
Hırvatistan, resmî adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti (Hırvatça: Republika Hrvatska

Nergis Televizyonu ya da kısaca NTV, 1996 yılında Cavit Çağlar ve Nuri Çolakoğlu tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk haber kanalıdır. Ocak 1999'da Doğuş Yayın Grubu bünyesine katılarak yakaladığı başarı ile Türk medya endüstrisini değiştiren NTV, Türkiye'de tematik haber kanalı dönemini başlattı. NTV, ulusal ve uluslararası haberler başta olmak üzere, ekonomi, kültür-sanat, yaşam ve spor konularına odaklanan programlar da yayınlamaktadır.

NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamış olup Ocak 2018'de Discovery Communications'a satılan eski spor kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle 17 Mart 2018 tarihinde yayın hayatına son vererek yerini DMAX kanalına bırakmıştır.

Bağımsız Hırvatistan Devleti, II. Dünya Savaşı sırasında Yugoslavya'nın Nazi Almanyası tarafından işgali üzerine kurulan kukla devlettir. NDH'nin kuruluşu 10 Nisan 1941'de Zagreb'de ilan edildi. Almanlar Bosna, Hersek ve Srem'i Hırvatistan'a bağlayarak Ustaşa lideri Ante Paveliç'in yönetiminde faşist bir rejim kurdular. Hırvat faşistler Bağımsız Hırvatistan Devleti'nde çok sayıda Sırp, Yahudi ve Çingene nüfusunu öldürerek ortadan kaldırdılar.

Zvonimir Soldo, Hırvat teknik direktör ve eski millî futbolcudur.
Željko Perušić, Hırvat asıllı eski Yugoslav millî futbolcu ve teknik direktördür.
Željko Matuš, Hırvat kökenli Yugoslav millî futbolcudur.
Hırvatistan, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil eden şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Celebrate" şarkısıyla Daria Kinzer kazanmıştır.

Jadranka Kosor, Hırvat politikacı ve eski gazetecidir. Selefi Ivo Sanader'in ani istifasının ardından 6 Temmuz 2009 tarihinde göreve gelip Hırvatistan'ın Başbakanı olmuştur. Bağımsızlığından bu yana Hırvatistan'ın ilk kadın Başbakanıdır.

Hrvatska radiotelevizija ya da Hırvat Radiotelevizyon, Hırvat Kamu yayın kurumudur. Uydunun yanı sıra yerel verici ağı üzerinden de çeşitli radyo ve televizyon kanallarını işletmektedir. HRT üç ortak şirkete bölünmüştür: Hırvat Radyosu, Hırvat Televizyonu ve üç orkestrayı ve bir koroyu içeren Müzik Prodüksiyonu.
Kurtlar Vadisi, Osman Sınav'ın yarattığı ve Raci Şaşmaz'ın kaleme aldığı Türkiye'nin politik konularını ele alan Türk kült serisidir. Serinin dizi ve filmlerinde birçok ünlü oyuncu oynamıştır. Müziklerinin çoğu Gökhan Kırdar tarafından yapılmıştır. Serinin ilk 55 bölümünde yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, 56-97 bölümler arasında yapımcı Raci Şaşmaz, yönetmen koltuğuna ise Serdar Akar oturmuştur. 97. bölümdeki finalden sonra Kurtlar Vadisi Terör adı ile 2 bölüm seyirci karşısına çıkmıştır. Bu dizinin yayından kaldırılması sonrası Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizi ile 300 bölüm boyunca seyirci karşısına çıkmıştır. 2013'te Şaşmaz kardeşler'in anlaşamaması üzerine Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener, serinin senaristiliği ve yapımcılığından istifa etmiştir. Yerlerine daha deneyimsiz olan Cahit Kayaoğlu gibi isimler getirilmiş ve bunun sonucunda reytingler düşmeye başlamıştır. Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümü olan 300. bölümde reytingler 4'lere kadar düşmüştür. Serinin sona ermesinden 1 yıl sonra TRT 1'de yayınlanan Kurtlar Vadisi Vatan filmi ise 5,43 reyting almıştır. En çok reyting alan dizi bölümleri 23 reyting puanı ile Kurtlar Vadisi'nin finali olan 97. bölüm ve 25,43 reyting ile Kurtlar Vadisi Pusu'nun 45. bölümüdür. Seri; Kurtlar Vadisi'nin ilk sezonu boyunca Çarşamba günleri, diğer tüm sezonlarda ve dizilerde ise Perşembe günleri yayınlanmıştır. Serinin toplam 399 bölümlü televizyon dizilerinin yanında seriye ait 4 sinema filmi, 1 amatör filmi çekilmiş; 1 kitabı yazılmıştır.

Tatjana Matejaš ya da sahne adıyla Tajči, Hırvat şarkıcı.
Canlı Gaste, Can Dündar tarafından hazırlanıp sunulan haber bülteni.

Mirna Jukić, Hırvat asıllı Avusturyalı eski yüzücü.

Franjo Gregurić Hırvat bir siyasetçi. Temmuz 1991'den Eylül 1992'ye kadar Hırvatistan'ın 3. Başbakanı olarak görev yapmış, Hırvatistan Savaşı'nın başında ulusal birlik hükûmetine liderlik etmiştir.

Davor Božinović Hırvat siyasetçi, diplomat.
Željko Senečić, Hırvat film yapımcısı, yönetmen, tasarımcı ve senaristtir.

Karadağ başbakanı veya resmi olarak Karadağ hükûmet başkanı Karadağ hükûmetinin başkanıdır. Başbakanın rolü, hükûmetin çalışmalarını yönlendirmek ve önerilen bakanların bir listesini içeren hükûmet programını Parlamentoya sunmaktır. Başbakanın istifası, hükûmetin düşmesine neden olur.
Srećko Horvat, Hırvat filozof, yazar ve siyasi aktivist. Haftalık Alman Der Freitag, onu "neslinin en heyecan verici seslerinden biri" olarak nitelendirdi ve "Yugoslav sonrası manzarada ateşli bir muhalefet sesi" olarak tanımlandı. Yazıları The Guardian, Al Jazeera, Der Spiegel, Jacobin, Newsweek ve The New York Times'da yayınlandı.

Hırvatistan ile ABD arasındaki diplomatik ilişkiler, Hırvatistan'ın Yugoslavya'dan bağımsızlığını kazanmasının ardından 7 Nisan 1992'de kuruldu. Karşılıklı ilişkiler samimi, dostane ve çok yakın olmaya devam ediyor.