İçeriğe atla

Pieres

Pieres (Antik Yunanca : Πίερες), Yunanistan'daki arkaik dönemden çok önce, Peneius ve Haliacmon[1] nehirlerinin ağızları arasındaki dar düz arazi şeridini veya alçak tepeyi işgal eden eski bir kabileydi.[2] Bu bölge onlardan sonra Pieria olarak adlandırılmıştır.

Kaynakça

  1. ^ E.C. Marchant, Commentary on Thucydides: Book 2,Στενήν—the Paeonians had possessed ‘a narrow strip on the bank of the Axius, down to Pella and the sea.’ Grote points out that this would leave hardly any room for the Bottiaeans, who dwelt north of the Pierians, between the mouth of the Haliacmon (the Indjeh Kara-su) and that of the Axius. Probably Thuc. is mistaken in saying μέχρι θαλάσσης, and the Paeonians did not extend so far east
  2. ^ "Strab. 7.7,"As for the Thracians, the Pieres inhabited Pieria and the region about Olympus"". 22 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ermenice</span> Hint-Avrupa dili

Ermenice, Ermeniler tarafından kullanılan Hint-Avrupa dil ailesinden bir dildir. Kendi alfabesi ve Doğu Ermenicesi ve Batı Ermenicesi olarak iki lehçesi vardır. Doğu Ermenicesi Ermenistan'ın resmî dilidir. Türkiye'de ve Ermeni diasporasında çoğunlukla Batı Ermenicesi kullanılır. Hint-Avrupa dil ailesi'nin bağımsız bir alt grubudur.

<span class="mw-page-title-main">Urduca</span> Pakistanın iki resmî dilinden biri

Urduca, Hindustani dilinin Pakistan'da kullanılan standart biçimine verilen isim. Pakistan'ın iki resmî dilinden biridir. Hindistan'ın bazı bölgelerinde de resmî dilidir. Hintçe ve Urdu Hindustani adlı dilin iki ayrı standart biçimi olarak kabul edilmekle beraber Urduca özellikle Pakistan ve Hindistan'ın kuzeyinde Müslümanların daha yoğun olduğu yerlerde konuşulmakta ve Hintçeye kıyasla daha fazla Farsça aktarma sözcük içermektedir.

İslam peygamberleri, İslâm dininde Âdem ile başlayıp Muhammed ile son bulan ve peygamber oldukları kabul edilen dinî şahsiyetlere denir.

Bireyci anarşizm, farklı geleneklerden oluşan bireyci anarşizm bireysel bilincin ve bireysel çıkarın, herhangi bir kolektif organ ya da kamu otoritesi tarafından engellenmemesi gerektiğine inanır.

<span class="mw-page-title-main">Kızılderililer</span> Amerika kıtasının yerlilerine verilen isim

Kızılderililer ya da Amerika Yerlileri, Sibirya kökenli Eskimo - Aleut halkları dışında kalan bütün Amerika yerlileri için kullanılan ortak birleştirici ad. Dilce birbiriyle akraba olmayan iki ayrı ana grupta toplanırlar: Sibirya kökenli olan Na-Dene dilleri ile Na-Dene dilleri dışındaki bütün Kızılderili dillerini içeren Amerind dilleri.

<span class="mw-page-title-main">İsrail</span> Batı Asyada bulunan bir ülke

İsrail, resmî adıyla İsrail Devleti (İbranice: מְדִינַת יִשְׂרָאֵל‎,

<span class="mw-page-title-main">Tanınmayan veya sınırlı şekilde tanınan devletler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bazı yönetimler bağımsızlıklarını ilan etmiş ve egemen devletler olarak uluslararası toplumdan diplomatik tanınma talebinde bulunmuşlardır, ancak evrensel olarak bu şekilde tanınmamışlardır. Bu oluşumlar genellikle kendi toprakları üzerinde de facto kontrole sahiptir. Geçmişte bu türden bir dizi oluşum var olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Sidney Poitier</span> Bahamalı-Amerikalı oyuncu ve diplomat

Sidney L. Poitier, Bahamalı-Amerikalı oyuncu, yönetmen ve diplomat.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de konuşulan diller</span>

Türkiye'de konuşulan diller, Türkiye Cumhuriyeti'nde devletin anayasanın üçüncü maddesi uyarınca tek resmî eğitim ve konuşma dili Türkçedir. Ülkede azınlık (bölgesel) ve ülkeye göçler sonrası göçmenler tarafından konuşulan diller de bulunmaktadır.

