İçeriğe atla

PediaPress

PediaPress Logosu
PediaPress Logosu
PediaPress tarafından basılmış bir örnek kitap
PediaPress tarafından basılmış bir örnek kitap
PediaPress Kitapları
PediaPress Kitapları

PediaPress 2014 yılında Almanya'da bir grup girişimci tarafından kurulmuş bir matbaa şirketidir.[1][2]

Amacı

Wikipedia'yı somut bir kitap haline getirmektir. Kuruluşun internet sitesinden kitap siparişi verilebilmektedir.[3]

Kaynakça

  1. ^ Şafak, Yeni (4 Nisan 2014). "Wikipedia kitap haline geliyor". Yeni Şafak. 25 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2021. 
  2. ^ "print-on-demand: Eigenes Buch aus Wikipedia-Artikeln machen - PC-WELT". web.archive.org. 28 Temmuz 2010. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2021. 
  3. ^ "Wikipedia Goes POD With Book Creation Tool From PediaPress | The Independent Publishing Magazine". www.theindependentpublishingmagazine.com. 13 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Abdullah Gül</span> 11. Türkiye cumhurbaşkanı (2007–2014)

Abdullah Gül, Türk ekonomist, akademisyen, siyasetçi ve Türkiye'nin 11. cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanlığı görevini 2007 - 2014 yılları arasında sürdürmüştür. Bu görevinden önce 4 aylığına 2002 - 2003 yılları arasında Türkiye Başbakanı olarak görev almıştır. 2003 - 2007 yılları arasında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ortahisar</span> Trabzonun merkez ilçesi

Ortahisar, Trabzon ilinin bir ilçesi olup doğusunda Yomra, batısında Akçaabat ve güneyinde Maçka İlçeleri ile çevrilidir. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Trabzon merkez ilçesinin kaldırılması sonucu ilçe olmuştur. Trabzon'un en kalabalık nüfuslu ilçesidir. Ortahisar kırsalında 9 kasaba ve 38 köy bulunmaktaydı, kabul edilen kanun ile hepsi mahalle statüsüne geçiş yapmıştır.

Yeni Şafak, sosyal muhafazakâr ve İslamcı bir günlük gazete. Yayın hayatının ilk dönemlerinde İslamcı ve liberal yazarların bir arada bulunmasıyla öne çıkan gazetedir. Albayrak Medya Grubu grubu bünyesinde yer alan gazete, 23 Ocak 1995 yılında yayın hayatına başlamıştır.

<i>Sabah</i> (gazete) Türkiyede faaliyetlerini sürdüren günlük gazete

Sabah, Türkiye'de 22 Nisan 1985'te yayımlanmaya başlanan günlük gazete. Sloganı "Türkiye'nin en iyi gazetesi"dir. Gazete, 1997 yılının Ocak ayından itibaren internet üzerinden de yayımlanmaya başlamıştır. 2007 yılında TMSF'ye devredilen ve ardından Turkuvaz Medya Grubu'na katılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'tır.

<span class="mw-page-title-main">Jimmy Wales</span> Vikipedinin iki kurucusundan biri olan Amerikalı internet girişimcisi

Jimmy Donal "Jimbo" Wales, Vikipedi'nin iki kurucusundan biri olan Amerikalı internet girişimcisi. Jimmy Wales bunun yanında Vikipedi ve çeşitli viki projelerini yöneten, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wikimedia Vakfı'nın kurucusu ve ayrıca Wikimedia ile bağlantısı olmayan ve kâr amaçlı bir barındırma hizmeti olan Fandom adlı şirketin de kurucusudur.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi</span> Ücretsiz ve reklamsız internet ansiklopedisi

Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan; özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız ve kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkçe Vikipedi</span> Vikipedinin Türkçe sürümü

Türkçe Vikipedi, Vikipedi'nin 5 Aralık 2002'de başlatılan Türkçe sürümüdür. Madde sayısına göre 25. en büyük Vikipedi sürümüdür. 21 Ekim 2024 günü saat 05.30 itibarıyla (UTC) 623.163 maddeye ulaşmıştır.

<i>Bay Pipo</i> Soner Yalçın ve Doğan Yurdakulun yazdığı kitap

Bay Pipo / Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı: Hiram Abas, Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul'un 1999'da yayımlanan kitabı.

Halil İbrahim Akpınar, Türk bürokrat.

