
Kızılçam, Çamgiller (Pinaceae) familyasından Doğu Akdeniz Havzasına özgü, elverişli yetişme ortamlarında 25 metreye kadar uzayabilen bir çam türüdür. Akdeniz ikliminin müşir türlerinden olup tipik bir ışık ağacıdır. Kurak koşullara son derece dayanıklı, çok farklı toprak koşullarında başarıyla yetişen ve yetiştirilen, Türkiye'nin de en önemli hızlı gelişen ağaç türüdür. Sadece Türk ormancılığında değil, yabancı kaynaklarda da son dönemde Türk kızılçamı olarak kullanımı yaygınlaşmaktadır. Deniz seviyesinden 1300–1550 m yüksekliğe kadar meşcere kuruluşu yaparak yayılış gösterir. Dikey yayılışında 1650 metreye kadar çıkar. Kumsallarda, zayıf kayalık kireçli yerlerde yetişebilir. Ortalama 80-90 yıl ömürleri vardır.

Ak kavak, söğütgiller (Salicaceae) familyasından yapraklarının altının beyaz olmasıyla tanınan bir kavak türü. Diğer kavak ağaçlarına göre daha uzun ömürlü olan bu tür 700 yaşına kadar yaşayabilmektedir.

Karaçam, çamgiller (Pinaceae) familyasından bir çam türüdür. Güney Avrupa, Kuzey İtalya, Avusturya İber yarım adasından Doğu Akdeniz'e kadar geniş bir alanda görülür.

Orta Avrupa göknarı veya Orta Avrupa köknarı;, çamgiller (Pinaceae) familyasından Güney ve Orta Avrupa'nın dağlık bölgelerinde yetişen bir göknar türü.
Anthozoa, Cnidaria şubesine bağlı bir hayvan altşubesidir.
Cnidaria, Radiata altâlemine bağlı bir hayvan şubesidir.

Cestoda, Neodermata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.

Nane, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasının Mentha cinsini oluşturan bütün Dünya'da görülebilen 25-30 türün ortak adı. Genellikle temmuz ve ağustos ayları arasında açarlar ve bu bitki uçucu yağ bakımından zengin nane kokulu yapraklar üretir.

Orkideler, Asparagales takımına bağlı Orchidaceae familyasına ait bitkilerdir. Orkideler, çiçekleri genellikle renkli ve hoş kokulu olan çeşitli ve yaygın çiçekli bir bitki grubudur. Orkideler, buzullar hariç Dünya'daki hemen hemen her yaşam alanında bulunan kozmopolit bitkilerdir. Dünyanın en zengin orkide cinsleri ve türleri tropiklerdedir.

Radiata, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.
Teleostei, Actinopterygii üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.

Dimetiltriptamin veya kısa adıyla DMT, beyin dolaylarındaki pineal bez tarafından uyku sırasında salgılanan bir çeşit halüsinojendir. Triptofan kaynaklıdır. Salgılanması rüyaların görüldüğü evreye denk gelir ve etkilerinin arasında zaman algısında değişim vardır.

Karın duvarı, karın boşluğunun sınırlarını temsil eder. Karın duvarı ön (anterolateral) ve arka (posterior) duvarlara bölünmüştür.

Mariamcvari Tabiatı Koruma Alanı, Gürcistan'ın Kaheti rayonundaki Sagareco Belediyesi'nde, Gombori Sıradağları'nın güney yamaçlarında yer alan bir koruma alanıdır.

Anacamptis orkide ailesinden bir çiçekli bitki cinsidir. Yumru yuvarlak ve bölünmemiştir. Yapraklar doğrusal ve mızraksı olup tabana yakın küme halindedir. Çiçek kurulu başlangıçta yoğun ve piramidal iken zamanla dikdörtgensidir. Çiçekler küçük, taç ve çanak yapraklar eşittir. Labellum düz, yelpaze biçimli ve üç lobludur.

Anacamptis pyramidalis, Salepgiller ailesine bağlı, sivri salep olarak bilinen, bir orkide türüdür.

Aspella Muricidae familyasına bağlı bir cinstir.

Chrysomelidae, Chrysomeloidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır.

Neodermata, Platyhelminthes şubesine bağlı bir hayvan altşubesidir.

Crassula pyramidalis, Crassula cinsine bağlı bir bitki türüdür.