Van, Türkiye'nin Van ilinin merkezi olan şehirdir. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.
Çankırı, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir ildir. Kuzey ilçeleri Karadeniz Bölgesi'nde kalan il, kuzeyde Karabük ve Kastamonu, doğuda Çorum, güneydoğuda Kırıkkale, güneyde Ankara ve batıda Bolu illeriyle çevrilidir.
Bodrum, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir. İlçe günümüzde önemli bir turizm merkezi olması ile anılmaktadır ki bunda Bodrum'un kendine has bazı özellikleri olması etkilidir. Bodrum sadece Türkiye'de değil, dünyada da turizm açısından bilinen bir ilçedir. Nüfus açısından il genelinde Menteşe ve Fethiye'yi geçerek en büyük ilçe unvanına sahip olmuştur.
Mtsheta, Gürcistan'ın en eski kentlerinden biridir. Doğu Gürcüstan'da, tarihsel Kartli bölgesinde yer alır. Başkent Tiflis yakınlarında, Kura ve Aragvi ırmaklarının birleştiği yerde kuruludur. MÖ 3. yüzyıl ile MS 5. yüzyıl arasında Kartli Krallığı'nın başkenti olan Mtsheta, bugün Mtsheta-Mtianeti bölgesinin yönetsel merkezidir. Gürcüler, 317 yılında Hristiyanlığı burada kabul ettiler ve kent, Gürcistan Ortodoks Kilisesi'nin bugün de merkezidir.
Ardanuç, Karadeniz Bölgesi’nin doğu ucunda, Artvin iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezidir. Ardanuç adı Gürcüce Artanuci’den gelir. Ardanuç kenti, tarihsel Klarceti bölgesinin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Ortaçağda Gürcü hanedanı Bagrationilerin önemli merkezlerinden biri olmuştur. Ardanuç kasabası Artvin kentine 39 kilometre uzaklıktadır. İlçenin rağbetle tüketilen yemeklerinden birisi de çağ kebabıdır.
Kaleköy, Sivas ilinin Şarkışla ilçesine bağlı bir köydür.
Silifke Kalesi, Mersin ili Silifke ilçesinde bulunmakta olup, şehrin batı tarafında 185 m yükseklikte doğu-batı yönündeki ana kaya üzerine oturmuş, etrafı hendekle çevrili ve 16 burçla tahkim edilmiş olup 29.000m² lik bir alanı kaplamaktadır.
Kayalıdere, Muş ilinin Varto ilçesine bağlı bir köydür.
Tokat Kalesi, yapım tarihi ve hangi medeniyet tarafından yapıldığı bilinmeyen kermen. Kaleye ait en eski izler 5 ya da 6. yüzyıla ait olup kalenin bu yıllarda var olduğu bilinmektedir. Yapının inşa edildiği kayalıklar doğal bir kale özelliğine sahip olmakla beraber surlar ve kale içerisindeki odalar insanlarca yapılmıştır.
Aydos Kalesi veya diğer adıyla Keçi Kalesi, Türkiye'nin İstanbul ilinin Sultanbeyli ilçesindeki Aydos Tepesi'nin 325 metrelik uzantısında bulunan kale. Çevresiyle birlikte birinci derecede arkeolojik sit ilan edilmiştir.
Agra Kalesi, Hindistan'daki Agra şehrinde yer alan tarihi bir kaledir. Kale, Mughal başkentinin 1638 yılında Kızıl Kale'den Delhi'ye taşındığı yıl olan 1638 yılına kadar Babür imparatorlarının ana yerleşim yeri idi. UNESCO tarafından 1983 yılında bir Dünya Mirası olarak ilan edildi.
Kladova veya Gladova, Sırbistan'ın Bor İlçesinde bulunan olan kasaba ve belediyedir.
Romanya'daki Orăștie Dağlarındaki Daçya Kaleleri, MÖ 1. ila MS 1. yüzyıllar arasında Roma saldırılarına karşı korunma amacıyla inşa edilmiş ve Roma-Daçya savaşlarında önemli rol oynamıştır.
Bănița Daçya Kalesi, Romanya'daki Orăștie Dağlarındaki Daçya Kaleleri biridir. Bölgedeki diğer Daçya kaleleri ile birlikte, 1999 yılında UNESCO Dünya Mirası olarak ilan edildi.
Dik tepenin üstünde yer alan Căpâlna Daçya Kalesi, M.Ö. 1. yüzyılın ikinci yarısında, Sebeş Vadisi'ndeki Daçya Krallığı'nın başkenti Sarmizegetusa Regia'ya girişi koruyan bir askeri savunma yapısı olarak inşa edilmiştir.
Costești-Blidaru Daçya Kalesi, bir Daçya müstahkem kale şehridir.
Costești-Blidaru Daçya Kalesi, bir Daçya müstahkem kale şehridir.
Sarmizegetusa Regia, ayrıca Sarmisegetusa, Sarmisegethusa, Sarmisegethuza, Ζαρμιζεγεθούσα (Zarmizegethoúsa) or Ζερμιζεγεθούση (Zermizegethoúsē), Roma İmparatorluğu ile yapılan Daçya Savaşlarından önce Daçya'nın başkenti ve en önemli askerî, dinî ve politik merkezi idi. 1200 metre yüksekliğindeki bir dağın üzerine kurulmuş olan kale, altı iç kale ile birlikte oluşturulmuştu ve Orăştie Dağlarındaki stratejik savunma sisteminin çekirdeğini oluşturuyordu. Bölgedeki diğer Daçya kaleleri ile birlikte 1999 yılında UNESCO Dünya Mirası olarak ilan edildi.
Çeşme Kalesi, İzmir'in Çeşme ilçesinde yer alan tarihi kale.
Ünye Kalesi, Ordu'ya bağlı Ünye ilçesinde, Ünye kentinin 5 km güneydoğusunda eski çağlardan kalmış bir kaledir. Kaleköy'ün sınırları içindedir. Çaleoğlu Kalesi adıyla da bilinir.