Orman gülü, fundagiller (Ericaceae) familyasından Rhododendron cinsinin 800 kadar türünü içeren çiçekli bitkilerin ortak adı. Gösterişli çiçekleri nedeniyle bahçelerde ve saksıda yetiştirilir.
Kafkas semenderi, Salamandridae familyasından bir semender türü.
{{#if:||{{#if:|{{#ifexist:Vikiproje:{{{vikiproje2}}} | [[Kategori:{{{vikiproje2}}} konusunda uzman ilgisi gerektiren maddeler]] | {{#ifexist:Portal:{{{V
Türkiye biteyinde, Iris cinsine bağlı toplam 45 takson bulunmaktadır. Bunlar 29 türe, 7 alt türe, 6 varyeteye ve 3 forma ayrılmaktadır. Endemik takson sayısı 18'dir. Türkçede Iris cinsi üyelerine süsen adı verilmektedir. Bu liste son halidir.
Fabales, Rosanae üsttakımına bağlı bir bitki takımıdır.
Pyrus communis caucasica, Rosaceae (gülgiller) familyasından bir bitki alt türüdür. Deniz seviyesinden 1.600 metre yüksekliğe kadar olan bölgelerde yetişir. Kafkasya bölgesinin endemik bitkilerinden biridir.
Kemulariella caucasica, Asteraceae (papatyagiller) familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesindeki kayalık yamaç, orman açıklıkları ve Rhododendron çalılıklarında yetişmektedir. 1700 ila 2440 rakımlı yerlerde görülen Kemulariella caucasica, Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçeklenmektedir.
Kafkas azameti veya bilimsel adıyla Colias caucasica, Pieridae familyasından bir kelebek türüdür. Batı Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Balkanlarda bulunur. Larvalar Cytisus ve geven ile beslenirler. 1600 ila 2300 metre yükseklikteki su kenarları, vadi yamaçları ve çayırlarda yaşayan Kafkas azameti, haziran, temmuz ve ağustos aylarında uçar. Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.
Kır dağlâlesi veya bilimsel adıyla Anemonoides caucasica, Düğün çiçeğigiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kuzey İran'daki uçurumlarda yaşar. Nisan veya Mayıs ayında çiçeklenir.
Kobuk veya bilimsel adıyla Cirsium caucasicum, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Gürcistan, Ermenistan ve Artvin'e endemik olan tür, 1500 ila 2350 metre yükseklikteki mağmatik yamaçlar ve Piceae ormanı açıklık kenarlarında yaşamaktadır. Ağustos ayında çiçeklenir.
Knipowitschia caucasica, Karadeniz, Azak Denizi, Hazar Denizi, Ege Denizi ve İnce Karasu Nehri'ne özgü bir kayabalığı türüdür. 0 ila 2 metre derinliğindeki sığ sularda yaşar. Küçük kabuklular, chironomid larvaları ve midye larvalarını yiyerek beslenir. Geçirdiği ilk kıştan sonra yumurtalarını kayalar, kabuklar veya bitki artıklarından oluşan bir boşluğun içine bırakır. Erkek, yumurtaları korumak için yuvada kalır. Tür, 5 santimetreye kadar büyüyebilir.
Symphytum caucasicum, Kafkasya'ya özgü, hodangiller familyasından bir bitki türüdür. Süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Veronica caucasica, Veronica cinsine bağlı bir bitki türüdür. Kafkasya'ya endemiktir.
Lonicera caucasica, Caprifoliaceae (hanımeligiller) familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Darevskia caucasica, Darevskia cinsinden bir kertenkele türüdür. Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan'a endemiktir. Uzunluğu 64 mm, kuyruk uzunluğu ise 122 milimetredir. Sırt rengi yeşil, kahverengi veya gri-kül rengidir. Gündüz aktif olan tür, 2 yaşında yetişkinliğe erişir.
Tunca Vadisi Tabiat Parkı, Rize'nin Ardeşen ilçesi sınırları içinde yer alan tabiat parkıdır.
Lonicera caucasica subsp. orientalis, Caprifoliaceae (hanımeligiller) familyasından çok yıllık bir bitki alt türüdür.
Pardosa caucasica, Pardosa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.
Veronica caucasica caucasica, Veronica caucasica türüne bağlı bir bitki alttürüdür.