
Primula, Çuha çiçeği veya onbiraylık, Primulaceae familyasınabağlı bahçe süs bitkileri yetiştiriciliğinde kullanılan bitki cinsidir.

Primula auriculata, Primulaceae familyasından 20–25 cm kadar kısa köksaplı bir Primula türü.
Nicolae "Nicky" Petrescu, orta saha pozisyonunda görev yapmış Rumen futbolcudur, kondisyoner ve teknik adam. Bir dönem Türkiye'de çalışan teknik adam Türkiye millî futbol takımını da çalıştırmıştır.
Türkiye biteyinde, Primula cinsine bağlı toplam 13 takson bulunmaktadır. Bunlar 9 tür ve 7 alt türe ayrılır. Endemik takson sayısı 2'dir. Türkçede Primula cinsi üyelerine Çuha çiçeği adı verilmektedir. Bu liste son halidir.
Danaağzı Tabiat Parkı ya da 19. yüzyıl haritalarında karşıya çıkan adıyla Büyük Oksina, Türkiye'nin Zonguldak ilindeki Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Tepeören köyü mevkiindeki bir tabiat parkı.
Primula longipes, Josef Franz Freyn ve Paul Ernst Emil Sintenis tarafından tanımlanmış, Primulaceae (çuhaçiçeğigiller) familyasından bir bitki türüdür.
Gypsophila glandulosa, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış ve şimdiki adını Wilhelm Gerhard Walpers'tan almış, karanfilgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alt türü listelenmemiştir. Rize, Trabzon, Artvin ve Erzurum'da görülmüştür.
Elymus lazicus subsp. lazicus, Aleksandre Melderis tarafından tanımlanmış, buğdaygiller familyasından bir bitki alt türüdür. 600 ila 950 metre yükseklikteki koruluklar ve kayalıklarda yetişmektedir. Türkiye'ye endemik olan Elymus lazicus subsp. lazicus, Artvin, Rize ve Gümüşhane'de görülmüştür.
Kodimotu veya bilimsel adıyla Cardamine lazica, Pierre Edmond Boissier ve Benedict Balansa tarafından 1888'de tanımlanmış, turpgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Gürcistan ve Kafkasya'da yaygın olan kodimotu, Türkiye'de Rize, Trabzon, Samsun ve Osmaniye'de görülmüştür. Nemli toprağı, gölgeli ya da yarı gölgeli bölgeleri tercih eden kodimotu, 0-900 metre yükseklikteki su kenarı, çalılık ve açık ormanlarda yetişmektedir. Tınlı, kumlu ve killi topraklara uyumlu ve dona dayanıklıdır. Mart ve nisan aylarında çiçek açar.
Tamamschjania lazica, Apiaceae (maydanozgiller) familyasından bir bitki türüdür. İlk kez Rize'de tanımlanan Tamamschjania lazica Kafkasya ve Ermenistan'ta da rastlanmıştır. Ağustos ayında çiçeklenir.
Potentilla lazica, Pierre Edmond Boissier ve Benjamin Balansa tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya'da yaygın olarak görülen Laz parmakotuna, ilk kez Türkiye'nin Rize ilinde rastlanmıştır. Yaklaşık 1800-2000 metre yükseklikteki tepelerde görülmektedir.
Laz gagageveni veya bilimsel adıyla Oxytropis lazica, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış, baklagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Güney Kafkasya'da yaygın olarak görülen Laz gagagevenine, Türkiye'nin Artvin, Rize, Trabzon, Bayburt, Ağrı ve Giresun illerinde rastlanmıştır. Yaklaşık 2100-2900 metre yükseklikteki alpin çayırlıklarda görülmektedir. Haziran ve temmuz aylarında çiçek açan Laz gagageveni, temmuz ve ağustos aylarında meyve verir. Yaprak uzunluğu 2 ila 6 santimetre arasında değişmektedir. Taç yaprakları açık mavi renklidir. Sarı-beyaz tüylerle kaplıdır.
Cimil kantaronu veya bilimsel adıyla Hypericum pruinatum, Pierre Edmond Boissier ve Benjamin Balansa tarafından tanımlanmış, Clusiaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Gürcistan'da yaygın olan Cimil kantaronu, Türkiye'nin Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Rize illerinde görülmüştür. 1870-2600 metre yükseklikteki volkanik yamaçlar ve kaya kenarlarında yetişmektedir.
Laz sığırkuyruğu veya bilimsel adıyla Verbascum ponticum, Otto Kuntze tarafından tanımlanmış, sıraca otugiller familyasından iki yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'ye endemik olan Laz sığırkuyruğu, Samsun, Kastamonu ve Amasya illerinde görülmüştür. 400-1000 metre yükseklikteki orman, nehir kenarları, çayırlıklar ve yol kenarlarında yetişmektedir.
Laz kanaryaotu veya bilimsel adıyla Jacobaea trapezuntina, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'ye endemik olan Laz kanaryaotu, sadece Trabzon'da görülmüştür. Taşlık alanlarda yetişmektedir.
Pantelei Sandulache, Moldovalı siyasetçi. 1990 ile 1994 yılları Moldova Parlamentosu'nda delege olarak girerek görev yaptı.

Dağtutyası, Kuş gözlü çuha çiçeği veya bilimsel adıyla Primula algida, Johannes Michael Friedrich Adam tarafından tanımlanmış, çuha çiçeği cinsi çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye'nin doğusu ve kuzeydoğusu, Kuzey Irak, Kuzey İran, Afganistan ve Orta Asya'ya endemiktir. 2000 ila 3600 metre yükseklikteki kayalık sekiler, yosunlu kenarlar ve ıslak otlaklarda yetişmektedir. Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir.

Gesneriaceae, Lamiales takımına bağlı bir familyadır.

Primulaceae, Ericales takımına bağlı bir bitki familyasıdır.

Primula carniolica, Carniolan primrose olarak bilinen Primulaceae familyasından çiçekli bir bitkidir. Buz Devri sırasında gelişen bitki, Slovenya’nın en ünlü yerel endemik bitkilerden biridir. Slovence adı "Kranjski jeglič" dir.