İçeriğe atla

Pixels (film, 2010)

Pixels
YönetmenPatrick Jean
YapımcıJohnny Alves,
Benjamin Darras
SenaristPatrick Jean
StüdyoOne More Production
TürüAnimasyon
RenkRenkli
Yapım yılı2010
Çıkış tarih(ler)iNisan 2010 (2010-04)
Süre2’ 35”
Ülke Fransa
DilFransızca

Pixels, Patrick Jean'ın yazıp yönettiği, Annecy Festivali'nden ödüllü, animasyon türünde, Fransız yapımı bir kısa filmdir.

Hikâye

"New York'un 8-bit yaratıklar tarafından işgali!" şeklinde özetlenen hikâye, 80'lerden kalma eski bir televizyondan yayılan piksellerin reel dünyayı ele geçirmesini anlatmaktadır.

Başarıları

Uzun metrajlı film

Pixels, yönetmenliğini Chris Columbus'un yaptığı, 2015 Amerikan yapımı bir canlı çekim/animasyon filmidir. Filmin konusu ise 1982 yılında NASA, dünya dışı yaşam formlarıyla temasa geçmek amacıyla atari oyunlarından oluşan bir video kaydını uzaya gönderir, ancak kayıt uzaylılar tarafından düşmanca bir mesaj olarak algılanınca video oyunlarını üç boyutlu bir hale dönüştürüp dünyaya saldırırlar. Bilgisayar oyunları, şimdi gerçek bir yaşam mücadelesine dönüşmüştür

Kaynakça

  1. ^ "2011 Award Winners, film". CITIA. 16 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2015. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Anime</span> Japonyaya özgü çizim sanatıyla çizilmiş animasyonlar

Anime (Japonca: アニメ, IPA:

<span class="mw-page-title-main">Animasyon</span> animasyon filmleri ve dizileri oluşturma süreci

Animasyon (canlandırma), birden çok resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntüdür. İlk animasyonlar birkaç kâğıda istenen resimlerin çizilmesi, kâğıtların hızlıca geçirilmesi veya bir çemberin içine konup döndürülmesi ile yapılıyordu. Animasyon yapan kişilere animatör denir.

<span class="mw-page-title-main">Riddler</span> DC Comics karakteri

Riddler ya da Edward Nygma, Bill Finger ve Dick Sprang tarafından yaratılan ve DC Comics tarafından yayınlanan çizgi romanlarda görünen kurgusal bir süper kötü adamdır. İlk olarak Detective Comics'in 140. sayısında göründü. Riddler, Gotham City'de, planlarına bilmeceler ve bulmacaları dahil etmekten zevk alan ve bunları yetkililerin çözmesi için ipuçları olarak bırakan bir suç dehası olarak tasvir edilir. Riddler, süper kahraman Batman'in en kalıcı düşmanlarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Animatör</span> animasyon veya çizgi dizi yapan kimse

Animatör, hızlı şekilde gösterildiğinde animasyon olarak bilinen bir devinim yanılsaması oluşturan görseller yaratan sanatçıdır. Bu görsellere kare adı verilir.

<i>Gumball</i> çizgi dizi

Gumball, Ben Bocquelet tarafından yapılmış güncel olarak Emma Fernando tarafından yönetilen çizgi filmdir. İlk gösterimini Birleşik Krallık'ta 2 Mayıs 2011'de, Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Mayıs 2011'de, Türkiye'de ise 1 Kasım 2011'de Cartoon Network'te yapmıştır. Çizgi dizi, Elmore şehrindeki 12 yaşındaki Gumball Watterson adındaki mavi bir kedinin, Darwin Watterson adındaki turuncu bir balığın ve ailesinin başından geçen konuları ele alır.

<span class="mw-page-title-main">Canlı çekim</span> animasyon kullanarak üretilmeyen sinematografi ve videografiyi tanımlayan terim

Canlı çekim; film yapımı, video üretimi gibi alanlarda animasyon kullanarak üretilmeyen sinematografi ve videografiyi tanımlayan terimdir. Kural olmasının yanında, terim genellikle gereksizdir fakat normalde animasyon olanını düşündürdüğü durumlarda önemli bir ayırdı yapmayı sağlar. Örneğin; bir Pixar filmi, bir video oyunu veya çizgi filmden uyarlanan işlerde: Scooby-Doo, Taş Devri veya Josie and the Pussycats filmleri veya Kene televizyon programında olduğu gibi. "Stop-motion" onları hareketlendirmek için kullanılmazsa, The Dark Crystal gibi filmlerde kuklaların kullanılması da canlı çekim olarak kabul edilir.

<i>Kötü Kedi Şerafettin</i> (film) 2016 çıkışlı Türk animasyon filmi

Kötü Kedi Şerafettin, karikatürist Bülent Üstün'ün oluşturduğu aynı isimli çizgi roman dizisinden uyarlanmış olan, Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal tarafından yönetilmiş, Türk yapımı bir animasyon filmidir. Film 13 yaş ve üzeri sınıflandırma ile 5 Şubat 2016 tarihinde vizyona girmiş, Türkiye genelinde vizyonda kaldığı 6 hafta boyunca 350 binden fazla seyirci tarafından izlenmiştir. Filmin DVD sürümü orijinal dilinde ilk kez 6 Mayıs 2016 tarihinde yayınlanırken, Fransa ile Benelüks'e yönelik hazırlanan Fransızca dublajlı DVD ve Blu-Ray sürümleri ise 6 Eylül 2017 tarihinde piyasaya sürüldü.

