İçeriğe atla

Pocket Frogs

Pocket Frogs
GeliştiriciNimbleBit Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıNimbleBit
TasarımcıNimbleBit
PlatformAndroid
İOS Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Çıkış15 Eylül 2010 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Türsimülasyon video oyunu Bunu Vikiveri'de düzenleyin
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Pocket Frogs, NimbleBit tarafından 2010 yılında yayınlanmış bir simülasyon oyunudur.

Oynanış

Oyun başladığında oyuncunun iki kurbağası vardır. Ayrıca bir normal yaşam alanı, bir fidanlık yaşam alanı ve 1000 madeni parası vardır. Oyuncular kurbağalarını kontrol edebilirler ve onu evcilleştirmek için sinekleri yedirirler ve bu da onu mutlu eder. Diğer kurbağalarla çiftleşilebilir ve hediyeler alabilirler.

Ayrıca bakınız

  • Simülasyon oyunu
  • Benim Konuşan Tom'um
  • Pou

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kurbağa</span>

Kuyruksuz kurbağalar, Yunancadaki "yokluk" ön eki olan ἀ(ν)- an- ile yine Yunancada "kuyruk" anlamına gelen οὐρά ourá sözcüklerinden yapay türetilmiş bir terimdir ve "kuyruksuz" demektir.

The Sims: Makin' Magic, Maxis tarafından geliştirilen ve 28 Ağustos 2003'te Electronic Arts tarafından yayınlanan The Sims yaşam simülasyonu oyununun yedinci ve son genişleme paketidir. Genişleme paketinin konusu büyüdür. Oyunun adı orijinal olarak The Sims: Spellbound olarak düşünüldü ancak daha sonra değiştirildi.

<i>The Sims: Superstar</i>

The Sims: Superstar, Maxis tarafından geliştirilen ve 24 Nisan 2003'te Electronic Arts tarafından yayınlanan The Sims yaşam simülasyonu oyununun altıncı paketidir. Ünlülük teması The Sims 2 oyunu için The Sims 2: Nightlife ve The Sims 3 oyunu için The Sims 3: Showtime adıyla devam etti.

The Sims House Party, Maxis tarafından geliştirilen ve 2 Nisan 2001'de Electronic Arts tarafından yayınlanan The Sims yaşam simülasyonu oyununun ikinci genişleme paketidir.

The Sims: Vacation, Maxis tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan The Sims yaşam simülasyonu oyununun dördüncü genişleme paketidir. Teması ise tatildir.

Video oyunu türleri belirlenirken sınıflandırmada video oyunlarının mekanikleri, tasarım aşamasında, tasarımcının verdiği kritik kararlar yani daha basit bir şekilde oynanış tarzları esas alınır. Lakin bu sınıflandırma her zaman tutarlı veya sistematik bir yol izleyememiştir. Bunun nedeni kriterlerin, ayrımı yapan kişi ya da kuruma göre farklılık göstermesidir. Tümüyle akademik çalışmaların yürütülmemesinden ötürü kimi zaman keyfi isimlendirmeler de söz konusudur. Buna rağmen dünya genelinde benimsenmiş tür kalıpları da mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Araç simülasyon oyunu</span>

Araç simülasyon oyunları, araçların çeşitli işletimsel sistemler tarafından gerçekçi bir şekilde yorumlanarak oyuncuya sunulan video oyunlarıdır. Otomobil, uçak, deniz taşıtları, uzay araçları, askeri araçlar vb. çeşitli araçları ve taşıtları içerir. Oyuncunun, sürücünün perspektifinden bu taşıtları kullanmasına veya rakip araçlar ile mücadele etmesine olanak sağlar. Oyunlar genellikle gerçekçiliğe dayalıdır ve yakıt yönetimi, belirlenen noktaya ve belirlenen zamanda yapılan yolcu ve yük teslimatlarını içerebilir.

<span class="mw-page-title-main">Şehir kurma oyunu</span> video oyunu türü

Şehir kurma oyunu oyuncuların, bir şehrin planlayıcısı ve lideri olduğu simülasyon oyunu türüdür. Genellikle, oyuncu şehri tepeden gören bir bakış açısına sahiptir ve farklı stratejiler izleyerek şehri geliştirir. Oyuncu, bina yerleştirme, işçi görevlendirme, kaynak kullanımı seçeneklerini kullanarak şehrin gelişimini yönlendirir.

<span class="mw-page-title-main">Yarış oyunu</span> video oyunu türü

Yarış oyunu, türü oyuncunun birinci şahıs ya da üçüncü şahıs perspektifinde, kara, hava ya da deniz taşıtlarının yarıştığı bir mücadeleye katıldığı video oyunu türüdür. Yarışmalar gerçek dünya yarış liglerini baz alıyor olabileceği gibi tamamen hayali bir kuruluma da sahip olabilir. Bu tür oyunların gerçekçiliği yüksek (Simülasyon) ya da düşük (Arcade) olabilir. Yarış oyunları aynı zamanda spor oyunu olarak sınıflandırılabilir.

Yaşam simülasyonu oyuncunun bir ya da daha fazla sanal canlıyı yaşadığı ya da kontrol ettiği bir simülasyon oyunu türüdür. Bir yaşam simülasyon oyunu kişiler ve ilişkileri üzerine olabilir veya bir ekosistemin benzetimi olabilir.

