İçeriğe atla

Phrack

Phrack
EditörCircle of the Lost Hackers
Taran King
Knight Lightning
Crimson Death
Dispater
Erik Bloodaxe
route
Phrackstaff
Kategorilerhacking,cracking,phreaking
İlk sayı17 Kasım 1985
Dilİngilizce

17 Kasım 1985 yılından başlayarak hackerlar tarafından hazırlanan online dergidir. Gordon Lyon'a göre "gelmiş geçmiş en iyi ve en uzun soluklu" online dergidir.[1] Dergi ilgi çekici çalışmalar ve ilginç fikirlerin bir araya geldiği ve bu söylenen kriterlere uygun yazıları gönderen herkesin katkı sağlayabildiği bir dergidir. Hackerlardan IT güvenlikçilerine kadar geniş bir okur kitlesine sahiptir.

Orijinal içeriği phreaking, telefon sistemleri, anarşi ve cracking'dir. Ayrıca hacking, fiziksel güvenlik, kriptoloji ve uluslararası olaylara da değinmiştir.

Phrack hacker kültürüne etki etmiştir. Bir manifesto ya da hackerların el kitabı olarak algılanmıştır. Bu algılama nedeniyle saygın bir dergi olarak kabul edilmiştir.

Kaynakça

  1. ^ "Fyodor's Select Links". 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hacker</span> bilgisayar alanında uzmanlaşmış kişi

Hacker ya da bilgisayar korsanı, hedefine standart dışı yollarla ulaşan, bilgi teknolojisi alanında yetenekli kişidir. Terim, popüler kültürde bilgisayar sistemlerine girmek ve normalde erişemeyecekleri verilere erişmek için hata veya açık bilgisine sahip bir kişiler olan güvenlik korsanları ile ilişkilendirilmiştir. Hack kavramının olumlu bir örneği ise yasal durumlarda meşru kişiler tarafından da kullanılmasıdır. Örneğin, kolluk kuvvetleri bazen suçlular ve diğer kötü niyetli kişiler hakkında delil toplamak için bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullanır. Bu teknikler arasında kimliklerini çevrimiçi ortamda maskelemek ve suçlu gibi davranmak için anonimlik araçlarını kullanmak yer almaktadır. Benzer şekilde, gizli istihbarat teşkilatları da işlerini yasal olarak yürütürken bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullanabilirler. Bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılar, kolluk kuvvetleri ve güvenlik kurumları tarafından yasa dışı ve yasadışı olarak kullanılmakta ve devlet aktörleri tarafından yasal ve yasadışı savaşın bir silahı olarak kullanılabilir.

<i>PCnet</i> son kullanıcılara yönelik aylık bilgisayar ve internet dergisi

PCnet, bilgisayar ve internet dünyasını birlikte yansıtan, son kullanıcılara yönelik aylık bilgisayar ve internet dergisidir. 1997 yılında Hürriyet Dergi Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan dergi, bir süre sonra Doğan Burda Dergi Yayıncılık'a geçti. Son sayısı Kasım 2016'da yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Bilimsel dergi</span> Bilimsel araştırmaları yayınlayan süreli dergi

Bilimsel dergi, akademik yayıncılıkta genellikle yeni araştırmalar yayınlayarak bilimin gelişimine destek vermeyi hedefleyen bir süreli yayın.

Teberra İmâmiyye-i İsnâaşeriyye Şiîğinde yaygın olan ve İslâm Dini'nin peygamberi Muhammed'in ailesi ve ailesinin soyundan gelenleri (yani Ehl-i Beyti) sevmeyenleri sevmemek, düşman olanlara düşman olmak gibi anlamlar taşıyan bir kavramdır.

<i>Life</i> (dergi)

Life 1936 - 2007 tarihleri arasında yayınlanmış bir ABD dergisidir. 1972'ye kadar haftalık, daha sonra da aylık çıkan dergi toplamda yaklaşık 2100 sayıya ulaşmıştır.

Legion of Doom (LOD), 1980'lerde başlayıp 1990'ların sonları ve 2000'li yılların başlarında çok güçlü ve hacking kültüründe itibar sahibi bir hacker grubudur. İsimleri Challenge of the Super Friends adlı bir Amerikan anime televizyon dizisine bile konu olmuştur.

Free Software Magazine, genelde iki ayda bir yayınlanan ücretsiz elektronik dergidir. Yayın hayatına 2004 yılında başlamıştır. İçeriği Power-up, User space, Hacker's code adlı üç bölümden oluşur. İçindeki makalelerin pek çoğu özgür lisanslara sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Hâlsizlik</span> genellikle bedensel ve/veya zihinsel güçsüzlüklere bağlantılı sıkıntı türleri

Hâlsizlik ya da bitkinlik, aşırı yorgunluktan, baş ağrısından, sırt ağrılarından, hazımsızlıktan, sinüzitten veya huzursuzluk sonucu ortaya çıkan duruma denir.

