Papa Sergius
Papa Sergius şu anlamlara gelebilir:
- I. Sergius (papa 687-701)
- II. Sergius (papa 844-847)
- III. Sergius (papa 904-911)
- IV. Sergius (papa 1009-1012)
Papa Sergius şu anlamlara gelebilir:
911 (CMXI) salı günü başlayan bir yıldır.
Latincede "baba" anlamına gelen papa sözcüğünden türetilen bu isim, bazı kiliseler tarafından yüksek ruhani liderlerini tanımlamak için kullanılmış, zamanla Roma Katolik Kilisesi'nin dünyevi başını ifade etmek için kullanılmaya başlanmıştır. Unvanın kendisi, Papa Siricius'un imtiyazından beri resmî olarak Roma Katolik Kilisesi'nin başı için kullanılmıştır.
III. Pius asıl ismiyle Francesco Todeschini Piccolomini; 1503 yılında birkaç hafta iktidarda kalmış olan İtalyan papa.
II. Ludwig İtalyalı veya Genç Ludwig. 15 Haziran 844 – 12 Ağustos 875 doneminde Lombardlar üzerine İtalya Kralı hüküm sürmüştür. 850 – 15 Haziran 875 doneminde İmparator. Ludwig'in hayatta iken kullanılan unvanı imperator augustus idi. Fakat Bari'yi eline geçirdikten sonra imperator Romanorum unvanını da kullanmaya başladı. Bu Roma İmparatorluğu olduğu kabul edilen Bizans İmparatorluğu ile ihtilafa yol açtı. Batı Francia'da unvanı imperator Italiae unvanı ile anılmakta idi. Bizans İmparatorluğu'nun kullandığı resmi unvan Basileus Phrangias " olmuştur.
Papa III. Gregorius (d. 690 – ö. 28 Kasım 741), 731 yılından 741 yılına kadar Papalık yapmıştır. Suriye doğumludur. Mart 731 tarihinde Papa II. Gregorius'dan sonra göreve gelmiştir. Papalığı, öncülü gibi, Bizans İmparatorluğu'nda yaşanan ikonoklazm tartışmaları ile geçmiştir. Ayrıca Lombardlar'un İtalya'da ilerlemesini önlemek amacıyla Frank Charles Martel'in müdahalesini tetiklemiştir.
Güney İtalya'nın Normanlar tarafından fethi, 11. ve 12. yüzyıllarda güney İtalya bölgesindeki çok sayıda muharebe ve farklı Norman asıllı siyasi aktör tarafından gerçekleştirilen fetih dönemini anlatır. İlerleyen dönemlerde Sicilya Krallığı olarak birleşecek özneler ilk başlarda dağınık olarak bölgede hüküm sürecektir. Krallık, Sicilya Adası ve Güney İtalya'nın yanı sıra Malta ve Kuzey Afrika'da da topraklar elde edecektir.
Papa XI. İoannes, Mart 931 935 yılındaki ölümüne kadar Papalık yapmıştır.
Marozia; Maria, Mariuccia ya da Mariozza olarak da bilinir, Papa III. Sergius'un metresi olduğu iddia edilen Romalı soylu bir kadın. Kendisine ayrıca Papa X. Ioannes tarafından benzeri olmayan senatrix ("senatoress") ve Roma'nın patricia'sı unvanları verilmiştir.
Papa X. İoannes, Mart 914'ten ölümüne kadar Papalık yapmıştır.
IV. Pandulf üç ayrı dönem Capua Prensi.
II. Sergius, 844 yılından 24 Ocak 847 yılına kadar ölene kadar papadır. 844 yılında IV. Gregorius'un ölümüyle papa olmuştur. 847 yılında ölünce yerine Papa IV. Leo tahta geçmiştir.
Romalı Azize Sofya Hristiyan bir şehit. Geleneğe göre Romalı genç bir kadın olup Diocletianus zamanında inancından dolayı öldürülmüştür. Sofya Gordianus ve Epimachus mezarlığında gömülmüştür.
Formosus, 6 Ekim 891 yılından 896 yılındaki ölümüne kadar papalık yapmıştır. Formosus'un kısa süreli papalığında, ölüsünün kalıntıları çıkarıldı ve Kadavra Sinodu'nda yargılandı.
