İçeriğe atla

Pissonotus guttatus

Pissonotus guttatus
Korunma durumu
Değerlendirilmedi (IUCN 3.1)
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Âlem:Animalia
Şube:Arthropoda
Sınıf:Insecta
Takım:Hemiptera
İnfra takım:Fulgoromorpha
Familya:Delphacidae
Cins:Pissonotus
Tür: P. guttatus
İkili adlandırma
Pissonotus guttatus
Spooner, 1912

Pissonotus guttatus, Pissonotus cinsine bağlı bir böcek türüdür.[1][2][3][4] Kuzey Amerika'da bulunur.[2]

Konuyla ilgili yayınlar

  • Bartlett, Charles R.; Deitz, Lewis L. (2000). Revision of the New World Delphacid Planthopper Genus Pissonotus (Hemiptera: Fulgoroidea). Thomas Say Publications in Entomology: Monographs. Entomological Society of America. ISBN 978-0-938522-87-4. 

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "GBIF". 25 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2024. 
  2. ^ a b "Pissonotus guttatus Report". Integrated Taxonomic Information System. 12 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  3. ^ "Pissonotus guttatus species details". Catalogue of Life. 14 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  4. ^ "Pissonotus guttatus Species Information". BugGuide.net. 14 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kapalı tohumlular</span> bitkiler aleminin çoğunluğunu kapsayan bir şube

Kapalı tohumlular, çiçekli bitkiler, anjiyospermler veya bilimsel ismiyle Angiospermae ya da Magnoliophyta; 64 takım, 416 familya ve bilinen yaklaşık 13,000 cins ve 300,000 tür ile kara bitkilerinin en çeşitli grubunu oluştururlar. Açık tohumlu bitkiler gibi kapalı tohumlu bitkiler de tohum üreten bitkilerdir. Çiçeklerinin, tohumlarındaki endospermlerinin ve tohumlarını içeren meyvelerinin özellikleri ile açık tohumlulardan ayrılırlar. Etimolojik olarak anjiyosperm, bir kılıf içinde tohum üreten bir bitki, başka bir deyişle meyve veren bir bitki anlamına gelir. Terim, Yunanca angeion ve sperma ("tohum") kelimelerinden gelir.

<span class="mw-page-title-main">Miami</span> Florida eyaletinin bir şehri

Miami, resmi adıyla Miami Şehri, bir kıyı metropolü ve Güney Florida'daki Miami-Dade County'nin merkezidir. Şehir, 2020 nüfus sayımına göre 442.241 kişilik nüfusuyla ABD'nin Florida eyaletinde Jacksonville'den sonra en kalabalık ikinci şehirdir. Çok daha büyük olan Miami metropolitan bölgesinin çekirdeğini oluşturmaktadır. 6,14 milyonluk nüfusuyla Güneydoğu'daki en büyük ikinci metropolitan bölge ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük dokuzuncu metropolitan bölgedir. Miami, 58'i 491 ft (150 m) aşan 300'den fazla yüksek yapısıyla ABD'nin en büyük üçüncü silüetine sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Bitki</span> ökaryotik, ağaçlar, çiçekler, otlar, yosunlar ve benzeri organizmaları içinde bulunduran çok büyük bir canlılar alemi

Bitkiler, ağırlıklı olarak fotosentetik ökaryot canlılardır. Tarihsel olarak bitkiler alemi, algler ve mantarlar da dahil olmak üzere hayvan olmayan tüm canlıları kapsarken, günümüzde mevcut tüm tanımlamalar prokaryotları, mantarları ve bazı algleri hariç tutar. Tanımlamalardan birine göre: Çiçekli bitkiler, kozalaklı bitkiler ve diğer açık tohumlular, eğrelti otları ve benzerleri, boynuz otları, ciğer otları, kara yosunları ve yeşil algler hep birlikte Viridiplantae adı verilen kladı oluştururlar. Buna kırmızı ve esmer algler dahil değildir.

<i>Stardust</i> (uzay aracı)

Stardust, NASA tarafından 7 Şubat 1999'da fırlatılan 385 kilogram ağırlığındaki bir robotik uzay sondasıydı. Ana görevi, Wild 2 kuyruklu yıldızının saçından toz örnekleri elde edilmesinin yanı sıra, kozmik toz örnekleri toplamak ve bunları analiz için Dünya'ya getirmekti. Bu görev, türünün ilk örnek getirme göreviydi. Wild 2 kuyruklu yıldızına giderken yanından geçti ve asteroit 5535 Annefrank'ı inceledi. Ana görev, 15 Ocak 2006'da örnek getirme kapsülü Dünya'ya döndüğünde başarıyla tamamlandı.

