Haziran; Jülyen ve Gregoryen takvimlerine göre yılın altıncı ayıdır. 30 gün çeken ayların ikincisi ve 31 günden az olan beş aydan üçüncüsüdür. Kuzey yarımkürede yılın en uzun gündüzünün yaşandığı yaz gündönümü ve güney yarımkürede yılın en uzun gecesinin yaşandığı kış gündönümü bu ayda gerçekleşir. 1 Haziran tarihi meteorolojik olarak yerkürenin kuzeyi için Kasım ayına kadar devam edecek olan yaz mevsiminin, güneyi içinse kış mevsiminin başlangıcı sayılır.
Ocak ayı Gregoryen ve Jülyen takvimlerinde yılın ilk ayıdır.
Ekim, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 10. ayı olup 31 gün çeker.
Ay (zaman):Yılda 12 tane bulunan zaman birimidir.
Fransız cumhuriyetçi takvimi veya diğer adıyla Fransız devrimci takvimi, Fransız Devrimi sırasında oluşturulan, 1793 yılının sonlarından 1805 yılına kadar Fransız hükûmeti ve 1871 yılında 18 günlüğüne Paris Komünü tarafından kullanılan takvimdi.
Ermeni takvimi , Ermenilerin geleneksel takvimidir. Antik Mısır takviminde olduğu gibi "güneş takvimi" esasına dayalıdır.
Discordian veya Erisian takvimi, bazı Discordianizm taraftarları tarafından kullanılan alternatif bir takvimdir. Principia Discordia'nın 00034. sayfasında belirtilmiştir.
Vendémiaire, Fransız cumhuriyetçi takviminin ilk ayıydı. Bir önceki yılın Sansculottides ayını takip eder ve Brumaire ayından önce gelirdi. Ay, adını Oksitanca vendemiaire yani 'üzüm hasadı' kelimesinden almıştır.
Brumaire, Fransız cumhuriyetçi takviminin ikinci ayıydı. Vendémiaire ayından sonra, Frimaire ayından önce gelirdi. Ay, adını yılın o döneminde Fransa'da sıkça görülen sis ve puslara atıfta bulunan Fransızca brume kelimesinden almıştır.
Frimaire, Fransız cumhuriyetçi takviminin üçüncü ayıydı. Brumaire ayından sonra, Nivôse ayından önce gelirdi. Ay, adını kırağı anlamına gelen Fransızca frimas kelimesinden almıştır.
Nivôse, Fransız cumhuriyetçi takviminin dördüncü ayıydı. Frimaire ayından sonra, Pluviôse ayından önce gelirdi. Ay, adını karlı anlamına gelen Latince nivosus kelimesinden almıştır.
Pluviôse, Fransız cumhuriyetçi takviminin beşinci ayıydı. Nivôse ayından sonra, Ventôse ayından önce gelirdi. Ay, adını yağmurlu anlamına gelen Latince pluviosus kelimesinden almıştır.
Ventôse, Fransız cumhuriyetçi takviminin altıncı ayıydı. Pluviôse ayından sonra, Germinal ayından önce gelirdi. Ay, adını rüzgarlı anlamına gelen Latince ventosus kelimesinden almıştır.
Germinal, Fransız cumhuriyetçi takviminin yedinci ayıydı. Ventôse ayından sonra, Floréal ayından önce gelirdi. Ay, adını filizlenme anlamına gelen Latince germen kelimesinden almıştır.
Floréal, Fransız cumhuriyetçi takviminin sekizinci ayıydı. Germinal ayından sonra, Prairial ayından önce gelirdi. Ay, adını çiçek anlamına gelen Latince flos kelimesinden almıştır.
Messidor, Fransız cumhuriyetçi takviminin onuncu ayıydı. Prairial ayından sonra, Thermidor ayından önce gelirdi. Ay, adını hasat anlamına gelen Latince messis ve Yunanca hediye anlamına gelen δῶρον (dõron) sözcüklerinden almıştır.
Thermidor, Fransız cumhuriyetçi takviminin on birinci ayıydı. Messidor ayından sonra, Fructidor ayından önce gelirdi. Ay, adını ısı anlamına gelen ve Yunanca thermos kelimesinden türetilen Fransızca thermal kelimesinden almıştır.
Fructidor, Fransız cumhuriyetçi takviminin on ikinci ayıydı. Thermidor ayından sonra, Sansculottides ayından önce gelirdi. Ay, adını meyve anlamına gelen Latince fructus kelimesinden almıştır.
Sansculottides ya da Epagomene, Fransız Devrimi'nin ardından 1793-1805 yılları arasında kullanılan Fransız cumhuriyetçi takviminde yılın son ayını takip eden günlerdir.