İçeriğe atla

Pinta (yazılım)

Pinta 1.4

Pinta açık kaynak kodlu, çapraz platform bitmap görüntüleri çizim ve düzenleme programıdır. Paint.NET'ten esinlenmiştir. Açık kaynak kodlu GIMP resim editörü ile karşılaştırıldığında, Pinta daha basit ve daha az özelliğe sahiptir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">DivX</span>

DivX, üstün sıkıştırma yöntemi ve kalite kaybını en aza indiren tekniğiyle son yıllarda kullanıcılar arasında olağanüstü rağbet görmüş DivX, Inc. tarafından geliştirilen görüntü sıkıştırma biçimidir. DivX, sayısal videoyu MPEG-4 bölüm 2 "Advanced Simple" profili uyumlu sıkıştırarak görece az görsel kayıpla videonun kompakt bir biçimde saklanabilmesini sağlar. Popülerlik ve yaygınlık nedeniyle, MPEG-4 standardı sadece görüntü kodlamasında kullanılmaktadır; DivX ile kodlanmış görüntü içeren dosyalarda ses kısmı AAC yerine MP3 ya da AC-3 ile kodlanır. Windows ve Macintosh ortamlarında çalışan DivX codec ve uygulaması dışında "DivX" logosu taşıyan oynatıcılar ya da oynatıcı yazılımları DivX yazılımı içermemekte, ancak DivX ile sıkıştırılmış filmleri oynatabilmektedir.

FTP sunucuları listesi.

Mobilinux mobil cihazlarda kullanılan Linux tabanlı gömülü işletim sistemidir. Mobilinux tek işlemcili mobil telefonlardaki batarya güç tüketimini optimize etmek amacıyla tasarlanmış, açık kaynak kodlu ve açık standartlara dayanan bir platformdur.

Advanced Audio Coding (AAC), Türkçe anlamıyla Gelişmiş Ses Kodlama sayısal ses için kayıplı sıkıştırma yapan kodlayıcı ya da çözücüdür.

<span class="mw-page-title-main">MusicBrainz</span>

MusicBrainz, bir açık kodlu müzik kütüphanesi projesidir. MusicBrainz platformu çevrimiçi bir yapıya sahiptir. Birçok kullanıcının desteğiyle, 5 Nisan 2010 tarihine kadar veritabanında 533 bin 145 sanatçı ve 9,2 milyon parça bilgisine sahip olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Quanta Plus</span>

Quanta Plus, açık kaynak kodlu ve özgür yazılım bir web geliştirme ortamıdır. 2.0 sürümünden bu yana GPL lisansına sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Chromium</span>

Chromium, açık kaynak kodlu bir web tarayıcısı projesi. Chromium; Microsoft Edge, Yandex Browser ve Google Chrome tarayıcılarının da temelini oluşturmaktadır.

OPA ya da Opa şu anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Tizen</span>

Tizen; akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV'ler için geliştirilen, açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Web (ağ tarayıcısı)</span>

Web, GNOME Projesi kapsamında geliştirilen, basitliği ve kullanım kolaylığını hedefleyen açık kaynak kodlu ve özgür bir internet tarayıcısıdır. elementaryOS dağıtımındaki varsayılan tarayıcı olup Apple'ın geliştirdiği WebKit tabanlı olan WebKitGTK isimli tarayıcı motorunu kullanmaktadır. Tarayıcı, GNOME Çekirdek Uygulamalarının bir parçasıdır.

Android Open Kang Project, tamamen özelleştirilebilir olan bir Android dağıtımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Özgür ve açık kaynak kodlu yazılım</span> hem kullanımı özgür olan hem de açık kaynak kodlu olan yazılım

Özgür ve açık kaynak kodlu yazılım, kullanıcılara yazılımı ve kaynak kodunu herhangi bir amaç için kullanma, inceleme, değiştirme ve dağıtma özgürlükleri veren bir lisans kapsamında yayınlanan bilgisayar yazılımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Özgür ve açık kaynak kodlu Android yazılımları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Android platformu üzerinde çalışan özgür ve açık kaynak kodlu kayda değer uygulamaların henüz tamamlanmamış listesidir. Bu uygulamaların hemen hepsi ücretsizdir. Uygulamaların daha geniş listesi için aşağıdaki Dış bağlantılar bölümüne bakınız.

<span class="mw-page-title-main">Elementary OS</span> Ubuntu tabanlı Linux dağıtımı

Elementary OS açık kaynak kodlu, Ubuntu tabanlı Linux dağıtımı. Masaüstü ortamı olarak Pantheon'u kullanan Elementary, ilk başlarda Ubuntu dağıtımına özel temalar ve uygulamalar sağlayan bir proje iken, bir süre sonra kendi işletim sistemlerini dağıtmaya başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ubuntu MATE</span> Ubuntu destekli MATE masaüstü ortamına sahip Linux dağıtımı

Ubuntu MATE özgür ve açık kaynak kodlu yazılım ve resmi Ubuntu dağıtım türevi. GNOME 2 masaüstü ortamının devamı olarak bilinen MATE masaüstü ortamını kullanan Ubuntu MATE; Martin Wimpress ve Alan Pope önderliğinde gönüllü geliştiriciler ve tasarımcılarca geliştirilmektedir. 20.04.1 LTS sürümü, mate masaüstü ortamının 1.24.0 no'lu son sürümünü kullanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bugzilla</span> Mozilla ekibi tarafından geliştirilen ve özgür yazılım lisanslarıyla dağıtılan bir hata ve sürüm takip sistemi

Bugzilla, Mozilla ekibi tarafından geliştirilen ve özgür yazılım lisanslarıyla dağıtılan bir hata ve sürüm takip sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">GNOME Shell</span>

GNOME Shell açık kaynak kodlu, GNOME masaüstü ortamında kullanılmakta olan grafik arayüz bileşeni. GNOME Shell, kullanıcılara program çalıştırma, pencereler arası geçiş, program veya dosya arama gibi basit işlevler sağlar, ayrıca dahili gelen eklentiler ve haricen yüklenebilir eklentilerle daha işlevsel hale getirmek mümkündür. C ve JavaScript dilleri ile geliştirilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">ROSA Linux</span>

ROSA Linux, Rus Şirketi LLC NTC IT ROSA tarafından geliştirilen bir Linux dağıtımıdır. Üç farklı şekilde yayınlanmaktadır: ROSA Desktop Fresh, ROSA Enterprise Desktop ve ROSA Enterprise Linux Server (ticarî). Desktop adını taşıyan yayınlar flaş oynatıcı, çoklu ortam kodekleri, vb. özel mülk yazılımlarla gelmektedir.

Pinta şu anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Kig</span>

Kig özgür ve açık kaynak kodlu bir geometri yazılımıdır. KDE Eğitim Projesi'nin bir parçası olan yazılım Python ile betik geliştirme özelliğine sahiptir.