
Bira, dünyadaki en eski ve en yaygın alkollü içeceklerden biridir. Su ve çaydan sonra en popüler üçüncü içecek‘tir. Bira tahıldan üretilirː Yaygın olarak malt arpa kullanılır ama buğday, mısır ve pirinç de kullanılan ürünler arasındadır. Şıradaki(malt-su karışımı), nişasta şekerlerinin fermantasyonu birada etanol ve karbondioksiti açığa çıkarır ve köpüklü bira oluşur.

Etanol ya da etil alkol, renksiz, hoş kokulu ve yanıcı, hafif bir sıvıdır. Alkollü içeceklerde kullanılan tek alkol türüdür. Ayrıca çözücü olarak da kullanılır. Kimyasal formülü C2H5OH olup kısaca EtOH olarak da yazılabilir.

Selüloz, formülü (C6H10O5)n olan ve birkaç yüz ila binlerce β(1→4) bağlantılı D-glikoz biriminden ve doğrusal zincirden oluşan polisakkarit ve organik bir bileşiktir. Selüloz, yeşil bitkilerin, birçok alg türünün ve oomisitlerin birincil hücre duvarının önemli yapısal bir bileşenidir.
Monomer, diğer monomer molekülleri ile birlikte reaksiyona girerek daha büyük bir polimer zinciri veya üç boyutlu bir ağ oluşturabilen bir moleküldür, bu sürece polimerizasyon adı verilir.
Nanolif veya nanofiber, ortalama lif çapları nanometreler mertebesinde olan yaklaşık olarak bir insan saçı telinin binde biri kadar ince liflerdir. Genel anlamda lifler söz konusu olduğunda ‘nano’ terimi, lif çapının büyüklüğü hakkında bilgi verir. Günümüzde, mevcut lif üretim teknikleriyle çapı bir mikron ve altında lif üretilemediği için, çalışmalarda “çapı bir mikron ve altındaki lifler” nanolif olarak kabul edilmektedir. Bu lifleri üretmek için geliştirilmiş en son teknolojilerden biri olan elektro-üretim yöntemidir. Birçok uygulama nanoliflerin kısa zaman içerisinde hayatın pek çok alanına gireceğini göstermektedir. Polimer esaslı nanoliflerin üretimi için en etkin ve kolay yöntem elektro-üretim (electrospinning) yöntemi olarak görülmektedir. Bunun dışında özel çekim metotları ve gaz-buharı (vapor-grown) yöntemleri ile de nanolif üretmek mümkündür.

Vinil, (IUPAC ismi: Etenil) "CH2=CH-R" formülüne sahip bir tür fonksiyonel gruptur. Etilenin (CH2=CH2) bir Hidrojen (H) eksik hâli olarak tanımlanmaktadır. Bir vinil molekülü, bir hidrojen atomunun, başka bir organik moleküle bağlanmasıyla elde edilir. Aynı zamanda bu grup ile oluşmuş organik bileşiklerin adlandırılmasında "Vinil ..." şeklinde de kullanılabilir. Örneğin bir etilen molekülüne bağlı bir hidrojen atomu ayrılır, yerine Cl atomu bileşiğe dâhil olursa bu madde vinil klorür olarak adlandırılır.

Oje insanın doğal tırnaklarını veya takma tırnak'ları süslemek ve tırnak plakalarını korumak için tırnaklara sürülen bir çeşit ciladır. Formülü süsleyici etkilerini artırmak ve çatlama veya soyulmayı önlemek için defalarca kere değiştirilip geliştirilmiştir. Oje, organik bir polimer ile ona renk ve yüzey dokusu veren başka bileşenlerin bir karışımıdır.Tırnak cilaları tüm renk tonlarında bulunur ve tırnak sanatı, manikür'lerde ve pedikür'lerde önemli rol oynar.

Hepatit, karaciğer hücrelerinde inflamasyon ile karakterize tıbbi durumdur. İsim Yunanca hepar (ἧπαρ); hepat- (ἡπατ-), karaciğer kökünden ve sonek -itis, "inflamasyon" 'dan türemiştir (c. 1727) Karaciğerdeki inflamasyon zamanla kendini sınırlayabilir ya da fibrozis ve siroza ilerleyebilir.