Papa III. Sergius, 29 Ocak 904'ten 911'de ölümüne kadar Papa idi. Orta İtalya'da feodalizm, şiddet ve rahatsızlık döneminde Papa'ydı. Sergius III, iki tane öncünün öldürülmesini emretti. Gayri meşru bir oğlu olduğu iddia edilen tek Papa'ydı. Papalığı, "kasvetli ve utanç verici" olarak tanımlanmıştır. Bazı kaynaklar da "etkili ve acımasız" bir papalık yaptığını söyler. Sergius, Roma soylularına aitti ve Benedictus adlı bir adamın oğluydu. Papa Formosus'un güçlü rakibi olmuştur ancak partisi çok başarılı değildi ve destekçilerinin yazdığı mektuplar ya da diğer belgeler olmasaydı o zamana kadar kapanırdı. Bu nedenle, Sergius hakkında bildiğimiz bilgilerin çoğu düşmanlarından geliyor. Bu düşmanlardan birinin görevi, Formosus'un Sergius'u Caere'nin piskopos'a çevirmesiyle, Roma'nın piskoposluğuna girme kabiliyetini düşürmesiydi. Ancak Formosus'un ölümünden sonra 898 yılında istifa etti. Seçilemediğinde Alberik'e, Spoleto Kontu'na emekliye ayrıldı.
Laterano'daki Aziz Yuhanna Bazilikası olarak da bilinen, Roma Şehri'nde Roma Diyosezi'nin Katolik katedralidir. Baş bazilika 4 kilometre (2,5 mi) uzaklıkta bulunan Vatikan Şehri'nin hemen dışında yer almaktadır. kuzeybatıya. Yine de, olarak Papalığın özellikleri, archbazilika ve onun bitişiğindeki yapıların bir zevk dışı statü gelen İtalya'ya şartlarını, uygun Lateran Antlaşması 1929 Hem Aziz Yuhanna Bazilikası hem de Lateran Sarayı, merkezde Roma'nın en eskisi olan bir Mısır dikilitaşı ile 16. yüzyılın sonunda ortaya konan büyük bir açık alana, Piazza di San Giovanni'ye bakmaktadır. Ne yazık ki, Porta San Giovanni üzerinden şehre giren ve çıkan trafik, şehrin ihtişamını azaltma eğilimindedir. Meydanın karşısında, Roma'daki en saygın kalıntılardan biri ve birçok hacı için hedef olan Scala Santa'yı barındıran bina var. Bölge aynı zamanda siyasi mitingler için bir mekandır ve 24 Haziran'daki Vaftizci Aziz Yahya'nın Doğuşu bayramı, Romalıların rosto porchetta yedikleri bir panayırla kutlanır.
Papa XVIII. Ioannes, Roma Piskoposu ve Ocak 1004'ten Temmuz 1009'da tahttan indirilmesine kadar Papalık Devleti'nin sözde hükümdarıydı. Roma'nın kontrolü için III. Crescentius ve İmparator II. Heinrich arasındaki mücadele sırasında hüküm süren çok az dünyevi güce sahipti.
Romanus, 4 ay gibi kısa bir süreliğine Katolik Kilisesinin papası ve Papalık Devleti'nin başı oldu. Doğum, papa ilan edildiği ve öldüğü tarih tam olarak bilinmemektedir. Kısa saltanatı Katolik Kilisesi içindeki kapışmanın olduğu ve Orta İtalya'da şiddet ve kargaşanın hüküm sürdüğü bir zamana denk geldi. Papalığı azledilince sona erdi ve bir manastıra kapatıldı.
Christopher, Ekim 903'ten Ocak 904'e kadar papalık üzerinde hak iddia etti. 20. yüzyılın ilk yarısına kadar çoğu modern papa listesinde meşru bir papa olarak yer almasına rağmen, papalığı elde ettiği görünüşte kanonik olmayan yöntem, Papalıktan ve papaların yarı resmi listesi, Annuario Pontificio'dan çıkarılmasına yol açtı. Bu nedenle, şimdi Katolik Kilisesi tarafından bir antipapa olarak kabul edilir.