<span class="mw-page-title-main">Portekizce Vikipedi</span> Vikipedinin Portekizce sürümü

Portekizce Vikipedi Portekizce: Wikipédia em português, Vikipedi'nin Portekizce sürümüdür. Haziran 2001'de başlatılmıştır ve beşinci Vikipedi sürümüdür. Madde sayısına göre, sekizinci en büyük Vikipedi sürümüdür ve 21 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Portekizce Vikipedi'nin 1.135.459 maddesi, 3.138.290 kullanıcısı ve 51 hizmetlisi bulunmaktadır. Açıldığı günden beri 68.669.162 kez katkıda bulunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Fransızca Vikipedi</span> Vikipedinin Fransızca sürümü

Fransızca Vikipedi Fransızca: Wikipédia en français, Vikipedi'nin Fransızca sürümüdür. "Vikipedi"nin Fransızca yazılışı "Wikipédia"dır. Mart 2001'de başlatıldı.

<span class="mw-page-title-main">Cihan Aktaş</span> Türk gazeteci

Cihan Aktaş, Türk gazeteci, yazar ve mimar. Yazar Ümit Aktaş'ın kardeşidir. Aktaş'ın romanları, kadının uzunca bir süre boyunca ikinci ya da üçüncü bir öğe olarak yer aldığı Türk edebiyatı içerisinde atılmış büyük bir adım olarak vasfedilmiş, eserlerinde kadın haklarının kamusal alan savrulmalarının arka planında bir kadir kıymet bilmezlik mirası olduğunun altı çizilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">1979 Türkiye milletvekili ara seçimleri</span>

1979 Türkiye milletvekili ara seçimleri, TBMM 16. Yasama Dönemi içerisinde boşalan 5 milletvekilliği için yapılmıştır. Seçimler, 14 Ekim 1979'da 5 ayrı seçim bölgesinde yapıldı.

<span class="mw-page-title-main">Abdullah Gül tarafından yapılan cumhurbaşkanlığı ziyaretleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu madde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılan cumhurbaşkanlığı seyahatleri listesini içermektedir. 28 Ağustos 2007'de göreve başlayan Gül, görev süresinin dolduğu 28 Ağustos 2014'e kadar 4 farklı kıtada 63 farklı ülkeyi ziyaret etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi'de cinsiyet dengesizliği</span> Vikipedi topluluğunun büyük kısmının erkek olmasıyla sistematik ön yargıya neden olan durum

Vikipedi'de cinsiyet dengesizliği, Vikipedi topluluğuna mensup kişilerin %84 veya %91'inin erkek olması sonucunda ortaya çıkan ve sistematik önyargıya neden olan bir durumdur. Cinsiyet dengesizliği, Vikipedi'ye yönelik eleştirilerin en önemlilerinden biridir. Bu yüzden, Vikipedi topluluğundaki cinsiyet uçurumunu azaltmak için çeşitli girişimler ortaya çıktı. Vikipedi'nin kurucularından Jimmy Wales, Ağustos 2014'te BBC'ye verdiği bir röportajda, Wikimedia Vakfı'nın Vikipedi'deki cinsiyet dengesizliğini azaltmayı hedeflediğinden bahsetti. Wales, vakfın daha fazla sosyalleşmeye ve daha fazla yazılım değişimine açık olduğundan da bahsetti.

<span class="mw-page-title-main">Yılın Wikimedia Gönüllüsü</span> ödül

Yılın Wikimedia Gönüllüsü, Wikimedia Hareketi içindeki önemli başarılara dikkat çekmek ve Vikipedi editörleri ve Wikimedia projelerine katkıda bulunan kişileri onurlandırmak üzere Vikipedi'nin kurucu ortağı Jimmy Wales tarafından her yıl verilen bir ödüldür.

İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi, Eğitim ve Doktrin Komutanlığına bağlıdır. Narlıdere'de bulunmaktadır. Görevi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "istihkam" sınıfı subay, astsubay, uzman çavuş ve er yetiştirmektir.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi topluluğu</span> çevrimiçi ansiklopedi Vikipediyi oluşturan ve sürdüren katılımcılar topluluğu

Vikipedi topluluğu, çevrimiçi ansiklopedi Vikipedi'yi oluşturan ve sürdüren katılımcılar topluluğudur. Bireysel katkıda bulunanlar "Vikipedist" olarak bilinir. OxfordDictionaries.com Ağustos 2012'de "Wikipedian" kelimesini sözlüğüne ekledi.

<span class="mw-page-title-main">Deletionpedia</span> Silinen Wikipedia makalelerini toplayan web site

Deletionpedia, İngilizce Vikipedi'deki silinmiş makaleleri arşivleyen bir vikidir. Sitedeki her makalenin hızlı silinip silinmediği, hangi editörün sildiği gibi bilgiler ve makalenin tartışmasına erişilebilir. Site Şubat-Eylül 2008 arası etkinlik gösterdi. Aralık 2013'te ise yeni yönetimi göreve başladı.

Interim Register of Marine and Nonmarine Genera (IRMNG) bir yaşam veri tabanıdır.