
Kımız, kısrak sütünün fermente edilmesiyle elde edilen geleneksel içecek. Orta Asya bozkırlarında yaşayan Kırgız, Başkurt, Kazak, Yakut, Uygur ve Özbek gibi Türk halkları ve Moğollar arasında bugün de önemli bir içecektir. Süt şekerince zengin olan kısrak sütünden îmâl edilen kımız, beyazımsı bir sıvıdır. Çok eski bir tarihi vardır. İlk olarak Orta Asya’da Türkistan ve Moğolistan taraflarında yaşayan kavimlerce içilmiştir.

Ali Muhiddin Hacı Bekir, 1777 yılında kurulmuş İstanbul'daki şekerci.

Şeker veya sakkaroz, çoğu yiyecek ve içecekte kullanılan tatlı ve çözünür karbonhidratların genel adıdır. Çoğu bitkide bulunur ama şeker kamışı ve şeker pancarı olmak üzere bünyesinde bundan yeterince elde edilebilecek kadar bulunduran iki bitki vardır. Dünya'daki şekerin %70'i şeker kamışından üretilir.

Lokum; su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.

Sütlaç, çeşitli mutfak kültürlerinde bulunabilen bir tatlı.

İçki ya da alkollü içecek, etanol içeren bir içecektir. Likör, viski, cin, votka, rom, tekila, şarap, bira, vermut; dünyada yaygın olarak tüketilen içkilerdendir. Alkollü içeceklerin tarihi'nin Neolitik dönemli erken bir tarihe kadar uzanması düşünülmektedir. Alkollü içeceklerin tüketimi, birçok kültürde önemli bir sosyal rol oynar. Çoğu ülkede alkollü içeceklerin üretimini, satışını ve tüketimini düzenleyen yasalar vardır. Düzenlemeler, yüzde alkol içeriğinin etiketlenmesini ve bir uyarı etiketinin kullanılmasını gerektirebilir. Yasal içki içme yaşı dünya genelinde 15 ile 21 yaş arasında değişir. Bazı ülkeler bu tür faaliyetleri tamamen yasaklıyor, ancak alkollü içecekler dünyanın birçok yerinde yasaldır. Alkolün sağlık üzerindeki olumsuz etkileri birçok ülkelerde önemli sorun hâline gelmiştir.

Dondurma, içine şeker katılmış çeşitli meyve suları ya da sütten soğutmak suretiyle elde edilen soğuk bir tatlıdır. Eş anlamlısı buzkaymak sözcüğüdür. Ayrıca meyveli buz ve freezie türleri de vardır. El ile ya da elektrikli makinelerde yapılabildiği gibi dondurma buzdolapları ile de hazırlanabilir. 100 g dondurma 100-200 kalori verir. A, B, D vitaminleriyle, kalsiyum, yağ, protein ve fosfor yönünden zengin bir gıdadır. Artık piyasada hemen her çeşidi olan dondurmaları servise hazır paket şeklinde her mevsimde bulmak oldukça kolaydır. Yaz kış yenilmesi tavsiye edilir. Her çeşit kuru ve yaş meyve ile hazırlandığı gibi cevizli, fıstıklı, çikolatalı, karamelli vb. olan çeşitleri piyasada sıklıkla tüketilmektedir. Dondurmalar elle, makine yardımıyla ya da döverek yapılabilir. Bazı yörelere has dondurmalar vardır örneğin Kahramanmaraş Dondurması. Kendine has dondurması olan ülkeler vardır. Birleşik Krallık, Japonya, Finlandiya, Yunanistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Almanya ve İtalya'nın yanı sıra Türkiye'de de Kahramanmaraş, dondurması ile ünlüdür.

Haribo, Alman şekerleme üreticisi. 1920 yılında Hans Riegel isimli girişimci tarafından Bonn'da temeli atılmıştır. İlk olarak ticari kayda geçen malvarlıkları bir çuval şeker, mermerden yapılma bir tezgâh, gaz ocağı, küçük bir kazan, bir merdane ve bir taburedir. Jöleli şekerleriyle ün yapan Haribo firması, kısa sürede Bonn'un önde gelen özel kuruluşlarından biri haline gelmiştir. 1922 yılında dansçı ayıdan esinlenerek dünyadaki ilk meyve aromalı jöleli şekerlemesini üretir. Bu Ayıcık daha sonraları HARIBO Altın Ayıcık olarak dünya çapında ün kazanacaktır. Haribo günümüzde yaklaşık 6.000 çalışanıyla Almanya'daki 5 fabrikanın yanı sıra Avrupa geneline yayılmış 13 tesiste üretim yapmakta, ürünleri 100'den fazla ülkede satışa sunulmaktadır. Haribo 2003 yılından beri Türkiye'deki modern tesislerinde Türkiye ve Orta Doğu pazarları için üretim yapmaktadır.

