İçeriğe atla

Pivot Stickfigure Animator

Pivot Stickfigure Animator
Geliştirici(ler)Peter Bone[1]
Güncel sürüm3.2 / 16 Nisan 2010
Programlama diliDelphi
İşletim sistemiMicrosoft Windows
TürGrafik yazılımı, Çizme aracı
LisansCreative Commons
Resmî sitesipivotanimator.net Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Pivot Stickfigure Animator, çöp adamlar ile animasyon yapmayı sağlayan bir program. Yapımcısı Peter Bone, ana dili İngilizcedir.

Pivot'u diğer animasyon programlarından ayıran özelliği, hep çöp adam gibi figürler kullanılarak yapılmasıdır. En yeni sürümü Pivot 4.0'dır. Bu sürümlerde add sprite ( türkçe versiyonunda resim ekle) butonuyla çöp adamdan başka BMP formatlı resimler ekleyebilirsiniz. Pivot'ta animasyonlar Piv.file olarak kaydedilir . Çöp adam çeşitleri ise .Stk dosyası olarak kaydedilir. Pivot animasyonlarınızı .Gif olarak da kaydedilebilir. Pivot 4.0 'da uzun zamandır beklenen "avi" formatında kaydetme, farklı .stk figürlerini birleştirme gibi birçok yenilik eklenmiştir, Pivot 4.0 pivot dünyasında büyük bir adımdır. Birçok şey değiştirilmiştir.

Pivot'ta figürleri hareket ettirmek için kırmızı ve bir de turuncu noktalar bulunur. Kırmızılar figürün belirli bölümlerini, turuncu ise bütün figürü ya da resmi hareket ettirir. Pivotta her hareket bir sayfada yapılır.

İçerik

Butonlar

  • delete (sil) : eklenen figür veya resmi siler.
  • edit (düzenle) : figür yaratmanızı sağlar.
  • center (orta veya ortala) : figürün ortasındaki turuncu hareket noktasını kaybettiğinizde figürü ekranın ortasına koyar.
  • flip (dön veya döndür) : figür ya da resmi döndürür.
  • sayılı bölme : figürün büyüklüğünü buraya yazabilirsiniz.
  • front (ön) : figür veya resmi ekrandaki bütün figür veya resimlerin en önüne gönderir.
  • back (arka) : figürü veya resmi ekrandaki bütün figür veya resimlerin en arkasına gönderir.

Join/unjoin figures : 2 ya da daha fazla figürü aynı figürde birleştirir.

Kaynakça

  1. ^ "website". 15 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2010. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">GIMP</span> Ücretsiz resim düzenleme aracı

GIMP, GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı. GIMP, Adobe Photoshop ve benzeri kapalı kaynak resim işleme araçlarına eşdeğer bir işlevler bütünü sunar. Linux, Windows, Mac OS gibi pek çok platformu destekler.

<span class="mw-page-title-main">Anime</span> Japonyaya özgü çizim sanatıyla çizilmiş animasyonlar

Anime (Japonca: アニメ, IPA:

<span class="mw-page-title-main">Animasyon</span> animasyon filmleri ve dizileri oluşturma süreci

Animasyon (canlandırma), birden çok resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntüdür. İlk animasyonlar birkaç kâğıda istenen resimlerin çizilmesi, kâğıtların hızlıca geçirilmesi veya bir çemberin içine konup döndürülmesi ile yapılıyordu. Animasyon yapan kişilere animatör denir.

<i>Johnny Bravo</i> Amerikan animasyon türü TV serisi

Johnny Bravo, Van Partible tarafından yaratılan Amerikan animasyon televizyon serisidir. İlk yayın Cartoon Network'te 7 Temmuz 1997 ve 4 sezon 67 bölüm sürmüştür. Seri aslında 12 bölüm ve bir yarım saatlik pilot bölüm değerinde sürecekti, 1999'da yenilendi ve resmi bitişi 27 Ağustos 2004 tarihindedir, ama Kasım 2009'da tekrar yayın kararıyla Cartoon Network'e geri geldi. 2011 yılında Johnny Bravo Bollywood'a Gidiyor adlı filmi çıkmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Çizgi film</span>

Çizgi film, iki boyutlu illüstrasyon görsel sanatının bir formudur. Çizgi film, çizilerek hazırlanan resimlerin, hareketsiz cisimlerin arka arkaya filme çekilmesiyle oluşan ve figürlerin hareket ettiği izlenimi veren canlandırılması ile hazırlanır.

<i>Oyuncak Hikâyesi 3</i> 2010 çıkışlı Amerikan animasyon filmi

Oyuncak Hikâyesi 3, 2010 yılı ABD yapımı 3D animasyon komedi-drama, macera filmi. Oyuncak Hikâyesi serisinin üçüncü filmi. Lee Unkrich tarafından yönetildi.

<span class="mw-page-title-main">Nexus 4</span>

Nexus 4, LG Electronics şirketi tarafından Google ile ortak olarak tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan ve piyasada Nexus adını taşıyan dördüncü Android işletim sistemli akıllı telefondur. Google Nexus ürün ailesinde 29 Ekim 2012'de açıklanan ve 13 Kasım 2012'de piyasaya sürülen ve Samsung tarafından üretilen Galaxy Nexus'ın ardından dördüncü akıllı telefon. Diğer Nexus cihazlarında olduğu gibi, Nexus 4 de Google Play'den kilitsiz olarak satıldı, ancak kablosuz operatörler tarafından da satıldı.

iOS 7 2013 mobil işletim sistemi

iOS 7 Apple Inc. tarafından iOS 6'in ardılı olarak tasarlanan mobil işletim sisteminin 7. versiyonudur. 10 Haziran'da gerçekleşen 2013 Worldwide Developers Conference'da duyurulmuş ve 2013 sonbaharında piyasaya sürüleceği açıklanmıştır. 10 Haziran 2013'te iOS 7 Beta 1 duyuruldu ve WWDC açılış konuşmasının ardından iOS Geliştirici Programı kayıtlı geliştiriciler için yayınlandı. Versiyon iPhone 4 ve iPod Touch 'de desteklendi. 24 Haziran 2013 tarihinde geliştiriciler için OS 7 Beta 2 serbest bırakıldı ve iPad 2 ve iPad Mini için destek eklenildi.10 Eylül 2013 tarihinde, iPhone olayında iOS 7 sürümünün kamuya iPhone, iPod Touch ve iPad için, 18 Eylül 2013 tarihinde yayımlanacağı duyuruldu. iOS 7 Golden Master olaydan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.Sürümün resmi tanıtımı ise 18 Eylül 2013'te gerçekleşti. 10 Mart 2014 tarihinde 2013'te iOS 7-in piyasaya sürüldüğünden bu yana ilk günceleme olan halka iOS 7.1 yayınlandı. 2014 yılında Apple'ın WWDC Konferansı'nda, şirketin CEO'su Tim Cook, iOS 7-in tüm iOS cihazların üzerinde % 89 yüklü olduğunu açıkladı. Apple ayrıca İos 7-in logosunu da yeniledi, yeni logo artık ince ve kırmızı-mavi renklerde tasarlanmıştır.iOS 7 sürümü 17 Eylül 2014 tarihinde iOS 8 ile evezlendi.iPhone 4 için destek 2014 yılında iOS 8-in cihazda bulunamayacağına göre kesildi. iOS 7 versiyonuna ise desteğin 2017 yılında durdurulması bekleniyor.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy Pocket</span>

Galaxy Pocket (GT-S5300), Samsung'un Şubat 2012'de çıkardığı giriş sınıfına hitab eden ve en ucuz ikinci cep telefonudur. İşletim sistemi olarak Android Gingerbread sürümünü kullanmaktadır. Genel özellikleri olarak 2.8 inc büyüklüğündeki QVGA TFT Multitouch ekran, Samsung'un kendine özgü Touchwiz 3.0 arayüzü ve ARMv6 işlemcisi vardır. Yerini Samsung Galaxy Pocket Plus aldı.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy S III</span> Android işletim sistemini çalıştıran 2012 çoklu dokunmatik, tablet formatlı akıllı telefon

Samsung Galaxy S III (GT-I9300), Samsung şirketi tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan Samsung Galaxy S serisi'ne ait Android işletim sistemli bir akıllı telefondur. Galaxy S III, 2012 yılında Londra'da düzenlenen Unpacked 2012 etkinliğinde tanıtılmıştır. Çakıl Mavisi ve Beyaz renkleriyle satışa sunulmuştur. Samsung Galaxy S II'nin halefi, Samsung Galaxy S4'ün selefidir. Türkiye'de satılan modelinin baş SAR değeri 0.342 W/kg, vücut SAR değeri ise 0.547 W/kg'dir. Samsung Galaxy S III Mini türü vardır.

