Onur Air, 14 Nisan 1992'de kurulan merkezi İstanbul Atatürk Havalimanı olan ve düşük maliyetli taşımacılık hizmeti veren bir Türk firmasıdır.
Deutsche Lufthansa AG, Avrupa'nın 2. en büyük dünyanın ise 9. en büyük havayolu şirketidir. Lufthansa yarı özel yarı kamusal şirket olup Almanya'nın en önemli markalarından biridir. Almanya'nın ulusal havayolu şirketidir. Kendi bünyesinde yaklaşık 100 ülkede 200 çeşit uçuş noktasına ve diğer ortak havayolları ile dünyada yaklaşık 410 uçuş noktasına hizmet sağlamaktadır. 2008 yılında dünyanın en iyi hava yolu şirketi seçilmiştir. Lufthansa'nın filosu Avrupa'nın en büyük havalimanlarından olan Frankfurt Havalimanında bulunmaktadır. Lufthansa AG ayrıca Swiss International Air Lines ve Austrian Airlines'ın sahibidir. Lufthansa 1997 yılından beri her yıl dünyadaki en iyi transatlantik seçilmektedir.
British Airways (BA) merkezi Londra, İngiltere'de ana havayolu bağlantı merkezi olan Heathrow Havalimanı'nın yakınında bulunan, Birleşik Krallık'ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketidir. easyJet'ten sonra filo büyüklüğü ve taşınan yolcu sayısına göre Birleşik Krallık'ın ikinci büyük hava yolu şirketidir. Ocak 2011'de BA, Iberia ile birleşince Madrid, İspanya merkezli International Airlines Group (IAG) holdingi kuruldu. Yıllık gelirlere göre IAG dünyanın en büyük üçüncü, Avrupa'nın en büyük ikinci hava yolu şirketidir. Hisseleri Londra Borsası'nda işlem görmektedir ve FSTE 100 indeksindedir. British Airways bir yılda tek bir hatta 1 milyar dolar'dan çok gelir üretmiş ilk hava yolu şirketidir.
Japon Hava Yolları. Merkezi Tokyo'dadır.
Mehrabad Uluslararası Havalimanı, İran'ın başkenti Tahran şehrinin 9. semtinde bulunan hem askerî hem de sivil amaçlı uluslararası havalimanı.
Türk Hava Yolları, Türkiye'nin ulusal, bayrak taşıyıcı hava yolu şirketidir. Merkezi İstanbul'da bulunan şirketin uçuş ağı Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu, Kuzey Afrika, Orta Afrika, Güney Afrika, Okyanusya, Kuzey ve Güney Amerika'ya kadar uzanmaktadır. 2015 yılında 61,2 milyon, 2018 yılında 75,2 milyon, 2019 yılında 74,3 milyon, 2020 yılında 28 milyon, 2021 yılında 44,8 milyon yolcu taşımıştır.
ULS Hava Yolları İstanbul, Türkiye merkezli bir kargo hava yolu şirketidir. Filosunda bulunan üç A310-300 kargo uçağı ile faaliyet göstermektedir Hizmet yelpazesinde, müşterilerine, “özel isteğe bağlı olarak uçak kiralama (charter)”, “diğer hava yollarına ekibi ile uzun dönem uçak kiralama (ACMI)” ve "tarifeli sefer" seçenekleri bulunmaktadır. JAR 145 Yetki Belgesi ile A Check ve Hat Bakım Hizmeti veren Teknik departmanı Atatürk Havalimanı'nda bulunmaktadır.
Syrian Airlines, SyrianAir, Suriye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika'da çeşitli hedeflere uluslararası tarifeli çalışmaktadır. Arap Baharı ile başlayan ve Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle 2011 yılından bu yana işletilen uçuş sayısı azalmıştır. Syrian Air önceden dünya çapında 50 hedefe uçuş yapmaktaydı. Şam Havalimanı ve Halep Havalimanını kullanmaktaydı. SyrianAir, sekiz yolcu uçağı filosuna sahiptir. Altı Airbus ve iki ATR'den oluşmaktadır. SyrianAir, Arap Hava Taşıyıcıları Teşkilatı ve Arabesk Havayolu İttifakı üyesidir. SyrianAir'in Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle gecikmeli olmasına rağmen yeni Tupolev, İlyushin ve Antonov uçakları için siparişleri bulunmaktadır.
Umman Air Umman'ın ulusal havayoludur. Umman'ın başkenti olan Maskat şehrinde bulunan Maskat Uluslararası Havalimanı'na bağlı olarak, yurt içi ve yurt dışı yolcu hizmetleri, bölgesel hava taksi ve charter uçuşları düzenlenmektedir. Ana üssü Maskat Uluslararası Havalimanı'dır. Umman Air, Arap Hava Taşıyıcıları Örgütü üyesidir.
