İçeriğe atla

Publishers Weekly

Publishers Weekly
Yazı İşleri MüdürüJim Milliot
KategorilerTicaret dergisi
SıklıkHaftalık
Toplam tiraj
(Nisan 2015)
15,778
Kuruluş yılıApril 2015
İlk sayı1872
ŞirketPWxyz LLC
YerABD
Dilİngilizce
ISSN0000-0019

Publishers Weekly (PW), yayıncılara, kütüphanecilere, kitapçılara ve edebi aktörlere yönelik yayın yapan Amerikan ticaret haber dergisidir. 1872'den beri sürekli olarak yayınlanlanmakta ve "Uluslararası Kitap Yayıncılığı ve Kitap Yayıncılığı Dergisi" sloganını kullanmaktadır. Yılda 51 sayı çıkararak günümüzde kitap incelemeleri üzerine durmaktadır.

Dergi 1860'ların sonlarında bibliyograf Frederick Leypoldt tarafından kuruldu ve 1872'de The Publishers' Weekly (kesme işaretli) adını alana kadar birçok adla yayımlandı. Yayın yeni yayınlanan kitaplar hakkında bir derleme görevi görmekteydi. 1876 itibarıyla Publishers Weekly, ülkedeki kitapçıların onda dokuzu tarafından okunur hâle geldi. 1878'de Leypoldt, diğer bibliyografik çalışmalarına zaman ayırmak amacıyla The Publishers' Weekly'i arkadaşı Richard Rogers Bowker'a sattı.[1] Nihayetinde dergi, seçkileri ve makaleleri içerecek şekilde genişletidi.

Harry Thurston Peck, 1895'te başlayan The Bookman'in baş editörü oldu. Peck, 1895'ten 1906'ya kadar derginin kadrosunda çalıştı ve 1895'te derginin sayfaları için dünyanın ilk çok satanlar listesini oluşturdu. 1912'de, Publishers Weekly, The Bookman'deki listelerden sonra kendi en çok satanlar listelerini yayımlamaya başladı. Bu listeler, 1917 yılına kadar kurgusal ve kurgusal olmayan olarak ayrılmamışlardı ta ki I. Dünya Savaşı'yla insanların kurgusal olmayan eserleri okumaya başlamasına kadar.

Kaynakça

  1. ^ Beswick, Jay W. The Work of Frederick Leypoldt, Bibliographer and Publisher. R. R. Bowker, 1942.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yusuf Ziya Ortaç</span> Türk yazar

Yusuf Ziyaettin Ortaç, Türk şair, yazar, edebiyat öğretmeni, yayımcı ve siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Dergi</span> yayın türü

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.

<i>Seksen Günde Devriâlem</i> Roman

Seksen Günde Devriâlem ya da Seksen Günde Dünya Gezisi, Jules Verne'in yazdığı ve ilk kez 1872 yılında yayımlanan bir macera romanıdır. Verne'in en başarılı eserlerinden biri olarak bilinir. Türkçede farklı yayınevleri tarafından ''80 Günde Dünya Gezisi'', ''80 Günde Dünya Turu'' gibi farklı adlarla da yayımlandı.

<i>Life</i> (dergi)

Life 1936 - 2007 tarihleri arasında yayınlanmış bir ABD dergisidir. 1972'ye kadar haftalık, daha sonra da aylık çıkan dergi toplamda yaklaşık 2100 sayıya ulaşmıştır.

<i>Darwinin Kara Kutusu</i>

Darwin'in Kara Kutusu: Evrim Teorisine Karşı Biyokimyasal Zafer, Amerikalı biyokimyacı Michael J. Behe tarafından kaleme alınan ve orijinali Darwin's Black Box: The Biochemical Challenge to Evolution olan kitabın adı. Akıllı Tasarım hareketini resmi olarak başlatan ilk kitaptır. Darwin'in Kara Kutusu, ABD'nin saygın yayın kurumları olan National Review ve World Magazine tarafından "20. Yüzyılın En Etkili 100 Kitabı" arasına seçildi. 250 bin kopyanın üzerinde satarak New York Times en iyi satanlar listesinde başa oturdu.

