İçeriğe atla

Prof. Dementor

Prof. Dementor
Çıktığı İlk BölümErkek Ron
LakabıProfesör Dementor
CinsiyetiErkek
Yaş40 (Tahmin Edilen) 1 13 Eylül 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
MeslekBilim insanı, Süper Kötü
UnvanProfesör
Bilinen AkrabalarAnne
SeslendirenPatton Oswalt
YazanMark McCorkle

Bob Schooley

Profesör Dementor, gerçek adı Demenz olan, Kim Possible'daki düşman karakter. Çılgın bilim insanı ve Dr Drakken'ın en büyük düşmanı. Dementor, Hench Co.'dan satın aldığı özel görevlileri ve kötü icatları sayesinde dünyayı ele geçirmeye çalışıyor.

Rewriting History bölümünde, Demenz'in atalarından Prof. Demenz, elektrosatik aydınlatıcı keşfeder. Ancak ne işe yaradığını bulamaz. Bu alet belli bir zaman ayarı içinde çevresindeki tüm statik elektriği içinde toplayan ve zaman dolduğunda elektriği dışarı bırakan bir alettir. Bölümün sonunda her şeyin bir rüya olduğu anlaşılır.

Dementor'ın icatları arasında Teleportasyon Modülatörü (Drakken bu modülatörü Kim Possible'ı kandırarak çalmıştı.), Yapıştırıcı Top (güçlü bir moleküler yapıştırıcı) gibi aletler var.

Dementor'un soyadı Demenz'dir. Gerçek adı ve kötü adam olarak kullandığı ismi düşünce bozukluğu hastalığına verilen Demans adına benzer.

Prof. Dementor'ı Patton Oswalt seslendirmektedir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Telekomünikasyon</span> İki ya da daha fazla kişinin teknolojiyi kullanarak bilgi alışverişinde bulunması

Telekomünikasyon, iki ya da daha fazla kişinin teknolojiyi kullanarak bilgi alışverişinde bulunmasına denir. Haberleşme teknolojisi kanalları kullanarak ve fiziksel yollarla ya da elektromanyetik dalgaların bir formu olarak bilgileri iletir. Elektrik sinyalleri buna örnek olarak verilebilir. Telekomünikasyon topluluk adı olarak isimlendirilebilir çünkü birçok farklı teknolojiyi içinde barındırmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Elektrik</span> elektrik yükünün varlığı ve akışı ile ilgili fiziksel olaylar

Elektrik, elektrik yüklerinin akışına dayanan bir dizi fiziksel olaya verilen isimdir. Elektrik sözcüğü Türkçeye Fransızcadan geçmiştir. Elektriğin Türkçe eş anlamlısı çıngı sözcüğüdür. Ayrıca Anadolu ağızlarında elektrik anlamında yaldırayık sözcüğü tespit edilmiştir. Elektrik, pek çok farklı şekillerde var olabilir. Örneğin, yıldırımlar, durgun elektrik, elektromanyetik indüksiyon ve elektrik akımı gibi. Ek olarak, elektriğin elektromanyetik radyasyon, radyo dalgaları gibi oluşumları olduğu bilinmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Thomas Edison</span> Amerikalı mucit ve iş adamı (1847–1931)

Thomas Alva Edison, 20. yüzyıl yaşamını icatlarıyla büyük bir şekilde etkileyen Amerikalı mucit ve iş adamıdır. Elektrik enerjisi üretimi, kitle iletişimi, ses kaydı, filmcilik gibi birçok alanda cihazlar geliştirdi. Fonograf, film kamerası, ampulün ilk versiyonları gibi icatları sanayileşmiş modern dünyada büyük etki yarattı. İcat geliştirme sürecine düzenli bilim ve takım çalışması prensiplerini uygulayan ilk mucitlerden biriydi. Birçok araştırmacıyla çalıştı. Dünyanın ilk endüstriyel araştırma laboratuvarını kurdu. ABD'de kendi adına kayıtlı 1.093 patentin yanı sıra başka ülkelerde de bulunan patentleriyle tarihin en verimli mucitlerinden biridir.

<i>Kim Possible</i>

Kim Possible, Emmy ödüllü ABD çizgi dizidir. Mark McCorkle ve Bob Schooley tarafından Disney için yapılmıştır. Fineas ve Förb'den sonra Disney Channel'in en uzun süren çizgi dizisidir.

William Nicholson. İngiliz kimyacı, suyun elektrolizinin mucidi, hidrolik mühendisi, mucit ve bilimsel yayıncı.

<span class="mw-page-title-main">Kim Possible (karakter)</span>

Kim Possible veya tam adıyla Kimberly Ann Possible, Kim Possible çizgi filminin karakteridir. Kim, dizinin başlangıcında yaklaşık 15 yaşındadır ve her sezonda büyüyerek 4. Sezonda 18 yaşına girer. Kim, okulunun futbol takımı “Mad Dogs“ için amigo kızlık yapmaktadır. Boş zamanlarında ise arkadaşı Ron ile beraber Dünya'yı kurtarmaktadır. Kim’in yeşil gözleri ve turuncu uzun saçları vardır, genellikle saçının bir tutamı gözünü kapatmaktadır. Görevdeyken ilk üç sezonda da koyu yeşil pantolon ve siyah, göbeği açık, boğazlı bir uzun kollu kıyafet giymektedir. 4. Sezonda ise pantolonu kazayla yırtılmıştır ve benzer başka bir elbise bulamadığı için kıyafetini değiştirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Dr. Drakken</span>

Doktor Drakken, Disney Channel'ın animasyon TV şovu Kim Possible'da bir karakter. Drakken dünyayı ele geçirmeye çalışan çılgın bilim adamı.