Bu sayfada Fildişi Sahili vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları listelenmiştir. 1 Ocak 2022 itibarıyla vatandaşların 53 ülke ve bölgeye vizesiz seyahat veya vizeyle giriş imkânı bulunmaktadır. Henley vize kısıtlamaları endeksine göre, Fildişi Sahili pasaportu ile seyahat özgürlüğü bakımından vatandaşlar 83. sıradadır.
Yunanistan vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları Yunanistan vatandaşlarına karşı diğer devlet makamlarının uyguladığı ilgili ülkeye girişlerini düzenleyen idari kısıtlamalardır. 1 Ocak 2017 itibarıyla Yunanistan vatandaşları toplam 171 ülkeye vizesiz veya sınır kapısında vize alarak seyahat edebilmektedir.
TransAsia Airways, Tayvan merkezli bir hava yolu şirketiydi. Şirket, 21 Mayıs 1951 tarihinde kurulmuş olup ülkenin ilk özel hava yolu şirketiydi. Merkezi Taipei'de yer almaktaydı.
Azur Air, Almanya kökenli hava yolu şirketi.
Sırbistan'da ulaşım; kara yolu, demiryolu, su ve hava yoluyla taşımacılığı içerir. Karayolu taşımacılığı, ana ve küçük yollardan oluşan kapsamlı bir ağ içermektedir. Çift hat ve elektrifikasyon çok yaygın olmasa da, demiryolu ulaşımı da oldukça gelişmiştir. Su ulaşımı nehirlerde gerçekleşir. Ülkenin iki ana uluslararası havalimanı ile de hava taşımacılığı yapılmaktadır.
Özbekistan Hava Yolları, merkezi Taşkent'te bulunan Özbekistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. Şirket Taşkent Uluslararası Havalimanı'ndaki havayolu bağlantı merkezinden, ülke içinde ve Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine sefer düzenlemektedir.
Air Algérie SpA, merkezi Cezayir'de bulunan Cezayir'in bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi. Houari Boumedienne Havalimanı merkezli şirket Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika, Asya ve Orta Doğu'daki 28 ülkede 39 noktaya sefer düzenlemektedir. Ayrıca Cezayir içinde 32 havalimanınına uçmaktadır. Hava yolu Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, Arap Hava Taşımacılığı Organizasyonu ve Afrika Hava Yolları Birliğini'nin 1968'den beri üyesidir. Air Algérie şirketinin bütün hisseleri Cezayir devletinin kontrolündedir.
Canadian Airlines International Ltd. 1987'den 2001'e kadar hizmet vermiş Kanadalı hava yolu şirketiydi. Şirket Air Canada'dan sonra Kanada'nın en büyük ikinci hava yolu şirketiydi. Şirketin zirvede olduğu 1996 senesinde 11,9 milyon yolcuyu beş kıtadaki 17 ülkede 160 noktaya taşıyordu. Canadian Airlines Kanada için 105 noktaya uçarak Kanada'da en fazla noktaya uçan hava yoluydu. Şirket Oneworld ittifakının kurucu üyesiydi.
Kazakistan vatandaşları için vize gereksinimleri, diğer devletlerin yetkilileri tarafından Kazakistan vatandaşlarına uygulanan idari giriş kısıtlamalarıdır. 2 Temmuz 2019 itibarıyla Kazakistan vatandaşları, 75 ülke ve bölge için vizesiz veya vizeli seyahate sahip oldu ve Henley Pasaport Endeksi'ne göre, Kazakistan pasaportu seyahat özgürlüğü açısından 69. sırada yer aldı.
Suriye vatandaşları için vize uygulamaları, diğer devletlerin yetkilileri tarafından Suriye vatandaşlarına uygulanan idari giriş kısıtlamalarıdır. 1 Ekim 2019 itibarıyla, Suriye vatandaşlarının 28 ülke ve bölgeye vizesiz veya varışta vize erişimi vardı ve Henley Pasaport Endeksi'ne göre seyahat özgürlüğü açısından Suriye pasaportu 110. sırada yer alır.
Yemen vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları, diğer devlet otoriteleri tarafından Yemen vatandaşlarına uygulanan idari giriş kısıtlamalarıdır. 2 Temmuz 2019 itibarıyla, Yemen vatandaşları 33 ülkeye vizesiz veya varışta vize erişimine sahipti ve Henley Pasaport Endeksi'ne göre Yemen pasaportu seyahat özgürlüğü açısından 104. sırada yer aldı.