Japonya, Doğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'un kuzeybatısında konumlanan ülke; Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna; kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi ve Tayvan'a kadar uzanır. De facto başkenti ve en büyük şehri Tokyo'dur. Adını oluşturan kanji karakterler, "güneş" ve "köken" anlamına geldiğinden "Doğan Güneşin Ülkesi" olarak adlandırılır.
Japonlar, Japon Takımadalarına ve %98,5'ini oluşturdukları Japonya'ya özgü bir etnik gruptur.
Naruhito, Japonya imparatoru. Babası imparator Akihito'nun 30 Nisan 2019'da tahttan feragat etmesi üzerine 1 Mayıs 2019'da Japonya'nın 126. imparatoru olarak Krizantem Tahtı'na oturdu. İmparator Akihito ve imparatoriçe Miçiko'nun büyük oğludur.
Türkiye Cumhuriyeti Madalya ve Nişanları, Bakanlar Kurulunun onayı ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile verilen altın kaplama semboldür. Devlet madalya ve nişanlarının çeşidini, verilecek kişileri, verilme, tescil, taşıma ve geri alınma usullerini, mirasçılara intikal şeklini, zayi halinde yapılacak işlemleri, bunların giderleri ile cezai müeyyidelere ilişkin esasları düzenler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda ayrıntılı olarak yer verilen № 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu'nda Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından madalya ve nişanlar nasıl ve hangi koşullarda verileceği ayrıntılı olarak yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nce verilen madalyalar kanunla kendi içerisinde birinci ve ikinci derece olmak üzere iki ayrı şekilde verilir.
İftihar Nişanı veya Nişan-ı İftihar, 19 Ağustos 1831 tarihinde Osmanlı Sultanı II. Mahmud'un emriyle oluşturulan şeref nişanıdır. Hilal Nişanı'nın astı, Mecidiye Nişanı'nın üstü olan bu nişan genel amaçlı olarak verilirdi. 1852 yılında nispeten daha az maliyetli olan Mecidiye Nişanı'nın oluşturulmasından sonra verilmediyse de II. Abdülhamid devrinden itibaren tekrar verilmeye başlandı.
Japonya'nın hükûmet kararnamesi ile belirlenmiş şehirleri veya belirlenmiş şehir , Japonya'da Yerel Özerklik Kanunu'nun 252. maddesinin 19. paragrafına göre Japonya Bakanlar Kurulu tarafından verilen bir yasal idari statüye sahip şehirlerdir.
İşgal Japonyası, Japonya'nın II. Dünya Savaşı'ndan sonra 1945-1952 yılları arasında Müttefik Devletler tarafından kontrol edildiği dönemdir. 1945'te Japonya'nın teslim olmasının ardından ülke General Douglas MacArthur önderliğinde ABD tarafından İngiliz Milletler Topluluğu'nun da desteği ile işgal edildi. Almanya'nın işgal edilmesinden farklı olarak, Sovyetler Birliği'nin Japonya üzerinde büyük bir etkisi olmamıştır. Ülkedeki yabancı askeri varlık Japonya tarihinde ülkenin yabancı bir güç tarafından işgal edildiği tek dönem olmuştur. Bu dönemde Japonya militarist bir diktatörlükten Roosevelt'in 1930'lardaki politikaları olan "New Deal" önceliklerini çağrıştıran bir parlamenter demokrasi haline geldi.
Yükselen Güneş Nişanı, uluslararası ilişkiler, Japon kültürünün tanıtımı, alanındaki gelişmeler, refahın geliştirilmesi veya çevrenin korunması gibi nedenlerden verilen Japon nişanıdır. Nişan, 10 Nisan 1875'te Japonya hükûmeti kararnamesiyle verilmeye başlanan ilk ulusal nişan idi. Yükselen Güneş tasarımı, Japonya'nın "yükselen güneş" kavramına paralel olarak yükselen güneş kadar güçlü olmayı simgelemektedir.
Kültür Nişanı, Japon sanatına, edebiyatına, bilimine, teknolojisine veya genel olarak kültür ile ilgili her şeye katkılardan dolayı verilen Japon nişanıdır. Nişan, 11 Şubat 1937 tarihinde oluşturuldu.
