
Karabiga, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı yerleşim yeridir.

Asvan ya da Asuan, Güney Mısır'da Nil ırmağı kıyısında bir kent ve turizm merkezidir. Asvan aynı zamanda Mısır'ın Asvan ilinin idari merkezidir. Nüfusu yaklaşık 200,000 kadardır. Nil ırmağının doğu yanında yer alır ve Nil'in ilk şelalesini bünyesinde barındırır. Dünyanın en kuru yerleşim yerlerinden biridir. En son yağış 2006 yılında kaydedilmiştir.
Şar ya da Komana, Adana'nın en kuzeyinde Tufanbeyli ilçesine bağlı Şarköy'de bulunan bir örenyeridir. Eski dönemde Hitit'ler tarafından kullanılan dini bir merkez olarak bilinir.

İngiliz bilim insanı William Smith (1813–1893) tarafından düzenlenen son klasik sözlük serisi olan ve kardeş bir çalışması olan "Yunan ve Roma Eski Eserler Sözlüğü" ve "Yunan ve Roma Biyografi ve Mitoloji Sözlüğü"nü içinde barındıran "Yunan ve Roma Coğrafya Sözlüğü" ilk kez 1854'te basıldı.
Tripolis, eskiden Ischopolis, Pontus'ta, aynı adı taşıyan bir nehir üzerinde ve hoş bir limana sahip antik bir kale kentiydi; Türkiye'nin Giresun İli, Tirebolu ilçesindedir. Mosinikler'e aitti ve Zefirium Burnu'ndan 18 km doğuda yer alıyordu. Burası kayalık bir tepe üzerindedir.
Arsamosata Fırat kenarında bugün ki Elazığ kentinin yakınlarında kurulmuş Ermeni Sophene'de antik bir şehirdir. Orontid Hanedanı'ndan Kral I. Arsames tarafından M.Ö. 3.yüzyılda kurulmuştur. Kentin Orta Çağ'daki adı Ashmushat idi, Roma ve Bizans zamanında Armosota (Ἀρμόσοτα) ve Arsamosota (Ἀρσαμόσοτα) isimleriyle anıldı.
Carussa ya da Karussa, ayrıca Carusa ya da Karusa (Καροῦσα) olarak da söylenir, Polichnion olarak da bilinir, Paflagonya'nın Karadeniz sahilinde ve Sinop'un 150 Stadyum güneyinde Yunan ticaret yeridir (Emporion). Pseudo-Scylax'ın periplusunda ve Gaius Plinius Secundus tarafından da Yunan şehri olarak zikredilmiştir. Antik Atina haraç listesinde yer almasından Attika-Delos Deniz Birliği'nın bir üyesi olduğu anlaşılmaktadır.

Arrianus'un Karadeniz Seyahati, Karadeniz kıyısındaki kentlerin detaylıca anlatıldığı periplus veya rehber kitaptır. MS 130-131 yıllarında Nikomedyalı Arrianus tarafından yazılmıştır.
Pisidya'daki Sozopolis, Seleukos döneminde Apollonia (Ἀπολλωνία) ve Apollonias (Ἀπολλωνίας) olarak adlandırılan, eski Roma eyaleti Pisidya'da bir kasabaydı ve günümüzde Bulgaristan'da yer alan Haemimonto'daki Trakya Sozopolis'i ile karıştırılmamalıdır..
Orthosia veya Orthasia Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim gören antik Karya kenti.
Harpagion Antik Troad veya Thukydides'in bahsettiği üzere Mysia bölgesinde bir kenttir. Kentin sahip olduğu topraklar Harpageia veya Harpagia (Ἁρπάγια) diye anılmaktaydı. Granicus nehrinin ağzının yakınında, Priapos ile Kyzikos arasında bulunmaktaydı. M.Ö. 448/7 ile M.Ö. 429/8 yılları arasındaki Atina haraç kayıtlarından Delos Birliği'ne dahil bir kent olduğu anlaşıkmaktadır. Thukydides, Kynossema Muharebesi'nden üç gün sonra Peloponez Savaşı sırasında Atinalıların Harpagion ve Priapus'ta Bizantion'dan gelen sekiz gemiyi ele geçirdiğini yazmaktadır.
Polymedium ya da Polymedion, Palamedium veya Polymedia, antik Aiolis bölgesinde bulunan, Lekton burnu ile Assos arasında ve ilkinden 40 stadyum mesafede bulunan küçük bir kasabaydı.

