İçeriğe atla

Product Hunt

Logosu

Product Hunt, yeni teknoloji ürünlerini paylaşmak ve keşfetmek için kurulmuş bir web sitesidir. Ryan Hoover tarafından Kasım 2013'te kuruldu.

Kullanıcılar, listelenecek olan ürünleri gönderir. Site, Hacker News veya Reddit'e benzer bir yorum sistemi ve bir oylama sistemi içerir. En çok oy alan ürünler her gün listenin en üstüne çıkar.

Ürünler dört kategoriye ayrılmıştır; teknoloji ürünleri (web uygulamaları, mobil uygulamalar, donanım ürünleri vb.), oyunlar (PC, web, mobil uygulamalar), kitaplar ve podcast'ler. Bir gönderi yalnızca bir ürün başlığı, URL ve kısa açıklama gerektirir. Hoover'a göre, 2016 itibarıyla, web sitesi 50.000 şirkette 100 milyondan fazla ürünün keşfedilmesine yol açtı.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cep bilgisayarı</span>

Cep bilgisayarı - PDA, taşınabilir küçük cep bilgisayarları.

Aşağıdaki liste şu anda mevcut olan İnternet üst seviye alan adlarıdır (TLD'ler). Daha fazla bilgi için Üst seviye alan adına bakabilirsiniz.

Teknosa, 2000 yılında Sabancı Holding tarafından kurulan, elektronik ve teknolojik eşya perakendeciliği alanında faaliyet yürüten, İstanbul merkezli şirket.

<span class="mw-page-title-main">HTC</span> teknoloji şirketi

High Tech Computer Corporation veya HTC Corporation, merkezi Tayvan’ın New Taipei şehrinde bulunan, Tayvanlı çok uluslu akıllı telefon ve tablet üreticisidir. 1997 yılında, cihaz tasarımcısı ve cihaz üreticisi olarak kurulan HTC faaliyetlerine mobil iletişim operatörlerine özel Windows Mobile işletim sistemli ve Brew MP tabanlı dokunmatik ekranlı telefonlar, PDA ve cep telefonları üreterek başladı. Başlangıçta ağırlıklı olarak Windows Mobile bazlı akıllı telefonların üretimini gerçekleştiren HTC, 2009 yılında odağına Android, 2010’da da Windows Phone tabanlı cihazları da aldı. 2011 itibarıyla, akıllı telefonlarını kendi markası altında piyasaya süren ve pazarlayan HTC, Interbrand’ın En Büyük Global Markalar 2011 raporunda 98. sırada yer aldı. Nisan 2015’te yayımlanan bir rapora göre, şirketin pazar payı, HTC One M8 ve Desire serilerinin güçlü satışlarından ötürü yüzde 7,2’ olarak belirtildi.

Aktif Bank, 1999 yılında Çalık Holding bünyesinde kurulan, 2007'de yeniden yapılandırılan ve 2008 yılında Aktif Bank adını alan, Türkiye'nin özel sermayeli yatırım bankasıdır.

Yemeksepeti, çevrimiçi yemek siparişi sitesidir. 2001 yılında kurulan site, 20 milyondan fazla üye sayısına sahiptir ve günde ortalama 600 bin sipariş almaktadır. Yemeksepeti, 2020 yılında 32 bin 437 yeni restoranın dijitalleşerek online paket servis sistemine başlamasını sağladı. Bu restoranların %82’sini yerel ve tekil işletmeler oluşturmaktaydı. Şirketin web sitesinin yanında iOS ve Android uygulamaları da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

Bilgi işlem platformu, bir uygulama yazılımı çalıştırmak için donanım mimarisi ve bir yazılım çerçevesi, yazılım, çeşitli bazı kombinasyon veya sıralamalarını içermektedir. Tipik platformlarda bir bilgisayar mimari, işletim sistemi, programlama dilleri ve ilgili kullanıcı arabirimi içerir.

KoçSistem, Koç Holding bünyesinde yer alan bilgi teknolojileri şirketi.

Obilet veya obilet.com, Türkiye'deki otobüs firmalarını bir araya getiren bir online otobüs bileti arama portalıdır. 2017 yılından beri uçak bileti, 2021 yılından beri feribot bileti de satmaktadır. 2022 yılından itibaren ise online otel rezervasyon ve araç kiralama ürünlerini kullanıcılarına sunmaya başlamıştır.

OpenShift web uygulamaları sunucusu ve bulut depolama hizmeti veren ürün. Red Hat'e ait olan OpenShift yazılımı, OpenShift Origin, açık kaynak kodlu olup kodları Github üzerinden erişilebilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Android Auto</span> Android işletim sisteminin araç sürümü

Android Auto, Google tarafından geliştirilen bir akıllı telefon projeksiyon standardı ve Android işletim sisteminde çalışan mobil cihazların sağladığı gösterge ünitesidir. Android Auto Google I/O 2014'te, 25 Haziran 2014 tarihinde ilan edildi. Android Oto mobil uygulaması 19 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Standart sürücülere, GPS haritalama / navigasyon, müzik çalma, SMS, telefon ve web araması üzerinde kontrol sunar. Ses komutları ile güvenli sürüş sağlamak için ellerle serbest çalışmasının vurgulanmasına rağmen, dokunmatik ekran ve düğme kontrollü gösterge ünitesi görüntülemesi de desteklenecektir. Uyumlu uygulamalar Google Haritalar, Google Play Müzik, Spotify, Songza, Stitcher Radio, iHeartRadio ve TuneIn, MLB at Bat içerir. Mart 2017 yılında arabalar için özel olarak tasarlanmış işletim sistemi, Android Automotive sistemi de sunuldu.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 7</span> 2010da yayımlanmış, Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümü

