
PHP: Hypertext Preprocessor, internet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, içerisine HTML gömülebilen betik ve programlama dilidir. İlk kez 1995 yılında Rasmus Lerdorf tarafından yaratılan PHP'nin geliştirilmesi bugün PHP topluluğu tarafından sürdürülmektedir. Ocak 2013 itibarıyla 244 milyondan fazla web sitesi PHP ile çalışırken 2.1 milyon web sunucusunda PHP kurulumu bulunmaktadır.
PHP-Nuke, David Norman tarafından yazılıp Francisco Burzi tarafından geliştirilen, web tabanlı bir içerik yönetim sistemidir. Çalışması için sunucuda PHP ve MySQL desteği bulunması gerekir. Sistem tamamen web tabanlı bir kullanıcı arabirimi üzerinden kontrol edilir.

WordPress, PHP dilinde yazılmış ve HTTPS ile desteklenen bir MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen bir ücretsiz ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemi (CMS)‘dir. Özellikler, WordPress içinde "Temalar" olarak adlandırılan bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir. WordPress başlangıçta bir blog yayınlama sistemi olarak oluşturuldu ancak daha geleneksel posta listeleri ve İnternet forumları, medya galerileri, üyelik siteleri, öğrenim yönetim sistemleri (LMS) ve çevrimiçi mağazalar dahil olmak üzere diğer web içeriği türlerini desteklemek için gelişti.
XOOPS, hem nesnel hem de genişleyen birimleri bir arada taşıyabilen bir yazılım sistemdir. Zuups diye telaffuz edilir.

Joomla!, PHP ve MySQL ile MVC olarak geliştrilimiş açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir.

Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented-Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

phpBB, popüler ve açık kaynak kodlu internet forum yazılımıdır. PHP programlama dili ile yazılmıştır; "phpBB" ismi "PHP Bulletin Board"ın kısaltılmış halidir.

Vanilla, açık kaynaklı, standartlara uyumlu, çoklu dil desteğine sahip, tamamen özelleştirilebilen bir tartışma forumudur. Gereksinimleri karşılayan bir web alanına sahip olan herkes Vanilla'yı ücretsiz olarak indirip kullanabilir.

Drupal; ücretsiz, açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemi ya da içerik yönetim'e odaklı bir altyapı yazılımıdır. Modüler yapısı sayesinde, web uygulama çatısı, topluluk portalı, forum ya da blog motoru olarak da kullanılabilmektedir. 2000'li yılların ortalarında Drupal esneklik, genişleyebilirlik, yönetim kolaylığı ve etkin bir topluluğun desteği ile popülerlik kazanmıştır.

Windows Home Server, Microsoft tarafından ev ve küçük işyeri ağlarında kullanılmak amacıyla 16 Temmuz 2007 tarihinde piyasaya sürülen işletim sistemi. Home Server üzerinden yerel intranet hizmetleri ve terminal sunucu servisleri oluşturulabilir. Türkçe sürümü bulunmamaktadır. En son sürümü, Windows 7'ye benzeyen Home Server V2(vail) dir. Küçük işyeri ağlarına yönelik hazırlanan ve aralarında Türkçenin de bulunduğu 19 farklı dil seçeneği ile hazırlanmış olan Windows Home Server 2011, yapılan iyileştirme ve geliştirmeler neticesinde selefine oranla daha kolay yüklenebilirlik ve kullanılabilirliğe sahip olacak. Windows Server 2008 R2 üzerine inşa edilen ve kolay bir merkezi yönetim sunabilmek yolunda pano (Dashboard) ile gelen yeni işletim sistemi üzerinden sık kullanılan görevlere ve dosyalara daha hızlı erişim sağlanacak. Bunların yanı sıra uyarı sisteminde de geliştirmeler yapıldığı belirtilirken, PC ve Mac platformlarında kolaylıkla yedek alınabileceği ve yedekleme veri tabanlarında gerekli durumlarda tamir yapılabileceği ile güvenlikli uzaktan erişim desteği de vurgulananlar içerisinde yer alıyor. Bulut tabanlı Silverlight Uzaktan Akış İşlevi sayesinde de kullanıcıların internet bağlantısı olan her yerde mevcut içeriklerine erişebileceklerini de önemli bir diğer not olarak düşelim.
cPanel, Unix tabanlı sistemlerde çalışan geniş bir kullanım oranına sahip kontrol panelidir. İsmi "Control Panel" kelimesinden gelmektedir.

