Andy Warhol, Amerikalı ressam, film yapımcısı ve yayıncı. Pop art akımının en önemli temsilcilerinden kabul edilir. Seri üretimin, seri üretim nesnelerinin sıkça kullanıldığı bir sanat türünü kullanır. Sanatçı, resimlerini afiş tekniği ile çoğaltmıştır. Bu radikallik aslında bir tepkidir ve çağın toplumsal olaylarıyla bir bütünlük içindedir.
Andrea Mantegna, İtalyan gravürcü ve Rönesans ressamı. Dünyanın her yerinde rakursiye en güzel örnek gösterilen tablosu Türkçe adıyla Ölü İsa'dır. Bunun dışında Rönesans'ı anlatan yüzlerce tablosu da vardır.
Gilbert Charles Stuart, Amerikalı ressam.
Courtauld Güzel Sanatlar Enstitüsü, Londra Üniversitesi'nin bir kolu olarak sanat tarihi üzerine eğitim veren kurum.
Aziz Antonio'nun azabı Michelangelo' nun en erken bilinen, boyutlarıinda, tempera ve yağlı boya tablosudur.
Frederic Sackrider Remington Amerikalı bir ressam, illüstratör, heykeltıraş ve özellikle eski batı Amerika'sı üzerine yoğunlaşmış bir yazardır. Yazılı eserlerinde 19. yüzyılın son çeyreğinin Amerika'sını anlatır ve kovboyların, yerlilerin, Amerikan askerlerinin anlatımlarına bolca yer verir.
Bill Viola, Amerikalı modern video artisti. Yeni medya alanında elektronik, ses ve görüntü teknolojisi eserleri ortaya koymuştur. Eserleri doğum, ölüm ve bilinç yönleri gibi temel insan deneyimleri arkasındaki fikirlere odaklanmaktadır.
Lemuel "Francis" Abbott, İngiliz portre ressamı.
Burhan Cahit Doğançay, Türk fotoğrafçı ve ressam. Doğançay esasen, yarım asır boyunca dünyanın muhtelif şehirlerinde izlediği duvarları sanat eserlerine entegre etmesiyle tanınmıştır. En ünlü tablosu olan Mavi Senfoni, 2009 yılında Murat Ülker tarafından 2,2 milyon TL'ye alınmıştır.
En pahalı tablolar listesi, bugüne kadar alınıp-satılmış, yani piyasa görmüş, bilinen en pahalı tabloların listesidir. Bu listede Dünyanın bilinen en pahalı tabloları ödenen fiyatlara göre sıralanmıştır. Listedeki en eski satış 1987 yılına aittir. Mevcut rekor fiyat, Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi tablosu için Kasım 2017'de ödenen yaklaşık 450 milyon dolardır.
Winslow Homer,. Amerikalı ressam ve grafiker. 19. yüzyıl Amerikası ve Amerikan sanatının seçkin üyelerinden biri olarak kabul edilir.
Büyük ölçüde kendi kendini yetiştirmişti. Boston'da bir litografyacının yanına çırak olarak eğitim gördü. Kariyerine ticari illüstratör olarak başladı. 21 yaşına geldiğinde Boston'da çıkan Ballou's Pictorial ve New York'ta çıkan Harper's Weekly dergilerinin ressamı olarak ünlenmişti.
Alex Katz Pop art akımı içinde yer alan Amerikalı figüratif ressam. uluslararası birçok sanat galerisinde yer alan, resim, heykel ve baskılarıyla ünlüdür.
James Sharples 1794 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'ne göçen İngiliz portre ressamı. İlk olarak 1779'da Royal Academy of Arts sergi gerçekleştirdi.
Cristofano dell'Altissimo Floransalı İtalyan ressam.
Sir Godfrey Kneller 17. yüzyılın sonlarında ve 18. yüzyılın başlarında İngiltere'nin önde gelen portre ressamıydı. Kneller, II. Charles'tan I. George'e kadar İngiliz hükümdarlarının saray ressamlığını yaptı.
Thomas Cole (1801-1848), Britanya doğumlu Amerikalı sanatçı ve Hudson Nehri Ekolü sanat hareketinin kurucusuydu. Cole, yaygın olarak ilk Amerikan manzara ressamı olarak kabul edilir. Romantik manzara ve tarih resimleriyle tanınırdı. Avrupalı ressamlardan etkilenmiş, ancak güçlü bir Amerikan duyarlılığı ile kariyeri boyunca üretkendi ve öncelikli olarak tuval üzerine yağlıboya ile çalıştı. Resimleri tipik olarak alegoriktir ve genellikle karamsarlığı andıran doğal manzaralara karşı kurulmuş küçük figürleri veya yapıları tasvir eder. Genellikle gerçeklerden kaçar ve Yeni Dünya'yı, onun içinde büyüyen Sanayi Devrimi dönemindeki Britanya'nın dumanlı şehir manzaralarıyla tezat oluşturan doğal bir cennet olarak çerçeveler. Genellikle muhafazakar olarak görülen eserleri, sanayileşme, şehircilik ve batıya doğru genişlemenin çağdaş eğilimlerini eleştiriyor.
Ferdinand Schmutzer Avusturyalı bir fotoğrafçı ve oymacıydı.
Sör Henry Blount (1602–1682), 17. yüzyıl İngiliz toprak sahibi, gezgin ve yazardı.
William Dobson, İngiliz ressam. Bir portreciydi ve çağdaşı John Aubrey tarafından "İngiltere'nin şimdiye kadar yetiştirdiği en mükemmel ressam" olarak övülen ilk önemli İngiliz ressamlardan biriydi. Nispeten genç yaşta öldü ve son yılları İngiliz İç Savaşı yüzünden sekteye uğradı.
Saman Arabası, İngiliz ressam John Constable'ın 1821 tarihli bir tablosudur. Tablo, Suffolk ve Essex arasındaki Stour Nehri üzerindeki kırsal bir manzarayı tasvir etmektedir. Londra'daki National Gallery'de asılıdır ve "Constable'ın en ünlü resmi" ve en büyük ve en popüler İngiliz tablolarından biri olarak kabul edilir.