<i>2600: The Hacker Quarterly</i>

2600: The Hacker Quarterly, 1984 yılında yayın hayatına başlayan ve 3 ayda bir yayınlanan bilgisayar korsanlığı (hackerlık) ve bilgisayarla ilgili teknik konuların yer aldığı bir dergidir. Editörlüğünü Emmanuel Goldstein yapmaktadır.

<i>Watch Dogs</i> 2014 video oyunu

Watch Dogs, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen, Ubisoft tarafından ise yayımcılığı yapılan video oyunudur.

<span class="mw-page-title-main">Ayyıldız Tim</span> Türk hacker grubu

Ayyıldız Tim, Mehmet İshak Telli tarafından 2002 yılında kurulan, Türkiye'de faaliyette olan, kendisini vatanperver ve milliyetçi olarak tanımlayan Türk hacker grubu. Bünyesinde sanal rütbe sistemi vardır. Kendilerini "Türkiye'yi gelecek sanal tehditlerden korumak ve cevap vermek için toplanmış sanal dünyanın askerleri" diye tanıtmaktadırlar. Grup bu ifadelerini milliyetçilik fikri ile birleştirdiğini ve Soğuk Savaş'ın antikomünist psikolojik savaş tekniklerini kullanarak hack eylemlerini gerçekleştirdiğini öne sürmektedir.

Doctor Who Magazine, Büyük Britanya bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun dergisi. Derginin şu anki editörü Tom Spilsbury'dir. Guinness Rekorlar Kitabı'na en uzun soluklu TV dizisine ait dergi olarak girmiştir.

Deadline.com, Jay Penske'nin kurduğu PMC'nin parçası, Nikki Finke tarafından kurulan bir online dergi.

Der Spiegel, Almanya'da yayınlanan haftalık siyasi dergi. Time dergisinin bir kopyası olarak 1947 yılında kuruldu.

Adam Yayınları, 1981 yılında Nazar Büyüm tarafından kurulan Türk yayınevi. Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Orhan Veli, Oktay Rıfat, Edip Cansever, Özdemir Asaf, Server Tanilli gibi yazarların bütün yapıtlarını yayımlamıştır. 1982'de yayımladığı kitap yüz yirmi iken 2000'de yedi yüz yetmişe ulaşmıştır.1988'de Oğlak Dönencesi ve Sudaki İz kitaplarına yönelik sansür kararına karşı ortak bildiriye imza atmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Pittsburgh Üniversitesi</span>

Pittsburgh Üniversitesi, 1787 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuştur. Pittsburgh Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski yükseköğretim kurumlarından biridir. Mezunlarından bazıları Nobel Ödülü kazanmıştır. Mezunları arasından tanınmış muhabirler ve sporcular bulunmaktadır. Oscar ödüllü aktör Gene Kelly’de bu okuldan mezun olmuştur. Jonas Salk, Pittsburgh Üniversitesi'nde ilk çocuk felci aşısını geliştirmiştir. Wangari Maathai 1966 yılı mezunudur ve 2004 yılında Nobel Barış ödülünü kazanmıştır. Michael Chabon 1984 yılı mezunudur ve 2001 yılında Pulitzer Ödülünü almıştır. Üniversitenin ana kampüsü Oakland’ta 132 dönümlük bir arazide yer almaktadır. Ayrıca Bradford, Greensburg ve Johnstown’da olan üç ayrı bölgesel kampüsü vardır.

<i>Sizi gömeceğiz</i>

Sizi gömeceğiz!, Sovyet Genel Sekreteri Nikita Kruşçev'in 18 Kasım 1956'da Moskova'daki Polonya büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda Batılı büyükelçilerle görüşürken kullandığı bir cümledir. Bu ifade ilk olarak Kruşçev'in şahsi tercümanı Viktor Suhodrev tarafından İngilizceye çevrilmiştir.

Bitcoin Magazine, Bitcoin ve dijital para birimlerini kapsayan orijinal haber ve basılı dergi yayımcılarından biridir. Bitcoin Magazine 2012'de yayımlanmaya başladı. Vitalik Buterin, Mihai Alisie ve topluluğun diğer üyeleri tarafından ortaklaşa kuruldu. Şu anda Nashville, Tennessee'deki BTC Inc'e aittir ve onun tarafından işletilmektedir.

World Flora Online, dünyadaki bitki türlerinin internet tabanlı bir özetidir.