Cibuti, resmî adı ile Cibuti Cumhuriyeti, Doğu Afrika'da yer alan bir ülkedir. Komşuları; kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğusunda ise Somali'dir. Kızıldeniz'e ve Umman Denizi'nin Aden Körfezi'ne kıyısı vardır. Arap Yarımadası'nda bulunan Yemen'e 20 kilometre uzaklıktadır. Başkenti, ülke ile aynı ismi taşıyan Cibuti şehridir. Halkın %95'i Müslüman'dır.
Dubai veya Dübey, Arap Yarımadası'nda Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan yedi emirlikten birisidir. Emirlik'in yönetim biçimini ve kapladığı tüm alanı ifade eden Dubai Emirliği'nden; Dubai Kenti tanımlaması ile ayırt edilir.
Mersin Limanı, Türkiye'nin Mersin şehrinde yer alan bir yük ve yolcu limanıdır. Ülkenin konteyner hacmi bakımından birinci büyük limanıdır. 2,6 milyon TEU konteyner ve 10 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük kapasitesiyle ülkenin ithalat ve ihracatının önemli bir bölümüne katkı sağlamaktadır.
İstanbul ili Üsküdar ilçe sınırları içerisinde bulunan, yük aktarma limanıdır. Limanda 250.000 ton taşıma kapasitesine sahip bir yüzer vinç, 3 demiryolu feribotu, 3 adet 2500 HP gücünde römorkör ve 2 adet palamar botu mevcuttur. Haydarpaşa Garı ile trenyolu bağlantısı mevcuttur.
Kargo gemisi veya şilep, bir limandan başka bir limana kargo, mal veya malzeme taşıyan herhangi bir gemi veya tekne türüdür. Binlerce kargo taşıyıcısı her yıl dünyanın deniz ve okyanuslarında sefer yapmaktadır; Uluslararası ticaret hacmini genişletmektedirler. Kargo gemileri genellikle belirli bir görev amacıyla tasarlanmış; yükleme ve indirme yapmak için vinç veya başka makinelerle donatılmıştır.
Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği'nin hükümdarıdır.
Rotterdam Limanı Avrupa’da en geniş liman'dır. Hollanda'nın Rotterdam kentindedir. 1962'den 2004'e kadar dünyanın en işlek deniz limanı olma özelliğini elinde bulundurdu. Bu unvan ilk önce Singapur'a ve ardından Şangay'a kaptırdı. 2012'de Rotterdam Limanı, (TEU) Standardı’na göre yıllık tonaj bakımından dünyanın en fazla konteyner taşımacılığı yapılan limanları arasında 6. oldu.
Palmiye Adaları Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai' de Basra Körfezi kıyısında bulunan yapay takımadalar topluluğudur. Temel ticari ve yerleşim binaları BAE emlâk şirketi Nakheel Properties(Nahil Emlâk) tarafından geliştirilecektir. Yapay takımadalar Palm Deyra, Palm Cumeyra ve Palm Cebel Ali' dir.
Palm Deyra Dubai, Palmiye Adaları'nın bir parçası olarak, yapay takımada olarak tasarlanmıştır. İnşa edileceği Kasım 2004'te açıklanmıştır. Açıklanan ilk biçimiyle Palm Cumeyra yapay adasından 8 kat ve Palm Cebel Ali yapay adasından kat daha geniş olacağı bildirilmiştir. İlk başlangıcında 14 ile 8,5 km genişliklerinde toplam 41 yapraktan oluşan bir ada olacağı tasarlanmıştır. Basra Körfezi derinliğinin açıklarındaki derinlik değişikliği yüzünden Mayıs 2007'de proje yeniden gözden geçirilerek tasarlandı ve bu haliyle 12,5 ile 7,5 km genişliklerinde ve daha geniş 18 yapraktan müteşekkil olması planlandı. Yer olarak da Basra Körfezinin Dubai, Deyra semti kıyısının açıkları belirlendi. Üstlenicisi Nakheel Properties'ti.
Bu listede dünyada konteyner taşımacılığı yapılan limanları arasında, Yirmi ayak eşdeğer birimine (TEU) göre en yoğun konteyner taşınan limanlar sıralanmaktadır.
Palm Cebel Ali Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'de, inşaatına Ekim 2002'de başlanan, başlangıçta 2008 ortalarında bitirilmesi planlanan yapay takımadalardan birisi olmasına rağmen proje beklemeye alınmış bulunmaktadır.
E 11 Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan bir kara yoludur. BAE'nin en uzun kara yolu olan E 11 Abu Dabi'nin El Silah mıntıkasında başlar, Basra Körfezi kıyı şeridine paralel devam ederek Umman sınırındaki Ras el Hayme'de sona erer ve Abu Dabi'de Şeyh Maktum Caddesi, Dubai'de Şeyh Zayid Caddesi ve Ras el Hayme'de Şeyh Muhammed bin Salim Caddesi adını alır.
Dünya Yapay Takımadası ya da Dünya Adaları, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Basra Körfezi'nde kabaca bir dünya haritası biçiminde tasarlanmış, Dubai kıyısından 4,0 kilometre (2,5 mi) açıkta deniz içinde inşaatına başlanan yapay takımadalardır.
Cebel Ali Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'nin 35 km (22 mil) güneybatısında bulunan bir liman bölgesi yerleşimidir. 300'den fazla konutu ve göçmenleri çeken ve büyümekte olan bir kasabadır. 2000 yılı verilerine göre bölgede 31,634 kişi yaşamakta olup bölge toplam olarak 47,1 km² alanı kaplamaktadır. Alan aynı zamanda 120 ülkeden 5.500 şirketin bulunduğu bir yerdir. Cebel Ali Deniz Limanı, Cebel Ali bölgesindedir.
Pire Limanı, eskiden Ejder Limanı veya Aslan Liman, Yunanistan'ın Pire kentinde bulunan bir limandır. Pire Limanı, Yunanistan'ın en büyük limanı olup 2015 yılı itibarıyla 3.32 milyon TEU ile toplam nakliye tonajı bakımından Avrupa'nın sekizinci ve Akdeniz'in üçüncü en yoğun limanı ve 2014 yılı itibarıyla 18.6 milyon yolcu ile Avrupa'nın en büyük yolcu limanıdır.
Nakheel Properties, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir emlak şirketidir. Şirket, 2000 yılında kurulmuş olup 87 ülkede faaliyet göstermektedir. Başlıca rakibi Emaar Properties'dir. Şirketin merkezi Dubai'de yer almaktadır.
Carpentaria Körfezi, Avustralya'nın kuzeyinde yer alan, kuzeyinde Arafura Denizi'nin doğrusu ile sınırlanmış körfezdir. Kuzey sınırı genellikle kuzeydoğuda Queensland, Slade Point'ten batıdaki Kuzey Bölgesi Cape Arnhem'e doğru bir çizgi olarak tanımlanır.
Kobe Limanı, Japonya'nın Kobe kentinde bulunan bir limandır. Kobe Limanı, Rokkō Dağı'nın eteklerinde Hanshin Sanayi Bölgesi'nde yer almakta olup Japonya'nın dördüncü büyük limanıdır.
Poti Limanı, Gürcistan'ın Poti kentinde, Rioni Nehri'nin ağzında, Doğu Karadeniz kıyılarında büyük bir liman ve barınaktır. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Ulaşım Yerleri Kodu GEPTI'dir ve 42°9′18″K 41°39′16″D koordinatlarında yer almaktadır.
Felixstowe Limanı, Birleşik Krallık'ın Suffolk yönetim biriminde bulunan konteyner limanı. Ülkenin konteyner taşımacılığının yüzde 48'i buradan gerçekleştirilmektedir. 2017 yılı itibarıyla, elleçlenen 3.85 milyon TEU ile dünyanın 43., Avrupanın 8. en işlek konteyner limanıdır.