Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal ve resmî bayrağıdır. Al renkli zemin üzerinde beyaz hilâl ve yıldız ile oluşmuş bayrak ilk olarak 1844 yılında Abdülmecid dönemindeki Tanzimat sürecinde kabul edilmiş, Cumhuriyet döneminde 29 Mayıs 1936'da 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. 22 Eylül 1983'te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son hâlini almıştır.
Paskalya Adası, Büyük Okyanus'un güney doğusunda Şili'ye bağlı bir ada.
Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin resmi ulusal bayrağı.
Amerika Birleşik Devletleri bayrağı, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait resmi ulusal bayrak.
2011'den bu yana Suriye İç Savaşı'nın bir sonucu olarak, savaşta farklı gruplar tarafından kullanılan ve Suriye'yi temsil etmek için kullanılan en az iki bayrak var. Baas Partisi liderliğindeki Suriye Arap Cumhuriyeti'nin görevdeki hükümeti, başlangıçta Birleşik Arap Cumhuriyeti tarafından kullanılan kırmızı-beyaz-siyah üç rengini kullanırken, Suriye Ulusal Koalisyonu gibi Suriyeli muhalif gruplar yeşil-beyaz-siyah üç rengini kullanıyor. Bu bayrak ilk olarak Suriye Mandası tarafından kullanılan "bağımsızlık bayrağı"ydı.
Birleşik Krallık bayrağı veya Birliğin Bayrağı Birleşik Krallık devletinin resmî bayrağı.
Kuzey Makedonya bayrağı, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin resmi bayrağı.
Rano Raraku Paskalya Adası'nın Rapa Nui Milli Parkı'nda Terevaka bölgesinin eteklerinde bulunan volkanik bir kraterdir. Krater volkanik kül bulutu ve tüflerle oluşmuştur. 1800'lü yıllara kadar 500 yıl süre boyunca ada halkı tarafından (Moai) taş ocağı olarak kullanılmıştır. Bölge Dünya Mirası listesine dahildir ve milli parkın yedi bölümünden birinin ismini verir.
Yunanistan bayrağı, Yunanistan devleti tarafından kullanılan resmî ulusal bayraktır.
Rapanui ya da Rapa Nui Büyük Okyanus'ta bulunan Şili'ye bağlı Paskalya Adası'nda yerleşik Polinezyalı yerlilerdir. Paskalya Adası, Rapa Nui olarak da adlandırılır. Günümüzde, Rapanui halkı adanın nüfusunun %60'ını oluşturur. Rapa Nui dilini konuşurlar. 2002 yılı nüfus sayımında, hemen hemen tamamı batı kıyısında bulunan Hanga Roa köyünde yaşayan 3.304 kişi adada yaşamaktaydı.
Malezya Bayrağı, Malezya devletinin resmi bayrağı.
Rapa veya Rapa İti Güney Pasifik'teki Bass Adaları'nda yer alan en büyük ve yerleşimin olduğu tek adadır. Ada geçmişte Oparo ismiyle de bilinirdi. 40 km2 yüzölçümlü adanın nüfusu 500 kişir, en yüksek noktası 650 metredir. Adanın merkezinde Ahuréi kasabası bulunmaktadır. Bölgede bulunan Rapa Nui olarak da bilinen Paskalya Adası ile karıştırılmamalıdır.
Şili Kızılderilileri, Şili'de yaşayan, Andlar ve Amazonya kültür gruplarından Kızılderili halkları. Şili nüfusunun % 4.6 sına denk gelen 692.000 kişilik nüfusa sahiptirler ve bunun % 85 kadar Mapuçelerden oluşur. Diğer halklar arasında Aymaralar, Keçuvalar, Atakamenyolar, Kollalar, Diaguita, Yaghan ve Kawashkar grupları yer alır. Diğer ufak gruplar arasında Cacahue, Chango, Picunche, Chono, Tehuelche, Cunco ve Selknam sayılabilir.
Rongorongo, 19. yüzyılda Paskalya Adası'nda keşfedilen ve Rapa Nui dilinde kullanılan henüz çözümlenmemiş bir yazı sistemidir. Rongorongo'nun çözümlenmesi amacıyla yapılan birçok girişime rağmen bu girişimlerin hiçbiri başarılı olamamıştır. Bazı takvimsel ve soybilimsel bilgiler olduğu kanıtlanabilecek bilgiler tanımlanmış olsa da, bu gliflerin hiçbiri aslında okunamamıştır. Rongorongo'nun bir yazı olduğu olduğu ve bağımsız bir şekilde icat edildiği kanıtlanırsa, insanlık tarihindeki çok az sayıdaki bağımsız yazı icatlarından biridir.
Rapa Nui Milli Parkı, Şili'deki Paskalya Adası'nda bulunan bir ulusal park ve UNESCO tarafından belirlenmiş bir Dünya Mirasıdır.
Grönland bayrağı, Danimarka Krallığı'na bağlı özerk bir bölge olan Grönland'ın resmi bayrağı.
Ahu Tongariki, Büyük Okyanus'ta, Şili'ye bağlı Paskalya Adası'nda bulunan, ataları onurlandırmak için inşa edilmiş "ahu" denilen taş platformlarının en büyüğüdür.
Pascuense mitolojisi veya Paskalya Adası mitolojisi olarak da bilinen Rapa Nui mitolojisi, Güneydoğu Pasifik Okyanusu'ndaki Paskalya Adası'ndaki Rapa Nui halkının yerel mitlerini, efsanelerini ve inançlarını ifade eder.
Norfolk Adası bayrağı resmî olarak 6 Haziran 1979 yılında göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.
Reimiro, bir zamanlar Paskalya Adası halkı tarafından giyilen hilâl şeklinde boyuna takılan bir süs takısıdır. İsim, Rapanui dilinde rei ve miro ("tekne") kelimesinden gelir. Bu takının hilâl formatı bir Polinezya kanosunu temsil eder.