Opera, Opera Software tarafından geliştirilen, Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. Blink tarayıcı motorunu kullanır.

Zend Studio. PHP'nin geliştiricisi Zend firması tarafından geliştirilen bir editördür. PHP'yi en verimli şekilde kodlamayı amaç edinmiştir. Otomatik kod tamamlama ve hata bulma gibi özellikleri mevcuttur. Proje de kullanmış olduğunuz değişkenleri, fonksiyonları, sınıfları hatırlatıp işin karmaşıklığından sizi kurtarır.

Dolibarr ERP/CRM, küçük ve orta ölçekli şirketler ve kurumlar için açık kaynak koduna sahip bir ERP/CRM yazılımdır. Yazılım, Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ve Müşteri İlişkileri Yönetimi ile ilgili farklı özellikler içerir.

CMS Made Simple (CMSMS) açık kaynak (GPL) lisansıyla yayınlanan bir içerik yönetim sistemidir (CMSMS) web geliştiricileri ve site sahipleri tarafından kullanılmaktadır. Bilişim kitapları alanında dünyanın en saygın yayın evlerinden Packt Publishing tarafından 2010 yılı içerisinde yapılan ankette PHP ile geliştirilmiş en iyi açık kaynak içerik yönetim sistemi seçilmiştir.

Microsoft Management Console, sistem ayarlarını istediğinize göre şekillendirmeyi sağlayan yazılımdır. Türkçeye Microsoft Yönetim Konsolu olarak çevirilir. Microsoft Management Konsol sayesinde, uzak lokasyondaki bilgisayarlar arasında, iletişim sağlayarak, bu bilgisayarlar üzerindeki servisleri kullanabilir ve bu konsol sayesinde yönetimsel işlemleri gerçekleştirebiliriz. Microsoft Management Console sadece Microsoft Windows için tasarlanmıştır. Windows işletim sistemi kurulumu sonrasında otomatik olarak kurulan yönetimsel araçlardan bir tanesidir. MMC'de, Microsoft ve diğer yazılım sağlayıcıları tarafından üretilmiş olan yönetim araçları bulunur ve görüntülenir. Bu araçlara "Ek bileşen" adı verilir ve donanımları, yazılımları ve Windows'un ağ bileşenlerini yönetmek için kullanılırlar. Örnek olarak Remote Desktop eklentisi ekleyerek başka bir bilgisayarın masaüstü görüntüsünü alıp kullanabiliriz. MMC, kurulumu sonrasında varsayılan olarak gelen yönetim konsollarının yanında kendimizin de tasarlayabileceği bir MMC konsolu desteği sunmuştur. En son sürümü MMC 3.0'dır. Dosya uzantısı ise .msc'dir.

OpenMP; Solaris, IBM AIX, HP-UX, GNU/Linux, MAC OS X ve Windows işletim sistemleri üzerinde çoğu işlemci mimarisi üzerinde Fortran, C++, C programlama dillerinde çoklu platform paylaşımlı bellek çoklu işlemeyi destekleyen bir uygulama geliştirme arayüzüdür, yani bir API'dir. OpenMP derleyici yönergelerinin kütüphane rutinlerini ve ortam değişkenlerinin çalışma zamanı davranışını etkileyen bir kümesini içerir.

Laravel, MVC yapısında web uygulamaları geliştirme için tasarlanmış ücretsiz, açık kaynak PHP web uygulama iskeletidir. Laravel, GitHub sitesinde barındırılan kaynak kodu ile birlikte, MIT lisansı altında yayınlandı.
Learning Management System (LMS) ya da Öğrenme Yönetim Sistemi ; uzaktan eğitim eğitim içeriklerinin ya da öğrenme ve geliştirme programlarının yönetimi, belgelenmesi, izlenmesi, raporlanması ve verilmesi için geliştirilmiş web tabanlı uygulamalar bütünüdür.

Ispmanager ticari bir web sunucusu ve web sitesi kontrol panelidir. Komut satırı veya manuel ayarlar kullanmadan hizmetlerle çalışmaya izin verir. Ürün çok çeşitli işlevleri destekler ve WCAG ile tasarlanmış görsel bir arayüze sahiptir. Ispmanager, Linux dağıtımlarına dayalı sunucuları destekler ve hem fiziksel sunuculara hem de sanal makinelere (VPS/VDS) kurulabilir.