Fanta, The Coca-Cola Company firmasının ürettiği ve ilk kez 1940 yılında Nazi Almanyası'nda tanıtılan meyveli meşrubat markasıdır. Yedigün (Mirinda), Sunkist, Crush, Slice, Tango, Bluna, iOrange gibi markalar Fanta ile rekabette olmaya çalışmaktadırlar. Dünya çapında 100'den fazla Fanta Citrus ve Fanta lezzetleri mevcuttur.

Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır.

Sprite, limon ve misket limonu aromalı bir gazozdur. Kafein içermez. The Coca-Cola Company tarafından 1961'den beri üretilmektedir. Sprite Ice, Sprite Remix ve Sprite Zero Sugar türleri de vardır.
- Sprite'a Avustralya, İngiltere, Yeni Zelanda ve İsviçre'de limonata adı verilmektedir.
- Sprite karbondioksit, sitrik asit, karbonatlı su, sodyum sitrat, doğal esanslar ve sodyum benzoat içerir. Şişesi rafine edilmiş petrolden üretilir.
- Sprite’in şişesi rafine edilmiş petrolden yapılmıştır.

Pakistan-Türkiye ilişkileri, Pakistan ve Türkiye arasında 1947'den beri süren uluslararası politikaları içerir.

Kurabiye un, yağ, badem, fıstık, fındık, kakao gibi malzemelerle yapılan Orta Doğu ve Balkanlar'a özgü bir çeşit bisküvidir.

Murat Şeker, Türk film yapımcısı ve yönetmeni. SugarWorkz film şirketinin sahibidir.

Nestea, Nestlé & The Coca-Cola Company ortaklığıyla üretilen bir buzlu çay markasıdır. Alkolsüzdür. 1948 yılında İsviçre'de kurulmuştur. 1977 yılından itibaren Unilever & Pepsi ortaklığının ürettiği Lipton Ice Tea'ye karşı rekabet amacıyla üretilmeye başlanmıştır. Coca-Cola tarafından üretilir ve Nestlé tarafından dağıtılır. Bu, sıvı ve toz çay konsantreleri, buzlandırılmış çaylar ve satıcı veya satış makinesi tarafından dağıtılan hazır içecek şişeleri dahil olmak üzere düzenli ve diyet formları, çay ürünleri, çeşitlerini sağlar. İçecek farklı ülkeye bağlı olarak, çeşitli tatlarla geliyor.

Cornetto, İngiltere/Hollanda kökenli Unilever şirketinin bir parçası olan ve birçok ülkede farklı isimlerle faaliyet gösteren koni şekilli dondurma markası. Algida'nın bir ürünüdür. İtalyancada "küçük boynuz" anlamına gelir. Süt bazlı dondurmadan bitkisel yağ bazlı tatlıya kadar çeşitli varyasyonlar mevcuttur.

Türkiye'de radyo, Türkiye'de ilk radyo yayını 6 Mayıs 1927'de yapıldı. İlk amatör radyo denemesi Fransız'ların hediye ettiği telsiz ile 19 Mart 1923 tarihinde denenmiş fakat bu deneme başarılı olmamıştır.

Kalıp çikolata dikdörtgen ya da kare biçimli levha formlu çikolata'lı bir şekerleme'dir. Ticari kullanım için üretilen dökme çikolatadan, ayrıca pastiller, bonbonlar ve çikolatalı trüf mantarları gibi çikolatalardan ayrılır. Çoğu zaman üzeri çizgilerle beraber parçalara bölünür. İngilizce konuşulan ülkelerde çikolata kalıbı, genellikle çikolatadan oluşan veya başka içerikler içeren tipik bir atıştırmalık olan ara öğüne karşılık gelir. İlk katı çikolata kalıbı 1847'de İngiltere'nin Bristol eyaletinde J. S. Fry & Sons şirketi tarafından üretildi. Daha sonra 1866'da Fry's Chocolate Cream olarak seri üretildi.
Hi-C, The Coca-Cola Company'nin Minute Maid bölümü tarafından yapılan meyve suyu aromalı bir içecektir. 1946'da Niles Foster tarafından yaratıldı ve 1947'de piyasaya sürüldü. Tek orijinal tadı turuncu idi.

Extra Wrigley'den Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika ile Avustralya'nın bazı bölgelerinde bulunan mint ve sakız markasıdır. 1991'den beri Kanada'da bulunan bir çiklet ve nane şekeri hattıdır. Eclipse, Excel'in Amerikan versiyonudur.