Shego, animasyon televizyon dizisi olan Kim Possible'da Dr. Drakken'ın yardımcısı.

<span class="mw-page-title-main">Theremin</span> Müzik aleti

Teremin, ilk elektronik ve çalarken temas gerekmeyen müzik aletidir. İsmini mucidi olan Rus Profesör Leon Theremin'den alır, 1928'de mucidi tarafından patenti de alınmıştır. Gerçek adı Termenvox veya Aetherphone'dur. Daha sonra İngilizceleşerek zamanla "Theremin" adını almıştır. Kontrolü iki metal anten arasında sağlanır, bu antenler aleti çalan kişinin ellerinin pozisyonunu algılarlar. Bir el ile titreşim dalgaları gönderilir, diğer el ile de sesin şiddeti ayarlanır. Theremin ürkütücü sesler ile birleşik bir alettir. Elektrik sinyalleri Theremin üzerinde büyütülür ve bağlı olan hoparlörlere gönderilir.

<span class="mw-page-title-main">Tost makinesi</span>

Tost makinesi, iki metal parçanın menteşe aracılığı ile tutturulmasıyla meydana gelen ve arasında kızarmış ekmek ve tost yapılan mutfak aracıdır. Genellikle elektrikle çalışır ve ısıtıcı plakaları alüminyum ya da teflon kaplı döküm demir veya demir sacdan yapılır.

<span class="mw-page-title-main">İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi</span> İstanbulda bir müze

İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar Binası’nda, 25 Mayıs 2008'de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müze; astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, fizik, matematik ve geometri, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere 12 bölümden oluşur.

Fotometri elektromanyetik spektrum'un sadece görünür bölgesi için radyant enerji ölçümü ile ilgili alanın adıdır. Bunu yaparken radyometride olduğu gibi ölçü aletlerini değil fakat gözü yani beyindeki algıyı referans alır.

<span class="mw-page-title-main">Ahmed bin Musa</span>

Ahmed bin Musa sistem mühendisliği ve sibernetik ilminin öncülerinden aynı zamanda matematik ve astronomi alanında eserler veren Müslüman Fars âlim.

Ölçü aleti, bilim ve teknolojide çeşitli nicelikleri ölçmek için kullanılan alet ve araçlara verilen genel bir addır.

<span class="mw-page-title-main">Elektrik sayacı</span>

Elektrik sayacı, elektrik enerjisi üretilen veya tüketilen devrelerdeki üretilen ya da tüketilen işi direkt olarak ölçen ölçü aletine denir. Elektrik sayaçlarının hem doğru akım devrelerinde hem de alternatif akım devrelerinde kullanılabilen türleri vardır.

<span class="mw-page-title-main">Gabriel Lippmann</span> Fransız-Lüksemburglu fizikçi ve mucit

Jonas Ferdinand Gabriel Lippmann, Fransız-Lüksemburglu fizikçi ve mucit. Nobel fizik ödülünü aldığı konu fotoğrafik olaylarda renklerin karışmasını engelleyen bir yöntem buldu.

<span class="mw-page-title-main">Gustaf Dalén</span>

Nils Gustaf Dalén AGA cooker ve dalén light'ın mucidi, AGA şirketinin kurucusu Nobel Fizik Ödülü sahibi fizikçi İsveçli mucittir. 1912 yılında fenerlerin ve şamandıraların aydınlatılmasında kullanılan gaz akümülatörleri ile beraber kullanılan otomatik regülatörleri icat etmesi sayesinde Nobel Fizik Ödülü kazanmıştır.

Kocatepe Mimar Kemal Lisesi, 1963 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde kurulan lise düzeyindeki okul.

<span class="mw-page-title-main">Charles Wheatstone</span> İngiliz bilim insanı

Sir Charles Wheatstone, İngiliz bilim insanı ve Viktorya döneminde yapılan birçok buluşun mucidi. Bu icatların içinde İngiliz akordeonu, stereoskop ve bir de adil oyun şifrelemesi bulunmaktadır. Ama Wheatstone özellikle Wheatstone köprüsüne yaptığı katılımlarla biliniyor. Orijinal olarak Samuel Hunter Christie tarafından keşfedilen bu fikir bilinmeyen bir elektrik direncini ölçüyordu ve telgraf sisteminin gelişmesinde çok büyük bir önemi vardı.

Hutuvat-ı Sitte, Said Nursî'nin 1920 yılında İstanbul’un İngilizler tarafından işgal edilmesi üzerine, işgal kuvvetleri aleyhine kaleme aldığı bir risaledir.