Walter Krüger, SS-Obergruppenführer und General der Waffen-SS. Friedrich-Wilhelm Krüger'in ağabeyi.
Şövalye Demir Haçı veya daha çok bilinen adıyla Şövalye Haçı, diğer varyantları ile Nazi Almanyası'nın II. Dünya Savaşı sırasında askerî ve yarı askerî personeline verdiği en üst ödüldü. Şövalye Haçı; savaşta askerlerine başarılı bir şekilde liderlik yapan üst düzey bir komutandan, askerî alanda gösterdiği tek bir cesaret eylemi için düşük rütbeli bir askere kadar, çeşitli nedenler ile ve tüm rütbelere veriliyordu. 30 Eylül 1939'daki ilk sunum ile 17 Haziran 1945'teki son verilme arasında toplam 7.321 farklı ödüllendirme yapıldı. Bu sayı, Şövalye Haçı Sahipleri Derneği'nin kabul ettiği ödüllendirmelere dayalıdır. Ödül, Wehrmacht komutası altındaki üç kuvvetin yanında Waffen-SS, Reichsarbeitsdienst ve Volkssturm üyelerine verildi. Buna ek olarak Üçüncü Reich'in müttefiklerinin askerî kuvvetlerinde de 43 Şövalye Haçı sahibi vardı.
Kārlis Aperāts ; II. Dünya Savaşı sırasında Waffen-SS içerisindeki 15. SS Waffen Grenadier Tümeni Letonya Nr. 1'de SS-Standartenführer olarak görev yapmış Letonyalı asker. Kendisine Nazi Almanyası tarafından askerî personele cesaret veya başarılı liderlik için verilen en üst ödül olan Şövalye Haçı verildi.
Anschluss Hatıra Madalyası İki Savaş Arası Dönem'de verilen Nazi Almanyası Madalyasıydı. Alman İşgal Madalyaları'nın ilkiydi.
Doğu Cephesi Madalyası resmi adıyla, Doğu'da Kış Muharebesi 1941-1942 Adolf Hitler'in emriyle 26 Mayıs 1942'de oluşturulan Wehrmacht madalyasıydı.
Doğu Cephesi Madalyası "15 Kasım 1941'den 15 Nisan 1942'ye kadar Bolşevik düşmanla ve Rus Kışıyla mücadele etme tecrübesine erişmiş " herhangi bir Waffen-SS ve Wehrmacht personeline verildi. Ayrıca Sovyetler Birliği sınırları içerisinde çatışma hattında öldürülen herhangi bir Waffen-SS ve Wehrmacht personeline de verildi. Askerler arasında "Donuk Et Madalyası" olarak anılırdı.
Erwin Vierow, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi.
Walther Moritz Heinrich Wolfgang von Axthelm, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Luftwaffe generaliydi. Kendisi Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.
Erich Reuter 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Reuter, Meşe Yaprağı İlaveli Şövalye Demir Haçıyla taltif edilenlerdendi.
Friedrich Schulz 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Meşe Yaprağı Ve Kılıç İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.
Panzer Rozeti 2. Dünya Savaşı'nda Zırhlı Birlik mensuplarına verilen Nazi Almanyası nişanıydı. 1 Haziran 1940'tan önce Panzerkampfwagenabzeichen olarak biliniyordu.
Paul Conrath, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Luftwaffe generaliydi. Kendisi Meşe Yaprağı İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. 1. Paraşütçü Panzer Tümeni Hermann Göring'in alaylığından tümenliğine kadar komutanlığını yaptı(1 Haziran 1942-14 Nisan 1944).
İspanyol Haçı İspanyol İç Savaşı'na General Francisco Franco tarafında katılım gösteren Alman birliklere verilen bir Nazi Almanyası nişanıydı.
Demir Haç'a Toka Eklentisi 1. Dünya Savaşı sırasında Demir Haçla taltif edilmiş ve 2. Dünya Savaşı sırasında tekrardan bu madalyayla taltif edilmiş Wehrmacht personeline taltif edilen beyaz ve metal askeri tokaydı.
2. Dünya Savaşı sırasında 100.000'i aşkın Toka Eklentisi taltif edildi.
Alman Haçı Savaş Nişanı, normalde Alman Haçı olarak ya da Deutsches Kreuz olarak kısaltılır, Adolf Hitler tarafından 28 Eylül 1941'de kuruldu. Gümüş ve altın olmak üzere iki sınıfta taltif edilirdi: Altın Alman Haçı tekrarlanmış olağanüstü cesurca davranışlar sergilendiğinde veya olağanüstü liderlik yapıldığında; Gümüş Alman Haçı ise üstün gayretli ve devamlı biçimde muharip olmayan savaş katkısı yapıldığında taltif edilirdi. Altın Alman Haçı, 1. Sınıf Demir Haç'ın üstüdür fakat Şövalye Haçı'nın altındadır. Gümüş Alman Haçı ise 1. Sınıf Kılıç Eklentili Savaş Liyakat Haçı'nın üstüdür fakat Kılıç Eklentili Şövalye Savaş Liyakat Haçı'nın altındadır.
