.bn, Brunei'nin internet ülke kodudur. Brunei Telekom (TelBru) tarafından yönetilmektedir.

Malayca, Güneydoğu Asya ve Okyanusya üzerinde yaygın olarak konuşulan bir Avustronezya dili. Yaklaşık 300 milyon kişi tarafından konuşulmakta olup Brunei, Endonezya, Malezya ve Singapur'un resmi dilidir. Malayca aynı zamanda Cocos Adaları, Doğu Timor, Tayland, Papua Yeni Gine ve Filipinler'in bazı bölgelerinde konuşulmaktadır.
Brunei'deki şehirler listesi
- Badas
- Bandar Seri Begavan
- Bangar
- Kerangan Nyatan
- Kuala Abang
- Kuala Belait
- Labi
- Labu
- Lamunin
- Lumut
- Medit
- Muara
- Penanjong
- Seria
- Sukang
- Telingan
- Telisai
- Tutong

Borneo yüzölçümü açısından dünyanın en büyük üçüncü adasıdır. Güneydoğu Asya'da bulunur ve Endonezya, Malezya ve Brunei tarafından paylaşılmıştır.

Brunei, resmî adıyla Brunei Ülkesi, Barışın Ülkesi veya Bruney Darüsselam, Güneydoğu Asya'daki Borneo adasında yer alan sultanlık. Ülkenin tek komşusu Malezya'dır. Başkenti Bandar Seri Begavan'dır. İslami monarşi ile yönetilen ülkenin resmî dili Malaycadır. Ülkenin gelir kaynaklarının başında doğal gaz ve petrol vardır. Ülke ekonomisi Sultan'ın ve Shell'in elindedir. Katar'dan sonra GSMH ölçütüne göre dünyanın en zengin ikinci ülkesi olarak kabul edilmektedir.

Brunei doları, 1967 yılından beri Brunei Sultanlığı'nın para birimidir. Genellikle dolar simgesi olan $ ile birlikte kullanılır. 100 sen (Malayca) ya da cents (İngilizce) 1 Brunei dolarına eşittir.

Brunei bayrağı, Brunei Sultanlığı'nın resmi bayrağı.

Brunei pasaportu, Brunei vatandaşlarına yurt dışı seyahatleri için verilen belgedir.

UTC+08:00, UTC'den 8 saat ileri zaman dilimi.
Brunei Sultanlığı Hükûmeti, belirli ülkelerin vatandaşları vize almak zorunda kalmadan 90, 30 veya 14 güne kadar turizm veya iş amaçlı Bruney'e seyahati sağlamaktadır. Bu ülkelerin çoğu gelişmiş ülke olarak kabul edilmektedir. Tüm ziyaretçiler 6 ay geçerli bir pasaport tutmak gerekir.
Brunei Araştırma Bölümü Brunei dış istihbarat kuruluşudur. Bir Wikileaks yazısından başka ona ait hiçbir bilgi yoktur.

Tutong, Brunei'nin ilçelerinden biridir. İlçe, ülkenin orta batı kesiminde yer almaktadır. Yüzölçümü 1,116 km² olan ilçenin nüfusu 20 Haziran 2011 tarihi itibarı ile 43,852'dir. İlçenin merkezi Pekan Tutong'dur.

Brunei-Muara, Brunei'nin ilçelerinden biridir. İlçe, ülkenin en ortasında yer almaktadır. Yüzölçümü 571 km² olan ilçenin nüfusu 20 Haziran 2011 tarihi itibarı ile 279,924'tür. İlçenin merkezi aynı zamanda ülkenin başkenti olan Bandar Seri Begavan'dır.

Temburong, Brunei'nin ilçelerinden biridir. İlçe, ülkenin en doğusunda yer almakta olup Malezya ile enklav oluşturmaktadır. Yüzölçümü 1,304 km² olan ilçenin nüfusu 20 Haziran 2011 tarihi itibarı ile 8,852'dir. İlçenin merkezi Bangar'dır.

Brunei, idari olarak dört ilçeye ayrılmaktadır.

Brunei'de eşcinsellik genel toplumdan kabul görülmemektedir ve hemcins cinsel ilişkiler yasaktır. Şeriat hukukunun yürürlüğe girmesiyle yasal seviyede Müslümanlar, Müslüman olmayanlardan ayırt edilmektedir: hemcins cinsel ilişkileri yasaklayan yasaya aykırı davranan Müslümanlar recme, Müslüman olmayanlar ise 10 yıla kadar hapis cezasına tabidirler.

Brunei'de turizm, Brunei turizmini macera turizmi, ekoturizm ve İslam turizmini içerecek şekilde çeşitlendirmeyi planlayan Temel Kaynaklar ve Turizm Bakanlığı tarafından yönetilmektedir.

Brunei ve Türkiye ilişkileri önceden Kuala Lumpur Büyükelçiliğine akredite iken Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği Ekim 2013'te faaliyete geçmiştir.

Brunei'nin resmî devlet dili, Malezya ve Endonezya'daki standartların temelini oluşturan aynı lehçe olan Standart Malayca olmasına rağmen Brunei'de konuşulan çeşitli diller mevcuttur. Resmî dil olan Malaycanın kullanımı, 29 Eylül 1959'da Brunei'nin 1959 anayasasının imzalanmasıyla yürürlüğe girmiştir.