Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî armasıdır. 2005 yılında Cumhuriyet Meclisi'nde yasalaşan yeni amblem, Kıbrıs Türk tarafının duruşunun göstergesi olarak da niteleniyor.
Kuzey Makedonya arması, Kuzey Makedonya devleti tarafından günümüzde kullanılan arma.
Rusya Federasyonu arması, 1917'de Rus Devrimi ile yıkılan Rus İmparatorluğu'nun önceki armasıdır. III. İvan (1462-1505) saltanatından bu yana bir kereden fazla değiştirilmiş olsa da, mevcut arması doğrudan Orta Çağ'daki orijinalinden türetilmiştir. Kartalın şekli Büyük Petro'nun (1682-1725) saltanatına kadar görülebilir, ancak mevcut arması üzerindeki kartal, geleneksel imparatorluk armasındaki gibi siyah değil, altın rengidir.
Yunanistan arması Yunanistan devleti tarafından kullanılan resmî arma.
Malta arması, Malta devleti tarafından günümüzde kullanılan arma. Arma 1988 yılında kabul edilmiş olup armada bir kalkan içine Malta bayrağı yerleştirilmiş olup kalkanın üstünde taştan bir kale, sol köşede zeytin sağ köşede palmiye yaprağıyla çevrelenmiştir.Armadaki zeytin yaprağı barışı, palmiye yaprağı ise geleneksel Malta kültürünü simgeler.Armanın alt köşesinde Maltaca Malta Cumhuriyeti yazmaktadır.
Eritre bayrağı ilk olarak 5 Aralık 1995 tarihinde göndere çekilmiştir. 1993 yılında bağımsızlığını kazanan ülke 1993-1995 yılları arasında aynı bayrağı farklı en-boy oranı ile kullanmaktaydı.
Cibuti arması, Afrika ülkesi Cibuti 'nin kullandığı resmî devlet armasıdır.
Gine-Bissau arması, Afrika ülkesi Gine-Bissau tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Somali arması, Afrika ülkesi Somali tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Mozambik arması, Afrika ülkesi Mozambik tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Ruanda arması, Afrika ülkesi Ruanda tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma, ülkede 01 Ocak 2002 tarihinde ülke bayrağı, ulusal marşı ile birlikte armanın da değiştirilmesi sonucu ülkenin resmî arması olarak kabul edilmiştir.
Yeşil Burun arması, Afrika ülkesi Yeşil Burun Adaları tarafından resmî olarak kullanılan devlet armasıdır.
Komorlar arması, Afrika ülkesi Komorlar tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Ceuta arması, Afrika kıtasına bağlı olan ancak Avrupa ülkesi İspanya'ya bağlı özerk bir bölge olan Ceuta tarafından kullanılan resmî armadır.
Gagavuzya arması, Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi'nin resmî devlet armasıdır. Gagavuzya Anayasası'ındaki Madde 13.3, Gagavuzya armasını şu şekilde açıklamaktadır:
Gagavuzya arması, alt kısmında mavi zemin üzerine yükselen sarı (altın) güneşin yarım küresinin bulunduğu hanedan kalkanının bir görüntüsünü temsil eder. Kalkan, Gagavuzya bayrağıyla çevrili sarı (altın) sivri uçlarla (buğdaylarla) çerçevelenir. Kalkanın altında sarmaşık yaprakları ve asma demetlerinin geleneksel bir görüntüsü bulunur. Üç adet beş köşeli sarı (altın) yıldız, kalkanın üzerinde eşkenar üçgen şeklinde konumlanmıştır.
Madeira arması, Atlas Okyanusu′nda, Portekiz′e bağlı bir özerk bölge ve takımada olan Madeira tarafından 1978 yılından itibaren kullanılan resmî armadır.
Myanmar arması, Myanmar'ın resmî devlet armasıdır.
Ürdün arması, Ürdün Hâşimi Krallığı'nın resmî devlet armasıdır.
Makao arması, Çin Halk Cumhuriyeti Makao Özel İdari Bölgesi olarak da adlandırılan Makao'nun resmî armasıdır.
Dominik Cumhuriyeti arması, Dominik Cumhuriyeti devletinin resmî armasıdır.