İçeriğe atla

Physical Review Letters

Physical Review Letters
EditörGene D. Sprouse
YayımcıAmerikan Fizik Topluluğu
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Websitehttp://prl.aps.org/
ISSN0031-9007

Physical Review Letters dünyanın en prestijli fizik dergilerinden biridir.[1] En fazla dört sayfadan oluşan kısa makaleler bulunmaktadır. Physical Review'in aşırı büyümesi gerekçe gösterilerek bölünmesi sonucunda kuruldu. 1958'den beri Amerikan Fizik Topluluğu tarafından yayınlanmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ J. Bollen, M.A. Rodriguez, H. Van de Sompel (2006). "Journal Status". Scientometrics. Cilt 69 (3 bas.). ss. 669-687. arXiv:cs/0601030v1. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Maurice Wilkins</span> Yeni Zelanda doğumlu İngiliz fizikçi ve biyolog

Maurice Hugh Frederick Wilkins 1953 yılında DNA'nın yapısını James Watson ve Francis Crick ile ortaklaşa bulan kişidir. Fizikçi ve moleküler biyologtur. DNA yapısı üzerine çalışmalarından ötürü 1962 yılında yukarıdaki isimlerle beraber Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü ödülüne layık görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Wolfgang Ketterle</span>

Wolfgang Ketterle, Alman fizikçi. 2001 yılında Eric Allin Cornell ve Carl Wieman ile beraber Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Fizik tedavi</span> Engelli bir kişinin günlük yaşamda işlev görmesine yardımcı olan meslek

Fizik tedavi ya da İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın adıyla fizyoterapi, yaralanma, hastalık, travma ya da yaşlılık gibi nedenlerle eksilme gösteren fonksiyonel hareketleri geri kazandırma amaçlı yapılan; elektrik akımı, sıcak ya da soğuk uygulaması, egzersizler ya da çeşitli uygulamalarla hastaların tedavisine verilen isimdir. Fizyoterapi, Tıp Fakültesinden sonra fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanlık eğitimini almış olan hekimlerce (fiziatrist) tanısı konmuş çok geniş hastalık durumlarını kapsar. Uzman hekim tarafından tanısı konmuş tedaviyi üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü lisans programlarından mezun sağlık çalışanları (fizyoterapist) planlar ve uygular.

<span class="mw-page-title-main">Frank Wilczek</span> Amerikalı fizikçi

Frank Anthony Wilczek Nobel Fizik ödülü sahibi Amerikalı kuramsal fizikçidir. Hâlen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Herman Feshbach fizik profesörüdür.

<span class="mw-page-title-main">David Lee (fizikçi)</span> Amerikalı fizikçi

David Lee Morris "helyum-3 süperakışkanlık buluşları için" Robert C. Richardson ve Douglas Osheroff ile Fizik 1996 Nobel Ödülü'nü kazanan Amerikalı fizikçi.

<span class="mw-page-title-main">Brian Josephson</span>

Brian David Josephson, Galli teorik fizikçi ve Cambridge Üniversitesi’nden emekli olmuş fizik profesörüdür. En iyi bilindiği çalışmaları süper iletkenlik ve kuantum tünellemedir. 1962 yılında 22 yaşında doktorasını yaparken Cambridge’te yaptığı Josephson etkisi öngörüsü için 1973 yılında Nobel Fizik Ödülü aldı. Josephson Gallerli olup da Nobel Fizik Ödülü alan tek kişidir. Ödülü fizikçiler Leo Esaki ve Ivar Giaever ile paylaştı.

<span class="mw-page-title-main">Konstantin Novoselov</span>

Konstantin Sergeevich "Kostya" Novoselov, daha çok grafenler üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Rus-İngiliz fizikçi. Andre Geim ile birlikte 2010 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü aldı. Novoselov şu anda Royal Society üyesi olarak Manchester Üniversitesi'nde mezoskopik fizik alanındaki araştırma grubunun bir üyesidir. Aynı zamanda European Research Council ERC Starting Grant 'ın da katılımcılarındandır.

<span class="mw-page-title-main">Walter Kohn</span> Amerikalı fizikçi (1923 – 2016)

Walter Kohn, John A. Pople ile birlikte 1998 Nobel Kimya Ödülü sahibi Yahudi kökenli Amerikalı fizikçi. Walter Kohn ve John Pople bu ödülü kuantum kimyası üzerine bir birlerinden bağımsız olarak yaptıkları çalışmalar üzerine almaya hak kazanmışlardır. Kohn özelde bu ödülü Atomlar arasındaki kimyasal bağları açıklamak üzere karmaşık matematiği kuantum mekaniğine uygulayarak geliştirdiği yoğunluk fonksiyonları teorisi sayesinde kazanmıştır.