<span class="mw-page-title-main">Midye</span> yumuşakça türü

Mytilus galloprovincialis veya Midye, Mytilus cinsine bağlı bir yumuşakça türüdür.

Bir dizi ulusal hükûmet ve iki uluslararası kuruluş, terörist olarak tanımladıkları örgütlerin listelerini oluşturmuştur. Aşağıdaki tanımlanmış terörist örgütleri listesi, mevcut ve eski ulusal hükûmetler ve hükûmetler arası kuruluşlar tarafından terörist olarak tanımlanan örgütleri listeler. Bu tür tanımlamaların genellikle örgütlerin faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi olmuştur. Terörist olarak tanımlanan birçok örgüt, terörizmi amaçlarına ulaşmak için askeri bir taktik olarak kullanmayı reddetmiştir ve terörizmin yasal tanımı konusunda uluslararası bir fikir birliği yoktur. Bazı örgütlerin birden fazla kanadı veya bileşeni vardır ve bunlardan biri veya birkaçı terörist olarak tanımlanırken diğerleri değildir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan</span>

Sırbistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 2007 yılından günümüze 15 kez katılmıştır. Sırbistan daha önce Yugoslavya 'nın ve Sırbistan-Karadağ (2004-2006)'ın parçası olarak katılmıştır. Sırbistan bağımsız ülke olarak ilk kez katıldığı 2007 yılında Marija Šerifović'in seslendirdiği "Molitva" adlı şarkı ile yarışmayı kazanmıştır. Ülkenin diğer ilk beş sonuçları 2012 yılında Željko Joksimović'in seslendirdiği "Nije ljubav stvar" adlı şarkı ile üçüncü olarak ve 2022 yılında Konstrakta'nın seslendirdiği "In corpore sano" adlı şarkı ile beşinci olarak almıştır. Sırbistan'ın diğer ilk on sonuçları altıncı (2008) ve onuncu (2015) olarak almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Letonya</span>

Letonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 2000 yılından beri 19 kez katılmış, İlk katıldığı yıl "My Star" adlı şarkısıyla Brainstorm müzik grubunun temsil ettiği yarışmada 3. olmuştur. Letonya 2002 yılında "I Wanna" adlı şarkısıyla Marie N ile yarışmayı kazanmıştır. Letonya yarışmayı kazanan ikinci Sovyet ülkesi olmuştur. 2003 yarışması başkent Riga'da yapılmıştır. Ülke üçüncü kez İlk 10'da 2005 yılında Walters & Kazha ikilisiyle 5. olarak yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Slovenya</span>

Slovenya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Radiotelevizija Slovenija isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Slovenya, 1993 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek ve Hırvatistan ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ulusal Olimpiyat Komitesi</span>

Ulusal Olimpiyat Komiteler, dünya çapında Olimpiyat hareketinin ulusal birimleridirler. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin kontrolü altında bulunan bu ulusal komiteler bulundukları ülkenin insanlarının, yani kendi vatandaşlarının Olimpiyat Oyunları’na katılımları konusunda hazırlamakla sorumludurlar. Kendi bulundukları devlet içinde ya da bölgelerinde bulunan kentleri gelecekteki oyunlar için aday gösterebilirler. UOK’lar aynı zamanda temsil ettikleri ülkeyi - kendi bulundukları coğrafya içinde - ulusal seviyede; sporcuların gelişimlerini, antrenörlerin ve yetkililerin tatbik ettikleri antrenmanları tanıtırlar.

<span class="mw-page-title-main">Wayback Machine</span> Internet Archive tarafından kurulan dijital arşiv

Wayback Machine, kâr amacı gütmeyen Internet Archive adlı kuruluş tarafından geliştirilmiş bir sayısal zaman kapsülüdür. Alexa Internet'ten derlenen içerikle çalışan, 1996 yılında oluşturulan ve 2001 yılında halka açılan Wayback Machine, kullanıcının "zamanda geriye" gitmesini ve web sitelerinin geçmişte nasıl göründüğünü görmesini sağlar. Kurucuları Brewster Kahle ve Bruce Gilliat, Wayback Machine'i feshedilmiş web sayfalarının arşivlenmiş kopyalarını koruyarak "tüm bilgiye evrensel erişim" sağlamak için geliştirdi.