<i>Alacakaranlık</i> (roman)

Alacakaranlık, Stephenie Meyer'in yazdığı vampir-aşk romanıdır. Kitap ilk olarak 2005'te ciltli olarak yayımlandı. Alacakaranlık serisinin ilk kitabı olan Alacakaranlık Phoenix, Arizona'dan Forks, Washington'a taşınan ve burada Edward Cullen adlı bir vampire aşık olup hayatını tehlikeye sokan 17 yaşındaki Isabella "Bella" Swan'ın hayatına giriş yapılır. Alacakaranlık'ı takip eden serinin diğer kitapları Yeni Ay, Tutulma ve Şafak Vakti şeklindedir.

<span class="mw-page-title-main">ECW Press</span>

ECW Press, Toronto, Ontario'da bulunan Kuzey Amerikalı bir kitap yayıncısıdır. 1974 yılında Jack David ve Robert Lecker tarafından Essays on Canadian Writing adında bir edebiyat dergisi olarak yayına başladı. Beş yıl sonra ECW, bilimsel ve ticarî başlıklı ilk kitaplarını yayımlamaya başladı. Annotated Bibliography of Canada's Major Authors (ABCMA) ve Canadian Writers and Their Works (CWTW) adlarında ilk temel serinin de yayınlarına başlandı. 1980'lerde ECW, dizgi tesislerini iyi leştirdi ve referans başlıkları yayımladı. Üçüncü parti müşterilere hizmet vermeye başlayan ECW, şirketlere promosyon amaçlı veya yıldönümlerinde kullanılacak kitaplar oluşturmaya başladı. 1990'larda şirket, ticarî yayına yeniden başladı ve liseler ve halk kütüphaneleri için bilimsel ve referans kaynaklar yayımlamaya başladı. Şirket büyürken Publishers Weekly, ECW Press'i Kuzey Amerika'nın en hızlı büyüyen bağımsız yayımcılarından biri olarak kabul etti. ECW günümüzde edebî kurgu, şiir, gizem kitaplarının yanı sıra; kurgusal olmayan, profesyonel güreş, televizyon ve film, anı, , kişisel finans, spor, suç, mizah ve gezi kitapları yayımlamaktadır. ECW'nin açılımı Entertainment. Culture. Writing. olarak değiştirildi.

<i>Sinema</i> (dergi) Türkiyede 1994-2013 yılları arasında yayınlanmış dergi

Sinema, ilk kez 1 Ekim 1994'te "Popüler Sinema Dergisi" üst başlığı ile Türkiye'de yayımlanmaya başlayan aylık sinema dergisidir. Zaman içinde birkaç kez yayımcısı ve sahipleri değişmiş olsa da, bugüne kadar aynı isimle ve aynı formatta çıkmaya devam etmektedir. Aralık 2003 tarihli 104. sayıdan sonra dergi nüshalarına sayı numarası verilmesi uygulamasından vazgeçilmiş olmakla birlikte hesaplandığı zaman Eylül 2011 tarihi itibarıyla toplam 197 sayı yayımlanmıştır. Turkuvaz'ın dergiyi atv kanalıyla birlikte Kalyon İnşaat'a satmasıyla beraber, AutoMoto Sport, Global Enerji, Touch İstanbul, Cosmo Girl, Transport ve Aktüel dergileriyle birlikte 19 Aralık 2013'te kapatıldığı açıklanmıştır. Bu olay, medya tarafından da eleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Hagop Baronyan</span>

Hagop Baronyan, Osmanlı gazeteci, oyun ve mizah yazarı.

<span class="mw-page-title-main">James Patterson</span> Amerikalı yazar

James B. Patterson genel olarak Amerikalı psikolog Alex Cross hakkındaki eserleri ile bilinen, Amerikalı gerilim romanları yazarı.

