İçeriğe atla

Prezi

Prezi
URLprezi.com
Site türüSunum
Başlama tarihi5 Nisan 2009 (15 yıl önce) (2009-04-05)

Prezi, 2009 yılında Budapeşte'de kurulmuş olan, San Francisco ve Riga'da da ofisleri bulunan bir sunum hazırlama yazılım şirketidir.[1]

Prezi kelimesi Macarca'daki "sunum" kelimesinin kısaltılmasından türetilerek oluşturulmuştur.[2] Kurulduğu günden 2018 Nisan ayına kadar Prezi üzerinde 100 milyondan fazla kullanıcı 325 milyondan fazla sunum hazırlamıştır.[3]

2022 yılı haziran ayı itibari ile geliştirme yapılacağı iddiaları doğrultusunda birçok Ortadoğu ülkesinde kullanımı kısıtlandırılmıştır.

Tarihçe

Prezi 2009 yılında Adam Somlai-Fischer, Peter Halacsy ve Peter Arvai tarafından Budapeşte'de kurulmuştur.[4]

Şirket kurulduktan sonra ilk yatırımını TED'den almıştır.[5]

2011 yılında ipad, 2012 yılında da iphone, 2015 yılında ise Android uygulaması yayınlanmıştır.

2015 Şubat ayında fotoğraflardan sunumlar, mini klipler oluşturmak için kullanılan Nutshell uygulamasını yayınlamıştır.[6]

2017 Nisan ayında HTML5 tabanlı Prezi Next piyasaya sürülmüştür.[7] 2017 Mayıs ayında ise Letonya merkezli bir veri görselleştirme şirketi olan Infogram'ı satın almıştır.[8]

Ürünler ve özellikler

Prezi

Geleneksel slayt tabanlı sunum formatlarına benzer sunum hazırlama yazılımıdır.

Prezi Next

Prezi sunum yazılımının güncelleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Prezi Next, mobil cihazlara uygun olarak hazırlanmış, birçok yeni özellik ve işlev eklenerek hazırlanmıştır.[9]

Prezi Business

Prezi Business platformu profesyoneller için tasarlanmış, iş odaklı araçlarla birleştirilmiş sunum hazırlama yazılımıdır.[10]

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Conversational Presenting is Your New Best Friend in 2017". www.huffingtonpost.com. 14 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2018. 
  2. ^ "Why is Prezi Called Prezi? | Rewind & Capture". www.rewindandcapture.com (İngilizce). 29 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2017. 
  3. ^ "Company Announcements | Prezi". prezi.com (İngilizce). 1 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  4. ^ "How Prezi Helped Turn Budapest Into Europe's Newest Startup Hub". Forbes.com. 7 Kasım 2014. 10 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2017. 
  5. ^ Shwartz (31 Temmuz 2013). "The First Company That TED Ever Invested In Is Changing The Way We Make Presentations". Fast Company (İngilizce). 26 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2017. 
  6. ^ "Prezi Launches Nutshell, An App To Turn Photos Into 'Mini-Movies' – TechCrunch". techcrunch.com (İngilizce). 12 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2018. 
  7. ^ "New Prezi Next Offers Audience Feedback in Real Time on Your Next Presentation". smallbiztrends.com (İngilizce). 2 Mayıs 2017. 2 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2018. 
  8. ^ "Prezi makes its first acquisition, snaps up Latvian data visualization startup Infogram". venturebeat.com. 16 Mayıs 2017. 17 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2018. 
  9. ^ "Prezi Next permitirá usar la realidad aumentada en presentaciones". cnet.com. 25 Nisan 2017. 29 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2018. 
  10. ^ "Prezi Business: Moving out of the Auditorium to the Meeting". gigaom.com. 7 Haziran 2016. 8 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Intel</span> ABD merkezli teknoloji şirketi

Intel, merkezi Santa Clara, Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nde bulunan Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir teknoloji şirketidir. Gelire dayalı, dünyanın en büyük ve en değerli yarı iletken yonga üreticisidir. Çoğu kişisel bilgisayarda bulunan işlemciler olan X86 serisi mikroişlemcilerin mucididir. Intel, toplam gelirine göre en büyük ABD şirketleri arasında 2018 Fortune 500 listesinde 46. sırada yer aldı. 2024-2025 sezonundan itibaren UEFA ile 3 yıllık sözleşme imzalayarak Dünyada ilk kez Futbol ile İnovasyonun birleşimi için büyük bir adım attı.