<span class="mw-page-title-main">Pivot (Amerikan futbolu)</span>

Pivot (C), Amerikan futbolu'nda bir pozisyondur ve hücum takımının hücum çizgisinin en içteki, oyun çizgisinin ise en yakınındaki oyuncudur. Aynı zamanda pivot, oyunu başlatmak için pas atan kişidir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy J7</span> Akıllı telefon modeli

Samsung Galaxy J7, Samsung Electronics tarafından Samsung Galaxy J serisinin bir parçası olarak üretilmiş, Android işletim sistemini kullanan orta seviye bir cihazdır. Cihaz, Haziran 2015'te tanıtılmıştır. Cihaz için planlanan Android 7.0 Nougat güncellemesi iptal edilmiştir. Bazı modellerde en kısık parlaklıktayken ekranın alt kısmında titreme sorunu görülür. Türkiye'de resmi olarak, tek SIM kartlı olan ve Exynos 7580 yongada sistemini kullanan SM-J700F modeli satılmıştır. Cihazın yerini Samsung Galaxy J7 (2016) almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Photo Booth (yazılım)</span> fotoğraf yazılımı

Photo Booth Apple tarafından MacOS ve iOS için bir iSight kamera ile fotoğraf ve video çekimi yapmak için kullanılan bir yazılım uygulamasıdır. Photo Booth kameranın görünümünü gerçek zamanlı olarak gösteren bir önizleme görüntüler. Kaydedilen fotoğrafların ve videoların minik resimleri bu pencerenin altında görüntülenir. Bunlar küçük resimlere çift tıklayarak gösterilebilir veya oynatılabilir. Önizleme alanının altındaki büyük kırmızı düğmeyi tıklamak, isteğe bağlı geri sayımdan sonra resim çekecektir. Varsayılan olarak, Photo Booth'un canlı önizlemesi ve çekilen görüntüleri yatay olarak ters çevrilir.

<span class="mw-page-title-main">Motion (yazılım)</span>

Motion, MacOS işletim sistemi için Apple tarafından üretilen bir uygulama yazılımıdır. Hareketli grafikler yaratmak ve düzenlemek, video üretimi ve film yapımı için başlık ve görsel efektler için 2D ve 3D bileşimi oluşturmak için kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Kil animasyonu</span>

Kil animasyonu, bazen plastik animasyon, bir stop motion animasyonu türüdür. Her animasyonlu parça, karakter veya arka plan, genellikle yumuşak bir madde olan plastik kilden yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">One UI</span> Samsung tarafından tasarlanan ve Samsungun önceki arayüzlerine kıyasla daha kolay bir kullanım sağlayan arayüz.

One UI, Samsung Electronics tarafından Android cihazları için geliştirilen bir yazılım yerleşimidir. Samsung Experience ve TouchWiz'in ardından, geniş ekranlı akıllı telefonların tek elle kullanılmasını kolaylaştırmak için özel optimizasyonlarla daha da kolaylaştırılacak şekilde tasarlanmıştır. Samsung'un 2018'deki geliştirici konferansında tanıtıldı ve ilk olarak Samsung firmware güncellemelerinin bir parçası olarak Android P ile tanıtıldı.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 2600 classic</span>

Nokia 2600 classic, bir VGA kamera, FM radyo, Bluetooth, E-posta ve WAP tarayıcısı üzerinden mobil İnternet erişimi içeren çift bantlı bir Nokia GSM telefonudur. Ayrıca Nokia 2600, hareket halindeyken mesaj kaydetmek ve düzenlemek için MMS ve Nokia Xpress Sesli Mesajlaşma özelliğini destekler.

Görsel efekt, görüntülerin film yapımında ve video prodüksiyonunda canlı aksiyon çekimi bağlamı dışında oluşturulduğu veya manipüle edildiği süreçtir. Gerçekçi görüntüler oluşturmak için esas canlı çekim ve diğer canlı çekim görüntülerinin veya bilgisayar tabanlı görüntü (CGI) öğelerinin filme bütünleştirilmesine VFX denir.

Genga Japoncada en temel anlamıyla orijinal resim demektir. 原 kelimesinin anlamlarından biri de Türkçede "öncül" kelimesine tekabul eder. Bu sebeple orijinal resim yerine öncül resim olarak da kullanılabilir. Genga terimi japonyada anime animasyonlarındaki ana kareler için kullanılır. Ana kareler ise animasyonda animasyon içerisindeki hareketlerin çizimlere bölünerek yapılmasından ortaya çıkar. İlk önce bir hareketin ana kareleri yani "Genga/Öncül kareleri" çizilir. Daha sonra bu karelerin araları "Douga" dediğimiz ikincil/ara kareler ile doldurularak animasyonun hareket etmesi ilüzyonu sağlanır.