la birlikte adı bilinen ilk Türk kadın şairlerindendir. 1985'te ismi Venüs'te bir kratere verilmiştir.
Arif Damar, Türk şair.
Ataol Behramoğlu, Türk şair, yazar, çevirmen, akademisyen ve edebiyatçı.
Halit Fahri Ozansoy, Türk şair, gazeteci, oyun yazarı ve öğretmendir.
Josef Brodski (d. 24 Mayıs 1940, Leningrad, Rus ve Amerikalı şair ve deneme yazarıdır.
Ahmet Faruk Çamlıbel, Türk şair, siyasetçi, öğretmendir.
Orhan Veli Kanık, daha çok Orhan Veli olarak tanınan Türk şairdir. Melih Cevdet ve Oktay Rifat ile birlikte yenilikçi Garip akımının kurucusu olan Kanık, Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi amaçlayarak sokaktaki adamın söyleyişini şiir diline taşıdı. Şair otuz altı yıllık yaşamına şiirlerinin yanı sıra hikâye, deneme, makale ve çeviri alanında birçok eser sığdırdı.
Ali Oktay Rifat, Türk şair, oyun yazarı ve roman yazarı. Türk şiirinin en büyük isimlerinden birisi kabul edilir. Orhan Veli ve Melih Cevdet'le birlikte Garip Akımı'nın kurucularındandır. 1955 yılından itibaren İkinci Yeni adlı şiir akımına yönlenmiştir. Şiir dışında roman ve oyun türlerinde de eserler vermiştir. Şair Nazım Hikmet'in kuzenidir.
Murathan Mungan, Türk yazar, oyun yazarı ve şairdir.
Ahmet Sezai Karakoç, Türk şair, yazar, düşünür ve siyasetçi.
Vasfi Mahir Kocatürk. Türk şair, oyun yazarı, öğretmen, edebiyat araştırmacısı, politikacı.
Metin Eloğlu,, Türk şair ve ressam.
Hüseyin Haydar, Türk şair.
Heves, Türkiye'de 2003-2010 yılları arasında yayımlanan üç aylık şiir ve eleştiri dergisi. İlk 9 sayısı Mehmet Öztek ve Ali Özgür Özkarcı tarafından yayımlanan Adana çıkışlı dergi, daha sonraki sayılarında Ömer Şişman'ın da katılımıyla üç ayda bir yayımlandı. Dergi 11. sayısından itibaren Pan Yayıncılık aracılığıyla gene bu üç ismin editörlüğünde, bu kez İstanbul'da yayımlanmaya devam etti. 26. sayısıyla Ağustos 2010 tarihinde yayın hayatına son vermiştir. Kasım 2003’ten bu yana yayımlanan dergide, 26 sayıya ulaşan toplamda 552 yerli, 36 çeviri şiir; 87 yerli, 17 çeviri yazı; 16 söyleşi, 1 oturum, 96’sı Osman Konuk’un olmak üzere 107 Küllük/Pano maddesi, 4 mektup, 1 hipermetin, 3 sunuş yazısı yayımlandı. Dergi, yeni kuşak şiir ve şiir eleştirisine getirdiği yeniliklerle 2000'li yılların başında Türk şiirine önemli bir alan yarattı.
Didem Madak, Türk şair. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Şiirleri Öküz, Ludingirra ve Sombahar dergilerinde yayımlandı. İlk kitabı olan Grapon Kağıtları, İnkılap Kitabevi Şiir Ödülü'nü kazandı. Kanser nedeniyle 41 yaşında ölen şair Didem Madak'ın naaşı Edirnekapı Şehitliği'ndeki Mısır Tarlası Mezarlığı'na defnedildi.
Grapon Kağıtları; Türk şair Didem Madak'ın basılmış olan ilk kitabıdır. İlk olarak 2000 yılında, İnkılap Yayınevi tarafından basılan kitabın ikinci baskısı Kasım 2012 tarihinde, Didem Madak'ın ölümünden bir yıl sonra, Metis Yayınları tarafından yapılmıştır. Kitap, 18 adet şiirden oluşmaktadır.
Ah'lar Ağacı; Türk şair Didem Madak'ın basılmış olan ikinci kitabıdır. İlk olarak 2002 yılında, Everest Yayınları tarafından basılan kitabın ikinci baskısı Kasım 2012 tarihinde, Didem Madak'ın ölümünden bir yıl sonra, Metis Yayınları tarafından yapılmıştır. Kitap, 9 adet şiirden oluşmaktadır.