<span class="mw-page-title-main">Amazon (şirket)</span> Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi

Amazon.com, Inc. Seattle, Washington merkezli, e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketidir. Google, Apple, Microsoft ve Facebook ile birlikte B.D. bilgi teknolojisi endüstrisindeki "En Büyük Beş Şirket" listesinde bulunmaktadır. Şirket, "dünyanın en etkili ekonomik ve kültürel güçlerinden biri" ve "dünyanın en değerli markalarından biri" olarak anılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">NeXT</span>

NeXT, Inc., 1985 yılında Apple Bilgisayar'ın kurucu ortağı Steve Jobs tarafından kurulan bir Amerikan bilgisayar üreticisi ve yazılım şirketiydi. Birkaç iş arkadaşıyla birlikte Apple'dan çıkarıldıktan sonra Jobs tarafından kuruldu. California merkezli şirket, yüksek öğrenim ve iş dünyası pazarı için tasarlanmış bir dizi iş istasyonu bilgisayarları üretti. İlk ürünü olan NeXT Computer'ı 1988'de piyasaya sürdü. İlk yıllar görece düşük satış rakamı yakalasa da, yenilikçi, nesne yönelimli NeXTSTEP işletim sistemi ve geliştirme ortamı oldukça beğeni topladı.

Google, bilgisayar yazılımı ve web arama motoru şirketidir. Şirket 2010 yılından beri ortalama olarak neredeyse her hafta şirket satın alması yapmıştır. Aşağıdaki tablo aksi belirtilmediği sürece ilgili şirketleri tamamen satın almalarının tamamlanmamış bir listesidir. Buradaki satın alma tarihi Google ve ilgili şirketin anlaşma tarihini gösterir. Google merkezi ABD'de olduğundan satın alma bedelleri Amerikan doları cinsinden verilmiştir. Eğer bedel listede yoksa gizli tutulmuş demektir. Satın alınan şirketten bir Google hizmeti türetildiği biliniyorsa o da burada listelenmiştir. Google, 2015 yılında Alphabet olarak bilinen daha büyük bir holding şirketinin bir yan kuruluşu olarak yeniden düzenlendi.

<span class="mw-page-title-main">Apple tarafından satın alınan şirketler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Apple Inc., ABD merkezli, tüketici elektroniği ve yazılım ürünleri tasarım ve üretimi odaklı çok uluslu şirket. Cupertino, Kaliforniya'da, 1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulmuştur, ve 3 Ocak 1977'de açılmıştır Şirketin donanım ürünleri; Macintosh, iPod, iPad, iPhone olarak bilinir. Yazılım ürünleri ise, Mac OS X, iTunes ve iLife olarak bilinir. Apple, birçoğu yazılım alanında olmak üzere 21 şirket satın alması, 2 şirket hissesi alımı ve 5 şirket satışı gerçekleştirmiştir. Bu birleşme ve satın almalarının çoğu için finansal detaylar açıklanmamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Dead Prez</span>

Dead Prez, stic.man ile M-1'dan meydana gelen Amerikalı hip hop ikilisidir. 1996 yılında New York'ta kurulmuş olup, sosyalist siyasi hip hop tarzında eserler sunmaktadırlar.

<span class="mw-page-title-main">Neuralink</span> Amerikan beyin-bilgisayar arayüzü şirketi

Neuralink Corporation, Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından, implante edilebilir beyin-makine arayüzleri geliştirmek amacıyla 2016'da San Francisco'da kurulmuş Amerikan nöroteknoloji şirketi.

<span class="mw-page-title-main">Maluuba</span>

Maluuba, yapay zeka ve dil anlama konusunda araştırmalar yapan Kanadalı bir teknoloji şirketidir.Firma 2011 yılında kurulmuş olup, 2017 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Zoox (şirket)</span>

Zoox, şu anda merkezi Foster City, California, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan ve San Francisco Körfez Bölgesi'nde çok sayıda operasyon ofisi bulunan bir Amerikan otonom araç şirketidir. Şirket 2014'te kuruldu, ardından 2020'de Amazon tarafından satın alındı.

<span class="mw-page-title-main">Eric Ries</span> Amerikalı girişimci

Eric Ries, Amerikalı girişimci ve yazardır. Yalın Startup ve Yalın Yeni Girişim kitaplarının yazarıdır.