Windows Phone 7 Microsoft tarafından tanıtılan Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümüdür. Microsoft Windows Mobile 6.5 sürümü ile Windows Mobile işletim sisteminin son versiyonunu yayınlamış ve bununla işletim sistemine son vermiştir. Bundan sonra Microsoft yeni işletim sistemini yaratmaya başladı, 21 Ekim 2010 tarihinde dünya çapında Windows Phone Store ile birlikte ve 8 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlandı. Versiyon birden fazla büyük güncellemeler aldı, son hali Ocak 2013 yılında piyasaya sürülen Windows Phone 7.8 oldu. Versiyonun güncellenme yöntemi Zune yazılım aracılığı iledir. Buna özelleştirilebilir başlangıç ekranı olarak birkaç özelliği eklendi. Tam yeni "Metro" isminde tasarım sistemine dayalı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil yazılım platformu Windows Phone Store'dur. Microsoft bu sürümdeki mobil cihazlar için ücretsiz online eş hizmeti vermek için özel olarak "My Windows Phone" hizmetini kullanıma verdi.

<span class="mw-page-title-main">Malzeme Tasarımı</span>

Material Design Google tarafından 2014 yılında geliştirilen bir tasarım dilidir. Google 2014 Google I/O konferansında, 25 Haziran 2014 tarihinde Materyal Tasarımı açıkladı. Origamiden ilham alan düzen, Microsoft'un "Metro" temasının daha pastel ve kâğıtlaşmış halini andırıyor. Bu, Google Now-da tanıtılan "Kart" motifleri üzerine genişlenir. Materyal Tasarımında grid tabanlı düzenleri, duyarlı animasyonlar ve geçişler, dolgu ve aydınlatma ve gölgeler gibi derinlik etkileri daha liberal kullanır. Tasarımcı Matías Duarte bunu "gerçek kâğıt gibi, dijital malzeme genişletmek ve akıllıca reform olabilir" gibi, belirtti. Malzemenin fiziksel yüzeyleri ve kenarları vardır. Dikişler ve gölgeler dokunmada neler yapabileceğiniz hakkında anlam vermektedir. "Google, yeni tasarım dilinin kâğıt ve mürekkepe dayandığını belirtiyor. Google, Mayıs 2021'de Android 12 sistemini piyasaya sürerken, artırılmış animasyonu, daha büyük düğmeleri ve kullanıcının duvar kağıdından özel UI temalarının oluşturulabilmesini vurgulayan "Material You" olarak bilinen bir konsepti açıkladı.

<span class="mw-page-title-main">Google Keep</span> not alma uygulaması

Google Keep Google tarafından geliştirilen bir not alma uygulamasıdır. 20 Mart 2013 tarihinde durdurulmuş Google Notebook'un yerine ilan edildi. Google Keep Android ve iOS mobil işletim sistemleri için bir mobil uygulama ile bir web uygulaması olarak kullanılabilir. Hizmete diğer Google ürünleri gibi, @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account hesabı ile kaydolmak mümkündür. Eylül 2015 itibarıyla, Google Play'de 50 milyondan fazla kez indirildi.

<span class="mw-page-title-main">Google Kişiler</span>

Google Contacts Google'ın iletişim yönetimi aracıdır, bağımsız bir hizmet ve Google'ın iş odaklı paketinin Google Apps web uygulamaların bir parçası olarak, e-posta hizmeti Gmail'de mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Bibsys</span>

BIBSYS, Norveç Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından kurulan ve düzenlenen bir idari kurumdur. Araştırma, öğretim ve öğrenmeyle ilgili verilerin - tarihsel olarak kütüphane kaynaklarıyla ilgili meta veri alışverişi, depolanması ve alınması üzerine odaklanan bir hizmet sağlayıcısıdır.

OpenRest, restoran sahiplerine restoranda markalı çevrimiçi yemek siparişi olanağı sağlayan internet siteleri, mobil web siteleri ve yerel mobil uygulamalar sağlayan bir yazılım şirketidir. Temmuz 2014 itibarıyla toplamda 1.000'den fazla restoran, dünya çapında OpenRest ile çevrimiçi sipariş sistemlerini güçlendirmektedir. 2010 yılında kurulan OpenRest'in merkezi ABD'nin Delaware eyaletindedir ve İsrail'in Tel Aviv kentinde de araştırma ve geliştirme ofisleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Macintosh işletim sistemleri</span>

Macintosh işletim sistemleri, Apple tarafından geliştirilen işletim sistemleri ailesidir. 1984 yılından beri Macintosh serisi kişisel bilgisayarlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gratis</span> Türkiyede bulunan kişisel bakım ürünleri mağazası zinciri

Gratis, 2009 yılında İstanbul'da kurulan bir kişisel bakım ve kozmetik marketi zinciridir. Gratis mağazasında satılan ithal markaların yanı sıra pek çok markaya ait ürünün yer aldığı Gratis; makyaj ürünleri, bebek bakımı, temizlik, hijyen, aşırtırmalık ve diğer 13 farklı kategoride 8 binden fazla ürünü satmaktadır.