Memel'in Dönüşü Hatıra Madalyası İki Savaş Arası Dönem'de taltif edilen bir Nazi Almanyası Nişanıydı. Memel Madalyası, Alman İlhak Madalyaları'nın sonuncusuydu.
Hermann Albert Breith, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Meşe Yaprağı ve Kılıç İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendir. Breith, 3. Panzer Kolordusu'na ve 3. Panzer Tümeni'ne komuta etmiştir.
Bruno Bräuer, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Luftwaffe generaliydi. Girit Garnizonu komutanı ve 9. Paraşütçü Tümeni komutanı olarak hizmet vermiştir. Savaştan sonra savaş suçlarından yargılanmış ve Girit'in İşgali'nin yıldönümünde General der Infanterie Friedrich-Wilhelm Müller'yla birlikte infaz edilmiştir.
Joachim Otto August Achatius von Kortzfleisch, 2. Dünya Savaşı'nda bir Wehrmacht generaliydi. III. Wehrkreis (Berlin)'ın komutanı olarak 20 Temmuz Komplosu'nu takiben Kortzfleisch'ın uzaktan öz kuzeni olan Claus von Stauffenberg tarafından yönetilen darbe girişiminin başarısız olmasında rol oynadı.
Helmut Arpke, 2. Dünya Savaşı'nda Luftwaffe'de hizmet vermiş bir subaydı. Kendisi, Eben-Emael Kalesi Muharebesi'nde gösterdiği cesurluk ve iyi komutadan ötürü Şövalye Haçıyla taltif edilmiştir.
Nazi Almanyası'nın Madalya ve Nişanları, 1923 ve 1945 yılları arasında ilk olarak Nazi Partisi tarafından daha sonra Nazi Almanyası tarafından takdim edilmiş askerî, politik ve sivil madalya ve nişanlardı.
İlk ödüller 1920'lerde, parti üniformalarına takılan politik nişanların yanı sıra 1. Dünya Savaşı yahut öncesinde kazanılmış ödüllerin giyimiyle Naziler Almanya'da ulusal güç olmadan başladı.
1933'ten sonra devlet, her Alman vatandaşına takdim edilebilecek sivil nişanlar oluşturmaya başladı. Böylece bazı ödüller Nazi Partisi üyeleri, Alman askerî personeli ve sıradan sivillere verilir hale geldi. Alman devletinin çoğu standart ödülü, Hayat Kurtarma Madalyaları gibi, Nazi sembolü svastikayı içermesi için yeniden tasarladı.
Wehrmacht Uzun Hizmet Madalyası ve onu takip eden ödüller olan İspanya İç Savaşı'na katılımı ödüllendirmek için İspanyol Haçı, Avusturya'nın İlhakı'na katılımı ödüllendirmek için Anschluss Hatıra Madalyası, Sudetenland'ın İlhakı'na katılımı ödüllendirmek için Sudetenland Madalyası ve son olarak Memel'in İlhakı'na katılımı ödüllendirmek için Memel Madalyası da dahil olmak üzere savaş öncesi dönemde bir dizi askerî ödül oluşturuldu. En çok askerî ödül, 2. Dünya Savaşı patlak verdikten sonra, 1939'da oluşturuldu. Ödüller Yönetmeliği, askerî, sivil ve politik ödüllerin herhangi bir askerî veya paramiliter üniformaya aynı anda giyimine izin veriyordu.
Nazi Almanyası madalya ve nişanlarının nazilerin 1945'teki mağlubiyetinin ardından svastika sembolünün kullanımının yasaklanmasıyla birlikte verilmesi durduruldu. 1957'de Batı Almanya, madalya ve nişanlarla taltif edilmiş gazilerin madalya ve nişanlarını Bundeswehr üniformasına takabilmesine izin verdi. 2. Dünya Savaşı kahramanlık ve cephe madalyalarının çoğu da svastikanın kaldırılması şartıyla giyimine izin verilen madalya ve nişanlar arasındaydı. Bu şart birçok ödülün yeniden tasarlanmasına öncülük etti. Örneğin, Demir Haç'taki ve Savaş Liyakat Haçı'ndaki svastika üç yapraklı meşe yaprağı demetiyle değiştirildi. Ek olarak Batı Almanya ve Doğu Almanya hükûmetlerince savaş sonrası hizmet için yeni askerî ödüller oluşturuldu.