Laodicea ad Libanum, Laodikeia veya Laodikeia olarak da çevrilir ; ayrıca Cabrosa, Scabrosa ve Cabiosa Laodikeia – Coele-Suriye'de Orontes nehri üzerinde antik bir Helenistik şehirdi, kalıntıları Suriye'nin Humus kentinin (Kadeş'te) yaklaşık 25 km güneybatısında bulunmuştur. Kentten Strabon bahsetmektedir. Asi Nehri'nin batı yakası boyunca, kaynağına yakın bir yerde uzanan Marsyas Kampüsü'nün başlangıcı olarak kabul edilir. Batlamyus tarafından Cabiosa Laodikeia olarak adlandırılmıştır ve Laodikene (Laodikênê) bölgesine adını verir; bu bölgede Paradisus (Paradeisos) ve Yebrud (Iabmouda) olmak üzere iki şehir daha mevcuttur. Plinius, Suriye'deki diğer insanlar arasında, ad orientem Laodicenos'un, qui ad Libanum cognominantur olduğunu düşünüyor.
Laodicea ; Laodikeia veya Laodiceia olarak da bilinen Mezopotamya'da Helenistik bir şehirdir. Plinius, Laodicea'yı Seleucia ve Artemita ile aynı yere koyar. Laodicea 'nın kesin yeri bilinmiyor, ancak günümüz Irak sınırları içinde yer alıyor.

Thynias birçok antik yazarın eserinde bahsettiği, Pontus Euxinus kıyısındaki bir burunda yer alan bir Antik Trak kentiydi. Muhtemelen bir zamanlar Thyni toprağı olan Salmydessos'un kuzeyinde yer almaktaydı ancak Strabon bu bölgenin Apollonia halkına ait olduğundan bahsetmektedir. Yaşlı Plinius'a göre kent burnun biraz güneyinde konumlanmaktaydı.
Charax Bizanslı Stefanos tarafından not edilen Pontus kasabasıdır.
Phthira, antik Karya'da bulunan bir dağdı ve Yunan olmayan Phthires halkı tarafından iskan edilmişti. Bu dağ, açıkça Homeros'un İlyada'sında "ağaç taçlı" olarak adlandırdığı Phtheiron oros ile aynıdır. Hekataios'a göre bu dağ, Latmus Dağı ile aynıydı, ancak buranın Latmus Dağı'na paralel uzanan Grium Dağı ile aynı olduğunu düşünenler vardı.
Ilbıra veya İlbir Dağları, antik dönemde Grium veya Grion Dağı, Aydın ve Muğla illerine yayılan Latmos Dağı'na paralel olarak uzanan, Latmik Körfezi'nin batı tarafında bulunan ve Anadolu'nun antik Karia bölgesindeki Milet civarından Milas yakınlarındaki Euromos'a kadar uzanan bir dağ zinciridir. Bazıları bu yeri Homeros'un İlyada'sında bahsettiği Phthira yeriyle özdeşleştirdiler.

Magnesia Antik Yunanistan'ın bir bölgesiydi ve sonunda antik Tesalya tarafından özümsendi. Başlangıçta Magnetler (Μάγνητες) tarafından iskan edilen Magnesia, batıda Ossa ve Pelion dağları ile doğuda deniz arasında uzanan uzun ve dar bir toprak parçasıydı. Kuzeyden Peneius Nehri'nin ağzından güneyde Pagasaean Körfezi'ne kadar uzanıyordu. Magnetler, Amfiktiyonik Birliği'nin üyesiydi ve Homeros zamanında bu bölgeye yerleşmişlerdi. İlyada 'da da bahsedilmektedirler.
Likus veya Likos Bitinya'da antik bir nehirdir. Bitinya'nın doğusundan batıya doğru akıp kendisinden yirmi stadia uzaklıkta bulunan Herakleia Pontiki'nin biraz güneyinden Karadeniz'e dökülüyordu. Nehrin genişliğinin iki plethra olduğu, ağzına yakın ovanın Campus Lycaeus adını taşıdığı belirtilmektedir.