<span class="mw-page-title-main">2018-19 Süper Lig</span> Türkiye Süper Liginin 61. sezonu

2018-19 Süper Lig ya da resmî adıyla Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu Süper Lig'in 61. sezonudur. Sezon 10 Ağustos 2018'de başlayıp 26 Mayıs 2019'da sona ermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Premier League Ayın Golü</span>

Premier League Ayın Golü veya Guinness ile olan sponsorluk anlaşması gereğince Guinness Premier League Ayın Golü, Premier League'de, her ayın en iyi golünü attığı belirlenen oyuncuya verilen ödülüdür. Kazanan futbolcu; halk tarafından verilen ve toplamda %10'luk bir etki yaratan çevrimiçi oylara ek olarak, "uzman"ların yer aldığı bir kurul tarafından verilen oylarla belirlenir. Ödülün verilmesine 2016-17 sezonu başında, ligin ana sponsoru Carling tarafından Carling Premier League Ayın Golü adıyla adıyla verilmeye başlanan ödül, 2016-2024 arasında Budweiser ile olan sponsorluk anlaşması gereğince Budweiser Premiership Ayın Golü adını taşımıştı.

<span class="mw-page-title-main">Premier League Ayın Teknik Direktörü</span>

Premier League Ayın Teknik Direktörü veya Barclays ile olan sponsorluk anlaşması gereğince Barclays Ayın Teknik Direktörü, Premier League'de her bir sezonun her ayında, en iyi teknik direktör olarak belirlenen kişiye verilen futbol ödülüdür. Ödülü kazanan kişi, "uzman" kişilerin oluşturduğu bir heyet ile sonuca etkisi %10 olan çevrimiçi bir oylama sonucunda belirlenir. 1993-94 sezonunda, ligin ana sponsoru Carling tarafından Carling Premiership Ayın Teknik Direktörü adıyla verilmeye başlanan ödül, 2001-2004 arasında Barclaycard ile olan sponsorluk anlaşması gereğince Barclaycard Premiership Ayın Teknik Direktörü adını taşımıştı.

<span class="mw-page-title-main">Tencent</span> Çin merkezli teknoloji ve yatırım şirketi

Tencent Holdings Limited, Çin merkezli bir bilişim şirketidir. Şirket, 1998'de kurulmuş olup iştirakleri hem Çin'de hem de dünya genelinde internet ile ilgili çeşitli hizmetler ve ürünler, eğlence, yapay zekâ ve teknoloji konusunda uzmanlaşmıştır. Şirketin merkezi Shenzhen'de yer almaktadır.

World Register of Marine Species (WoRMS) veya Dünya Deniz Türü Kayıtları, deniz organizmalarının adlarının yetkili ve kapsamlı bir listesini sağlamayı amaçlayan taksonomik bir veri tabanıdır.

<span class="mw-page-title-main">WorldCat</span> 17.900 kütüphanenin arşivini listeleyen toplu katalog

WorldCat, OCLC küresel kooperatifine katılım sağlayan 123 ülke ve bölgeden 17.900 kütüphanenin arşivini listeleyen bir toplu katalogdur. OCLC, Inc. tarafından işletilmektedir. Dünyanın en büyük bibliyografik veritabanıdır ve üye olan kütüphaneler toplu olarak bu veritabanının bakımını üstlenmektedir.

<i>Leptusa</i>

Leptusa, Homalotini oymağına bağlı bir hayvan cinsidir. Bu cinsin türleri en yoğun olarak Türkiye'nin kuzeydoğusunda görülür. Cinsin 9 türü Rize'de, 7 türü Trabzon'da, 5 türü Ordu'da, 4 türü Artvin'de, 4 türü Gümüşhane'de, 4 türü Giresun'da, 3 türü Samsun'da, 3 türü Kocaeli'de ve 3 türü Sakarya'da görülmüştür.

<i>Pyrausta generosa</i>

Pyrausta generosa, Crambidae familyasına ait bir güve türüdür. Augustus Radcliffe Grote ve Coleman Townsend Robinson tarafından 1867 yılında tanımlanmıştır. Ontario'dan Alberta'ya, Florida ve Missouri'ye kadar kaydedildiği Kuzey Amerika'da bulunur.

<i>Pissonotus</i> böcek cinsi

Pissonotus Delphacini oymağına bağlı bir böcek cinsidir.