İzopropil alkol (IUPAC ismi: propan-2-ol), CH3CH(OH)CH3 (bazen i-PrOH şeklinde de temsil edilir) kimyasal formülüne sahip organik bileşik. Renksiz ve yanıcıdır. Güçlü bir kokusu vardır. Alkol karbon atomunun diğer iki karbon atomuna ve propil grubunun hidroksil grubuna bağlı olduğu bu bileşik -bazen (CH3)2CHOH şeklinde de gösterilir- ikincil alkolün en basit örneğidir. 1-propanol'ün yapısal izomeridir. Evsel ve endüstriyel alanda çeşitli kullanımları vardır.
Vinil alkol (CH2CHOH) veya etenol, bir alkol türüdür. Kararsız bir molekül olup asetaldehite dönüşür. Asetaldehit ve etilen oksit ile izomerik olup 900 °C sıcaklık ve düşük basınçta suyun etilen glikolden ayrıştırılarak oluşturulabilmektedir.
Poliol çoklu hidroksil gruplarını içeren bir organik bileşiktir. "Poliol" teriminin gıda bilimi ile polimer kimyasında kullanımlarında farklı anlamları olabilir. İki hidroksil grubundan daha fazlasına sahip olan molekül polioldur, üç tanelisi; triol ve dörtlüsü; tetroldür. Geleneksel olarak polioller diğer fonksiyonel grupları içeren bileşikleri ifade etmezler.
Polimer kimyası, polimerlerin ve makromoleküllerin kimyasal sentezine, yapısına ve kimyasal ve fiziksel özelliklerine odaklanan bir kimya alt disiplinidir. Polimer kimyasında kullanılan ilkeler ve yöntemler, organik kimya, analitik kimya ve fiziksel kimya gibi çok çeşitli diğer kimya alt disiplinleri aracılığıyla da uygulanabilir. Pek çok malzeme tamamen inorganik metaller ve seramiklerden DNA ve diğer biyolojik moleküllere kadar polimerik yapılara sahiptir, ancak polimer kimyası tipik olarak sentetik, organik bileşimler bağlamında anılır. Sentetik polimerler, genellikle plastik ve kauçuk olarak adlandırılan, günlük kullanımdaki ticari malzemeler ve ürünlerde her yerde bulunur ve kompozit malzemelerin ana bileşenleridir. Polimer kimyası, her ikisi de polimer fiziği ve polimer mühendisliğini kapsayacak şekilde tanımlanabilen daha geniş polimer bilimi veya hatta nanoteknoloji alanlarına da dahil edilebilir.

Polilaktik asit veya polilaktit (PLA) omurga formülü (C3H4O2)n ya da [–C(CH3)HC(=O)O–]n olan, su kaybı ile laktik asit C(CH3)(OH)HCOOH yoğunlaştırmasıyla (dolayısıyla adı) elde edilmiştir. Ayrıca temel tekrarlayan birimin döngüsel dimeri olan laktit [–C(CH3)HC(=O)O–]2 'in halka açma- polimerizasyonu ile de hazırlanabilir.

Viridiplantae, yaklaşık 450.000-500.000 tür içeren ve hem karasal hem de sucul ekosistemlerde önemli roller oynayan ökaryotik canlılar grubudur. Öncelikle sucul olan yeşil algler ve içlerinden çıkan kara bitkilerinden oluşurlar. Yeşil algler, geleneksel sınıflandırmada kara bitkilerini içermez ve bu da yeşil algleri parafiletik bir grup yapar. Kara bitkilerinin yeşil alglerin içinden çıktığının anlaşılmasından bu yana, bazı yazarlar bitkileri de yeşil alglere atıyorlar. Hücre duvarlarında selüloz bulunan hücrelere ve klorofil a ve b içeren ve fikobilin içermeyen siyanobakterilerle endosimbiyozdan türetilen birincil kloroplastlara sahiptirler.

Geogrid, zeminleri ve benzeri malzemeleri güçlendirmek için kullanılan geosentetik malzemedir. Geogridler, istinat duvarlarının yanı sıra yolların veya yapıların altındaki alt temelleri veya alt toprakları güçlendirmek için yaygın olarak kullanılır.

