
Gabya sınıfı fırkateyn veya G sınıfı fırkateyn, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait fırkateyn sınıfıdır. ABD Deniz Kuvvetleri'nden devredilen Oliver Hazard Perry sınıfı fırkateynlerden oluşur.

SSM-700K Hae Song, Güney Kore yapımı bir gemisavar seyir füzesidir. Füze, 1995 yılında Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri için geliştirilmiş olup 2006 yılında KDX-II ve KDX-III destroyerleri ile Ulsan sınıfı fırkateynlerde hizmete girdi.

Kadir, bir yıldızın veya Dünya'dan gözlemlenen diğer astronomik cisimlerin parlaklığının bir ölçüsüdür. Bir cismin görünür büyüklüğü, onun içsel parlaklığına, Dünya'dan uzaklığına ve gözlemcinin görüş hattı boyunca yıldızlararası tozun neden olduğu cismin ışığının sönmesine bağlıdır.

Tomahawk, tam adı BGM-109 Tomahawk, stratejik bir seyir füzesidir.

Knox sınıfı fırkateyn, ABD Deniz Kuvvetlerinde hizmet etmiş olan fırkateyn sınıfı.

AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW) Raytheon tarafından ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri için geliştirilen Müşterek Menzil-Dışı Mühimmatı (JSOW) ailesi, düşük maliyetli ancak oldukça etkili bir menzil-dışı (stand-off) silah sistemidir. Tepki motoru bulunmayan JSOW hedefe havada süzülerek ulaşmaktadır.

RIM-7, NATO Donanmasının standart Gemi Konuşlu Kısa Menzilli Hava Savunma Füzesi'dir
RIM-66 Standart Missile 1 (SM1) ABD'de yapımı Gemi Konuşlu Orta Menzilli Hava Savunma Füzesi'dir

Barbaros sınıfı fırkateynler, Türk Deniz Kuvvetleri'ndeki en modern fırkateynler arasındadır. Yavuz Sınıfı fırkateynlerden sonra, İstif sınıfı fırkateyn TCG İstanbul'dan önce üretilmişlerdir. Alman Blohm + Voss gemi inşa şirketi tarafından MEKO modüler savaş gemileri grubunun bir parçası olarak tasarlanmışlardır. Almanya'da iki gemi ve Alman yardımı ile Türkiye'de iki gemi inşa edilmiştir. Önceki Yavuz sınıfı fırkateynlerden daha büyük olup saf dizellerden ziyade CODOG makineleri kullanmaları nedeniyle daha hızlıdırlar.

Chungmugong Yi Sunshin sınıfı muhrip, Güney Kore'ye ait çok amaçlı muhrip sınıfı.

Close-in weapon system (CIWS), bir çeşit kısa menzilli gemi hava savunma sistemidir. Neredeyse bütün modern sınıf savaş gemileri bir çeşit CIWS taşımaktadır.
TCG Fatih (F-242), Türk Deniz Kuvvetleri'nin fırkateynlerinden biridir. Sınıfının üretilen üçüncü gemisidir. Türk Deniz Kuvvetleri'nin modernizasyonu kapsamında temin edilmesi planlanan 4 gemiden, bu sınıfta Türkiye'de üretilen ilk gemidir ve Gölcük Tersanesi'nde yapılmıştır. MEKO 200 dizaynı üzerinden geliştirilmiştir.

BRP Ramon Alcaraz (PF-16) Filipin Donanmasının Gregorio del Pillar sınıfı fırkateynidir. 1968'den 2012 yılına kadar USCGC Dallas (WHEC-716) olarak ABD Sahil Güvenlik Komutanlığında Duruş gücü yüksek gemi olarak hizmet etmiştir. 30 Mart 2012 yılında hizmet dışına ayrılan gemi, Filipin Donanması tarafından satın alınmıştır.

Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı, tüm muharip unsurları bünyesinde toplayarak Türkiye hava sahasını korumak ve savaş şartlarında gereken hava operasyonlarını gerçekleştirmekle görevli kuvvettir. Karargâhı Eskişehir'dedir. Türk Hava Kuvvetleri'nin ana hava kuvvetidir. Bünyesinde 8 Ana Jet Üssü, 1 Tanker Üssü, 1 Füze Üssü ve 1 İnsansız Uçak Sistemleri (İUS) bulunmaktadır, bu üslere bağlı 6 Av-Önleme Filosu, 7 Av-Bombardıman Filosu, 2 Foto/Keşif Filosu, 1 Havada Yakıt İkmal Filosu, 1 F-16 Eğitim Filosu, 1 Jet Muharebe Eğitim Filosu, 1 Silah ve Taktikler Filosu, 1 Havadan Erken Uyarı ve Kontrol Filosu, 1 Akrotim Filosu ve kuvvet komutanlığına doğrudan bağlı 2 İrtibat ve Arama-Kurtarma Filosu bulunmaktadır. Ayrıca, NATO/CAOC-6 karargahına ev sahipliği yapan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığına bağlı yedek hava meydanları, radar mevzi komutanlıkları, üslere bağlı hava savunma birlikleri ve arama-kurtarma kolları da bulunmaktadır.

TCG Anadolu (L-400), Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan LHD sınıfı savaş gemisi. TCG Anadolu, Türk Donanma tarihinin ilk LHD gemisidir. Adını Anadolu yarımadasından almıştır. İstanbul merkezli Sedef Tersanesinde inşa edilen TCG Anadolu 10 Nisan 2023'te Türk Deniz Kuvvetleri envanterine katıldı.

3. Ana Jet Üssü, Konya'da konuşlu olup Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına bağlıdır. Üste her yıl birçok ülkenin hava kuvvetlerinin katıldığı Anadolu Kartalı tatbikatı düzenlenmektedir. Aynı zamanda NATO üssü olarak da kullanılmaktadır. Türkiye'nin tarafsız kaldığı Irak Savaşı sürecinde NATO tarafından getirilen AWACS'lar burada üslenmiştir.
Kortik CIWS türünde Rus Donanması tarafından konuşlandırılan modern bir deniz hava savunma silah-füze sistemidir. İhracat versiyonu Kashtan olarak bilinir ve NATO adı CADS-N-1 Kashtan'dır.

Çeşitli askeri amaçlarla denizaltı işleten ülkelerin listesi aşağıdadır:
ASELSAN ATOM 35mm havadan patlama mühimmatı ile bileşik GÖKDENİZ kompleksi, Aselsan tarafından geliştirilen, tüm hava koşullarına uygun bir Türk 35 mm çift namlulu yakın silah sistemidir. (CIWS) KORKUT kundağı motorlu uçaksavar silahının CIWS varyantıdır.

AK-630, Sovyet yapımı bir CIWS sistemidir. Sistem, 1960'larda TsKIB SOO ve KBP Tula tarafından tasarlanmış olup Tulamaşzavod tarafından üretilmektedir. "630" tanımı, silahın altı top namlusunu ve bunların 30 mm kalibresini ifade etmektedir.