<span class="mw-page-title-main">TRON (kripto para birimi)</span>

TRON, TRX olarak bilinen, sisteme özgü bir kripto para birimine dayalı, Blockchain tabanlı merkezi olmayan bir işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Stellar (ödeme yöntemi)</span>

Stellar, herhangi bir para birimi çifti arasında sınır ötesi işlemlere izin veren itibari para transferleri için dijital para birimi için açık kaynaklı, merkezi olmayan bir protokoldür. Stellar protokolü, 501(c)3 kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Stellar Development Foundation tarafından desteklenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">GoPuff</span> Dijital bir teslimat servisi

goPuff, Eylül 2020 itibarıyla 500'den fazla ABD şehrinde 200 yerine getirme merkezi aracılığıyla çalışan bir dijital dağıtım hizmetidir. Kullanıcılar, ürünleri çevrimiçi olarak veya goPuff uygulaması aracılığıyla sipariş edebilir ve ürünleri teslim alabilir.

<span class="mw-page-title-main">Yemek aboneliği</span>

Yemek aboneliği, bir şirketin müşterilere önceden porsiyonlanmış ve bazen kısmen hazırlanmış gıda malzemeleri ve tarifleri ev yapımı yemekler hazırlamak için gönderdiği bir abonelik hizmetidir. Pişirilmiş yemek gönderen hizmetlere yemek dağıtım hizmetleri denir. Bu abonelik modeli, giderek daha yaygın ve daha popüler hale gelen yiyecek ve içecek endüstrisinin kişiselleştirilmesine bir örnek olarak gösterildi.

<span class="mw-page-title-main">Home Chef</span>

Home Chef, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan abonelik tabanlı bir çevrimiçi yemek dağıtım şirketi. Abonelerine porsiyonlanmış yemek ve yemek seti dağıtımı yapmaktadır. Şirketin merkezi Chicago, İllinois'de yer almaktadır. Şirket aylık 3 milyon porsiyon yemek dağıtmaktadır.

Toast POS veya Toast, Inc., merkezi ABD'nin Massachusetts eyaletinin Boston kentinde olan bulut tabanlı bir restoran yazılımı şirketidir. Şirket, Android işletim sistemi üzerine kurulu bir restoran yönetimi ve satış noktası (POS) sistemi sağlıyor. Toast, 2012 yılında Cambridge, Massachusetts'te Steve Fredette, Aman Narang ve Jonathan Grimm tarafından kuruldu. Şubat 2020'de Toast, 4,9 milyar dolar değerinde Bessemer Venture Partners ve TPG Capital dahil bir dizi F Serisi fondan 400 milyon dolar aldı. Toast, ABD genelinde küçük kafelerden ülke çapındaki işletmelere kadar binlerce restoranda kullanılmaktadır.

Plated, Albertsons tarafından satın alınan bir Amerikan malzeme ve yemek tarifi dahil yemek aboneliği hizmetiydi. Şirket 2012'de kuruldu ve 2013'te Techstars'a, 2014'te Shark Tank'a ve 2015'te Beyond the Tank'a katılımıyla tanındı. Plated'in kurucuları Nick Taranto ve Josh Hix, Shark Tank ile ilgili bir anlaşma imzaladılar, ancak gösteri filme alındıktan sonra başka bir yatırımcı ile anlaşma yaptılar. Şirket, çeşitli risk sermayesi yatırımlarını kabul etti ve Eylül 2017'de Albertsons tarafından satın alınana kadar özel kaldı.

HelloFresh SE; Berlin, Almanya merkezli halka açık bir yemek şirketidir.

<span class="mw-page-title-main">Roblox Corporation</span>

Roblox Corporation, San Mateo, Kaliforniya merkezli bir Amerikan video oyunu geliştiricisidir. 2004 yılında David Baszucki ve Erik Cassel tarafından kurulan şirket, 2006 yılında piyasaya sürülen Roblox'un geliştiricisidir. Roblox Corporation, 31 Mart 2021 itibarıyla 1054 kişiyi istihdam etmektedir. Şirket, Mart 2021'de New York Menkul Kıymetler Borsası'na doğrudan kote edilerek halka açıldı.

<span class="mw-page-title-main">Intuit</span>

Intuit Inc., finansal yazılım konusunda uzmanlaşmış bir Amerikan şirketidir. Intuit'in ürünleri arasında vergi hazırlama uygulaması TurboTax, kişisel finans uygulaması Mint, küçük işletme muhasebe programı QuickBooks, kredi izleme hizmeti Credit Karma ve e-posta pazarlama platformu Mailchimp yer alıyor.