İçeriğe atla

PingPong (müzik grubu)

PingPong
Başladığı yerİsrail Tel Aviv, İsrail
TarzlarPop
Etkin yıllar1999–2000
Müzik şirketiHed Arzi Müzik
Eski üyelerGuy Asif
Ahal Eden
Roy Arad
Yifat Giladi

PingPong (İbrani: פינג פונג‎), İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i "Sameyah" isimli şarkıyla temsil eden İsrailli pop dörtlüsü.

Grubun üyeleri Guy Asif, Ahal Eden, Roy Arad ve Yifat Giladi idi. Grup, ilk ve tek albümleri Maneviyat ve Popüler Kültür Arasında (בין מוסר לאופנה)'yı 2000 yılında Hed Arzi Müzik etiketi ile yayınlamıştır. Albüm yalnızca 1000 kopya satmıştır.

Grubun hit şarkısı, sözleri İsrailli bir kızın Şam'da yaşayan erkek arkadaşına karşı hisleri ile ilgili "Sameyah", İsrail Yayın Kurumu tarafından 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmek üzere seçildi. Grup, yirmi dört ülkenin katıldığı yarışma finalini 7 puan ile yirmi ikinci sırada tamamladı. İsrail Yayın Kurumu, grubun şarkının resmi klibi ve provalarında Suriye bayrakları sallamalarına izin vermedi ancak grup, canlı olarak yayınlanan yarışma finalinde, performanslarının sonunda iki ülkeyi de barışa teşvik etmek adına Suriye bayrakları salladılar. Bunun ardından grup üyeleri, Ehud Barak ile görüştüler ve yarışmanın gerçekleştirildiği Stockholm'de bulunan Suriye konsolosluğunu ziyaret ettiler.[1]

Grup, NME dergisi tarafından yarışmanın en büyük favorisi olarak gösterilse de finalde başarılı olamadı.

2006 yılında film yapımcısı Alon Weinstock, grubun İsveç'e yolculuğunu anlatan "Sipur Sameyah" isimli bir belgesel yayınlamıştır.[2]

Kaynakça

  1. ^ Outraged Israel disowns daring Eurovision entry 20 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. The Guardian, 12 Mayıs 2000
  2. ^ "סיפור שמייח". 12 Kasım 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2013. 

Dış bağlantılar

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Yom Huledet"
ile Eden
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail
2000
Sonra gelen:
"En Davar"
Tal Sondak


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Push the Button (Teapacks şarkısı)</span>

"Push the Button", İsrailli müzik grubu Teapacks tarafından seslendirilen bir şarkıdır. İsrail'in kamusal yayın kuruluşu IBA tarafından ülkeyi yarışmada temsil etmek üzere görevlendirilen Teapacks, yarışma için dört şarkı hazırladı ve halk oylamasına sunulan bu dört şarkı arasından en çok puan alan Helsinki, Finlandiya'da gerçekleştirilen 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmeye hak kazandı. İbranice, İngilizce ve Fransızca sözlerden oluşan şarkı, İsrail'in yarışmaya gönderdiği ilk (kısmen) Fransızca şarkı idi; ülkenin önceki tüm şarkıları ya tamamen İbranice ya da yarı yarıya İbranice ve İngilizce idi. Şarkı, yirmi sekiz ülkenin sahne aldığı finali 17 puan toplayarak yirmi dördüncü sırada tamamladı ve yarışma kuralları gereği ilk ona giremediği için elendi. Bu, İsrail'in yarışma tarihindeki ikinci finale çıkamayışı ve aldığı en kötü sonuç idi.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail</span>

İsrail, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1973 yılında, Raşut Ha-Şidur isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ancak, 2018 yılından beri İsrail'in katılımı İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (İKYK) tarafından sağlanmaktadır. İsrail, Avrupa kıtasında hiç toprağı bulunmamasına rağmen yarışmaya katılan ilk ülkedir. İsrail'i 1980 yılında Fas, 1981 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti, 2006 yılında Ermenistan ve 2015 yılında Avustralya izlemiştir.

