
Böcekler eklem bacaklılar (Arthropoda) şubesinin sınıfı ve tür ve takson bakımından en kalabalık hayvan sınıfıdır. 1.000.000'dan fazla olan tür sayılarıyla Dünya'daki en fazla türe sahip canlılardır. Dünya'nın hemen hemen her yerinde bulunur ve bazen çok yoğun popülasyonlarda görülebilirler. Her yıl birkaç bin böcek türü tanımlanmaktadır. Toplam tür sayısının 2.000.000 ila 30.000.000 kadar olduğu tahmin edilmektedir. Tür, cins, familya gibi taksonomik kategoriler bakımından 6-10.000.000 sayıya ulaşırlar ve Dünya'daki hayvanların %90 kadarını oluştururlar.

Kelebek, böceklerin, pul kanatlılar veya kelebekler (Lepidoptera) takımının kanatlı fertlerine verilen genel ad. 150.000 kadar türü bilinmektedir.

Yeşilbaş, Ördekgiller familyasından bir yüzücü ördek türüdür.

Coleoptera veya Kın kanatlılar, Holometabola üsttakımına bağlı boyları 1 mm - 15 cm arası olan bir böcek takımıdır. Renk ve biçimleri farklılık gösterir. Ortak özellikleri, ön kısımlarının sert ve kalın kanat örtülerine dönüşmüş olmasıdır. Antenleri çeşitli şekildedir. Ağızları ısırıcı ve çiğneyicidir. Mağarada yaşayanlar hariç hepsinin gözü vardır.

Ak sungur veya akdoğan, doğangiller (Falconidae) familyasından Doğan (Falco) cinsinin, çok büyük, iri ve geniş gövdeli yırtıcı bir kuş türü.

Pars veya leopar kedigiller (Felidae) familyasından Panthera cinsinin 4 büyük kedi türünden biridir. Önceleri parsın, aslan ve panterin melezi olduğu düşünülüyordu. Leopar ismi de Latince Leo (aslan) ile panter manasında kullanılan Pard kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. İlk doğa bilimciler leopar ve panterleri renkleriyle değil de panterin daha uzun olan kuyruğunu dikkate alarak kuyruk uzunluklarıyla ayırmışlardır.

Yusufçuk, odonata takımına ait, kanatlarını dinlenmeleri sırasında yanlara açık olarak yatay tutmalarıyla kızböceklerinden ayrılan bir alt takımdır. Büyük birleşik gözleri, güçlü saydam kanatları, göz alıcı renkleri ve uzunca vücutlarıyla tanınırlar. Vücutları kuvvetli yapıda ve hiçbir zaman düz değildir. Hareketleri daha hızlı ve devamlıdır. Bağırsak solunumu yaparlar. Göller ve durgun sularda sıkça bulunurlar.

Sarıasmagiller ya da Oriolidae, renkli, eski dünya serçelerini kapsayan bir ötücü kuşlar familyası.

Küçük kumru, güvercingiller (Columbidae) familyasından bir kuş türü.

Küçük kerkenez, doğangiller (Falconidae) familyasından küçük bir doğan türü. Bilimsel adı Alman doğa bilimci Johann Andreas Naumann'dan gelir.

Ancyra, Eurybrachidae familyasına bağlı bir böcek cinsidir. Ön kanatlarında birer parlak benek ve bu beneklerin yanından uzayan iki uzun iplikçiğe sahiptirler. İki anten ve büyük göze benzeyen bu yapılar bir biyolojik taklitçilik örneğidir.

Staphylinidae, Staphylinoidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır. Yılda yaklaşık 600 kadar yeni türü kaydediliyor. Fosillerine 200 milyon yıl önce Trias Döneminden beri rastlanıyor.

Pars odun güvesi, odun güvesigiller (Cossidae) familyasından çeşitli bitki türlerine zarar veren bir odun güvesi türü.

Benek gerdanlı aynak Threskiornithidae familyasında yer alan bir aynak türüdür. Afrika'da tropikal bölgelerde bataklık ormanlarda bulunur.

Papilio zelicaon ya da kılıçkuyruk Kuzey Amerika'nın batısında sık rastlanan bir kuyruklu kelebek. Kanatlarının üst ve alt kısımları siyah renktir. Ama üst kanat göze çarpan sarı beneklere sahiptir. Bu da kelebeğe sarı bir görünüm verir.
Salmo coruhensis veya bilinen adıyla Çoruh alabalığı, tatlı suda yaşayan alabalıkgillerden bir kırmızı benekli alabalık türüdür. Karadeniz'e akan Türkiye'deki ve muhtemelen Gürcistan'daki akarsularda yaşamaktadır. 2010 yılında tanımlanmıştır. İsmini Çoruh Nehri'nden almıştır.

Orman Bakırı Güzeli, Lycaenidae ailesinden bir kelebek türü.. 1758 yılında Carl Linnaeus tarafından keşfedilmiştir.

Siyah gagalı amazon, Jamaika'ya endemik bir papağandır. Bazen siyah gagalı papağan olarak adlandırılan bu amazon papağanı çoğunlukla yeşildir ve kanatlarında küçük kırmızı lekeler bulunur ve bazen kafasında benekler bulunur. Gagası, Jamaika'da da yaşayan sarı gagalı amazon da dahil olmak üzere diğer birçok amazondan ayırt edilmesini kolaylaştırmaktadır. 25 santimetre (9,8 in) civarındaki boyuyla en küçük Amazona türüdür.

Pityriasis gymnocephala Borneo'ya endemik, Passeriformes takımında sınıflandırılan monotipik Pityriaseidae familyasının Pityriasis monotipik cinsinin tek kuş türüdür. Gizemli ve çok yaygın olarak görülmeyen bu tür Borneo adasının yağmur ormanlarında yaşar.

Zıpzıplar (Hesperiidae), Papilionoidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır. Güzdüzcüldür. Kelebek olarak da adlandırılırlar. ismini hızlı ve zıplamayı andıran uçuş şeklinden almıştır. Küçük ila orta boy genellikle soluk renkli veya turuncumsu, nispeten büyük gözlü, çengelli uçlu kısa antenli ve tıknaz gövdeli yapıdadırlar.