Comunidad Valenciana, İspanya'nın özerk bir topluluğudur. 5 milyondan fazla nüfusuyla Endülüs, Katalonya ve Madrid'den sonra en kalabalık dördüncü İspanyol özerk topluluğudur. Aynı adı taşıyan başkenti Valensiya, İspanya'nın üçüncü en büyük şehridir. Topluluk, İber Yarımadası'nın doğu tarafında, Akdeniz kıyısında yer almaktadır. Kuzeyde Katalonya, batıda Aragon ve Kastilya-La Mancha ve güneyde Murcia özerk toplulukları ile komşudur. Valensiya Topluluğu, Castellón, Valensiya ve Alicante olmak üzere üç ilden oluşur.
Güney Amerika, Amerika'nın güneyinde bulunan bir kıta. Güney Yarımküre'de bulunmasına rağmen topraklarının küçük bir kısmı Kuzey Yarımküre'de yer almaktadır. Büyük Okyanus'un doğusunda, Atlas Okyanusu'nun batısında, Kuzey Amerika'nın güneyinde ve Antarktika'nın kuzeyinde bulunur. Güney Amerika, 17.840.000 km karelik bir yüzölçümüne sahiptir. Dünya yüzeyinin yaklaşık olarak %3,5'ini kaplamaktadır. 2005 yılına göre nüfusu 371.000.000'dan fazladır. Güney Amerika kıtalar arası yüzölçümü sıralamasında dördüncü ve nüfusta beşincidir.
Vietnam Savaşı veya İkinci Çinhindi Savaşı, Doğu Bloku ülkeleri olan Kuzey Vietnam, Çin ve Sovyetler Birliği ile ABD ve ABD destekçisi anti-komünist Güney Vietnam arasında yaşanan savaştır. Kore Savaşı'ndan sonra Soğuk Savaş'ın ikinci sıcak çatışması olmuştur. ABD, 1963-1973 yılları arasında savaşa dâhil olmuş ve 60.000 kadar asker kaybetmiştir. ABD kamuoyu, savaşa girilmesini sorgulamış ve savaştan sonra Anti-Amerikancılık yükselmiştir.
Palau, resmî adı ile Palau Cumhuriyeti, Okyanusya'nın batısında bir ada ülkesidir. Mikronezya ile paylaştığı Caroline Adaları'nın batı zincirinde bulunan yaklaşık 340 adadan meydana gelir. Yüzölçümü 466 km²'dir. Koror en kalabalık adadır. Başkent Ngerulmud Koror'un kuzeyinde, Babeldaob adasındaki Melekeok eyaletinde bulunur. Doğuda Mikronezya, güneyde Endonezya ve batıda Filipinler ile deniz sınırı bulunur.
Kuzey Mariana Adaları ya da resmî adı ile Kuzey Mariana Adaları Milletler Topluluğu, Büyük Okyanus'un kuzey kesiminde Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı ancak Amerika Birleşik Devletleri'nin ada bölgeleri'ne dâhil olarak A.B.D.'nin yapısına entegre olmayan sadece siyasi birlik içerisinde olan Okyanusya adalar topluluğudur. Kuzey Mariana adalarının başkenti Saipan'dır.
Filipinler Denizi Filipinler'in doğusundaki bir kıyı denizidir. Palau'dan Japonya'ya kadar olan bir alanı kaplayarak batı Büyük Okyanus'un bir parçasını oluşturur.
Nijerya İç Savaşı, diğer adıyla Biafra Savaşı, 6 Temmuz 1967-13 Ocak 1970 tarihleri arasında süren savaş. Nijerya'nın güneydoğu illerinin Biafra Cumhuriyeti adı altında ülkede ayrılmak istemesi sebebiyle çıkmıştır.
Fransa'da La Résistance (direniş) olarak da anılan Fransız Direnişi, II. Dünya Savaşı sırasında Fransa'nın Almanya tarafından işgal edilmesine karşı çıkan kaçak hareketler ve şebekeler topluluğuna; ve bu toplulukların 22 Haziran 1940 tarihinde ilan edilen ateşkes ile 1944 yılındaki kurtuluşa kadar geçen süredeki ortak eylemlerine verilen addır.
Peleliu Muharebesi, Peleliu Adası'nda 1944 yılı Eylül ve Kasım ayları arasında Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya arasında II. Dünya Savaşı'nın Pasifik Cephesi'nde gerçekleşmiş bir muharebe.
Ngerulmud, Büyük Okyanus'un kuzey kesiminde yer alan ada ülkesi Palau'nun başkentidir. Ülkeyi oluşturan eyaletlerden biri olan, ülkenin de en büyük adası konumunda olan Babeldaob adasında yer alan Melekeok'da bulunmaktadır. Ngerulmud, nüfus bakımından bağımsız ülkeler arasında dünyanın en az nüfusuna sahip başkenti konumundadır.
Mariana ve Palau Adaları Seferi, II. Dünya Savaşı Pasifik Cephesi'nde, Haziran 1944 ile Kasım 1944 arasında gerçekleşen Merkezî Pasifik'te Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri ve Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu'nun stratejik kilit harekâtlarıdır. Bu sefer 15 Haziran 1944te'de Saipan Muharebesi ile başlamış ve 27 Kasım 1944 günü Peleliu Muharebesinin kazanılmasıyla sona ermiştir.
1990'lar, 1 Ocak 1990 tarihinde başlayan ve 31 Aralık 1999 tarihinde biten Miladi takvimin on yılıdır.
Palau pasaportu Palau, Meyuns'da Pasaport Ofisi merkezinde Palaulu vatandaşlara verilen uluslararası bir seyahat belgesidir.
Florence Nightingale Müzesi, Selimiye Kışlası, Kuzey-Batı kulesinde yer alan bir müzedir. 1854 yılında Osmanlı ve İngiliz Ordularının Rusya'ya karşı savaştığı Kırım Savaşı sırasında, modern hemşireliğin kurucularından sayılan Florence Nightingale ve ekibi tarafından askerî hastane olarak kullanılan Selimiye Kışlası'ndaki, dönemin hatıra ve eşyası bu müzede sergilenmektedir. Müzede, Florence Nightingale'e ait pek çok el yazması not, mektup ve kullandığı eşya bulunmaktadır.
UTC+09:00, UTC'den 9 saat ileri zaman dilimi.
Palau bayrağı günümüzde kullanılan hâli ile 1 Ocak 1981 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.
Chelbacheb olarak da bilinen Palau'daki Rock Adaları Palau'nun Güney Lagün'ünde Koror ve Peleliu devletleri arasında yer alan bir mercan adaları grubu ve Koror Devleti'nin bir bölümüdür. Ada grubunda farklı kaynaklara göre 250 ila 300 arasında ada bulunmaktadır. Adaların toplam alanı 47 kilometrekaredir. Adaların yüksekliği 207 metreye kadar çıkmaktadır. Adalar, 2012 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
Koror, Palau'nun en büyük şehri. 2015 Nüfus sayımına göre 11.444 kişilik bir nüfusu vardır.
Palau-Türkiye ilişkileri, Palau ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Japonya'nın Tokyo kentindeki Türk büyükelçiliği de Palau'ya akreditedir.
Hans Jordan İkinci Dünya Savaşı'nda yer alan bir Alman generaldir.