"Ding Dong", İsrailli pop şarkıcısı Dana International tarafından yazılan ve seslendirilen şarkıdır. Söz konusu şarkı, Kdam Eurovision 2011 isimli İsrail ulusal finalinde birinci gelmiş ve Düsseldorf, Almanya'da gerçekleştirilen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmeye hak kazanmıştır. Şarkı, 12 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen yarışmanın ikinci yarı finalinde 38 puan toplayarak on beşinci olmuş, yarışma kuralları gereği yarı finalde ilk ona giremediğinden finale yükselememiştir.

<span class="mw-page-title-main">Valentina Monetta</span>

Valentina Monetta, San Marinolu şarkıcıdır. 2012, 2013 ve 2014 yıllarında olmak üzere üç ardışık yılda San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edip ilk iki katılımında yarı finallerde elenmiş, üçüncü katılımında ise yarışma finaline çıkarak yirmi dördüncü gelmiştir. Kariyerine çeşitli müzik gruplarında başlayan Monetta, günümüze dek üç bireysel stüdyo albümü yayınlamıştır. Monetta, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu 4. kez temsil etmiştir.

Hakol Over Habibi, İsrailli müzik grubu. Grubun üyeleri Şlomit Aharon, Kikki Rotstein, Yuval Dor ve Ami Mendelman'dır. İsrail'in 1978 Eurovision Şarkı Yarışması elemelerinde, 1979 yılında ülkeye ikinci zaferini getiren "Hallelujah" isimli şarkı ile yarışmış ancak ulusal finali kazanamamışlardır. 1979 yılında aynı şarkıyı Gali Atari & Milk and Honey seslendirmiştir.

Lazy Bums, Nathan Datner ve Avi Kuşnir isimli iki üyeden oluşan İsrailli komedi ikilisi. 1987 ve 1989 yılları arasında etkin olan ikili, Brüksel'de gerçekleştirilen 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i, "Şir Habatlanim" isimli şarkı ile temsil etmiş ve 73 puan ile yarışmayı sekizinci sırada tamamlamıştır.

"Rak bişvilo", İsrailli şarkıcı Moran Mazor tarafından seslendirilen İbranice bir şarkıdır. Sözleri Gal Sarig tarafından yazılan ve Hen Harari tarafından bestelenen şarkı, 7 Mart 2013 tarihinde İsrail'in Kdam 2013 isimli ulusal finalinin galibi olmuştur ve İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilen 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmeye hak kazanmıştır. 16 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen ikinci yarı finalde 40 puan toplayarak on dördüncü olan şarkı, yarışma finaline yükselememiştir.

Eden, Doren Oren, Rafael Dahan, Gabriel ve Eddie Butler isimli dört üyeden oluşan İsrailli vokal grubu idi. Grup, 1998 yılından 2001 yılına dek aktif olmuş ve İsrail'in başkenti Kudüs'te gerçekleştirilen 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i "Yom Huledet" isimli şarkıyla temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sameyah</span>

"Sameyah" veya teklinin uluslararası resmi ismi ile "Sameach", iki kadın ile iki erkek üyeden oluşan PingPong isimli İsrailli dörtlü tarafından seslendirilen bir şarkı. Şarkı, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmiş ve yarışmayı 7 puan ile yirmi ikinci sırada tamamlamıştır. Şarkı, grup üyeleri tarafından absürt sözlere sahip bir joke entry olarak nitelendirilmiştir.

İsrail, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 1975 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan on yedi ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı Şlomo Artzi, İbrani Şarkı ve Koro Festivali isimli ulusal finalin galibi olmuş ve "At Va'Ani" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazanmıştır. Oylamanın sonunda ülke 40 puan toplayarak on birinci olmuştur.