Dostluk Nişanı, Rusya ve Rus halkı ile ilişkileri geliştiren ve güçlendiren Rus ve yabancı ülke vatandaşlarına verilen Rus nişanıdır. Nişan, 2 Mart 1994'te Rusya devlet başkanı kararnamesiyle verilmeye başlanmış olup Sovyet Halk Kardeşliği Nişanı'nın yerini almıştır.
Onur Nişanı, siyasi, ekonomik, bilimsel, sosyokültürel, kamu, spor ve hayır faaliyetlerinde yüksek başarılar gösteren Rus vatandaşlarına verilen Rus nişanıdır. Nişan, 2 Mart 1994'te Rusya devlet başkanı kararnamesiyle verilmeye başlanmıştır.
Anavatan için Liyakat Nişanı, devlete olağanüstü katkılar nedeniyle Rus vatandaşlarına verilen bir Rus nişanıdır. Nişan, 2 Mart 1994'te Rusya devlet başkanı kararnamesiyle verilmeye başlanmıştır. Rusya'nın Aziz Andreas ve Aziz Yorgi nişanlarının ardından üçüncü üst düzey nişanı olup en üst düzey sivil nişandır.
Aziz Yorgi Nişanı, yabancı bir devletin saldırısına karşı üstün savunma başarısı gösteren üst düzey subaylara verilen bir Rus nişanıdır. Nişan, ilk olarak 26 Kasım 1769 tarihinde Çariçe Katerina döneminde verilmeye başlanmış olup Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 20 Mart 1992'de Rusya devlet başkanı kararnamesiyle yeniden verilmeye başlanmıştır. Adını Aziz Yorgi'den almaktadır ve Rusya'nın Aziz Andrew Nişanı'ndan sonraki ikinci üst düzey nişanı olup en üst düzey askerî nişanıdır.
Aziz Andreas Nişanı, devlete üstün hizmetler nedeniyle Rus vatandaşlarına verilen bir Rus nişanıdır. Nişan, Rusya'nın en üst düzey nişanıdır. Nişan, ilk olarak 1698'de Çar I. Petro döneminde verilmeye başlanmış olup Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1 Haziran 1998'de Rusya devlet başkanı kararnamesiyle yeniden verilmeye başlanmıştır. Adını Hristiyan azizlerinden Andreas'dan almaktadır.
Altın Uçurtma Nişanı, savaşta cesaret, liderlik veya komuta eden askerlere verilen verilen Japon nişanıydı. Nişan, 12 Şubat 1890'da İmparator Meiji tarafından İmparator Jimmu'nun anısına verilmeye başlanmıştır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra 1947 yılında Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanlığı tarafından kaldırılmıştır.
Japonya Hükûmet Mührü, ulusal mühürlerden biri, bakanlar kurulu ve Japonya hükûmeti tarafından resmi belgelerde kullanılan Pavlonya amblemidir. Toplu Pavlonya Mühürleri veya Pavlonya Çiçek Mühürleri olarak bilinen çeşitli Pavlonya mon biridir.
Aziz Michael ve Aziz George Nişanı, genel olarak yabancı bir ülkede olağanüstü askerlik dışı hizmet için ve yabancı ve devlet işlerine yapılan hizmetler için veril verilen bir Birleşik Krallık nişanıdır. Nişan, 28 Nisan 1818'de verilmeye başlanmış olup adını iki askeri aziz olan Mikâil ve George onuruna almıştır.
Kraliçe Tamara Nişanı, 4 Kasım 1918'den sonra Gürcistan'da savaşan Gürcü Lejyonu ve Alman Kafkasya Seferi üyelerine verilen bir Gürcü askerî nişanıydı.
735-737 Japonya çiçek hastalığı epidemisi Japonya'nın çoğunu etkileyen büyük bir çiçek hastalığı salgınıdır. Tüm Japon nüfusunun yaklaşık 1/3'ünü öldüren salgının ülke genelinde önemli sosyal, ekonomik ve dini yansımaları oldu.
Değerli Taç Nişanı, uluslararası ilişkiler, Japon kültürünün tanıtımı, alanındaki gelişmeler, refahın geliştirilmesi veya çevrenin korunması gibi nedenlerden verilen Japon nişanıdır. Nişan, 4 Ocak 1888 tarihinde Japonya hükûmeti kararnamesiyle verilmeye başlanmış olup Yükselen Güneş Nişanı'nın kadınlara verilen muadilidir. Başlangıçta beş sınıfı vardı, ancak 13 Nisan 1896'da altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflar eklendi.