<span class="mw-page-title-main">İnşaat ve yönetim simülasyonu</span>

İnşaat ve yönetim simülasyonu (İYS) oyuncuların sınırlı kaynakları kullanarak kurgusal organizasyonları veya projeleri inşa ettikleri, geliştirdikleri ya da yönettikleri bir simülasyon oyunu çeşididir. Bazı strateji oyunları oyuncunun kaynak yönetimi ile proje geliştirmesini içerir. Ancak strateji oyunlarının aksine, esas İYS oyunlarında amaç bir düşmanı yenmek değil, devam eden bir süreçle ilgili hedeflere ulaşmaktır. Bu kategorideki oyunlar bazen yalnızca yönetim oyunu olarak adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Simülasyon video oyunu</span>

Simülasyon oyunu, genellikle gerçek dünyadaki etkinlikleri yakından simüle etmek için tasarlanmış video oyunlarıdır. Simülasyon oyunları eğitim, analiz veya tahmin gibi çeşitli amaçlar için bir oyun biçiminde çeşitli etkinlikleri gerçek hayattan kopyalamaya çalışır. Genellikle oyunda kesin olarak tanımlanmış hedefler yoktur, oyuncunun bir karakteri veya çevreyi serbestçe kontrol etmesine izin verilir. İyi bilinen örnekler savaş oyunları, iş oyunları ve rol yapma simülasyonudur.

<i>SimCity: BuildIt</i> 2014 video oyunu

SimCity: BuildIt, Electronic Arts ve Maxis işbirliği ile oluşturulmuş bir şehir kurma simülasyonu temalı mobil oyundur. Çıkış tarihi 16 Aralık 2014'tür.

SimEarth, Will Wright'ın tasarlamış olduğu ikinci yaşam simülasyonu oyunudur. Oyunda oyuncu bir gezegenin gelişimini kontrol etmektedir. Oyun 1990 yılında Maxis tarafından çıkarıldı. Macintosh, Amiga, IBM PC, SNES, Sega Mega-CD ve TurboGrafx-16 için çıkmıştır. Daha sonradan Wii Virtual Console'e de çıkarılmıştır. Maxis'in yaptığı birçok simülasyon oyunu Maxis Collector Series ismiyle tekrar satışa sunulmuştur, bu paketteki oyunların Windows 95 uyumluluğu daha iyidir ve oyun kutusundaki resimler değişiktir. SimEarth de bu şekilde tekrar satışa sunulmuştu.

<span class="mw-page-title-main">İş simülasyonu oyunu</span>

İş simülasyon oyunları, veya iş insanı oyunları olarak da bilinen ekonomik simülasyon oyunları, genellikle bir iş biçiminde, ekonomik süreçlerin yönetimine odaklanan oyunlardır. Saf iş simülasyonları, inşaat ve yönetim simülasyonlarının bir inşaat unsuru içermeyen versiyonu olarak tanımlanmıştır ve bu nedenle yönetim simülasyonları olarak adlandırılabilir. Aslında bu tür oyunlarda mikro yönetim sıklıkla vurgulanır. Esasen sayısaldırlar, ancak yaratıcı grafikler kullanarak oyuncunun dikkatini çekmeye çalışır. Bu oyunlara ilgi, algoritmalar kullanarak gerçek dünyadaki olayların doğru simülasyonunun yanı sıra, oyuncuların eylemlerinin beklenen veya makul ve yakın sonuçlara bağlanmasına dayanır. Ekonomik simülasyonların önemli bir yönü, yapay sistemlerin, oynanışın ve yapıların ortaya çıkmasıdır.

Sosyal simülasyon oyunları, çoklu yapay yaşamlar arasındaki sosyal etkileşimleri araştıran bir alt tür yaşam simülasyonu oyunudur. Bu türün en ünlü örnekleri The Sims and the Animal Crossing serisidir.

<i>Animal Crossing: New Horizons</i> 2020 video oyunu

Animal Crossing: New Horizons, Nintendo tarafından Nintendo Switch için geliştirilen ve yayınlanan bir yaşam simülasyonu video oyunudur.

Flört simülasyonu veya romantik simülasyon oyunu, romantik unsurlara sahip simülasyon oyunlarını içeren bir video oyunu türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Sandbox oyunu</span>

Sandbox oyunu, genellikle önceden belirlenmiş bir hedef olmaksızın ve alternatif olarak oyuncunun kendisi için belirlediği bir hedefle, oyuncuya etkileşim için büyük ölçüde yaratıcılık sağlayan bir oyun öğesi içeren bir video oyun türüdür. Bu tür oyunların herhangi bir amacı olmayabilir ve bazen oyun dışı veya yazılım oyuncakları olarak anılır. Daha sık olarak, sandbox oyunları, bu yaratıcı unsurların diğer türlere dahil edilmesinden ve yeni ortaya çıkan oyunlara izin verilmesinden kaynaklanır. Sandbox oyunları genellikle oyuncuya oyun dünyasında hareket ve ilerleme özgürlüğü veren bir açık dünya konseptiyle ilişkilendirilir. "Korumalı alan" terimi, çocukların içinde istedikleri hemen hemen her şeyi yaratmalarına izin veren bir sanal alanın doğasından gelir.

Devasa çok oyunculu çevrimiçi oyun, aynı sunucuda yüzlerce hatta binlerce gibi çok sayıda oyuncunun bulunduğu çevrimiçi oyunların genel adıdır. MMO'larda genelde devasa bir sürekli açık dünya bulunur ancak buna istisna MMO'lar da vardır. Bu oyunlar PC'ler, konsollar ve akıllı telefonlar gibi ağa bağlanabilen pek çok cihazda bulunabilir.