İsrail, kendisi ile birlikte on dokuz ülkenin katıldığı 1979 Eurovision Şarkı Yarışması'na başkenti Kudüs'te ev sahipliği yapmış idi. İsrail'i temsil eden sanatçılar, şarkıcı Gali Atari ve müzik grubu Milk and Honey, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından "Hallelujah" isimli şarkıyı yarışmada seslendirmek üzere görevlendirilmişlerdi. Yarışma finalinde 125 puan toplayan İsrail, yarışmaya katılan diğer on sekiz ülkeyi arkasında bırakarak ilk zaferinin hemen ardından ikinci defa yarışmada birinci geldi.

İsrail, İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirilen 1981 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu, Hakol Over Habibi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından henüz birincisi düzenlenen Kdam Eurovision isimli İsrail ulusal finalinin galibi oldu; böylece "Halayla" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. Grup, yarışmayı 56 puan ile yedinci sırada tamamladı.

İsrail, İsveç'in Göteborg şehrinde gerçekleştirilen 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan on dokuz ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, İzhar Kohen, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Olé, Olé" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. Kohen, yarışmayı 93 puan toplayarak beşinci sırada tamamladı.

İsrail, Birleşik Krallık'ı oluşturan dört ülkeden biri olan İngiltere'nin Birmingham şehrinde gerçekleştirilen 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi beş ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı Dana International ile yarışmada seslendiriği "Diva" isimli şarkı ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından oluşturulan on bir kişilik bir heyet tarafından kanala gönderilen on beş şarkı arasından seçildi. Yarışma finalinde 172 puan toplayan International, ilki 1978 ve sonuncusu 1979 yılında olmak üzere on dokuz yıl sonra ülkeye üçüncü galibiyetini getirdi.

İsrail, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi dört ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu PingPong, tıpkı önceki iki yılda olduğu gibi ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) içerisinde oluşturulan on kişilik bir komite tarafından seçildi. Ahal Eden, Guy Asif, Roy Arad ve Yifat Giladi isimli dört üyeden oluşan grup "Sameyah" (Mutlu) isimli şarkı ile 7 puan toplayarak yarışmada yirmi ikinci oldu.

İsrail, Estonya'nın başkenti Tallinn'de gerçekleştirilen 2002 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi dört ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı Sarit Hadad, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirildi ve yarışmada söylediği şarkı "Nadlik Beyakhad Ner" de, yayın kuruluşu içerisinde oluşturulan bir komite tarafından Hadad'ın kendilerine sunduğu dört şarkı arasından seçildi. Sarit Hadad, 37 puan toplayarak yarışmayı on ikinci sırada tamamladı.

İsrail, Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirilen 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi altı ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Lior Narkis, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirildi; yarışmada söylediği şarkı "Milim la'ahava" ise Kdam Eurovision isimli ulusal final aracılığıyla seçildi. Narkis, 17 puan toplayarak yarışmayı on dokuzuncu sırada tamamladı.

İsrail, Türkiye'nin İstanbul şehrinde gerçekleştirilen 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan otuz altı ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, David D'Or, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirildi; yarışmada söylediği "Leha'amin" isimli şarkı ise Israel Selects a Song isimli programda belirlendi. D'Or, yarışma tarihinde ilk defa gerçekleştirilen yarı finalde 57 puan toplayarak on birinci geldi ve yarı finalde ilk ona giremediği için yarışma kuralları gereği finale yükselemedi.

İsrail, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan otuz yedi ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Eddie Butler, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Together We Are One" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. Butler, İsrail bir önceki yılın yarışma finalinde ilk ona girdiği için yarı finalde yarışmadan finalde sahne aldı ve 4 puan ile yirmi üçüncü geldi.

<span class="mw-page-title-main">Hovi Star</span>

Hovav Sekulets, sahne adı Hovi Star, İsrailli bir şarkıcıdır. HaKokhav HaBa isimli yetenek şovunun üçüncü sezonunda birinci olarak, Stockholm, İsveç'te gerçekleştirilen 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i "Made of Stars" adlı şarkıyla temsil etmeye hak kazanmış ve söz konusu yarışmanın finalinde on dördüncü gelmiştir.