Liberteryenizm, özgürlüğün ve özgürlüğün bileşenlerinin siyaset içerisinde en önemli değer olduğuna inanan bir siyaset felsefesidir. Liberteryen felsefeye göre insanlar özgür olduğunda herkes için daha güvenli, daha iyi ve daha adil bir dünya yaratılabilir. Liberteryenizmin bazı türleri ise negatif özgürlüğe daha çok odaklanır. Liberteryenler otonomi ve seçme özgürlüğünü maksimize etmeye çalışır; seçim özgürlüğü, gönüllü iş birliği ve bireysel karar önceliğini vurgular, bu doğrultuda da devletin minimize edilmesini savunur. Popüler anlamda, otoriterlik ile zıt anlamda kullanılır. Liberteryenler otorite ve devlet iktidarı konusunda aynı şüpheciliği paylaşıyorlar, ancak bazıları mevcut ekonomik ve politik sistemlere muhalefetlerinin kapsamı konusunda farklılaşıyor. Çeşitli liberteryen düşünce okulları, devletin ve özel iktidarın meşru işlevlerine ilişkin bir dizi görüş sunar ve genellikle zorlayıcı sosyal kurumların sınırlandırılmasını veya tasfiye edilmesini ister.

<span class="mw-page-title-main">526 Antakya depremi</span>

526 Antakya depremi, 526 yılında Mayıs sonlarında olasılıkla 20. ve 29. günler gerçekleşen, Antakya başta olmak üzere Suriye ve Türkiye'de yaklaşık 250.000 kişinin ölmesine neden olan bir depremdir. Depremi bir yangın takip etti ve deprem sonrası ayakta kalan binaların çoğunu tahrip etti. Mercalli şiddet ölçeğindeki zarar tahminleri: VIII Antakya, VII Dafna & Seleukia'dır. Seleukia limanında bir 0,7 - 0,8 m'lik arazi çıkıntısı hesap edildi ve limanın sonradan gelen çamurla dolması onu kullanılamaz şekilde bıraktı. Bu olay tarihte altıncı ölümcül doğal felaket ve üçüncü ölümcül depremdi.

<span class="mw-page-title-main">Amerikalılar</span> Amerika Birleşik Devletlerinde doğan veya sonradan vatandaşı olan Amerika yerlileri

Amerikalılar veya Amerikanlar, Birleşik Devletler'de doğan ya da sonradan vatandaşı olanları kapsayan diplomatik bir topluluktur. Birleşik Devletler, çoğunlukla son 500 yıl içinde kıtaya göçen Avrupalılar, Asyalılar, Afrikalılar ve Orta Doğululardan oluştuğu için belirli bir etnisite değil, belirli bir yasa çerçevesi içinde ilerlemiş bir demonime sahiptir. Bir diğer bakış açısıyla birçok farklı etnik gruba ev sahipliği yaptığı için kültürü, yasası ve ulusu ırksal ya da etnik şekilde değil, diplomatik değerler topluluğu şekilde yorumlanır.

<span class="mw-page-title-main">Likud</span> İsrailde bir sağ siyasi parti

Likud, İsrail'in ana sağ siyasi partisidir.

Uluslararası müzik endüstrisinin tipik ödülleri olan sertifikalar, kayıtların satışları esas alınılarak dağıtılır. Bu ödüllerin kriterleri dünya çapında çeşitli ülke ve bölgelerin müzik endüstrisini temsil eden çeşitli sertifika kuruluşları tarafından belirlenir. Verilen standart sertifikalar satışların artışına göre sırasıyla Altın, Platin ve bazen Elmas sertifikalardır; bunun yanı sıra Birleşik Krallık'ta en düşük sertifika olarak Altın'dan önce verilen Gümüş sertifika vardır. Platin ve Elmas sertifika alma kriterlerinin üstünde bir satışla karşılaşılması durumunda "Çoklu-Platin" ve "Çoklu-Elmas" sertifikaları verilir.

<span class="mw-page-title-main">8-Bit (stüdyo)</span> Tokyo merkezli animasyon stüdyosu

Eight Bit Inc. veya kısaca 8-Bit, Japonya merkezli bir animasyon stüdyosudur. Şirket, Eylül 2008 tarihinde kuruldu. Şirketin merkezi Tokyo'nun Suginami semtinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Payonya</span>

Antik çağda, Paeonya veya Payonya Paeonyalıların (Παίονες) toprakları ve krallığıydı.

2012 FIA Formula 1 sezonu FIA Formula 1 motor yarışlarının 66. sezonu ve yönetim organı Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından açık tekerlek yarış arabaları için en yüksek rekabet sınıfı olarak tanınan Formula 1 otomobillerine açık 63. FIA Formula 1 Dünya Şampiyonasıdır.

En İyi Sınırlı veya Antoloji Dizileri için Primetime Emmy Ödülü, toplam süresi en az 150 dakika olan, iki veya daha fazla bölümden oluşan mini dizi kategorisinde verilen bir ödüldür.

Türk bayrakları listesi, Türkiye tarafından tarih boyunca kullanılmış bayrakları listeler.

Owen Roizman, Amerikalı görüntü yönetmenidir.