<span class="mw-page-title-main">Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali</span>

Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali, Fransa'nın güney batısında bulunan Annecy kentinde düzenlenen uluslararası film festivalidir. 1960'tan bu yana devam etmektedir.

<i>The Secret of Kells</i>

The Secret of Kells, 59. Berlin Uluslararası Film Festivali kapsamında, 8 Şubat 2009 tarihinde ilk gösterimi yapılan, İrlanda-Fransız-Belçika ortak yapımı animasyon filmi. 2009 yılında En İyi Animasyon Filmi dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur.

<i>Dont Go</i> Türk yapımı kısa film

Don't Go, Turgut Akaçık'ın yazıp yönettiği, Annecy Festivali'nden ödüllü, animasyon türünde, Türk yapımı bir kısa filmdir.

<i>Amentü Gemisi Nasıl Yürüdü</i> Tonguç Yaşarın yönettiği, 1969 yılı Türk yapımı bir animasyon kısa film

Amentü Gemisi Nasıl Yürüdü, Tonguç Yaşar'ın yönettiği, 1969 yılı Türk yapımı bir animasyon kısa filmdir. Film 1973'te 30 ülkenin 600 filmle katıldığı uluslararası 9. Annecy Çizgi Film Festivali'nde ön elemeyi geçerek gösterime hak kazanan ilk Türk çizgi filmi oldu.

<span class="mw-page-title-main">Annecy</span> Fransada komün

Annecy, Güney-doğu Fransa'da, Auvergne-Rhône-Alpes bölgesinde, Haute-Savoie bölümünde bir komündür. Cenevre'nin 35 kilometre güneyinde, Annecy Gölü'nün kuzey ucunda yer almaktadır.

Kebabaluba, Enis Tahsin Özgür'ün yönettiği, animasyon türünde, 1995 yapımı bir kısa filmdir.

Hiroşima Uluslararası Animasyon Film Festivali, Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenen uluslararası bir film festivalidir. İlk olarak 1985 yılında Association International du Film d'Animation veya ASIFA tarafından Dünya Barışı'na vurgu yapılmak amacıyla düzenlenmiştir. 1945 yılı II. Dünya Savaşı son döneminde Hiroşima kentine atılan nükleer bomba ve bunun getirdiği felaketin boyutlarını sanatsal bir dille gösterme isteği festivale esin kaynağı olmuştur. Festival Annecy Uluslararası Animasyon film Festivali, Ottawa Uluslararası Animasyon Festivali ve Zagreb Dünya Animasyon Filmleri Festivali ile birlikte en çok saygı duyulan animasyon film festivalleri arasındadır. Festival bütçesinin büyük bölümü Sayoko Kinoshita ve eski eşi Renzo Kinoshita tarafından karşılanmaktadır.

<i>Pixels</i> (film, 2015) Chris Columbusun yönettiği 2015 ABD yapımı film

Pixels, yönetmenliğini Chris Columbus'un yaptığı, 2015 Amerikan yapımı bir canlı çekim/animasyon filmdir.

Paths of Hate, Damian Nenow'un yazıp yönettiği, Annecy Festivali'nden ödüllü, animasyon türünde, Polonya yapımı bir kısa filmdir.

<i>Koralin ve Gizli Dünya</i> animasyon filmi

Koralin ve Gizli Dünya, Henry Selick'in yazıp yönettiği, aynı isimli romandan uyarlanan, Amerikan yapımı bir stop motion animasyon filmdir.

<i>25 April</i>

25 April, Leanne Pooley tarafından yönetilen, Çanakkale Savaşı'nı konu edinen, animasyon türünde Yeni Zelanda yapımı bir belgesel filmdir. Film, 2016 Annecy Festivali'nde yarışma bölümüne seçilerek, en iyi uzun metraj animasyon dalında aday gösterilmiştir.

<i>Loving Vincent</i> biyografik animasyon film

Loving Vincent, yönetmenliğini Dorota Kobiela ve Hugh Welchman'ın birlikte yaptığı 2017 çıkışlı Polonya ve Birleşik Krallık ortak yapımı biyografik animasyon film. Film, ressam Vincent van Gogh'un yaşamı ve özellikle de ölümüne zemin hazırlayan şartları konu edinmektedir. Film, Polish Film Institute ve kısmen de Kickstarter kampanyası ile finanse edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bilibili</span> Çin merkezli, genellikle animasyon, çizgi roman ve oyun türünde içeriklerin paylaşıldığı video paylaşım sitesi

Bilibili, Çince: 哔哩哔哩; pinyin: bìlībìlī olarak stilize edilen; Çince: B站 takma adıyla bilinen, anlamı "B sitesi" NASDAQ: BILI) olan bir video paylaşım sitesidir. Çin merkezli olan sitede, genel olarak animasyon, çizgi roman ve oyun (ACG) temalı içerikler paylaşılır. Kullanıcılar, videolara altyazı gönderebilir, videodaki altyazıları görüntüleyebilir ve altyazılara yorum yapabilir. Bilibili, manuel olarak değiştirilebilen Adobe Flash ve HTML5 oynatıcılarını kullanır. Bu sayede hem siteye yüklenen videoları, hem de üçüncü taraf kaynaklı videoları oynatabilir. Etkileşimli oynatma deneyimi için gerçek zamanlı bir altyazı sistemine sahiptir.