The Day of the Doctor, Birleşik Krallık bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun 50. yıl özel bölümüdür. Steven Moffat tarafından yazılmıştır. Faith Penhale ise yapımcılığı üstlenmiştir. 23 Kasım 2013 tarihinde BBC One kanalının 2D ve 3D versiyonunda gösterilmiştir. Birçok ülkede eş zamanlı olarak yayınlanmıştır. Ayrıca İngiltere genelinde sinemalarda aynı anda 3D olarak gösterilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">François Englert</span>

François, Baron Englert, Nobel Ödüllü bir kuramsal fizikçidir. Kuramsal fizik araştırma grubunun bir üyesi olduğu Université libre de Bruxelles'de fahri profesörlük görevini sürdürmektedir. Englert ayrıca Kaliforniya'daki Chapman Üniversitesi'nin Kuantum Çalışmaları Enstitüsünün de bir üyesidir. 2010'da J.J. Sakurai Kuramsal Fizik Ödülü, 2004'te Wolf Fizik Ödülü, ve 1997'de Avrupa Fizik Topluluğu Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği ödülü gibi birçok ödül kazanmıştır. İstatiksel fizik alanında katkıları bulunmaktadır. François Englert'e 2013'te Higgs Mekanizması'nın keşfi nedeniyle Peter Higgs ile birlikte Nobel Fizik Ödülü verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mildred Dresselhaus</span> Amerikalı fizikçi (1930 – 2017)

Mildred Dresselhaus ya da bilinen adıyla karbon biliminin kraliçesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde fizik ve elektrik elektronik mühendisliği alanlarında profesördür.

<i>Doctor Who</i> (2013 özel bölümler) Bilimkurgu dizisi

2013 özel bölümler, İngiliz bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun modern serisinin 7. sezonundan sonraki iki bölüm. Bir noel özel bölümü ve 50. yıl dönümü özel bölümünden oluşmuştur.

Süpercam, maddenin aynı anda hem süperakışkan hem donmuş amorf katı olduğu hâli.

FAW Group Corporation, merkezi Çangçun'da bulunan bir Çinli devlet otomotiv şirketidir. FAW'ın başlıca ürünleri otomobiller, otobüsler, hafif, orta ve ağır sınıf kamyonlar ve otomobil parçalarıdır. FAW, 1958 yılında ülkenin ilk yerli binek otomobili olan Hong Qi'yi üretmiştir. SAIC Motor, Dongfeng Motor Corporation ve Changan Automobile ile beraber Çinin "Büyük Dörtlü" devlet otomotiv şirketidir. Bestune, Hongqi, Huali, Jetta, FAW Jiefang, FAW Oley, Ranz, Tianjin FAW markaları altında modeller üretir.

<span class="mw-page-title-main">Çarpıştırıcı</span>

Çarpıştırıcı, yönlendirilmiş parçacık ışınlarını içeren bir tür parçacık hızlandırıcıdır. Çarpıştırıcılar, halka hızlandırıcı veya doğrusal hızlandırıcı olabilir ve tek bir parçacık ışınını durağan bir hedefe veya başka bir ışına çarpıştırabilirler.

Reviews of Modern Physics (Modern Fizik Derlemeleri), American Physical Society tarafından üç ayda bir yayınlanan hakemli bir bilimsel dergidir. 1929'da kurulmuştur ve şu anki editörü Michael Thoennessen'dir. Dergi, fiziğin ve ilgili alanlarının tüm yönleri üzerine derleme makaleleri yayınlamaktadır. Gözden geçirmelere genellikle uzman olmayan kişilerce erişilebilir ve en son çalışmaları araştıran, çözülmesi gereken kilit sorunları tartışan ve sona doğru bakış açıları sağlayan lisansüstü öğrencilere tanıtım materyali olarak hizmet eder. Bu dergi, fizik alanındaki en prestijli, en güvenilir ve en etkileyici dergilerden biridir. 2016etki faktörü, 45.547'lik 5 yıllık etki faktörü ile 36.917'dir.

Amerikan Fizik Topluluğu, dünyanın en büyük ikinci fizikçi topluluğudur. Topluluk, prestijli dergiler olan Physical Review ve Physical Review Letters'da dahil olmak üzere bir düzineden fazla bilimsel dergi yayınlar ve her yıl yirmiden fazla bilim toplantısı düzenler. APS, Amerikan Fizik Enstitüsü'nün bir üyesidir. Kate Kirby, APS'nin şu anki CEO'sudur, göreve Şubat 2015'te başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Atomlararası potansiyel</span>

Atomlar arası potansiyeller, uzayda belirli pozisyonlara sahip atomlardan oluşan bir atom sisteminin potansiyel enerjisini hesaplamak amaçlı kullanılan matematiksel fonksiyonlardır. Atomlar-arası potansiyeller, kimya, moleküler fizik ve malzeme fiziğindeki moleküler mekanik ve moleküler dinamik simülasyonlarının fiziksel temeli olarak çokça kullanılırlar. Bazen kohezyon, termal genleşme ve malzemelerin elastik özellikleri gibi etkilerle bağlantılı olarak kullanılmaktadırlar.

<span class="mw-page-title-main">Wannier fonksiyonu</span>

Wannier fonksiyonları katı hal fiziğinde kullanılan tam bir ortogonal fonksiyon setidir. Gregory Wannier tarafından ortaya atıldı. Wannier fonksiyonları, kristalin sistemlerin lokalize moleküler orbitalleridir.

<span class="mw-page-title-main">Yaroslav Blanter</span>

Yaroslav Mihayloviç Blanter, ekstraktif metalurji ve yoğun madde fiziği alanında uzmanlaşmış Rus fizikçidir. 2011'den beri Delft Teknoloji Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır.