Vasco da Gama, Keşifler Çağı'nda yaşamış, Avrupa'nın en başarılı kâşiflerinden olan, Avrupa'dan çıkıp doğrudan Hindistan'a giden ilk kişi olarak bilinen, Portekizli denizcidir.
Luís Figo, Portekizli eski futbolcudur. 2000 yılında Ballon d'Or, 2001 yılında ise FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünü kazanmıştır.
Mendes da Rocha, Brezilyalı mimar. özel konutlardan toplu konutlara, kiliselerden müzelere, stadyumlardan kentsel meydanlara kadar geniş bir çeşitlilikte yapılar tasarlamıştır.
Altice Arena, Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan gösteri, konser ve spor merkezidir. Arena, Portekiz ve Avrupa'daki en yüksek kapalı alandır. İlk olarak Expo’98 için planlanmıştır. Açıldığı yıl olan 1998'den beri pek çok konser ve aktiviye ev sahipliği yapmıştır.
Gare do Oriente Portekiz'in başkenti Lizbon'daki ana ulaşım merkezlerinden biridir. Tasarımı ünlü mimar Santiago Calatrava tarafından yapılmıştır ve 1998 yılında bu kentte düzenlenen Expo '98 organisyonu öncesi tamamlanmıştır. Lizbon Metrosu'nu, yerel tren ağlarını ve ulusal ve uluslararası otobüs garını aynı bölgede toplayan bir komplekstir.
Expo '98 22 Mayıs ile 30 Eylül 1998 tarihleri arasında Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen Dünya Fuarı organizasyonudur.
Expo 2000, Almanya'nın Hannover şehrinde 1 Haziran - 31 Ekim 2000 tarihleri arasında yapılan Dünya Fuarıdır. Hannover fuar alanında gerçekleşmiştir.
Álvaro Joaquim de Melo Siza Vieira, Portekizli çağdaş bir mimardır.
Sverre Fehn Norveçli bir mimardır.
Köprü Pavyonu İspanya'nın Zaragoza şehrinde yer alan ve şehrin önemli sembollerinden olan bir yapı. Irak kökenli ama Britanyalı vatandaşı olan ve de Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi Zaha Hadid tarafından Expo 2008 için tasarlanmıştır.
Muhlis Türkmen, Türk mimar. Aynı zamanda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde profesördür.
Utarit İzgi Türk mimar ve öğretim görevlisi. Aynı zamanda Sinan Ödülü'nün de sahibidir.
Hamdi Şensoy Türk mimar ve öğretim görevlisi. Aynı zamanda Sinan Ödülü'nün de sahibidir.
İlhan Türegün, Türk mimar. En çok Expo 58 için tasarladığı Türkiye Pavyonu ile tanınmıştır. Bu proje Türkiye mimarlık tarihininin 1950’li yıllardaki en önemli uygulamalarından birisi olarak kabul edilmektedir.
Expo'58 veya Brüksel Dünya Fuarı, 17 Nisan 1958 ile 19 Ekim 1958 tarihleri arasında Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşmiş bir dünya fuarıdır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra dünya çapında gerçekleşen ilk önemli Dünya Fuarıdır.
1958 Brüksel Expo'sundaki Türk Pavyonu veya Expo 58 Brüksel, Türkiye Pavyonu Muhlis Türkmen, Utarit İzgi, Hamdi Şensoy ve İlhan Türegün tarafından 1958 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen Expo’58 için tasarlanmış ve Türkiye’yi temsil eden sergi pavyonudur. 1950’li yıllarda Türkiye’deki çağdaş mimarlık uygulamalarının önemli örneklerinden birisini teşkil etmektedir. Yapıda Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun anıtsal boyutlu bir mozaik uygulaması da yer almıştır.
Ragıp Buluç, Türk mimardır. Ankara'nın simgelerinden Atakule'yi tasarlamıştır. Türkiye'yi uluslararası alanda temsil etmiş, yurt içi ve yurt dışında birçok ödül almıştır.
Shigeru Ban, Japon mimar. Geridönüşüm ile üretilmiş oluklu mukavva tüplerle doğal afete uğramış bölgelerde inşa edilmiş tasarımlarıyla tanınmış bir mimardır. Time dergisi tarafından mimarlık ve tasarım alanlarında 21. yüzyılın öncülerinden birisi olarak tanımlanmıştır.
1900 Paris Dünya Fuarı veya 1900 Paris Dünya Sergisi, 1900 yılının 14 Nisan-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen bir dünya sergisidir. Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilmiş ve geçen yüzyıldaki başarıları kutlamak ve gelişmeyi ivmelendirmek amaçlanmıştır. Les Invalides Meydanı, Champ de Mars, Trocadéro, Sen Nehrinin kıyıları ve Vincennes Ormanında düzenelenen bu etkinliği 50 milyondan fazla kişi ziyaret eder. Fuar süresi boyunca 1900 Yaz Olimpiyatları da dahil olmak üzere bir sürü uluslarası kongre, etkinlik gerçekleşir.
Bir pavyon, genellikle Dünya fuarı gibi büyük uluslararası sergilerde bulunan bir bina türüdür. Katılımcı ülkenin en son teknolojisini sergilemek için iyi bilinen bir mimar veya tasarımcı tarafından tasarlanabilir veya sergileyen ülkenin ulusal mimari tarzı olarak düşünülebilir. Örneğin, 1929 Barselona Uluslararası Fuarı'nın Alman pavyonu, tanınmış modern Alman mimarlar Ludwig Mies van der Rohe ve Lilly Reich tarafından tasarlandı.