Nicholas A. Peppas, biyomateryal, biyonanoteknoloji, eczacılık bilimleri, kimya ve polimer mühendisliği alanlarında çalışan bir biyomedikal mühendistir.

Uranil Asetat Uranyum oksitin asetat tuzudur, bu zehirli sarı-yeşil renkli toz çeşitli laboratuvar testlerinde faydalıdır. Yapısal olarak bir koordinasyon polimeri olup formülü ise UO2(CH3CO2)2(H2O)·H2O'dur.
Bu, farklı yapıştırıcı ve tutkal türlerinin bir listesidir.
- Yapışkan bağlama
- Yapışkan temizleyici
- Aerolit (yapıştırıcı)
- Hayvansal tutkal
- Araldite
- Biyo-yapıştırıcı
- Kemik çimentosu
- Blu Tack
- Huş katranı
- Japon yapıştırıcısı
- İnşaat yapıştırıcısı
- Diyakilon
- Kuru tutkal
- Elektriksel olarak iletken yapıştırıcı
- Epoksi
- Epoksi macun
- Göz kapağı tutkalı
- Fibrin yapıştırıcı
- Fugitiv yapıştırıcı
- Furan reçinesi
- Jelatin tutkal
- Nişasta tutkal
- Çubuk yapıştırıcı
- Arap zamkı
- Toynak tutkalı
- Sıcakta eriyen yapıştırıcı
- Hidrofobik ışıkla aktifleşen yapıştırıcı
- İzobütil siyanoakrilat
- Darbeli yapıştırıcı
- Optik şeffaf sıvı yapışkan
- Müsilaj
- Mukoadezyon
- Dekstrin tutkal
- Doğal kauçuk
- Fotopolimer
- Paraloid B-72
- PJ1 TrackBite
- Polibenzoksazin
- Polivinil asetat
- Basınca duyarlı yapışkan
- Tavşan derisi yapıştırıcısı
- Çıkarılabilir yapıştırıcı
- Resorsinol yapıştırıcı
- Pirinç tutkalı
- Et tutkalı
- Kauçuk tutkalı
- Okul tutkalı
- Kendinden yapışkanlı tutkal
- Hızlı yapıştırıcı
- TachoSil
- Tackifier
- Termal yapıştırıcı
- Isı macunu
- Fenol formaldehit reçinesi
- Üre-formaldehit tutkal
- Polisülfit tutkal
- Polivinil alkol tutkal
- Polivinil klorür tutkal
- Polivinilpirolidon tutkal
- Kazein tutkal
- Keratin tutkal
- Polisakkarit tutkal
- Metil selüloz tutkal
- Etil metil keton tutkal
- Keton tutkal
- Diklorometan tutkal
- Polikaprolakton tutkal
- Poliester tutkal
- Poliamid tutkal
- Poliolefin tutkal
- Etilen-vinil asetat tutkal
- Metil akrilat tutkal
- Silikon reçine
- Silikon tutkal
- Akrilonitril tutkal
- Silikon tutkal
- Poliüretan tutkal
- Termoplastik tutkal

Celanese Corporation, eskiden Hoechst Celanese olarak bilinirdi, merkezi Irving, Teksas'ta bulunan bir Amerikan teknoloji ve özel malzemeler şirketidir. Celanese Fortune 500 şirketidir. Şirket, yılda yaklaşık 1,95 milyon ton üreterek dünya çapındaki asetik asitin önde gelen üreticisidir ve küresel üretimin yaklaşık %25'ini temsil etmektedir. Celanese ayrıca dünyanın en büyük vinil asetat monomeri (VAM) üreticisidir. Celanese, 11 ülkede, çoğunlukla Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da 25 üretim tesisi ve altı araştırma merkezi işletmektedir. Şirket, dünyanın en büyük üç asetik asit tesisinin sahibi ve işletmecisidir: biri Pasadena, Teksas'taki Clear Lake bölgesinde, biri Singapur'daki Jurong Adası'nda ve üçüncüsü Çin'in Nankin kentindedir.

Sigara filtresi, sigara kağıdı, kapsüller ve yapıştırıcılarla birlikte sigaranın bir bileşenidir. Filtreler 1950'lerin başında tanıtıldı.