<i>Buz ve Ateşin Şarkısı</i> George R. R. Martinin roman serisi

Buz ve Ateşin Şarkısı, Amerikalı yazar George R. R. Martin'in halen devam etmekte olan epik fantezi türündeki roman serisinin adıdır. Martin serinin ilk kitabını 1991 yılında yazmaya başladı ve sonra Taht Oyunları adıyla ilk kez 1996 yılında yayınlandı. İlk üç kitabı art arda yazarak yayımladı. Martin seriyi yedi kitap halinde yayınlamayı planladı ve bunların beş tanesi yayımlandı. Serinin en son yayımlanan kitabı Ejderhaların Dansı (2011) oldu. Martin'in kitabı yazması beş yılını aldı. Altıncı kitabı Kış Rüzgârları hala yazım aşamasındadır.

<i>Dokuz Öykü</i>

Dokuz Öykü, ilk baskısı 6 Nisan 1953 yılında yayımlanan, Amerikalı yazar J. D. Salinger'ın öykü derlemesidir.

<i>Aynı Yıldızın Altında</i>

Aynı Yıldızın Altında, John Green'in Ocak 2012'de yayınlanan altıncı romanıdır. Kitabın anlatıcısı Hazel Grace, ailesi tarafından zorla gönderildiği bir destek grubunda 17 yaşındaki eski basketbol oyuncusu ve ampüte Augustus Waters'la tanışıp ona aşık olan 16 yaşındaki bir kanser hastasıdır.

Doctor Who Magazine, Büyük Britanya bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun dergisi. Derginin şu anki editörü Tom Spilsbury'dir. Guinness Rekorlar Kitabı'na en uzun soluklu TV dizisine ait dergi olarak girmiştir.

<i>Mekanik Melek</i>

Mekanik Melek, Cassandra Clare tarafından yazılan, fantastik bir seri olan Cehennem Makineleri serisinin birinci kitabıdır. Tessa Gray kardeşi ile birlikte yaşamak için Londra'ya gider. Ama kendilerine "Kara Kardeşler" diyen iki tane ikiz kız kardeş onu kaçırır ve iki hafta boyunca esir tutarlar. Sonunda William Herondale gelip onu kurtarır.

<span class="mw-page-title-main">William Gowans</span>

William Gowans, New York'un başlıca antikacı kitap satıcılarından biriydi. İskoçya doğumludur. 1821'de ailesiyle ABD'ye göç etti. 1837 civarında Edgar Allen Poe'nun da yaşadığı evde pansiyoner olarak kaldı. Kitapçı dükkanını kırk yıl boyunca işletti. Son on yılında aşağı Manhattan'daki Nassau Sokağı'nda ciltlerle dolup taşan, dağınıklığıyla ünlü bir dükkânın sahibiydi.

Scholastic Corporation, okullar, öğretmenler, ebeveynler ve çocuklar için kitap ve eğitim materyalleri yayımlayan, satan ve dağıtan Amerikan kökenli çok uluslu yayıncılık, eğitim ve medya şirketidir. İşletmenin üç bölümü var: Çocuk Kitap Yayıncılığı ve Dağıtımı, Eğitim ve Uluslararası. Scholastic, Harry Potter ile Açlık Oyunları kitap serilerinin telif haklarını elinde bulundurmaktadır. Scholastic, çocuk kitaplarının dünya çapında en büyük yayıncısı ve dağıtıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Cambridge University Press</span> Cambridge Üniversitesinin yayıncılık işi

Cambridge University Press, Cambridge Üniversitesi'ne bağlı faaliyet gösteren Cambridge, Birleşik Krallık merkezli yayınevidir. Kral VIII. Henry tarafından 1534'te kurulmuştur. Dünyanın ilk kurulan yayınevi ve Oxford University Press'in ardından en büyük ikinci yayınevi konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">Collier's</span>

Collier's Peter Fenelon Collier tarafından çıkartılan ve 1888 yılında ABD'de yayın hayatına başlayan genel okuyucuya hitap eden haftalık dergi. Derginin adı zaman içerisinde çeşitli farklılıklar göstermiş, sonrasında Collier's olarak devam etmiştir. Dergi 1957 yılı Ocak ayında yayın hayatına son vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">I.B. Tauris</span> İngiliz yayınevi

I.B. Tauris bir eğitim yayınevi ve Bloomsbury Publishing'in künyesidir. Mayıs 2018'de Bloomsbury Publishing tarafından satın alınana kadar Londra ve New York'ta ofisleri bulunan bağımsız bir yayıneviydi.